metodito написа:Кръстев!
Преди мача коментирахме заедно с колегата mikata, че искам именно Кръстев, а не Божката. Само два мача съм му гледал+май един за национала, не съм сигурен, но от това момче просто смърди на футбол, пу! да не му е уруки. Висок, изглежда научен и много спокоен, със страхотен рефлекс и повратливост въпреки сериозния си ръст. Не ме разбирайте погрешно. Божката е чудесен вратар и съм убеден, че, ако Ели беше на скамейката именно него щеше да пусне. И смятам, че нямаше да победим.
Аз не мисля, че Митрев ще изиграе повече от 3 мача, предвид, че контракта му е до края на сезона, май. Тоя трансфер беше малко безсмислен. За мен всеки клуб трябва да има два добри вратаря. Чворович също не беше лош, но той каза, че са му обещали, че ще играе, а не го пускаха. Явно е имал и конфликт с Боян. Така или иначе да вземеш вратар на пожар, сякаш нямаш налични и то при положение, че контузията на титуляра не го вади за няколко месеца от игра, значи, че нямаш никакво доверие на резервите. Което пък говори лошо за качествата им, подготовката и тренировките.
Митрев е нелош вратар, но е е играл отдавна. За какво ни е?
Като цяло не е трудно да намериш добър вратар. Такъв който е много добър - да. Боян е сработен с защитата и е в добра форма вече много дълго време и няма логика да бъде сменян. Кръстев също със сигурност е по-сработен с отбора, отколкото Митрев, а и показа, че има качества.
Титлата е мираж, така или иначе. Ако отбора бе уравновесен от към представяне, без драматични спадове, спокойно в мачове с Пирин, Лого ГО и тн. можеше да пази Кръстев.
Проблемите при вратарите най-често са психологически или когато бъдат извадени от зоната им на комфорт, а не защото нямат таланта да избиват удари, да плонжират или да ловят топката.
Примерно Браво, Оспина, Очоа и Навас далеч не са специални вратари, но направиха добро световно и ги забелязаха. (Макар Очоа пак да е в 9-та глуха). Виждаме обаче, че Браво бе изваден от зоната си на комфорт и Пеп иска от него да играе като Нойер, а той не може. Навас има проблем с изритването на топката. Тер Стеген примерно дълго време имаше сериозен проблем с излизането от гол линията.
Михаел Рензинг беше сочен като наследник на Кан и не беше лош вратар, но Клинсман го съсипа. Беше му казано в никакъв случай не излиза от гол линията, освен ако центриранията не са в малкото наказателно или трябва да спре навлизащ противни с топка.
Айде сега да кажат на Нойер никога да не излиза от гол линията, да видим дали ще е феноменален.