ДЮШ-Левски!!!!!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

sinfen14
Мнения: 692
Регистриран на: 11 ное 2017 14:03
Контакти:

Re: ДЮШ-Левски!!!!!

Мнениеот sinfen14 » 01 юли 2018 20:08

Този набор е страшно талантлив.Въпросът е сега как ще се развият.Навлизат в най-трудните години.

Потребителски аватар
modor
Мнения: 32327
Регистриран на: 31 юли 2008 10:48
Местоположение: София, Стадион "Академик"
Контакти:

Re: ДЮШ-Левски!!!!!

Мнениеот modor » 01 юли 2018 20:14

Браво на малките :)
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
tiamat
Мнения: 4465
Регистриран на: 13 сеп 2009 01:06
Контакти:

Re: ДЮШ-Левски!!!!!

Мнениеот tiamat » 01 юли 2018 22:16

Браво! Този Марк-Емилио не беше ли отишъл някъде зад граница?

Потребителски аватар
mikata
Мнения: 9281
Регистриран на: 17 ное 2008 15:55
Местоположение: София

Re: ДЮШ-Левски!!!!!

Мнениеот mikata » 02 юли 2018 11:00

България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
mikata
Мнения: 9281
Регистриран на: 17 ное 2008 15:55
Местоположение: София

Re: ДЮШ-Левски!!!!!

Мнениеот mikata » 02 юли 2018 19:07

Директорът на ДЮШ на Левски Даниел Боримиров коментира успеха на набор 2003' вчера срещу ЦСКА с 2:0, с който "сините" спечелиха държавното първенство.

"Показахме повече аргументи и желание за победа. През първото полувреме играхме по-сковано, може би защото е финал. През второто полувреме момчетата се успокоиха и видяхме хубави неща. Головете са плод на комбинации, които тренираме. Това е един от най-талантливите набори в нашата школа. Надявам се с тренировките и времето да усъвършенстваме качествата на всяко едно от децата и да видим тяхното израстване", заяви Боримиров.

"За да налагаме юноши, се иска смелост. Те са бъдещето не само на Левски, но и на българския футбол. Те са стигнали до предела на развитие на 17 или 18 години, и треньорът на мъжкия отбор трябва да доразвие качествата им, а не да се оправдаваме, че не са добре развити", добави директорът на школата.

България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
sin4ec
Мнения: 15996
Регистриран на: 13 сеп 2009 17:33
Контакти:

Re: ДЮШ-Левски!!!!!

Мнениеот sin4ec » 09 юли 2018 21:35

2003 наистина ни е много талантлив набор. Да, Марк-Емилио беше в Италия, доколкото знам родителите му отидоха да работят там. В 2003 е и едно уникално дете от селата край София-аз лично от времето на Ивелин Попов не съм гледал такова нещо...и ЦЗ, и ЦН има в този набор, абе има!
А Боримиров да не боботи много, щото тези деца нямат условия за самостоятелна работа!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
metodito
Мнения: 21309
Регистриран на: 15 авг 2008 14:46
Местоположение: На хубава трапеза, под сянка на Трапезица.
Контакти:

Re: ДЮШ-Левски!!!!!

Мнениеот metodito » 10 юли 2018 09:41

Сложно е това с юношите. Боримиров и има право и няма право да боботи. Без да бъдат пускани юношите в игра, няма как да се види стават или не. Ама не за по три минути в края на мача. Примерно Стойчо направи страхотна услуга на "Левски" с налагането (не помня дали не го пускаше щото някой се беше контузил?). Това беше инвестиция за години! Клубът обаче се прояви като мащеха за пореден път.

Аз често го повтарям това за юноши (забележка за боботещите: не съм казвал 11 юноши никога) и ето ги моите пет стинки по темата. Който иска, това да разбира. Малките са, както казват tabula rasa - "чиста дъска", така ли беше? Можеш да пишеш по нея тепърва, колкото искаш. На "стария" футболер дъската е запълнена от писано. Един умел треньор може да хване един млад футболист и да си го формира като глина както иска. Един вече научен футболист - дърто магаре на нови номера да учиш... Малките имат по-голяма амбиция да се развиват, да се доказват. Един 26-27-годишен вече принципно мисли за други неща (кифли, апартаменти, коли, банкова сметка и да заделя нещо за живота след кариерата си - ако има акъл), а футбола си го възприема като бачкане. Примерно. Да не говорим, че и те са ново поколение, а новото поколение винаги ще знае нещо, което старото не знае (както и обратното). Така че има много аргументи за налагането им, които са извън чисто спортното - концептуални.

И тук идва и проблема ни с мисленето. "Ае, малък, къде се буташ, тва не е за теб". Това мислене у нас е много разпространено. А конкретно за футбола, вижте в колко отбора в А група има титуляри под 21 години. Как да се развиват тези момчета, когато никой не им вярва? Не само в "Левски". Славия е изключение. И вижте как е не в Холандия и Франция, а как е в бивша Югославия, да речем. В България, в Гърция, не е така. Просто това не са устойчиви модели, които се следват - и за националния, и за самия клуб. И не е честно спрямо младите.

Потребителски аватар
blue avalanche
Мнения: 22754
Регистриран на: 23 ное 2009 11:23
Контакти:

Re: ДЮШ-Левски!!!!!

Мнениеот blue avalanche » 10 юли 2018 14:21

Не знам кой колко е талантлив от тези, дето сега тренират с мъжете, ама единия, като спре топката, тя "отлита" на 2м от него, другия се блъска в защитника пред себе си, третия не знае какво да прави с топката, на четвъртия му вкарват гол между краката, защото не знае как се хваща топка и т.н.
Треньорът на мъжете НЯМА ВРЕМЕ да "моделира" "пластелини", "глини" и др., които не знаят футболната "азбука".
Треньорът на мъжете ги готви тактически и физически. А не как се спира топка, как се дриблира, как се отнема и как се подава на 20м(например). Ако той тръгне и с това да се занимава...леле-малеее...
Що се отнася до "малките" - и Хичо "късаше мрежи" при "до 17", "до 19" и т.н. Но когато дойде при мъжете, футболът се оказа "друга бира". "Мъжкият" футбол се оказа много по-различен от "детския". Защото при единия се "надлъгваш" със свои връстници, а при другият - като се блъснеш 2 пъти в някой като Даниел Димов, например, ще видиш "звезди посред бял ден".
Така, че - по-леко с ентусиазма.
А Боримиров, след онзи ММА мач, който инсценира на един детски мач преди време, трябваше още тогава да си затвори човката и повече да не се обажда на тема "Детско-юношески футбол"!!!

Serafim
Мнения: 5216
Регистриран на: 31 окт 2013 18:57
Skype: pitaite me
Местоположение: ------
Контакти:

Re: ДЮШ-Левски!!!!!

Мнениеот Serafim » 10 юли 2018 15:18

Мен едно ми е супер чудно - да приемем, че нивото в школите ни е такова, че не излизат тактически подготвени кадри, но защо поне физически не са на нужното ниво? Ясно е, че футбола е атлетичен спорт и няма как да са батки, ама вижте такива, като Краев, Ст.Иванов, "Месито", Шейтанов... Момчетата нямат никаква физика. Станислав Иванов с Олександрия на няколко пъти го отъркаляха с контакт рамо в рамо...

Потребителски аватар
metodito
Мнения: 21309
Регистриран на: 15 авг 2008 14:46
Местоположение: На хубава трапеза, под сянка на Трапезица.
Контакти:

Re: ДЮШ-Левски!!!!!

Мнениеот metodito » 10 юли 2018 15:35

Serafim написа:Мен едно ми е супер чудно - да приемем, че нивото в школите ни е такова, че не излизат тактически подготвени кадри, но защо поне физически не са на нужното ниво? Ясно е, че футбола е атлетичен спорт и няма как да са батки, ама вижте такива, като Краев, Ст.Иванов, "Месито", Шейтанов... Момчетата нямат никаква физика. Станислав Иванов с Олександрия на няколко пъти го отъркаляха с контакт рамо в рамо...

А защо на Литекс (примерно последно при Стоичков) изглеждаха така хлапетиите ми е чудно? Нещо... не знам. Възможно ли е да попадат не според заслуги в първия тим. Защото наистина Стаси изглежда като 13-годишен. Не съм ги зяпал малките, но едва ли това е единствената и най-снажна надежда на "Левски" от неговия и съседните набори. Иначе Стаси има страхотен спринт и добра техника, но това с физиката, верно не е нормално. То да те е страх да го пуснеш това дете срещу някакви ботушари. Един ще му влезе по-твърдо и до там. Дидо примерно изглежда ок за годините си. Този Папазов, от това, което видях от мача със Септември, също не е зле като физика. Но Стаси, донякъде Найденов, Кабов. Не ядат ли тея деца?


Върни се в “Левски”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Halo и 47 госта