Великите книги!!!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- ZinedineZidane
- Контакти:
Re: Великите книги!!!
За мен като книга и като филм "Кръстникът" винаги ще е номер 1!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!
Забравих Агата Кристи..."Клетниците" на Виктор Юго и "Тримата мускетари" на Дюма(мисля че бащата)
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.
edmon_dantes написа:cska_90 написа:Някой чел ли е "На изток от рая"-защото много съм слушал за нея -но така и не съм я чел!!!
Аз съм я чел - великолепна! Ако имаш възможност - прочети я. Както и още една книга на Стайнбек - "Гроздовете на гнева". И двете са... абе просто класика.
Мерси.И двете са ми препоръчвани многократно,но не съм ги чел- но опредеелно мисля да ги прочета скоро!!!

Модератор ЛокоПД написа:Човече,върна ме 30 години назад...Тази книга е част от трилогия.Другите две са "Топ и Хари" и "Харка - синът на вожда".Страхотия,беше ми "настолно четиво" в тинейджърските години.Трудно се намираха по книжарниците,а в библиотеката ставаха търкали
Любимите ми книги по онова време бяха романите на Майн Рийд,,Карл Май,Джек Лондон,Джеймс Фенимор Купър....
И леко продължение "Последния мохикан" , "Ловецът на елени", "Следотърсачът" и "Прерията" ....
- ZinedineZidane
- Контакти:
За съжаление, малко хора четат вече заради наличието на интернет и заради липсата на време. Аз самия се засрамих кто видях темата, защото не съм отварял книга от 7-8 месеца! Хубавата книга не може да бъде заместена и от най-добрия филм!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!
За мен една от най-вълнуващите книги е "Граф Монте Кристо"
Чел съм я на български 4-5 пъти,на английски 2 пъти и сега се пробвам на немски 
ZinedineZidane написа:За съжаление, малко хора четат вече заради наличието на интернет и заради липсата на време. Аз самия се засрамих кто видях темата, защото не съм отварял книга от 7-8 месеца! Хубавата книга не може да бъде заместена и от най-добрия филм!
Така е за съжаление!!Проблема обаче не е в лиспата на време............... а е много по-дълбок за съжаление!!!
Почва се от налагането на безумни книги в училището ,където 90% са .............изключително повърхностни и за мене направо са си тъпички-а много по-добри неща липсват!!!
От там идва и нежаланието на много да четат!!!
Последна промяна от cska_90 на 21 яну 2010 23:04, променено общо 1 път.

- edmon_dantes
- Контакти:
msm написа:Модератор ЛокоПД написа:Човече,върна ме 30 години назад...Тази книга е част от трилогия.Другите две са "Топ и Хари" и "Харка - синът на вожда".Страхотия,беше ми "настолно четиво" в тинейджърските години.Трудно се намираха по книжарниците,а в библиотеката ставаха търкали
Любимите ми книги по онова време бяха романите на Майн Рийд,,Карл Май,Джек Лондон,Джеймс Фенимор Купър....
И леко продължение "Последния мохикан" , "Ловецът на елени", "Следотърсачът" и "Прерията" ....
Да добавя и аз нещо от този жанр...
На Карл Май - "Винету" 1,2,3 том; "Краля на петрола"; "Олд Шуърхенд" 1,2 том; "Преследване в Ориента" 1,2,3,4,5,6,7 тома... Ей това са книги.
ЛЕВСКАР ДО ГРОБ

- Модератор ЛокоПД
- Контакти:
msm написа:Модератор ЛокоПД написа:Човече,върна ме 30 години назад...Тази книга е част от трилогия.Другите две са "Топ и Хари" и "Харка - синът на вожда".Страхотия,беше ми "настолно четиво" в тинейджърските години.Трудно се намираха по книжарниците,а в библиотеката ставаха търкали
Е,то няма да ни стигне мястото...
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg
edmon_dantes написа:msm написа:Модератор ЛокоПД написа:Човече,върна ме 30 години назад...Тази книга е част от трилогия.Другите две са "Топ и Хари" и "Харка - синът на вожда".Страхотия,беше ми "настолно четиво" в тинейджърските години.Трудно се намираха по книжарниците,а в библиотеката ставаха търкали
Да добавя и аз нещо от този жанр...
На Карл Май - "Винету" 1,2,3 том; "Краля на петрола"; "Олд Шуърхенд" 1,2 том; "Преследване в Ориента" 1,2,3,4,5,6,7 тома... Ей това са книги.
Тези съм ги чел и ми бяха определено любимите-Карл Май е просто велик в този жанр!
Последна промяна от cska_90 на 21 яну 2010 23:12, променено общо 2 пъти.