Защо се самоубива майката на Апостола? 138 г. мълчим гузно!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

petko.h.markov
Контакти:

Re: Защо се самоубива майката на Апостола? 138 г. мълчим гуз

Мнениеот petko.h.markov » 13 яну 2016 16:48

HoUs4oOL написа:
djd написа:Милош Обренович е водач на въстанието през 1815, след което се създава автономно сръбско княжество в границите на Османската империя.
Какви аргументи, какви 5 лева?

Такива аргументи, че господина от Перник заяви, че българин за княз не е издигнат, защото нямало аристократи, а Обренович, който става княз е един прост селянин.

Не те знам какъв си-руснак,сърбин или помияр.Но,че си поставен съм сигурен.Такова вадене на снимки,цитати,исторически факти за събития в България,Европа и света веднага,все едно са ти в джоба е много подозрително.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 13 яну 2016 17:01

petko.h.markov написа:
HoUs4oOL написа:
djd написа:Милош Обренович е водач на въстанието през 1815, след което се създава автономно сръбско княжество в границите на Османската империя.

Такива аргументи, че господина от Перник заяви, че българин за княз не е издигнат, защото нямало аристократи, а Обренович, който става княз е един прост селянин.

Не те знам какъв си-руснак,сърбин или помияр.Но,че си поставен съм сигурен.Такова вадене на снимки,цитати,исторически факти за събития в България,Европа и света веднага,все едно са ти в джоба е много подозрително.

Обикновен бежанец от великият съветски съюз :lol:
И малоумниците с такива теми, само му дават повод, да сере върху страната която му е дала кенеф в апартамента , инак щеше сере на полето в някоя затънтена деревня в матушка.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 13 яну 2016 17:03

HoUs4oOL написа:
v.r.s. написа:Той го е взел от султана с подкуп и най-вече заради проосманската си политика.
Да, твърдя, че има такива и точно това е целта им. Ти също си един от тези и с коментарите си показваш, че не си българин и дори от тях лъха омраза към нас. Как иначе да разбирам казаното от теб, "да си бяхте избрали българин за княз", това е показателно, че ти не се чувстваш част от българската нация, след като казваш "бяхте". И не е само тази реплика.
Така, че възхищавай се на Русия и се прекланяй пред Путин и ни остави нас недостойните българи да си живеем така, като разбираме и можем. Аз се прекланям пред героите на България, дали живота си и отстоявали народността през вековете и заради които ни има като нация. В това число и пред княз Александър Батемберг, който бе принуден да абдикира от трона след Съединението и който независимо, че не е българин, има изключително място в българската история и заслужено гробът му се намира в София. Гордея се, че този млад мъж е бил княз на България и предпочита да абдикира, за да не допусне сътресения в Княжеството, като по този начин поставя интересите на България, над неговите лични интереси. А кой го принуждава да го направи и защо, това се знае от всички.

Няма значение как го е взел, факт е, че с абсолютно нищо не е по-горе от Александър Екзарх, който също е направил немалко неща за България и със сигурност е имал аргументи поне да бъде представен, като кандидат за княз пред народното събрание.
Абдикира, благодарение на Русия, после го връщат, но нито руснаците, нито немците го подкрепят, иначе кой знае дали щеше да се махне при евентуална подкрепа от Бисмарк.
А с Фердинант и думите му, че е изпълнил дълга си на германец в България гордееш ли се?

Може да няма значение как го е взел, но му е признато наследствено княжеско достойнство.
А дали се сещаш, че Фердинанд нямаше да бъде княз на България, ако Батенберг не беше принуден да абдикира?
Той абдикира не "благодарение" на Русия, тъй като няма на какво да ѝ бъдем благодарни за това нейно действие, а заради руските политически интереси, които не включват в плановете си Съединението и русофилите в България, които организират преврата. Той абдикира за да запази Княжеството и извоюваното Съединение.

"Веднага след това Русия започва кампания за неговото отстраняване. На 9 август 1886 година група офицери и юнкери извършват военен преврат, като князът нелегално е изпратен по Дунава в гр. Рени, Бесарабия. Император Александър III е изненадан и му позволява да замине в Западна Европа. Стефан Стамболов с помощта на Сава Муткуров и верни на княза войски извършват контрапреврат и го връщат в България, но няколко дни след това, след като не го подкрепя нито руският император Александър III, нито Ото фон Бисмарк (Германия е против), князът решава въпреки настояването на Стамболов, армията и народа, да абдикира на 26 август 1886 г. и заминава от Лом с параход за Виена."

Но какво общо имаше темата с Батемберг, Милош Обренович и т.н., в каквато посока я извъртяхте?
Нали тя е за самоубийството на майката на Левски, заради българските управници след Освобождението, хайде да се придържаме към нея и да коментираме това. Имаш ли да кажеш нещо по самата тема?

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 13 яну 2016 17:15

HoUs4oOL написа:

Ситуациите в сръбско през 1815г. и в България през 1878г. са коренно различни.
Обренович е водач на въстанието. Нормално е той да стане княз, други кандидати е нямало. Караджордже Петрович е бил отстранен. Въстанието успява, защото Русия оказва натиск върху Османската империя. Но в сръбско чужда войска не е влизала да се бие с турците.
И двете княжески династии в Сърбия между другото са създадени от селяни.
А България не е освободена чрез въстание, което да има водач или водачи, а от чужда армия. Затова и Русия предлага княз, създава държавните органи, а и доста руски генерали участват в управлението на страната в началото.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 13 яну 2016 18:02

v.r.s. написа:Може да няма значение как го е взел, но му е признато наследствено княжеско достойнство.
А дали се сещаш, че Фердинанд нямаше да бъде княз на България, ако Батенберг не беше принуден да абдикира?
Той абдикира не "благодарение" на Русия, тъй като няма на какво да ѝ бъдем благодарни за това нейно действие, а заради руските политически интереси, които не включват в плановете си Съединението и русофилите в България, които организират преврата. Той абдикира за да запази Княжеството и извоюваното Съединение.

"Веднага след това Русия започва кампания за неговото отстраняване. На 9 август 1886 година група офицери и юнкери извършват военен преврат, като князът нелегално е изпратен по Дунава в гр. Рени, Бесарабия. Император Александър III е изненадан и му позволява да замине в Западна Европа. Стефан Стамболов с помощта на Сава Муткуров и верни на княза войски извършват контрапреврат и го връщат в България, но няколко дни след това, след като не го подкрепя нито руският император Александър III, нито Ото фон Бисмарк (Германия е против), князът решава въпреки настояването на Стамболов, армията и народа, да абдикира на 26 август 1886 г. и заминава от Лом с параход за Виена."

Но какво общо имаше темата с Батемберг, Милош Обренович и т.н., в каквато посока я извъртяхте?
Нали тя е за самоубийството на майката на Левски, заради българските управници след Освобождението, хайде да се придържаме към нея и да коментираме това. Имаш ли да кажеш нещо по самата тема?

Признатото му е, но е можело и да не му бъде признато, факт е, че се прави опит, докато в България това го няма.
И не знам защо изхождаш от позицията, че е задължително княза да бъде аристократ, доколкото знам това не е било от условията на Великите сили?
Един Наполеон също не е бил благородник например, трудно е да се нарече и аристократ, ама да речем, мисълта ми е, че в правилното време, ако се опита всичко е възможно, а в България това го няма, макар че има достоен кандидат!
Русия е против съединението с Батенберг начело, а и момента не е подходящ.
Русия има други планове за България, а и като цяло аз също съм привърженик на идеята за южнославянска държава доминирана от Сърбия или Балканска федерация, включваща Гърция, Сърбия и България, пак доминирана от Белград, жалко, че тази идея така и не се осъществява.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 13 яну 2016 18:28

HoUs4oOL написа:Русия има други планове за България, а и като цяло аз също съм привърженик на идеята за южнославянска държава доминирана от Сърбия или Балканска федерация, включваща Гърция, Сърбия и България, пак доминирана от Белград, жалко, че тази идея така и не се осъществява.

А не искаш ли и по една свирка да им направим на сърбите? :?: Това е отвратително, не те ли е срам дори да си ги мислиш тези неща, камо ли да ги подкрепяш? :x Наистина не знам защо си в тази държава, а не при братята ти сърби. Или си садист или пълен кретен, а може да си по малко и от двете.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 13 яну 2016 18:36

diplomat написа:А не искаш ли и по една свирка да им направим на сърбите? :?: Това е отвратително, не те ли е срам дори да си ги мислиш тези неща, камо ли да ги подкрепяш? :x Наистина не знам защо си в тази държава, а не при братята ти сърби. Или си садист или пълен кретен, а може да си по малко и от двете.

Че какво лошо има, идеите вече са неосъществими, също както и Славянския съюз, след провала на Чехословакия и разбиването на Югославия тия идеи са мъртви, така че не виждам какво лошо има да си мечтаеш за нещо, същото е като мечтите на някои хора за обединението на Европа в една държава.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 13 яну 2016 18:53

HoUs4oOL написа:
v.r.s. написа:Може да няма значение как го е взел, но му е признато наследствено княжеско достойнство.

Признатото му е, но е можело и да не му бъде признато, факт е, че се прави опит, докато в България това го няма.
И не знам защо изхождаш от позицията, че е задължително княза да бъде аристократ, доколкото знам това не е било от условията на Великите сили?
Един Наполеон също не е бил благородник например, трудно е да се нарече и аристократ, ама да речем, мисълта ми е, че в правилното време, ако се опита всичко е възможно, а в България това го няма, макар че има достоен кандидат!
Русия има други планове за България, а и като цяло аз също съм привърженик на идеята за южнославянска държава доминирана от Сърбия или Балканска федерация, включваща Гърция, Сърбия и България, пак доминирана от Белград, жалко, че тази идея така и не се осъществява.

Това, че Русия е била за съединението, не с Батемберг начело е толкова глупаво твърдение, че мислех, че само Александров може да го поддържа, но явно съм сгрешил. И за кого точно не е подходящ момента, след като Съединението успява, със сигурност не е за България.
Ама защо трябва Русия да има планове за нас, след като ние се стремим към създаване на собствена Държава и в бъдеще независимост, а не към подчинение на Русия или която и да е друга Велика сила и да сме длъжни да се съобразяваме с техните интереси.
Колкото до Федерацията, това, че Русия и ти сте привърженици на подобна глупост, не вълнува българите, както тогава, така и сега. Това не е българският национален интерес, а отново са чужди интереси и най вече сръбски, които имат цел да доминират на Балканите и между другото се видя, колко издържа една такава Федерация, как се разпадна и колко жертви се дадоха.
Така, че руските планове за подобна Федерация не интересуват никой.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 13 яну 2016 18:58

diplomat написа:
HoUs4oOL написа:Русия има други планове за България, а и като цяло аз също съм привърженик на идеята за южнославянска държава доминирана от Сърбия или Балканска федерация, включваща Гърция, Сърбия и България, пак доминирана от Белград, жалко, че тази идея така и не се осъществява.

А не искаш ли и по една свирка да им направим на сърбите? :?: Това е отвратително, не те ли е срам дори да си ги мислиш тези неща, камо ли да ги подкрепяш? :x Наистина не знам защо си в тази държава, а не при братята ти сърби. Или си садист или пълен кретен, а може да си по малко и от двете.

Ти не забелязваш ли, че всичките му коментари са антибългарски, аз вече съм убеден, че този човек не е българин и мрази всичко българско. Той сам се обръща с ВИЕ българите, а не ние и това е най-показателното за непринадлежността му към нашият народ или поне, че не чувства такава принадлежност.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 13 яну 2016 18:59

v.r.s. написа:
HoUs4oOL написа:

Това, че Русия е била за съединението, не с Батемберг начело е толкова глупаво твърдение, че мислех, че само Александров може да го поддържа, но явно съм сгрешил. И за кого точно не е подходящ момента, след като Съединението успява, със сигурност не е за България.
Ама защо трябва Русия да има планове за нас, след като ние се стремим към създаване на собствена Държава и в бъдеще независимост, а не към подчинение на Русия или която и да е друга Велика сила и да сме длъжни да се съобразяваме с техните интереси.
Колкото до Федерацията, това, че Русия и ти сте привърженици на подобна глупост, не вълнува българите, както тогава, така и сега. Това не е българският национален интерес, а отново са чужди интереси и най вече сръбски, които имат цел да доминират на Балканите и между другото се видя, колко издържа една такава Федерация, как се разпадна и колко жертви се дадоха.
Така, че руските планове за подобна Федерация не интересуват никой.

Югославия си издържа съвсем нормално. Щеше да издържи и до днес, ако не бяха се намесили САЩ и НАТО, да бранят рязаните! Ти резак ли си?
... и после внезапно си направих секуро.

Върни се в “Свободна зона”