groti написа:specter написа:groti написа:Тъй като гледам, че правим паралел между нас и ребрандирания тим е редно да признаем, че са по-качествен отбор от нас. Просто те надградиха иначе нелошите играчи от Литекс + нови сполучливи трансфери. Но и това е нормално. Не всеки отбор има привилегията да не плаща дългове. Отделно Литекс винаги е имал по-качествена скаутска мрежа от нас (което, явно не е трудно), а сега и ползва и привилегиите, на които се радваше и покойния клуб. Аз лично не очаквам повече от 3то място този шампионат.На коя позиция, различна от нападателя, тирето имат по-силни футболисти от нашите по-точно? Кои техни играчи са по-силни от Горанов, Холмар, Яблонски, Цветкович, Тиам, Нашименто, Паулиньо, Обертан? Мариани засега не го включвам в сравненията, защото още не съм си изградил някакво кой знае какво мнение за него, макар че загатва, че ги има качествата. При вратарите е 50-50 като цяло. Миналия сезон единствената причина да бъдат с толкова много точки пред нас се дължеше в не малка степен именно на липсата ни на голаджия, какъвто те имаха в лицето на Каранга, както и разбира се - Неможка Митрев и в един мач (с Ботев) Ники Кръстев, които ни лишиха от значително количество точки, a да не говорим, че заради първия за малко и финала за купата щяхме да изпуснем.
Цветкович и Горанов са нека ги наречем спорни футболисти. Не им отричам качествата, но както в даден мач могат да са играч на мача, така може и да са грешници. Нашименто е добър на име, но не виждам с какво е покрил изискванията към момента. Обертан е добър играч, когато се разиграе..има мачове, в които е дупка. Тиам и Паулиньо,Холмар, Яблонски - съгласен. Но нямаме стабилност. Не може с по един играч на пост. Ами като има 2ма контузени и 1 наказан? Отборът е съвкупност от 18-20 играча. Ние имаме 11 титуляра и оттам нататък е кофти положението. Затова за мен те са по-качествен отбор. Имат по-дълга скамейка с качествени играчи, което им дава голямо предимство през сезона.
Е, не мисля, че е правилно да кажеш особено за Горанов вече, че е спорен футболист. Това можеше да важи за него в началото като дойде. След като взехме Фигейредо уж за титулярен бек, определено израстна значително и си поддържа това високо ниво. Цветкович от предния сезон, когато влезна във форма също беше много полезен и в защита, и в нападение. За дълбочината в състава си абсолютно прав и то това се знае отдавна, но за съжаление тия, които трябва да направят нещо по тоя въпрос бездействат и в края на сезона пак усещам как ще се стига до едно чудене и вайкане защо стана така, а не по другия начин... Но пък има още две седмици до края на трансферния прозорец, та нека видим какво ще стане (не че имам някакви надежди, де). Общо взето, ако всички са здрави ние имаме футболисти точно като за един титулярен състав и на скамейката нито един, който може да влезне и да вдигне нивото или да обърне мач, което като за отбор като Левски с амбиции е меко казано несериозно.