Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 04 мар 2016 00:14

fcb_bg написа:Лудница... Сериозен ли си? Пари има в държавата, отиват не по предназначение. Ти как предлагаш да се пази държавният суверинитет?

От кого? Според мен трябва да се поддържа само минимален професионален брой войници, на принципа на чуждестранния легион и толкоз. Без да се изхвърляме и да купуваме за млн стари тенекии, които така или иначе ще паднат за 2 сек при реална ситуация (каквато няма да има)

Иначе за харченето за глупости съм съгласен, но не и за имането : ) Лошото е, че малкото което има се харчи за глупости, а населението се натоварва с излишни данъци с цел преразпределение и ограбване.

fcb_bg написа:Не прочетох назад, извинявам се. Гледам и Барсичката как се мъчи. :mrgreen:

Ехее... за първи път в тази тема виждам човек да се извини и да признае някаква грешка. Евала за което.

--
Жечко: Истината не е нападка, хиперболата също. Кой какво е казал, имаш гугъл, търсиш и четеш.
За останалото.... сега като ти кажа, че помниш по 3 мин като ...., пак ли ще е нападка? Този диалог го водихме преди една седмица. Кой талибан какъв бил и какво става в близкия изход, да ти припомня, че ме обвини за нацист след като ти казах мнението си.

За другия въпрос:
Визирам Пенка Станкова, асистент от община долно нанагорнище, област безнадежност.
Кого съм визирал, ебати глупавия въпрос. Кой натискаше Гърция, кой гледаше лошо на строежа на стена, кой кани бежанци? Да не е духчето каспър?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 мар 2016 00:22

Thsmith написа:
fcb_bg написа:Лудница... Сериозен ли си? Пари има в държавата, отиват не по предназначение. Ти как предлагаш да се пази държавният суверинитет?

От кого? Според мен трябва да се поддържа само минимален професионален брой войници, на принципа на чуждестранния легион и толкоз. Без да се изхвърляме и да купуваме за млн стари тенекии, които така или иначе ще паднат за 2 сек при реална ситуация (каквато няма да има)

Иначе за харченето за глупости съм съгласен, но не и за имането : ) Лошото е, че малкото което има се харчи за глупости, а населението се натоварва с излишни данъци с цел преразпределение и ограбване.

С какво не си съгласен за Имането? Ами има пари в държавата! Единственото, което се иска, е да си докажеш доходите. Занеш ли колко пара ше влезе в държавната хазна при това условие? Бедна ти е фантазията. Ше има и за Грипени, и за още доста неща.

По другото - аз съм съгласен да плащам данък 20 лв на месец за армия, която да ми пази границите и сигурността. Суверенитетът е безкоприсновен! Това, мисля, е записано в Конституцията.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 04 мар 2016 00:24

Ковачо, ще ти го кажа за последен път, щото виждам, че ти наистина не възприемаш.

Мигранстската криза се дължи на бомбардировките на НАТО в Либия, на войната в Ирак 2003-а, и на гражданската война в Сирия.

Тези бежанци идват от тези региони. И е нормално да го правят, щото нямат препитание в родината си.

Не знам на какъв език да ти го обясня, че да го схванеш най-после. И въобще не ме интересуват малоумните ти констарации за народите в БИ и това за какви ги смяташ. Тези твои "бисери" може да ми го спестиш. И преди седмица ти писах точно това. Ти обаче влезе в серия да ми обясняваш твоите си простотии за талибаните и т.н. дето никого не го засягат.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 мар 2016 00:33

il4o_iliew написа:Ковачо, ще ти го кажа за последен път, щото виждам, че ти наистина не възприемаш.

Мигранстската криза се дължи на бомбардировките на НАТО в Либия, на войната в Ирак 2003-а, и на гражданската война в Сирия.

Тези бежанци идват от тези региони. И е нормално да го правят, щото нямат препитание в родината си.

Не знам на какъв език да ти го обясня, че да го схванеш най-после. И въобще не ме интересуват малоумните ти констарации за народите в БИ и това за какви ги смяташ. Тези твои "бисери" може да ми го спестиш. И преди седмица ти писах точно това. Ти обаче влезе в серия да ми обясняваш твоите си простотии за талибаните и т.н. дето никого не го засягат.

Аз донякъде разбирам и претенциите на Ердо към Европа заради бежанската вълна, заради малоумната и недалновидна намеса на страните от ЕС в Б. Изток. Но с оглед мераците му и намесата наоколо Турция( вкл и България) където можа... ай да се ебе с претенциите си.

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 мар 2016 00:56

fcb_bg написа:С какво не си съгласен за Имането? Ами има пари в държавата! Единственото, което се иска, е да си докажеш доходите. Занеш ли колко пара ше влезе в държавната хазна при това условие? Бедна ти е фантазията. Ше има и за Грипени, и за още доста неща.

По другото - аз съм съгласен да плащам данък 20 лв на месец за армия, която да ми пази границите и сигурността. Суверенитетът е безкоприсновен! Това, мисля, е записано в Конституцията.

Ми не е точно така. Осветляването ще има ефект на вдигане на данък и съответно ще намали парите в хората и бизнеса. Не ме разбирай погрешно, не съм против осветляването, а против данъците с цел преразпределение и идиотски за мен харчове. Привърженик съм на минимален данък, ултра малка държава.

По другото - ти може да си съгласен да дадеш 20 лв, аз обаче не съм съгласен и 20 стотинки да дам и не се чувствам заплашен. Различни хора и различни тези : ) Затова водим диалог ; )

il4o_iliew написа:Ковачо, ще ти го кажа за последен път, щото виждам, че ти наистина не възприемаш.

---

Този пък ; ) Кой те е питал, че да ми го казваш един, два, 5 и тн пъти? Аз ти се присмивам и те иронизирам всеки път, но ти продължаваш да ми повтаряш едно и също : ))) Това, че помниш по 3 мин като маймуните явно го доказваме след като се повтаряш в същата дискусия и очакваш различен отговор (и това не е нападка, а факт).

Тази сган не съм видял да идва след инвазията в Афганистан и Ирак, а идва сега. Сега след като един гном се опитва да запази своя сатрап, а един черньо се мота и не го събори когато беше време и преди да се стигне до всички тези масови преселения.
Вече говорихме и за препитанието им и ти казах, че изобщо не ме интересува ако ще и пясък да ядат. Техен проблем, а не мой. Те и в Африка са на същото дередже, но не сме тръгнали да ги дундуркаме, нали? Проблемите идват от това, че ги пускаме, от това, че им се дават помощи и покрив, а не от това какво са имали в държавите си и как са се оправяли там. Просто ясно трябва да им се покаже, че тук не са желани и няма да получат НИЩО.

Иначе ти на мен няма как да обясняваш нищо. Аз не се интересувам от пасене на овце или копаене на картофи, а в друго няма как да ми помогнеш. Просто си спести усилието.
Когато се обръщаш към мен и очакваш следващата подигравка, поне търси нови теми. Не е интересно да повтаряме една и съща.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 мар 2016 01:08

Thsmith написа:
fcb_bg написа:С какво не си съгласен за Имането? Ами има пари в държавата! Единственото, което се иска, е да си докажеш доходите. Занеш ли колко пара ше влезе в държавната хазна при това условие? Бедна ти е фантазията. Ше има и за Грипени, и за още доста неща.

Ми не е точно така. Осветляването ще има ефект на вдигане на данък и съответно ще намали парите в хората и бизнеса. Не ме разбирай погрешно, не съм против осветляването, а против данъците с цел преразпределение и идиотски за мен харчове. Привърженик съм на минимален данък, ултра малка държава.

По другото - ти може да си съгласен да дадеш 20 лв, аз обаче не съм съгласен и 20 стотинки да дам и не се чувствам заплашен. Различни хора и различни тези : ) Затова водим диалог ; )

Ми не е точно така. Осветляването ще доведе до по-малко 3 нови Мерцедеса на шефовете, по-големи и заслужени заплати на работещите.
По другото явно няма да се разберем, щом не се чувстваш заплашен. Но може би ще обясниш защо Румъния си купува ескадрила Ф-16? Те повече заплашени ли са от някого? Яяяяя разкажи за голямата хибридна медийна война в Румъния, дето им я провежда Кремъл.

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 мар 2016 03:41

Ще ти дам следния пример. Скоро вдигнаха минималната заплата и едни пари се "осветиха". Какъв е ефектът от това? Хората повече пари ли получават или обратното, по малко? Държавата прибира повече осигуровки, а за хората остава по малко след като се принуждават да се осигуряват на повече пари.
На теория вдигането на мин заплата означава показване на парите на хората и на държавата като постъпления, но реалността е друга, нали? ...
От тук следва да си изясним какви са приоритетите и целите на една държава/един кабинет. Какво очакваш ти, аз и тн.

Аз искам държавата да завие рязко в дясно.

- Съкращаване на полиция с поне 50%
- Съкращаване на държавни чиновници с поне 70%
- Електронно правителство и минимализиране на бумащината, администрацията и етк
- Особено внимание на борбата с корупцията в данъчните служби, хеи и полицията. Награди за намерени злосторници
- Силно ограничаване и премахване на всякакви социални плащания
- Премахване на субсидираното висше образование за 90% от студентите. Само тези с отличен успех да получават пълна стипендия, а за останалите висшето образование да е платено
- Запазване на един плосък данък и ддс и широки стъпки към тяхното намаляване, премахване на почти всякакви допълнителни данъци(където е възможно, ясно е, че няма как да отмениш акцизите в съответствие с Е зак)
- Премахване на нои и замяна със здравна застраховка и индивидуални партиди. Всеки разполага само със собствените си пари и това което покрива застраховката му, държава не запълва дупки.
- Пълна приватизация и либерализиране на пазара. Без държавно участие във фирми.
- Частни пенсионни фондове
- Армия на принципа на Чуждестранния легион, малка и мобилна професионална пехотна част. Модерно въоръжени, но в евтина пехотна част. Около 7000 (както е легиона) с още 400-500 души административен/цивилен/ръководен персонал (а не с 2-3 пъти повече от самите войници)
- Всички църкви/религии да плащат данъци като всички обикновени хора!

Виждаш на къде бия и какво имам предвид.

---
Сега за другото.
Нямам представа какво прави Румъния и защо, но не съм привърженик на овчия принцип. Нз дали това е породено от Молдова и руските бунтовници (поредните) там, нали имат и някаква нелегална държава. Гърците също купуват като луди подводници, танкове леопард и какво ли още не. Имаше разследване в Германия за подкупи и защо дявол го взел харчат тези пари за излишни работи. Накрая май купиха само 3-4 подводници, а не всичките поръчани 6, но това са подробности. Всяка държава е свободна да харчи за каквото реши... За мен тези проекти са просто начин да откраднеш допълнително количество пари и нищо повече.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 04 мар 2016 07:56

Thsmith написа:Ще ти дам следния пример. Скоро вдигнаха минималната заплата и едни пари се "осветиха". Какъв е ефектът от това? Хората повече пари ли получават или обратното, по малко? Държавата прибира повече осигуровки, а за хората остава по малко след като се принуждават да се осигуряват на повече пари.
На теория вдигането на мин заплата означава показване на парите на хората и на държавата като постъпления, но реалността е друга, нали? ...
От тук следва да си изясним какви са приоритетите и целите на една държава/един кабинет. Какво очакваш ти, аз и тн.

С вдигане на МРЗ се постига вдигане на жизнения стандарт на населението.Така поне малко цената на труда се доближава до истинската си стойност.МРЗ трябва да е поне 600 лв.Така всичко си идва на мястото.Цените на стоките - европейски,цената на труда - европейска,приходи от данъци - европейски!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 04 мар 2016 08:21

Ковачо, ти български разбираш ли?! Не очаквах от теб никакъв отговор и затова споменах, че го казвам за последен път. И отново ти повтарям да си спестиш малоумните абсурдни констатации, което ти пак направи.

По темите, които обсъждаш ти доказваш колко си ограничен и неинформиран. Ако си мислиш, че се опитвам нещо да то докажа, сбъркал си. Ти си неспасяем. Човек като теб, който твърди, че БИ се състои от диви зверове, които е добре да бъдат избити и който не може да направи връзка между войните там и мигрантската криза да ме иронизира. Ти самият си една ирония, бе пич. Всеки твой коментар хората не могат да разберат ирония ли е или истина, щото пишеш уникални абсурди.

Ще те помоля да не ми отговаряш. Достатъчно време ти отделих. ;)
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
Себастиан Фетел
Контакти:

Мнениеот Себастиан Фетел » 04 мар 2016 09:59

Китайската Bank of China ще предостави кредит в размер на 2 млрд. евро на руската газова компания „Газпром“, пише БГНЕС. Договорът беше сключен днес в Шанхай, като отпускането на средствата ще е със срок от пет години, се казва в съобщение на руския газов гигант.

„В историята на „Газпром“ това е най-голямата сделка по обем финансиране, привлечено директно от една кредитна организация и първото двустранно кредитно споразумение с китайската банка“, се казва още в текста.

Bank of China се занимава с редица финансови дейности, сред които банкови операции, инвестиции, услуги в сферата на застраховането и лизинга и други. Общата стойност на активите на банката възлиза на 16 трлн. юана.

През февруари вицепредседателят на борда на „Газпром“ Александър Медведев съобщи, че „Газпром“ е готов самостоятелно да реализира проекти по доставянето на газ в Китай. В момента „Газпром“ извършва строителството на газопровода „Силата на Сибир“, по който газ от Източен Сибир ще се транспортира както за вътрешно ползване в Русия, така и за износ в Китай.
[wrapimg=center]https://c1.staticflickr.com/8/7511/16011066645_a2a38581e2_b.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”