Шампионска лига - сезон (2017/18)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

nghcvth
Мнения: 3509
Регистриран на: 27 яну 2013 14:41

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот nghcvth » 15 апр 2018 08:59

paceto написа:То дори Стоичков каза, че има дузпа, а той не пропуска да плюе по адрес на Реал Мадрид. :lol:

И вашият фен Смит каза, че няма дузпа. 8-)
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

SilentKiller
Мнения: 2049
Регистриран на: 21 яну 2018 02:09

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот SilentKiller » 15 апр 2018 13:56

Реваншът в Мадрид миналата година си беше грабежа на века. Някои споменават мача на Стамфорд Бридж 2009г. и Йовребро, услужливо пропускайки факта, че преди ситуациите за Челси Балак направи чиста дузпа още в 5тата минута играейки умишлено с ръка в наказателното, но някои изтълкуваха нещата "да не се развалял мача" още в първите минути. После Анелка изкара червен картон на Абидал след гнусна симулация някъде към 60та минута и Барса доигра мача с 10 души, а на повторенията се видя как Анелка "се спъна" във вятъра създаден от Абидал и че изобщо няма докосване между двамата. В първият мач 0-0 на Кампа 2 недадени чисти като сълза дузпи за Барса, при едната от които Босингва скъса фланелката на Анри от дърпане, но съдията беше ослепял+спестен втори жълт картон на няколко пъти на Балак за груби фалове - горе долу същата история като Каземиро на реванша в Мадрид миналата година. Не помня обаче тогава от Барса да са квичали срещу съдията след първия мач, както Челси врещяха след реванша, а то дефакто първия мач на Кампа беше ключовия, щото едно е 0-0, друго е 2-0 за Барса при нормално съдийство, което правеше реванша в Лондон мисия невъзможна за Челси, които ще трябваше да атакуват и най-много да се случи това, което стана няколко дена по-рано, когато Барса би в Мадрид с 6-2, а Реал играеше открито, защото им трябваше победа за да скъсят дистанцията в точките. Същото щеше да се случи и на Челси ако първия мач съдията беше свирил справедливо и мача беше свършил 2-0.
Пак повтарям, че Анчелоти и Барса са/бяха последните, които можеха да спрат Реал към трета поредна ШЛ. Ливърпул и Рома е просто смехотворно да се говори, че биха се противопоставили в евентуален финал. За Байерн както казах, отборът им има нужда от подмяна, Нойер е контузен и прогнозирам че ще паднат и в двата мача.

Потребителски аватар
LaRgO
Мнения: 4961
Регистриран на: 28 фев 2010 20:26
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот LaRgO » 15 апр 2018 14:09

Lyubaka01 написа:Свирената дузпа в Мюнхен е грешка, но в крайна сметка НЕ ПРОМЕНЯ резултата. Каземиро дава паса за първия гол на Реал в реванша, след като е получил картон и е извършил още две нарушения за картон. Това ПРОМЕНЯ крайния резултат. Два гола от засада - ПРОМЕНЯТ крайния резултат. Така че не ми говори ако обичаш кое е краен резултат и кое хипотези.
Чаткаш ли? Сигурен съм че не. Ти просто не искаш да видиш тези ситуации.

Викаш не е нагло два гола от засади, свирена засада на Левандовски дето никой така и не я видя, червен картон за ситуация, в която въобще няма нарушение, в същото време 4 нарушения за втори жълт картон, който така и не се дава?!? Е щом смяташ че при тия ситуации Реал е ощетения, просто няма какво повече да коментираме...

П.С. Изгледай репортажа. При едно от нарушенията на Каземиро - срещу Робен в 79мин, съдията бърка за картон, но като вижда че ще трябва да е втори жълт, така и не го дава. Странно...

Кажи и, че същият този Каземиро прави и дузпа. Още преди нея, вече трябваше да бъде изгонен. Аз лично щях да се радвам ако го беше изгонил.
просто няма какво повече да коментираме...

Тук съм напълно съгласен с теб, защото след всичките снимки и видеа, които ти показах и показват вторият жълт картон на Видал и засадата на Левандовски, ти упорито продължаваш да натякваш за картона и за засадите на Роналдо, които няма как да гарантираш, че ще се случат ако резултата беше останал 1:1 в 80 мин.

П.С. Изгледай репортажа. При едно от нарушенията на Каземиро - срещу Робен в 79мин, съдията бърка за картон, но като вижда че ще трябва да е втори жълт, така и не го дава. Странно...

Помня го. Странно е, да. Нямам обяснение, както казах, голяма грешка е, че не го изгони.
Последна промяна от LaRgO на 15 апр 2018 14:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1914.1902
Мнения: 32252
Регистриран на: 27 мар 2014 21:04
Skype: Нямам
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот 1914.1902 » 15 апр 2018 14:16

В тази тема , както и в предишните за Шампионска лига се изписват около 100 страници в спорове , в които никой не убеждава другия в противното .

Потребителски аватар
Tiberius
Мнения: 3071
Регистриран на: 27 апр 2016 10:07
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот Tiberius » 15 апр 2018 15:06

nghcvth написа:
paceto написа:То дори Стоичков каза, че има дузпа, а той не пропуска да плюе по адрес на Реал Мадрид. :lol:

И вашият фен Смит каза, че няма дузпа. 8-)

И италианците и бивши играчи на Ювентус Алесандро Дел Пиеро и Андреа Пирло, както и Пиерлуиджи Колина казват, че има дузпа. Ха, сега де. На кого да вярваме?! Легендите Майкъл Оуен и Стиви Джи казват, че има дузпа. Стоичков, който мрази Реал Мадрид в червата също казва, че има дузпа. Странна работа, човееек.
Спорно е Смит на кого е по-голям фен. На Реал или английския футбол, щото в темата за Чемпиъншип има в пъти повече мнения, отколкото в темите за мачовете на Реал Мадрид. А всички знаем колко изкривена представа за играта имат на Албиона. Там не се свири нарушение, ако няма счупен крак. Сити и в двата си мача срещу Ливърпул бяха в пъти по-ощетени от Ювентус , но всичко е точно, нали. Не съм те видял да ревеш за богаташите от Сити, а може би Пуул са ти симпатични, знам ли.
Истината е, че тази ситуация не е толкова лесна за отсъждане. Каквото и решение да беше взел съдията ситуацията беше такава, че щеше да създаде повод за полемики. Може да попиташ 100 човека какво биха отсъдили в тази ситуация и ще получиш различни отговори. За едни това не е дузпа, за други е дузпа, но не биха я отсъдили в тази минута, за трети има 100 % дузпа. Това само показва колко несъвършени са правилата на футболната игра. Моето мнение съвпада с това на Пичичи (фен на Атлетико), който много добре е описал самата ситуация. За мен лично такива положения, които са въпрос на интерпретация трябва да приемат от всички.
Тази година най-скандалния мач, който съм гледал, с безобразни съдийски решения в полза само на едната страна беше реванша Арсенал - Милан. В този мач в рамките на 2 минути първо беше отсъдена дузпа за Арсенал след брутална симулация, а после не дадоха такава за Милан. Две решения на съдията в полза на един отбор и пряко влияещи на резултата. Та въпроса ми е къде беше ти тогава или можеше да бъдеш радетел на истината, само когато плюеш по Реал Мадрид?
Мога да разбера феновете на Байерн М., защото те действително бяха ощетени миналата година. Имат пълното право да недоволстват. Факт! Ювентус обаче не виждам с какво са ощетени в случая.
Ето ти и един от любимите ми цитати: "оправданията със съдиите са за лузърите". Думи на големият Джиджи Буфон, след мача, в който избива топката 2 метра зад голлинията. Положението, което направи Ювентус шампион, за сметка на Милан. Та и сега е така, само лузърите се оправдават със съдията. Джиджи добро определение си е дал, макар и от разстоянието на времето. Всъщност Джиджи пропусна момента да спечели ШЛ много отдавна. Просто след Калчополи трябваше да премине в Милан или Интер и щеше да е горд носител на ШЛ. Той обаче избра друго и сега си плаща за това.
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
Groucho
Мнения: 17132
Регистриран на: 30 май 2012 22:17
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот Groucho » 15 апр 2018 15:27

Tiberius написа:Ето ти и един от любимите ми цитати: "оправданията със съдиите са за лузърите". Думи на големият Джиджи Буфон, след мача, в който избива топката 2 метра зад голлинията. Положението, което направи Ювентус шампион, за сметка на Милан. Та и сега е така, само лузърите се оправдават със съдията. Джиджи добро определение си е дал, макар и от разстоянието на времето.

Toва изказване на Буфон е по повод мач с Рома, не с Милан.

nghcvth
Мнения: 3509
Регистриран на: 27 яну 2013 14:41

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот nghcvth » 15 апр 2018 15:30

Сити бяха ощетени в реванша, когато напълно неправилно им бе отменен гол. Това е, чисто и просто, не съм видял някой да го отрича или да търси оправдания. Болшинството фенове на Ливърпул също са на това мнение. Не се говори толкова, защото общият резултат беше 5:1 и не бе решаваща ситуация в последната минута (въпреки че можеше да повлияе на самия мач).
За мачът на Милан и Арсенал не съм писал, поради простата причина, че не го гледах, защото след първия мач го смятах за предрешен. Някак ми е невъзможно да следя абсолютно всеки мач за съдийски грешки. А ти къде беше след финала 2016, когато спечелихте след гол от засада на Рамос?
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Ponko
Мнения: 3916
Регистриран на: 22 окт 2008 18:30
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот Ponko » 15 апр 2018 15:44

Повярвай ми, който и да е измежду Рома и Ливърпул на финал ще направи всичко да спре Реал, който са абсолютни бездарници този сезон в Испания, ако не беше дузпата щяха да отпаднат от Ювентус. Ако трябва да сме честни най-големите съдийски тесли през годините са получавани от испански отбори - Барселона през 2009 и Реал Мадрид в последните няколко години в решителни мачове с БМ , Атлетико и Юве ... нито английските, нито италианските са толкова тенденциозно подпомагани от съдиите.
Да не забравяме и жребия за 1/4 финал. От два английски отбора се получи дерби, а от три испански нямаше мач между тях :lol: съдба... не вярвам!

SilentKiller
Мнения: 2049
Регистриран на: 21 яну 2018 02:09

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот SilentKiller » 15 апр 2018 16:17

Не била решаваща ситуацията в реванша Сити - Ливърпул, щото общия резултат бил 5-1, егати вица. :lol:
Нали се сещаш, че ситуацията беше при 1-0 и ставаше 2-0, а Ливърпул още не знаеха къде се намират и бяха готови да поемат още няколко гола до края на полувремето още. Отмененият гол психологически повлия в ключов момент от мача и позволи на Ливърпул да се окопити лека полека. При 0-2 това щяха да им се поразтреперят краката и не се знаеше накъде ще отиде мача. Първото полувреме Ман.Сити си ги смачка, друг е въпроса, че пропуснаха своите шансове+отменения гол, иначе нямаше резултата да е само 1-0 на почивката.

Потребителски аватар
LaRgO
Мнения: 4961
Регистриран на: 28 фев 2010 20:26
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот LaRgO » 15 апр 2018 18:10

“Гледах ситуацията от различни ъгли и мога да кажа, че беше чиста дузпа. Може би на първо гледане не изглеждаше толкова убедително, но няма как да отречете, че това беше нарушение в полза на Реал”, заяви Колина.


"За мен е правилно да се даде дузпа в тази ситуация. Честно казано ми е странно да разбера реакцията на Джиджи, когато започна да говори за съдията. Мисля, че след няколко дни той ще каже съвсем различни неща по адрес на Майкъл Оливър", заяви Дел Пиеро.


"Майкъл Оливър взе две правилни решения за най-важните ситуации в мача. Мехди Бенатия извърши нарушение срещу Лукас Васкес и това е дузпа. Майкъл видя от неговата гледна, че има леко побутване. Асистентът пък видя увиването на крака пред тялото на Васкес. Странно нарушение беше, но си е нарушение", написа Клатенбърг.
Последна промяна от LaRgO на 15 апр 2018 18:33, променено общо 2 пъти.


Върни се в “Архив”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 36 госта