Другата страна на протеста

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Другата страна на протеста

Мнениеот 1982 » 05 ное 2015 17:19

Да, полицаят също е служител на МВР. Но не всеки служител на МВР е полицай.

Ще ти го обясня така, в МВР е следното - служители много, полицаи малко. Като оная приказка за вождовете и индианците.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 05 ное 2015 17:21

...имаше една басня за врабчето и кравешкото лайно. Та последната поука беше че когато си до гуша в лайна, по-добре да не чуруликаш много-много... Та по-добре тия, дето вместо да опазват законността я нарушават, да вземат малко да се позасрамят... Ма къде ти, милиционер и срам...

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 05 ное 2015 17:24

Моя личен опит от системата на МВР последните 3 години е следния:
1)Преди 3 години ми направи впечатление, че в непосредствена близост до дома ми, младо момиче пласира дрога. Като съвестен гражданин в обедната си почивка отидох до районното (което е точно на 2 преки) и ме изпратиха при т.нар. "квартален следовател". Подробно му описах всичко, включително и колата, която зареждаше момичето периодично. Кварталния ми даде телефон за връзка и ме помоли да му звънна ако забележа "активност". Още на следващата вечер видях девойчето как спокойно разцъква и звъннах, но никой не вдигна телефона. Помислих, че съм записал телефона грешно и на следващия ден (пак в обедната си почивка) отидох да се видя отново с кварталния. Оказа се, че номера е верен, но съм имал неблагоразумието да звъня в извънработно време!!! Посъветва ме да следя за активност м/у 9:00 и 17:00 :!:
Аз му обещах ако видя пласьорката отново, да я помоля да "започва работа" в по-нормално време а аз от своя страна да си взема 3 дни отпуск за да го държа в течение! :evil:
2) Миналата година ми разбиха колата за едино пикливо CD. Отидох да подам жалба, но бях отказан с думите: "така и така няма да го хванем, щото е дребна работа и само ще ни се вдига процента на неразкрити престъпления, а и ще ти направим колата само син прах в търсене на отпечатъци".
3)Една Събота преди около месец, светофарът на близкото оживено кръстовище не работеше. Коли бол и минаването става на магия, а регулировчици йок. След 10-на минути се добирам до самото кръстовище, поглеждам надясно и с удивление виждам на 10-на метра след кръстовището двама катаджии да спират ( и предполагам рекетират) водачите, минали по-рисково през въпросното място.

Не ми се говори по темата, но тази брутално раздута държавна администрация (барабар със силоваците) се е впила като кърлеж в реалната икономика и ако не спре така лакомо да смуче, ще видим икономически растеж на куково лято.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 ное 2015 17:24

То, цялата държава е в лайна, да беше само МВР.

По тая логика, всички трябва да мълчим и да ни цицат политиците на воля.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 05 ное 2015 17:26

1982 написа:Да, полицаят също е служител на МВР. Но не всеки служител на МВР е полицай.

Ще ти го обясня така, в МВР е следното - служители много, полицаи малко. Като оная приказка за вождовете и индианците.

да ти обясня и аз. Като си получа фиша за заплатата, в колона удръжки имам доста повече редове от един служител на мвр. Да ти обяснявам ли защо?

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 05 ное 2015 17:33

Red_Neck написа:Моя личен опит от системата на МВР последните 3 години е следния:
1)Преди 3 години ми направи впечатление, че в непосредствена близост до дома ми, младо момиче пласира дрога. Като съвестен гражданин в обедната си почивка отидох до районното (което е точно на 2 преки) и ме изпратиха при т.нар. "квартален следовател". Подробно му описах всичко, включително и колата, която зареждаше момичето периодично. Кварталния ми даде телефон за връзка и ме помоли да му звънна ако забележа "активност". Още на следващата вечер видях девойчето как спокойно разцъква и звъннах, но никой не вдигна телефона. Помислих, че съм записал телефона грешно и на следващия ден (пак в обедната си почивка) отидох да се видя отново с кварталния. Оказа се, че номера е верен, но съм имал неблагоразумието да звъня в извънработно време!!! Посъветва ме да следя за активност м/у 9:00 и 17:00 :!:
Аз му обещах ако видя пласьорката отново, да я помоля да "започва работа" в по-нормално време а аз от своя страна да си взема 3 дни отпуск за да го държа в течение! :evil:
2) Миналата година ми разбиха колата за едино пикливо CD. Отидох да подам жалба, но бях отказан с думите: "така и така няма да го хванем, щото е дребна работа и само ще ни се вдига процента на неразкрити престъпления, а и ще ти направим колата само син прах в търсене на отпечатъци".
3)Една Събота преди около месец, светофарът на близкото оживено кръстовище не работеше. Коли бол и минаването става на магия, а регулировчици йок. След 10-на минути се добирам до самото кръстовище, поглеждам надясно и с удивление виждам на 10-на метра след кръстовището двама катаджии да спират ( и предполагам рекетират) водачите, минали по-рисково през въпросното място.

Не ми се говори по темата, но тази брутално раздута държавна администрация (барабар със силоваците) се е впила като кърлеж в реалната икономика и ако не спре така лакомо да смуче, ще видим икономически растеж на куково лято.

Да ти кажа, почти всеки може да даде поне по няколко такива примера. На мене преди няколко години пиян полицай ми опира Макаров-ия си в гърлото с думите "ти нещо не ме харесваш" През това време неговият не по-малко пиян колега обясняваше на приятелите ми как нищо не трябвало да правят, "щото ние, полицаите сме много гадни копелета и само проблеми ще си имате"...

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 05 ное 2015 17:38

1982 написа:Да, полицаят също е служител на МВР. Но не всеки служител на МВР е полицай.

... и за да разсея съмненията ти, че не съм те разбрал, ще направя нещо, което не обичам особено, а именно да се самоцитирам:
Да запазят привилегиите на тези, които вършат работата, някой спомена за преатестация-да, обаче по строги и обективни критерии. И физически, и интелектуални, и професионални. След това орязване на некадърниците(а те са много) и с освободения ресурс ще има и за заплати, и за техника, и за оборудване..

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 05 ное 2015 17:38

Lyubaka01 написа:Да ти кажа, почти всеки може да даде поне по няколко такива примера. На мене преди няколко години пиян полицай ми опира Макаров-ия си в гърлото с думите "ти нещо не ме харесваш" През това време неговият не по-малко пиян колега обясняваше на приятелите ми как нищо не трябвало да правят, "щото ние, полицаите сме много гадни копелета и само проблеми ще си имате"...

т.е., моя призив към читавите силоваци ( полицаи и военни) е: Господа, преди да поискате по-голяма част от моите доходи, върнете си доверието, престижа и професионализма на институциите, които представлявате!
Толкоз по темата!

ПП: Същото важи за цялата необятна държавна администрация.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 ное 2015 17:42

Lyubaka01 написа:

да ти обясня и аз. Като си получа фиша за заплатата, в колона удръжки имам доста повече редове от един служител на мвр. Да ти обяснявам ли защо?

Защото той е друга категория, както са и пожарникари и военни. Нали знаеш защо е така, все пак степента на риск не е еднаква ??!

п.п.: пиша за редовите полицаи, не за служителите като цяло.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 05 ное 2015 17:48

1982 написа:
Lyubaka01 написа:

Защото той е друга категория, както са и пожарникари и военни. Нали знаеш защо е така, все пак степента на риск не е еднаква ??!

п.п.: пиша за редовите полицаи, не за служителите като цяло.

Ако за хора с оръжие в ръка степента на риска е голяма,какво остава за нас невъоръжените.

Върни се в “Свободна зона”