Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот 1982 » 02 юни 2016 23:46

Добре, де, човек, ще ми отговориш ли, кога въпросните произведения са публикувани - година ?? Ти оспори мое твърдение за тях, затова искам конкретен отговор, за да се разберем кой е прав. ;)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 юни 2016 23:47

GOLEADOR написа:защо трябва да оцапаш всичко което се е направило през комунизма

"Цапам" единствено безплатната експлоатация на човешки труд. Нищо против самите постижения.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 юни 2016 23:51

1982 написа:Добре, де, човек, ще ми отговориш ли, кога въпросните произведения са публикувани - година ?? Ти оспори мое твърдение за тях, затова искам конкретен отговор, за да се разберем кой е прав. ;)

Нещо си се объркал.Случва се.
[offtopic]Изображение[/offtopic]
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 юни 2016 23:54

1982 написа:
GOLEADOR написа:защо трябва да оцапаш всичко което се е направило през комунизма

"Цапам" единствено безплатната експлоатация на човешки труд. Нищо против самите постижения.

Пеньо явно е бил пророк , все едно човека ти отговаря от оня свят:

Как двадесет и пет годишни бяхме,
а нашата коса се посребри,
как не за дребно щастийце вървяхме
по първата роса в зори...

Потомци, вий напразно ще се ровите,
докрай едва ли ще узнайте вий,
когато се наливаха основите -
какъв живот живяхме ний!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 юни 2016 23:58

Не знам какво съм се объркал, явно нещо не сме се разбрали .... ти репликира мой пост за димитровградските бригади и там намеси творчеството на въпросния. Та помислих, че той ги е описал в него, оттам тръгна всичко.

1982 написа:Не, аз просто казвам как е построен Димитровград .... основно с безплатен експлоататорски труд. Комунистите обожаваха да пращат младите по бригади и да ги експлоатират безплатно, дееба и уродите мръсни.

GOLEADOR написа:Комунистите индустриализират България и за това се нуждаят от такива градове като Димитровград.Труда е доброволен,еуфорията около това,че се създава нещо уникално е голяма и това ясно може да се усети в поезията На Пеньо Пенев.Разбира се в днешното комерсиално време е трудно да се разбере защо тези хора са готови да градят за държавата нов град и поети като Пеньо Пенев се считат за луди,но до там сме я докарали и ще си носим кръста на меркантилно поколение.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2016 00:01

1982 написа:Не знам какво съм се объркал, явно нещо не сме се разбрали .... ти репликира мой пост за димитровградските бригади и там намеси творчеството на въпросния. Та помислих, че той ги е описал в него, оттам тръгна всичко.

1982 написа:Не, аз просто казвам как е построен Димитровград .... основно с безплатен експлоататорски труд. Комунистите обожаваха да пращат младите по бригади и да ги експлоатират безплатно, дееба и уродите мръсни.

GOLEADOR написа:Комунистите индустриализират България и за това се нуждаят от такива градове като Димитровград.Труда е доброволен,еуфорията около това,че се създава нещо уникално е голяма и това ясно може да се усети в поезията На Пеньо Пенев.Разбира се в днешното комерсиално време е трудно да се разбере защо тези хора са готови да градят за държавата нов град и поети като Пеньо Пенев се считат за луди,но до там сме я докарали и ще си носим кръста на меркантилно поколение.

Кролик, ти да не вярваш, че Димтровград е построен на голо поле?! Иначе ентусиазмът на онези години не е по-различен от ентусиазмът на 1997-а, януари
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 юни 2016 00:02

GOLEADOR написа:
1982 написа:

какъв живот живяхме ний!

Ма това си е негово виждане, няма лошо, ама аз съм гледал и разкази на други хора .... дето не са така "въодушевени" от тоя безплатен труд. Е, те не са били поети, та да го опишат така ..... прости хорица.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 03 юни 2016 00:04

Кашчей написа:Кролик, ти да не вярваш, че Димтровград е построен на голо поле?! Иначе ентусиазмът на онези години не е по-различен от ентусиазмът на 1997-а, януари

Магаре, не ме интересува на голо или на облечено поле е построен Димитровград. :lol: :lol: :lol: За съвсем друго идеше реч, ама какво да ти обЕснявам, както вика Тео .... :mrgreen:

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 03 юни 2016 00:25

1982 написа:
GOLEADOR написа:
1982 написа:

какъв живот живяхме ний!

Ма това си е негово виждане, няма лошо, ама аз съм гледал и разкази на други хора .... дето не са така "въодушевени" от тоя безплатен труд. Е, те не са били поети, та да го опишат така ..... прости хорица.

Всеки може да се разочарова в дадена ситуация,тогава просто си хваща багажа и си тръгва.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2016 02:20

GA_ veliki написа:Верно ли е негово или му го приписват, някой запознат ли е?

На гроба ми не слагайте вода
на онзи свят не искам да се мия.
И ако възкръсна от пръстта
ще бъде само за да се напия...

Негово е. Той е пиел много, даже е лежал в клиники за алкохолизъм на няколко пъти. Стиховете си ги е писал по разни пакети от цигари и кибрити и приятелите му са ги събирали и пазели :) Другият му емблематичен стих е "Човекът е човек, когато е напИт". Само че за да бъде в крак с партийната линия, геният на комунистическата мисъл го променя на "Човекът е човек, когато е на път" :lol: Почти същото е, ама не точно :lol: Иначе има и много неиздадени, които не са били в крак с партийната политкоректност.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”