fcb_bg написа:С какво не си съгласен за Имането? Ами има пари в държавата! Единственото, което се иска, е да си докажеш доходите. Занеш ли колко пара ше влезе в държавната хазна при това условие? Бедна ти е фантазията. Ше има и за Грипени, и за още доста неща.
По другото - аз съм съгласен да плащам данък 20 лв на месец за армия, която да ми пази границите и сигурността. Суверенитетът е безкоприсновен! Това, мисля, е записано в Конституцията.
Ми не е точно така. Осветляването ще има ефект на вдигане на данък и съответно ще намали парите в хората и бизнеса. Не ме разбирай погрешно, не съм против осветляването, а против данъците с цел преразпределение и идиотски за мен харчове. Привърженик съм на минимален данък, ултра малка държава.
По другото - ти може да си съгласен да дадеш 20 лв, аз обаче не съм съгласен и 20 стотинки да дам и не се чувствам заплашен. Различни хора и различни тези : ) Затова водим диалог ; )
il4o_iliew написа:Ковачо, ще ти го кажа за последен път, щото виждам, че ти наистина не възприемаш.
Мигранстската криза се дължи на бомбардировките на НАТО в Либия, на войната в Ирак 2003-а, и на гражданската война в Сирия.
Тези бежанци идват от тези региони. И е нормално да го правят, щото нямат препитание в родината си.
Не знам на какъв език да ти го обясня, че да го схванеш най-после. И въобще не ме интересуват малоумните ти констарации за народите в БИ и това за какви ги смяташ. Тези твои "бисери" може да ми го спестиш. И преди седмица ти писах точно това. Ти обаче влезе в серия да ми обясняваш твоите си простотии за талибаните и т.н. дето никого не го засягат.
---
Този пък ; ) Кой те е питал, че да ми го казваш един, два, 5 и тн пъти? Аз ти се присмивам и те иронизирам всеки път, но ти продължаваш да ми повтаряш едно и също : ))) Това, че помниш по 3 мин като маймуните явно го доказваме след като се повтаряш в същата дискусия и очакваш различен отговор (и това не е нападка, а факт).
Тази сган не съм видял да идва след инвазията в Афганистан и Ирак, а идва сега. Сега след като един гном се опитва да запази своя сатрап, а един черньо се мота и не го събори когато беше време и преди да се стигне до всички тези масови преселения.
Вече говорихме и за препитанието им и ти казах, че изобщо не ме интересува ако ще и пясък да ядат. Техен проблем, а не мой. Те и в Африка са на същото дередже, но не сме тръгнали да ги дундуркаме, нали? Проблемите идват от това, че ги пускаме, от това, че им се дават помощи и покрив, а не от това какво са имали в държавите си и как са се оправяли там. Просто ясно трябва да им се покаже, че тук не са желани и няма да получат НИЩО.
Иначе ти на мен няма как да обясняваш нищо. Аз не се интересувам от пасене на овце или копаене на картофи, а в друго няма как да ми помогнеш. Просто си спести усилието.
Когато се обръщаш към мен и очакваш следващата подигравка, поне търси нови теми. Не е интересно да повтаряме една и съща.