Тенис - Всекидневна тема

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sapio0o
Мнения: 13207
Регистриран на: 30 авг 2009 11:47
Контакти:

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот sapio0o » 16 мар 2018 19:47

Groucho, аз съм последният човек, който ще каже, че позицията в ранглистата е по-значима от броят на големите титли през годината, но тенисист, който пропуска цяла настилка докато е напълно здрав и във формата на живота си трудно може да бъде номер 1 за сезона. Да, Роджър унижи минаващата за конкуренция на ливада, направи и голям рейд за стандартите си от 2010 насам на твърдо, би Рафа във всички срещи, но това да не участва на клей първо обижда настилката, второ демонстрира очевадна липса на постоянство. Все пак говорим за пауза от 3 месеца между Маями и първия турнир на зелено. Никой не може да гарантира, че швейцарецът би повторил подвизите си на Хале, Уимбълдън, Шанхай и т.н. при участие на клей и някоя друга загуба там, особено тежка, да речем точно срещу Надал. Най-малкото му отива на кино подготовката.

Спорът придоби нелепи граници. Колегата red_neck чак стигна до фаза, в която защитава Надал. :o Истината е следната, а тя е, че Федерер е безспорен номер 1 по почти всички значими показатели (постижения/рекорди), не и без любезното съдействие на късмета в редица случаи през годините. Останалото (талант) го има в изобилие и не е трудно да се възползва. Джокович е най-доминиращият тенисист за кратки етапи в историята, справка сезони 2011 и 2015. Нечовешки тенис, нечовешки успехи. Надал е най-голямото животно на даден тип настилка (клей, килим, бетон или трева) и поне помоему най-зрелищният състезател, който тенисът някога е виждал, но това до 2010. След това зрелището умря като тук може да виним изцяло контузиите и липсата на кадърен щаб около него.

За мое съжаление Федерер е най-постоянният измежду тримата. Първият му силен период започва през 2004, а сега 14 години по-късно е отново номер 1 и изнася лекция на ''некст джен'' балъци, които уж трябва да доминират играта. Винаги съм смятал, че постоянството на най-високо ниво е абсолютния фактор за определяне на най-успешен в даден индивидуален спорт. Към днешна дата Федерер е най-успял и нямам задръжки да го призная. Виж, за най-велик може да поспорим. Тук факторите са повече.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Groucho
Мнения: 17132
Регистриран на: 30 май 2012 22:17
Контакти:

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот Groucho » 16 мар 2018 20:36

1982 написа:Хед ту Хеда миналата година надали щеше да бъде 4-0, ако мишокът от Базел не се беше покрил за клей сезона, така че е малко спорен критерий.

Хич не е спорен критерий. Да, нямаше да бъде 4-0, ако Федерер беше играл на клей с Надал. Нямаше да бъде и 4-0, ако Надал беше стигнал до мачове с Федерер на трева, но Надал не стигна до мачове с Федерер на трева, защото Надал е трагичен на трева в последните 5-6 години. Щеше да бъде да речем 6-3 за Федерер, ако беше взел две победи на трева и беше паднал 3 пъти на клей, но не се случи. Дали Федерер се е покрил или не е отделна тема. Случи се това, което се случи и то трябва да бъде коментирано: 4-0 за швейцареца!

sapio0o написа:Спорът придоби нелепи граници. Колегата red_neck чак стигна до фаза, в която защитава Надал. :o

Е, не беше ли яко :?: :lol:

Това :arrow:

sapio0o написа:Стига с тази позиция на номер 1. Моралният лидер е Фед и го доказа. Та той стигна финали на всички мастърси, на които игра. Три титли освен въпросните финали, два шлема, поредица от 4 поредни победи над най-трудния си съперник и всичко това на 36. Ако не беше страха му да се пусне на клея за някой и друг 1/4 финал, колко да обере точки, сега щеше да е категоричен лидер.

Годината за Надал е силна въпреки загубите, но горчивината е твърде силна поне за мен. Аз не смея да нарека Рафа номер 1 в момента. Просто не мога. За него остават въпросите какво може да промени срещу Рож и Ноле както те успяха да променят срещу него.

https://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=4 ... 0#p7584780


не съм го писал аз.

Тезата, че Федерер нямаше да постигне същите успехи след Маями 2017-а, ако беше участвал на клей е в сферата на много, много, много неясните хипотези. Финалът на АО 2017 беше ключов за развитието на сезона за Федерер, ако ще се търси нещо такова 8-)

Сам си го написал обективно преди 4-5 месеца: и Федерер, и Надал бяха на ниво, спечелиха големи титли, но Роджър беше по-добър от Надал. Завърши на второ място в ранглистата, защото Рафата записа повече турнири. Не е мозъчна хирургия да се изкоментира миналия сезон, ако човек е безпристрастен, ба маа му :lol:
Последна промяна от Groucho на 16 мар 2018 20:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1982
Мнения: 30287
Регистриран на: 13 юни 2012 15:17

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот 1982 » 16 мар 2018 20:46

Да, Надал вече е трагичен на трева, Гручо, ама както виждаш не беше мишка и не се покри, отиде и игра, колкото можа, толкова. А можеше и той като дъртия да си спести тревата и излагациите на нея и да си почине до американския хард. Но той нямаше да е Надал, ако го бе направил. Защото Надал никога не е бил мишка.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Groucho
Мнения: 17132
Регистриран на: 30 май 2012 22:17
Контакти:

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот Groucho » 16 мар 2018 20:58

1982 написа:Да, Надал вече е трагичен на трева, Гручо, ама както виждаш не беше мишка и не се покри, отиде и игра, колкото можа, толкова. А можеше и той като дъртия да си спести тревата и излагациите на нея и да си почине до американския хард. Но той нямаше да е Надал, ако го бе направил. Защото Надал никога не е бил мишка.

Мишките са друга тема, коментирали сме я и нея миналата година, сега не ми се занимава с нравствено-анималистични сравнения, ще ме прощаваш :lol:

Потребителски аватар
Esi
Мнения: 2358
Регистриран на: 01 юни 2014 10:16
Контакти:

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот Esi » 16 мар 2018 21:32

1982 написа:Хед ту Хеда миналата година надали щеше да бъде 4-0, ако мишокът от Базел не се беше покрил за клей сезона, така че е малко спорен критерий.

На червено Фед категорично щеше да пада. Сам си призна, че в Шанхай е победил Надал защото не е играл на червено. Бил си запазил самочувствието от победите над Надал от началото на сезона, нещо което не му се случваше преди. Критерият не е спорен, даже напротив. Феновете на Федерер коментират само сезон 2017, аз имам предвид целия период на тяхната конкуренция. А там Н2Н между швейцарецът, Надал и Джокович е негативен за Федерер и затова той не e по- добър от тях. Без значение мнението на федеристите
На ИУ дядото бие детската градина и 2018 била с най-доброто начало на сезон в кариерата му. ;) Дано ХМДП направи нещо отново. Отчайваща е в момента конкуренцията на най-успешния
Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Мнения: 13726
Регистриран на: 08 яну 2013 10:05
Skype: armenski_pop.bg
Контакти:

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот Red_Neck » 17 мар 2018 13:52

sapio0o написа:Спорът придоби нелепи граници. Колегата red_neck чак стигна до фаза, в която защитава Надал. :o

Сап, останал си с грешно впечатление, .... защитавах ATP ranking vs. H2H критерия за оценка на постижения в тениса!
Освен това, аз не съм някакъв фен-сектант, който да отрича обективното, използвайки субективни доводи.
....... и за протокола, няма как да защитавам тенисист, който си бърка в задника преди всеки сервис, но и не бих си позволил да неглижирам или омаловажавам постигнатото от него, търсейки под вола теле ... ;)

sapio0o написа:За мое съжаление Федерер е най-постоянният измежду тримата. .......
Виж, за най-велик може да поспорим. Тук факторите са повече.

Маестрото не само е най-постоянният, а е и най-успелият - обективен факт, неподлежащ на дискусии.
За мнозина е и най-великият, а броят на факторите расте, само когато ....... започне да се търси телето под вола ;)
С радост бих обсъдил номинацията ти за "най-велик" (както и на всеки, който мисли, че това не е Роджър), но съм сигурен, че 9 от 10 ще кажат, че няма такъв, .... просто защото фенщината у тях надделява. ;)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
boabbb
Мнения: 24506
Регистриран на: 07 авг 2013 09:19
Контакти:

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот boabbb » 17 мар 2018 15:34

За сметка на това анти-Федерер феновете продължават с глупостите как щял да пада поголовно, как американските Мастърси били след клея и тем подобни глупости :lol: :lol: :lol: Фед почива клея, за да влезе в добра физическа кондиция на тревата, а вече беше обрал т.нар. "слънчеви Мастърси" :!:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
TodorT
Мнения: 19100
Регистриран на: 16 юли 2009 13:22
Контакти:

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот TodorT » 17 мар 2018 21:13

Гришо може да се учи от Чорич как трябва да се играе срещу Федерер! Извънземен тенис от хърватина. Ако Фед се измъкне, това ще е само заради спад в играта на Борна!

Потребителски аватар
1982
Мнения: 30287
Регистриран на: 13 юни 2012 15:17

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот 1982 » 17 мар 2018 22:42

boabbb написа: Фед почива клея, за да влезе в добра физическа кондиция на тревата, а вече беше обрал т.нар. "слънчеви Мастърси" :!:


"Почива" просто защото е мишок. :lol: :lol: :lol: Хайде да не давам примери колко пъти дадени играчи са играли на клей сезона яко и после са били в суперформа и на тревата ..... едното не пречи на другото.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
TodorT
Мнения: 19100
Регистриран на: 16 юли 2009 13:22
Контакти:

Re: Тенис - Всекидневна тема

Мнениеот TodorT » 17 мар 2018 23:01

Ееее, не, тая тема вярно много ме разсмива :lol: Искам да чуя (прочета) примерите колко играчи са били в супер форма на клей и след това на трева.... на почти 37 години. Федерер е "измишкувал" само веднъж на клей- миналата година, а като чета и се замислям дали пък всяка година не го прави този номер :lol: :lol:

Очевидно организаторите в ИУ не са приятели на Роджър и го слагат да играе все рано-рано... цяла седмица. Нещо Томи Хаас му се водеше близък, а не иска да даде едно рамо и да го слага само във вечерна сесия. :| :lol: Днес Роджър спечели мача, но Борна спечели феновете! Невероятен мач и за двамата и до последно не се знаеше кой ще спечели. Много хубав и драматичен мач, поздравления и за двамата. Чорич игра невероятен тенис сет и половина, а после игра "само" отличен и ... загуби. Хърватинът не просто играеше силно, а не позволи на швейцареца да играе играта си. Дано да продължи да расте и да показва толкова силен тенис.... тенис с главно "Т" :geek:


Върни се в “Тенис”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 9 госта