Мнениеот black sea » 10 сеп 2015 19:18
Нека да бъдем честни и да видим сега какво и как е (последните 26 години):
Работа почти няма. Говоря за такава по специалността, с нормално (човешко) работно време, с поне прилична заплата, коректни и добри шефове и колеги. Никакви предприятия и заводи, а само обслужващ персонал и масово пазачи (охрана). Сега също е много, много по-престижно да си барман, отколкото инженер, лекар или учител. Пълно е с висшисти, които работят като бармани, сервитьори или пазачи и т.н., ама точно по специалността си, няма що.
Сега всичко има в магазините, но пари нема. Лошото е, че сега и за скъпите стоки няма гаранция, че са качествени, а за евтините да не говорим. Сега също на много места не ти дават да избираш, а каквото ти сложат.
Здравеопазването сега е под всякаква критика и на всичкото отгоре ти искат пари още при поздрава ''Добър ден". Молете се да нямате нужда от лекар, защото не се знае дали ще оцелеете, даже и да сте с някаква безобидна настинка, например.
Сега има много хора живеещи под наем, такива които са при мама и тати все още поради липса на нормални доходи и перспектива. Знам за семейства от по 6-7 и повече човека, натъпкани като животни в едно малко жилище. Защо ли?
Никой няма пари, почти всички средства заминават за сметки и храна. Почти всички млади хора и семейства имат заеми и то при фантастични лихви. Просто нямат друг избор - трябва да се гледат деца, да се правят ремонти, да се купува техника, да се плащат сметки, да се купува храна. И как да стане при положение, че двамата родители вземат общо 1200-1300лв.
Свобода... а си казал нещо против някоя мутра или политик и не се знае дали ще оцелееш, егати свободата. Примерно аз сега да почна да говоря
против ТИМ, ако ми е омръзнал живота - може, иначе трябва да съм луд.
Е, къде са разликите...