Волейбол - Всекидневна тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Мнения: 22754
Регистриран на: 23 ное 2009 11:23
Контакти:

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот blue avalanche » 01 сеп 2017 09:24

THE G.A.M.E написа:
blue avalanche написа:Добре, че му разбираш... :mrgreen: :mrgreen:
Олипийският Шампион срещу Белгия, каква прогноза трябва да се даде ? :lol:
Пишеш колкото да си контра, инак те няма никакъв във волейболните дискусии.
Срамна работа ...

Ами не е задължително да се дават "прогнози". ;)
ПП. Същият този "олимпийски шампион" беше изтрещян от Чехия в групите, нали? Не ти ли "светна лампичката" още тогава?
Понякога просто се шегувам... :)

THE G.A.M.E
Мнения: 49956
Регистриран на: 02 авг 2008 22:59
Skype: За к'во ми е ?
Местоположение: Сливен

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 сеп 2017 11:38

blue avalanche написа:Ами не е задължително да се дават "прогнози". ;)
ПП. Същият този "олимпийски шампион" беше изтрещян от Чехия в групите, нали? Не ти ли "светна лампичката" още тогава?
E, ясно е че топката е от женски род, но фаворитите са си фаворити. ;)
То до тук отпаднаха един куп фаворити, дори и на база това, може да се прогнозират изненади, но пак не е логично.
Ето, прогнозирам убедителни победи за руснаците и сърбите в полуфиналите, пък дано не позная. :lol: :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !


Image Image

Потребителски аватар
1982
Мнения: 30287
Регистриран на: 13 юни 2012 15:17

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот 1982 » 01 сеп 2017 13:09

THE G.A.M.E написа:
1982 написа:Бихме ги, ама имаше един тънък момент ...... за сърбите онзи мач нямаше никакво значение, защото вече се бяха класирали за финалите, докато за нас имаше огромно значение, понеже още имахме някакви шансове. И нормално нашите бяха много по-мотивирани.
Факт е, че почти се бяха класирали за Финалната фаза, но си играха доста навито, и с титулярите. ;)
Принципно, между нас и сърбите, на какъвто и да е спорт, няма как да има приятелство.
Помня, че сме сме си спретвали въргали в контролни двубои, и на футбол, и на волейбол. :lol:


Не ми се рови сега, но мисля, че не почти, а направо и на теория се бяха класирали, това беше предпоследен мач и може и с титулярите да се пуснаха, но е трудно да си мотивиран в двубой, който няма значение за теб. Като цяло, допреди няколко години играехме доста успешно срещу Сърбия и почти винаги ги биехме, но последните години нещата се обърнаха и те ни бият почти всеки мач.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
TodorT
Мнения: 19108
Регистриран на: 16 юли 2009 13:22
Контакти:

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот TodorT » 01 сеп 2017 16:38

Като се обърне каруцата, пътища много, но... трябва и да си признаем някои неща. Още в началото на лятото бе съобщено, че приоритет тази година е ЕП. Догодина, абсолютно нормално, приоритет ще е СП, на което сме и домакини! Олимпиадата мина, а ние гледахме по телевизията. Вече сме в нов олимпийски цикъл и уж трябва да подготвяме отбор за Токио 2020. Истината е, че на ЕП играхме по-слабо от Лигата! Грешките не бяха изчистени и продължаваме в същия дух. Единственото положително нещо е, че Градинаров не е в състава и не виждаме малоумната смяна "Градинаров на сервис".... Цецо Соколов направи най-слабото си лято за отбора, Теди Салпаров не е достатъчен да покрива цялото поле. За толкова години така и не се научихме да играем в защита и топката продължава да пада прекалено лесно. Нямаме и ръст, което е проблем, но трябва да търсим начини. Ясно е, че блокът на Скримов и Пенчев е слабото място, но 1 блокада не определя мача. И Тюнюти не е висок, но е ключова фигура за франсетата. Скримов компенсира с техника, добита от престоя си във Франция. Атаката не Ники Пенчев е неубедителна, а пускането му е.... малко по-зле от моето :oops: Надеждата ми бе в Розалин, но той ще играе в Аржентина догодина. Според мен прави крачка назад, защото волейбола е в Европа- Италия и Русия.... + Полша и Франция. Йосифов и Тодоров имаха някакви физически проблеми, Гоцев се включи добре, а слабото посрещане обезличи центровете ни и особено най-добрия ни играч- Ники Николов. За сервиса ме е яд да пиша дори. Силовият сервис е рядкост за отбора, а още по-рядко влиза. На всичкото отгоре Пенчев отива да изпълнява флот и той излиза аут. Така и така не вкарваме сила, то поне малко насоченост на началния и да не подаряваме точки. Началният хептен ни закопа в Полша. Имам си и собствено виждане за смените на Пламен, но... няма да задълбавам. Не разбирам, обаче, защо само Цецо Соколов не може да бъде сменян. Жани Желязков обиколи света юни месец, сега Чернокожев бе на екскурзия в Полша. Не може да ме убедите, че една смяна не внася разнообразие..... :x Както и да е, отборът не е нов, а застарява. Оправданията с младите не вървят. Ники и Виктор нямат още много години, Тошко Алексиев е приключил, а ние нямаме млада 4-ка в чужбина, Теди Салпаров скоро ще се ориентира изцяло към друга длъжност и не вярвам като Серджо да играе до 40 години. Пламен води отбора на няколко първенства и резултат нямаше. Една Словения избухна, сега Хайнен бие с Белгия, а Италия, България и Полша се сриват. Разликата е, че другите два отбора направиха нещо в последните години, в страните им се играе много волейбол и имат много млади и добри състезатели! При нас нещата не са точно така и съвсем скоро ще трябва да се примиряваме само с 1/4 финали на ЕП и СП. :|

Потребителски аватар
blue avalanche
Мнения: 22754
Регистриран на: 23 ное 2009 11:23
Контакти:

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот blue avalanche » 02 сеп 2017 13:40

TodorT написа:Като се обърне каруцата, пътища много, но... трябва и да си признаем някои неща. Още в началото на лятото бе съобщено, че приоритет тази година е ЕП. Догодина, абсолютно нормално, приоритет ще е СП, на което сме и домакини! Олимпиадата мина, а ние гледахме по телевизията. Вече сме в нов олимпийски цикъл и уж трябва да подготвяме отбор за Токио 2020. Истината е, че на ЕП играхме по-слабо от Лигата! Грешките не бяха изчистени и продължаваме в същия дух. Единственото положително нещо е, че Градинаров не е в състава и не виждаме малоумната смяна "Градинаров на сервис".... Цецо Соколов направи най-слабото си лято за отбора, Теди Салпаров не е достатъчен да покрива цялото поле. За толкова години така и не се научихме да играем в защита и топката продължава да пада прекалено лесно. Нямаме и ръст, което е проблем, но трябва да търсим начини. Ясно е, че блокът на Скримов и Пенчев е слабото място, но 1 блокада не определя мача. И Тюнюти не е висок, но е ключова фигура за франсетата. Скримов компенсира с техника, добита от престоя си във Франция. Атаката не Ники Пенчев е неубедителна, а пускането му е.... малко по-зле от моето :oops: Надеждата ми бе в Розалин, но той ще играе в Аржентина догодина. Според мен прави крачка назад, защото волейбола е в Европа- Италия и Русия.... + Полша и Франция. Йосифов и Тодоров имаха някакви физически проблеми, Гоцев се включи добре, а слабото посрещане обезличи центровете ни и особено най-добрия ни играч- Ники Николов. За сервиса ме е яд да пиша дори. Силовият сервис е рядкост за отбора, а още по-рядко влиза. На всичкото отгоре Пенчев отива да изпълнява флот и той излиза аут. Така и така не вкарваме сила, то поне малко насоченост на началния и да не подаряваме точки. Началният хептен ни закопа в Полша. Имам си и собствено виждане за смените на Пламен, но... няма да задълбавам. Не разбирам, обаче, защо само Цецо Соколов не може да бъде сменян. Жани Желязков обиколи света юни месец, сега Чернокожев бе на екскурзия в Полша. Не може да ме убедите, че една смяна не внася разнообразие..... :x Както и да е, отборът не е нов, а застарява. Оправданията с младите не вървят. Ники и Виктор нямат още много години, Тошко Алексиев е приключил, а ние нямаме млада 4-ка в чужбина, Теди Салпаров скоро ще се ориентира изцяло към друга длъжност и не вярвам като Серджо да играе до 40 години. Пламен води отбора на няколко първенства и резултат нямаше. Една Словения избухна, сега Хайнен бие с Белгия, а Италия, България и Полша се сриват. Разликата е, че другите два отбора направиха нещо в последните години, в страните им се играе много волейбол и имат много млади и добри състезатели! При нас нещата не са точно така и съвсем скоро ще трябва да се примиряваме само с 1/4 финали на ЕП и СП. :|

Накратко казано, като гледам мижавия ни шампионат, волейболът у нас загива. "Хроника на една предизвестена смърт".
Това, което наблюдаваме в момента са някакви последни издихания.

Потребителски аватар
Eminem
Мнения: 12783
Регистриран на: 11 апр 2011 17:25
Контакти:

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот Eminem » 02 сеп 2017 21:31

Германия поднесе изненада или ? Очаквах Сърбия да бие и за мен е изненадващо.
Германците са ги обърнали от 2:0.
Искаше ми се да гледам мача, но видеото от сайта на бнт не ми тръгна. Някой успя ли да го гледа там ?

Потребителски аватар
TodorT
Мнения: 19108
Регистриран на: 16 юли 2009 13:22
Контакти:

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот TodorT » 02 сеп 2017 22:11

Гледах мача, но не по БНТ. Просто не мога да слушам Сашо Йовков :lol:
Уау! :o И аз не мога да повярвам какво стана. Сърбите свалиха нивото в третия гейм, явно решили, че мачът е решен. Сърбите бяха много зле на диагонала, където Лубурич направи адски слаб мач. Немците взеха третия, повярваха си и обърнаха. Просто бяха по-нахъсани и по-организирани последните 3 гейма.

Потребителски аватар
NOMER14
Мнения: 22554
Регистриран на: 21 сеп 2009 19:22
Контакти:

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот NOMER14 » 02 сеп 2017 23:01

Ами, в тайбрека Джани вкара накрая онова германче със сервиса, което направи 2 аса и мачът свърши. Сървите изпуснаха четвъртия гейм - надявахме се така да протече мачът им срещу нас, но германците бяха много надъхани.

THE G.A.M.E
Мнения: 49956
Регистриран на: 02 авг 2008 22:59
Skype: За к'во ми е ?
Местоположение: Сливен

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 сеп 2017 23:37

И пак го пиша... Хората действат тактически правилно във важните моменти, за разлика от нас.
Жалко, този сръбски тим ни беше по-силите, но сами се бихме.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !


Image Image

Потребителски аватар
TodorT
Мнения: 19108
Регистриран на: 16 юли 2009 13:22
Контакти:

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот TodorT » 03 сеп 2017 18:38

Мачът за бронзовите медали започна. 8-4 са сърбите на първото техническо, а двата отбора правят чудеса в отбрана. Проклетата защита, която така и не я научихме....


Върни се в “Волейбол”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта