Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

polmazpolm
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот polmazpolm » 03 авг 2015 23:23

Der Schmarotzer написа:
polmazpolm написа:
Der Schmarotzer написа:

И към теб - Ако може линкче към текстовете на договорите на конференциите или споразуменията, иначе всичките ви думи увисват някъде, да не казвам къде...

Още един, че системата не ми разреши да изпратя 3 наведнъж.
http://istmat.info/node/27183

И какво излиза от трите документа? Ако не е била Русия, много Англия и по-малко тъпанарът от Виена, по-скоро неговият външен министър, са щели да разкатаят българите и земите им... Същото става и в края на Втората световна война, ако не е бил чичко Сталин, на подсдамската конференция оня кретен херцог Марлборо е бил обещал на гърците земите до южните склонове на Средна гора.[/quote]
"Ако" е ловджийска дума. Плюс това, общото между трите секретни споразумения е Русия.
Иначе, допускам, че може и да си прав, но въпросът е, че на този фон, цял век ни пълнят главите с това, колко ни любели братушките.
Ами, любили са ни, ама не в смисъл "обичали", а в другия. :roll:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 03 авг 2015 23:23

Синьо сърце написа:
ivan56 написа:
Нали уж пишат, че купували от тях петрол и им доставяли оръжие..Ама колко е вярно.Си евали мамата са тия, за пари са готови на всичко.

Уж? Ти как мислиш, дали са наложили санкции на Русия? И дали сума забранени от санкциите за експорт в Русия стоки и материали не влизат там през фирми на чадата Израилеви?
Има ли звон на злато, там няма лабаво...не си ли чел Айвънхоу? На скара жив го пекат, но пари не дава. :)

А книгата не съм я чел, ама една година държах по морето магазин и ги знам що за стока са.Цена от 25 лв за бройка той иска две за 15 лв. :lol: Нашите мангали пасти да ядат пред тях.Кофти клиенти.А, че от забранените стоки за внос в Русия ще спечелят доста хора си е факт.Не само мошета.Помниш кво беше с Югославия.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 03 авг 2015 23:25

Синьо сърце написа:Това е несериозно. Доколкото основните хора в този спор не разменят никакви реплики, подобно изказване не е на място. През годините съм водил жестоки спорове с GOLEADOR по оста Левски-ЦСКА, но никога той не е бил лъжец и безсрамник. И когато е бъркал-с чест е признавал грешките си. Никога не е обиждал и бил мерзавец, винаги е бил толерантен към противника-за това могат да се подпишат много хора!
[/quote]

Демек - сега не е сбъркал? Ами, да. Изобщо не беше грешка това, а умишлена манипулация. Но аз му прощавам. Толкова си му е багажът.
Последна промяна от polmazpolm на 04 авг 2015 00:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 03 авг 2015 23:36

manolovplamen написа:
Енергийната независимост или зависимост може да направи така, че дадена държава да тръгне в дадена посока на развитите, и обратното. Очевидно е, че и до момента българският чип е настроен по съветски образец тъй като, влиянието на Русия към България не е спирало да бъде голямо и в тези 25 години. Всъщност, на много хора си им харесва съветският начин на живот. В голяма си част те са русофили, или подкрепящи руската политика.

Ами на мен не ми харесва този начин на живот. Аз като студент почнах дребен бизнес, щото мама и тате ( да са ми живи и здрави!) не са длъжни да ми дават джобни за да гоня кОрвите. Сам съм се борил, създадох дом и семейство, в момента имам пак скромен бизнес, с който ги издържам. Харесва ми, близко е до специалността ми, разбирам нещата- всеки камък си тежи на мястото. Не дължа нищо никому и не двам обяснения никому, освен на Господ! Обиколих цяла Европа, бях и в САЩ, бях и в Русия. Тук е най-добре. Но най-впечатлен бях в Беверен( и там ни биха). Градче-кукла, да му се ненагледаш. Там бих отишъл, но пък ще пукна от скука...
Всеки сам кове съдбата си, доколкото му е дадено свише. Не ме интересува кои и защо са русофили. Аз не съм русофил-дразни ме излишната злоба и омраза към Русия, генерирана от определени кръгове и с оглед врменни политически, а следователно икономически изгоди. Утре, ако Тръмп стане президент и се обърне плочата-същите тези ще са първа писта да се мазнят на Русия и да пускат статии за Шипка. Нима не ти е ясно?
И ако искаш някой да те приема насериозно-не цитирай Дайнов, Инджев и прочее примати. Това е обидно за всеки с поне малко мозък в главата. Аз не цитирам Сидеров по темата...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 03 авг 2015 23:51

Въздушното напрежение между Русия и НАТО стигна нивата от Студената война

Драстично са зачестили нарушенията във въздушното пространство и прихващането на чужди бойни самолети между световните сили на фона на ескалиращото геополитическо напрежение в Европа и Азия, пише „Гардиън".

Изтребители на страни членки на НАТО са били принудени повече от 500 пъти (524) да прихващат въздушни цели в Европа през 2014 година - увеличили са се с 4 пъти спрямо предходната година. Близо 85% (442) от тези случаи са свързани с прихващане на руски бойни самолети.

Представените от НАТО данни на „Гардиън" показват, че от 1 януари до 30 юни 2014 година са регистрирани 305 прихващия, от които 270 (88,5%) на руски самолети. За същия период 2015 година са отчетени 310 прихващания, от които 245 (79%) руски самолети.

Това са едни от най-високите нива от края на Студената война.

Русия от своя страна обвинява НАТО, че е удвоил активностите до руската граница миналата година.

В Азия Япония също е прихванала рекорден брой самолети заради китайската активност.

През миналата година нарушаването на въздушното пространство на Гърция от турски самолети се е увеличило с 3,5 пъти в сравнение с предишните две години.

Въпреки че почти всички тези интервенции са описвани като „почти рутинни" от замесените страни, няколко инцидента разкриват, че има риск от ескалация заради зачестяването им.

Въпреки увеличения брой на прихванатите самолети, НАТО ще използва наполовина по-малко самолети (от 16 на 8 самолета) към мисията за опазване на въздушното пространство на страните от Балтика по-късно тази година. Преди събитията в Украйна мисията беше само от 4 самолета.

Прихващането невинаги е свързано с нарушаване на суверенитета или правилата за военна авиация. В действителност в повечето случаи няма нарушение на въздушното пространство по отношение на вдигнати от НАТО изтребители заради руски самолети.

Миналата година при 10 случая руски самолети са влезели в пространството на страна от НАТО. 8 от тези случаи са свързани с острови, които принадлежат на Естония (шест от тях само над остров Вайндло). Другите случаи са във въздушното пространство на Норвегия и Полша през март и април респективно. Нарушенията са продължили секунди.

Няма регистрирано нарушение от страни членки на НАТО през 2015 година.

Отделно руски самолет е навлязъл за кратко във въздушното пространство на Финландия, която не е член на НАТО на 26 юни. През 2014 година финландското въздушно пространство е нарушавано шест пъти - един път от Франция и пет пъти от Русия. Шведските въоръжени сили отчитат 9 нарушения през тази година. Въздушното пространство на Швеция през изминалата година е нарушено 12 пъти.

Представител на НАТО обясни пред британското издание, че е трудно да се разбере какво мотивира Русия и дали тези събития са провокации или могат да бъдат обяснени с други фактори като времето. Но е ясно, че има увеличение на руската активност.

В сравнение със сегашното ниво на активности например Русия е нарушила въздушното пространство на Естония само седем пъти между 2006 и 2013 година. Има няколко случая, при които руски самолети са прелитали над военни кораби или руски бомбардировачи са предприемали необичайни маршрути, за да достигнат до въздушните пространства на САЩ, Португалия и Великобритания.

Но според Русия всичко това е продиктувано от увеличените действия на страните от НАТО и техните партньори до границите.

Представител на руското правителство заяви пред "Гардиън", че полетите на руските ВВС, които предимно са тренировъчни в международното пространство, трябва да бъдат разглеждани в контекста "на драстичното увеличение на активностите на чуждото разузнаване и бойни самолети до руските граници".

Според събраните от руските власти данни, представени пред британския вестник, НАТО е провел повече от 3 хиляди тактически въздушни маневри до руските граници през 2014 година - повече от два пъти спрямо предходната година. Патрулите на НАТО в Латвия, Литва и Естония са се увеличили с 3,5 пъти.

Обаче от НАТО смятат, че Русия редовно използва дезинформация и пропаганда, за да манипулира обществото по отношение на настоящите събития. Според Алианса полетите на НАТО са на стотици километри от руските граници.

Според западни представители най-голямата причина за огромния брой прихващания е фактът, че руски самолети често не спазват международните конвенции. Руските военни самолети често изключват транспондерите си и така не могат да бъдат засичани от въздушните контролни кули. Те също така не споделят плановете за полет.

Според анализ на European Leadership Network (ELN) 66 инцидента, няколко „високорискови" инцидента, са регистрирани между март 2014 и март 2015 година. Единият е свързан със самолет на Scandinavian Airlines 737 с 132 души на борда от Копенхаген, който е на косъм от катастрофа с руски разузнавателен самолет.

Подобна ситуация има и в Азия. Миналата година Япония 943 пъти е вдигала изтребители, за да прихвани чужди самолети - рекордът е от 1984, когато са регистрирани 944. Практически са замесени руски (473) и китайски (464) самолети.

През 2000 година Япония е прихванала чужди самолети 155 пъти. Увеличената активност съвпада със значителното нарастване на военните разходи на Китай (от по-малко от 50 милиарда юана през 1990 година до 850 милиарда юна миналата година).

От 173 случая през първите три месеца на 2015 година, 57 са свързани с руски самолети и 114 с китайски.

Според няколко западни авиационни експерти поведението на Китай е „по-агресивно" от това на Русия. Предимно случаите са в Източнокитайско море.

В района на Турция и Гърция също се отчита увеличение на нарушенията във въздуха.
През 2014 година гръцките военни са регистрирали 2 244 нарушения на гръцкото въздушно пространство от турски военни самолети - 3,5 повече в сравнение с 2013 година.

Тази година Атина отчита 1 204 нарушения. Повечето от прихващанията са над ивица на Егейско море - оспорван район от 70-те години на XX век. Гърция и Турция си оспорват разширяването на гръцкото въздушно пространство над островите - Атина има претенции към 16 километра, а Анкара признава само 6,4 километра.

Напрежението между Гърция и Турция над Егейско море не е безпрецедентно. През 2006 година се разрази криза, след като гръцки и турски бойни самолети се сблъскаха във въздуха. Гръцки пилот загина при инцидента. През 1987 и 1996 година двете страни са близо до война.

Представител на НАТО обяви, че спорът си е между Гърция и Турция.

Няма увеличение на броя на прихванатите военни полети в Северна Америка. Около 25 пъти са прихващани руски далекобойни бомбардировачи от САЩ за последните пет години - средно около пет пъти на година. Тази цифра се покачи до около 10 през 2014 година - предимно през юли и началото на август. САЩ вярват, че е свързано с обучение.

При всички случаи руските самолети не са нарушавали въздушното пространство на САЩ.

Русия и натовци как да е, ама и китайците си играят.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 04 авг 2015 00:14

Синьо сърце написа:Това е несериозно. Доколкото основните хора в този спор не разменят никакви реплики, подобно изказване не е на място. През годините съм водил жестоки спорове с GOLEADOR по оста Левски-ЦСКА, но никога той не е бил лъжец и безсрамник. И когато е бъркал-с чест е признавал грешките си. Никога не е обиждал и бил мерзавец, винаги е бил толерантен към противника-за това могат да се подпишат много хора!
[/quote]

Значи за първи път проявява тази си страна. Ако гледаш обективно би видял, че сам си измисля някакви договорености, сам си ги изпълнява, а след това търси сметка на друг човек. Какво е това това?

По-назад написах един пример:
Аз ти казвам: Утре идвам да ти взема колата ( ако имаш такава) ако утре като стана изям две банички. Споразумяхме ли се?
Ти ми казваш: Не знам за какво споразумение ми говориш. Ако искаш изяж и 100 банички! Твоя работа е!

На другият ден ставам, изяждам две банички и идвам да ми даваш ключовете за колата. Естествената твоя реакция би трябвало да бъде - учудване. Естествено, че не ми даваш колата си. Аз си тръгвам и започвам да обяснявам на хората, че си човек без чест.

Това на какво прилича, а?
Последна промяна от manolovplamen на 04 авг 2015 01:22, променено общо 1 път.
Само Левски!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 04 авг 2015 00:48

Пичове, не знам докога ще продължава тоя безумен спор Русия - САЩ - Европа - България....Сами ги провокирате тия теми, сами въртите и сучете винаги на там и въобще форума си ебава майката...Оня бургазлията фенът на Барселона, каквато и тема да се дискутира, ако ще да е за Мечо Пух идва изсира нещо по оста Русия - САЩ и се започват безумните, безсмислени и вечно повтарящи се тези.

balgarinrusofil
Контакти:

Мнениеот balgarinrusofil » 04 авг 2015 00:57

Вчера гледах предаването "Неделник" с Волен Сидеров и там той сподели интересна теза за Хитлер , че е финансиран от еврейски илюминатски кръгове от Англия и САЩ с цел да нападне Русия и да я завладее!
Неговите виждания според Сидеров са , че Хитлер е целял да има съюз с Англия и Франция срещу Русия!
Когато взима Рейнска Област, Судетска , прави Аншлуса и анексира Чехословакия, Англия и Франция мълчат!
Когато нализа в Полша, Англия и Франция обявяват война, н не правят нищо !
Показа цитати от "Моята Борба" в които той казва , че Германия трябва да бъде в съюз с Англия и че Англия е велика държава!
Когато Вермахта навлиза във Франция за 6 седмици , англо-френските войски се изтеглят към пристанището Дюнкерк над 500 000 войници -английски, белгийски и френски!Края на юни 1940г., когато Вермахта се приближава на 16 км до Дюнкерк , получават заповед от Берлин да спрат настъплението!
Ако германците тогава бяха завладели Дюнкерк са пленявали на половин милион вражеска армия и край с Англия!
Неговата теза е , че Англия, САЩ , Франция и Национал-социалистическа са играли партия срещу Русия! Те са си мислели, че чрез блицкрига за 3 месеца ще приключат Русия, но плановете им се развалят!
Интересна теза в която има логика , като се замислиш!

Сенаторът и бъдещ президент на САЩ Хари Труман казва "Ако видим, че Германия печели, ще помогнем на Русия, ако Русия печели ще помогнем на Германия! Нека се избиват , колкото се може повече"!
Тоест целта им е да им Германия и Русия да са врагове, защото ако се съюзят, това е голям кошмар за Англия и САЩ, защото съюз Германия-Русия става непобедим!
Който има интерес и иска да чуе повече тезата на Сидеров тук:
https://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4 ... 11385.html

Също така интересен филм по въпроса е "Неразказаната история на САЩ" на Оливър Стоун!
Последна промяна от balgarinrusofil на 04 авг 2015 01:11, променено общо 1 път.
КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА: "НЯМА ТОЯГА, КОЯТО ДА ИЗБИЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРИНА КЪМ РУСИЯ"!

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 04 авг 2015 01:11

balgarinrusofil написа:Вчера гледах предаването "Неделник" с Волен Сидеров и там той сподели интересна теза за Хитлер , че е финансиран от еврейски илюминатски кръгове от Англия и САЩ с цел да нападне Русия и да я завладее!

Мда. И пактът Рибентроп-Молотов е бил срещу Русия.
Кефиш ме бе, другарю еврофоб! :mrgreen:
Тоя, гуруто ти, още ли се срамува, че не сме пратили войски в Ирак през 90-та?

Потребителски аватар
GOLEADOR

До разпоретината на форума

Мнениеот GOLEADOR » 04 авг 2015 01:11

1.Научи се какво е флуд и тогава пиши безмозъчна разпоретино.
2.Така и не отговори на въпроса ми,явно те е страх да не да не сравним моя и твоя отговор и да ти лъснат долните манипулаторски игрички.
3.Поста на който трябва да отговориш:[offtopic]И разбира се пак не отговори на въпросите:
1.Защо Русия търси споразумение с Австро-Унгария?
2.Каква е изгодата на Русия да не се създава голяма славянска държава на Балканите,а тези територии да са под Австрийско и Турско управление.
3.Кой се страхува от голяма славянска държава на Балканите,Русия или Австро-Унгария?
4.Вярно ли е твърдението на професор Пантев от клипа.Ако не,кое точно не е вярно?
[vbox]22da69b487[/vbox]

Ето и моето мнение по въпроса:[offtopic]1.Да уточним ситуацията в която се провеждат срещите между Русия и Австро-Унгария.
Русия се готви за война с Турция.Това става след като Русия е разбита в Кримската война.Тогава Русия тръгва да воюва с Турция,но изведнъж се оказва,че воюва срещу Великите сили в Европа.Даже неутрална Австро-Унгария застава срещу Русия и я принуждава да се оттегли от Дунавските княжества. В резултат руската армия вдига обсадата на Силистра и се маха от Дунавските княжества!Русия е разбита в Кримската война от Великите сили.Сега предстои отново да води война с резаците като военно е по-зле въоръжена от Турция.Страха от ново повторение на Кримската война кара Русия да потърси споразумение с великите сили.За това са тези договорки с Австро-Унгария и Великобритания.
2.Русия има изгода на Балканите да се създаде силна славянска държава,Австро-Унгария не.
3.Австро-Унгария се страхува от силна славянска държава която да и е съсед(Сърбия или федерация между Сърбия и България).Сърбия е естествен враг на австрийците и всички знаем как след малко повече от 30 години след РТВ започна ПСВ .
4.Професор Пантев казва истината.[/offtopic][/offtopic]
4.Условията ми бяха ясни и човека поиска да намеря линка,аз не съм го карал насила.
[offtopic]Изображение[/offtopic]
5.polmazpolm,колкото и да бягаш от въпроса защо Русия отива на договорки с Австро-Унгария,той си остава да виси със страшна сила.Очаквам адекватен отговор,но надали ще го получа.
6.В Руско-Турската война загиват 80 хиляди руски войници.Всеки 4-ти войник загива в нея.
1,2,3,4-бог да просто човека дал живота си за свободата на България!1,2,3,4-бог да просто човека дал живота си за свободата на България!1,2,3,4-бог да просто човека дал живота си за свободата на България! И така 80 000 пъти!Малко признателност към тези хоора не е излишна.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”