Вън от България палячовщината Хелоуин!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Вън от България палячовщината Хелоуин!
Кога за последно сте виждали коледарчета в градовете? Родителите са за бой, защото се правят на много модерни и кръщават децата си с някакви западни имена и ги поощряват да празнуват простотии като хелоин
WPWW написа:Кога за последно сте виждали коледарчета в градовете? Родителите са за бой, защото се правят на много модерни и кръщават децата си с някакви западни имена и ги поощряват да празнуват простотии като хелоин
Не е точно така. Хелоуин е комерсиализиран от медии и поп култура, за това той лесно възприеман от деца и възрастни. Той е лъскав на външен вид и лъскавото привлича хора.
Обратното може да се каже за нашите традиции, които не са лъскави и са оставени някъде в бекграунда.
aleksandrov77 написа:Подкрепям на 100% автора на темата!
Хелоуин е сатанински католически празник , в който няма нищо забавно , а по-скоро е ужасяващ и е олицетворение на злото!
Да не говорим, че Хеолоуин е в разрез с православното християнство и с православните ценности!
Утре е Денят на народните будители и това е моят празник!
Вместо сатанинския празник Хелоуин , ние си имаме прекрасен БЪЛГАРСКИ празник и обичай с нашите кукери , които прогонват злите духове и се празнува в периода между Месни и Сирни заговезни (Сирница) и между Коледа и Богоявление!
Освен кукерите, ние имаме и още един прекрасен БЪЛГАРСКИ празник - Лазарица! На Лазарица децата ходят и събират от врата на врата начервени яйца и сладкиши, но облечени в народни носии, а не в ужасяващи сатанински костюми!
Следователно:
Хелоуин и Свети Валентин не са мои празници! Те са чужди!
Моите празници са Денят на народните будители ,Месни и Сирни Заговезни, Бъдни Вечер, Коледа , Великден, Лазарница, Трифон Зарезан и всички други православни празници!
Тази тема можеше да мине и без твоето обичайно форумно сране.
И не знам защото тази тема я обръщате на религиозна основа и как видиш ли не било православно. Защото най-малкото повечето ни традиции не са православни. Също така повечето тук въобще не сте православни така,че е лицемерно. Ако бяхте щяхте да имате право да се оплаквате. Другото което е,че не православни като мен излиза,че нямаме право да се оплакваме от този празник.
Ебати проблемчето...някакви деца с маски обикалят за бонбонки и лакомства, а след 00:00 сигурно им растат кучешки зъби и се наливат с кръв...
Друго си е пияни чичаци да се бият за Кръст, или пък да се правят на страшни пияни таласъми с кукерски маски!
Но за какво друго да си говорим, докато Бойка и компания си кроят плановете за различните избори и балотажи???
Друго си е пияни чичаци да се бият за Кръст, или пък да се правят на страшни пияни таласъми с кукерски маски!
Но за какво друго да си говорим, докато Бойка и компания си кроят плановете за различните избори и балотажи???
Автора!? На мен ми дреме за Хелоуин. Но за децата е просто повод да се веселят и нямам нищо против това! Та ти къв си, да ми казваш какво да празнувам? Ами може да съм католик...Или не може!?? Ще ти кажа какъв си - ти си един прост комплексар с малка пи*ка, чийто глас поражда у околните или смях, или недоумение, или и двете. Та затова е седнал тук да ми се прави на Хитлер и да казва какво вън, и какво вътре. Разбра ли, Смешко! Така че вземи си темата и си я заври там, къде слънце не огрява! Баста от професори, които ще ми определят дали да дишам или не! Олигоф*eн!
- aleksandrov77
diplomat написа:Тази тема можеше да мине и без твоето обичайно форумно сране.
И къде има "сране" не мога да разбера?
Че разясних, че си имаме наши много по-хубави празници и обичаи, като Кукерите , Лазарница ,които освен че са наши, са и много по-смислени, като празници от Хелоуин?
Или просто си против мен по принцип?
Последна промяна от aleksandrov77 на 31 окт 2015 13:40, променено общо 1 път.
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!
Празнувам всеки празник на които се хапва и пиива.Дали ги приемаме или не бъдещето ще покаже.Тъп ми е леко наистина този хелоин ама ......
- za nas e toj religiq
- Контакти:
Captain Stottlemeyer написа:А какъв е проблемът?!...Който иска да празнува и Хелоуин, и Вси Светии, и Бъдни вечер, и Свети Валентин, и Трифон Зарезан, и да се закичва с мартеници, и да си слага кукерска маска, и да празнува като руснаците по два пъти Нова година, и т.н. и т.н... И кой си ти, аджеба, да нареждаш какво да се прави и какво да не се прави!?...
![]()
П.П. Аропо, коледарите, които обикалят по къщите, също ли са прошляци!?...![]()
Проблемът е съвсем прост (също като теб), България е ПРАВОСЛАВНА държава, и като такава има своите празници!!! Та добре е децата ни да учат и знаят своите празици, а не чуждите!!! Не американски, английски и всякви други нямащи нищо общо с българските традиции ! Като искат да правят децата на плячовци , да го правят на кукеров ден, не по малко атрактивно и забавно е ! Не по малко атрактивно и забавно е и коледуването, лазаруването, сурвата и тн. !!!
С две думи искаме нашите деца да учат и празнуват НАШИТЕ празници, а не да ги учат на чуждопоклонничество още от детската градина
TheTruth написа:Автора!? На мен ми дреме за Хелоуин. Но за децата е просто повод да се веселят и нямам нищо против това! Та ти къв си, да ми казваш какво да празнувам? Ами може да съм католик...Или не може!?? Ще ти кажа какъв си - ти си един прост комплексар с малка пи*ка, чийто глас поражда у околните или смях, или недоумение, или и двете. Та затова е седнал тук да ми се прави на Хитлер и да казва какво вън, и какво вътре. Разбра ли, Смешко! Така че вземи си темата и си я заври там, къде слънце не огрява! Баста от професори, които ще ми определят дали да дишам или не! Олигоф*eн!
Те и децата им е яко да друсат амфети!