Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот fcb_bg » 20 май 2015 23:26

Парите от здравната каса доколкото знам не могат да се пренасочват за други цели.
То тва е баси бащинията - аз си плащам здравната вноска, Баце ги пренасочва за магистрала и после нема пари за направления. найс, а?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 21 май 2015 00:59

dunavfc написа:
diplomat написа:
dunavfc написа:Колкото до случая със самолета, Борисов каза нещо на което обаче, никой не обърна внимание. Оставам настрана дали е скандално да пътуваш със самолет от точка А до точка Б и дали изразходената сума е 3-5-10 хил. лв. нека всеки сам си прецени морално ли или не, но защо никой не му каза едно евала, че за 1 год. промени почти тотално дейността на митниците и това доведе до увеличение на приходите значително ? Защо някой журналист, общественик или просто критик не го поздрави за това ?

:shock: :shock: :shock: :shock: Пич, като цяло си готин тип и се разбираме добре с теб, ама точно за митниците недей да говориш, щото наистина си гол и бос по тая тема. Ако тръгна да ти разправям какво се случва... :roll: :x

За приходите говоря аз, а не за старите митничарски тарикатлъци, които и Господ не може да спре. Ти митничар ли си, че за разлика от мен не си "гол и бос" по темата ? Нищо, което ще споделиш по темата няма да ме учуди, без да съм "облечен и обут" по темата, мога да си представя идеално, какво се случва там. Аз споделих, че в частта с финансите нещата са значително по-добри от преди 1 год. за да покажа, че тия 5 хил. лв. които са дадени за един полет, могат да бъдат опровергани с едно друго действие на това правителство, заради което никой не казва и една хубава дума.

Под секрет мога много неща да ти кажа, ако наистина се интересуваш. Един прост факт обаче ще ти дам - на граничните пунктове митничари и граничари обират тировете! :!: Безумно, но факт. Митничарите ако поискат могат да те фалират - отказват да ти пуснат стоката, и ако имаш голямо карго за, да речем, 100-150 000 лв., ходи се оправяй в съдилищата; директно си аут от играта.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 21 май 2015 09:52

fcb_bg написа:Ето ти жив пример:

Европейската комисия одобри Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 година, съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя изтъкна, че екипът на министерството за пет месеца е успял да изчисти 426-те забележки на експертите от Брюксел към първия изпратен вариант на програмата.

Общият бюджет на програмата е 2.9 млрд. евро, от които 2.3 млрд. евро са европейски средства.

Похвално е, че сме одобрени, но некак си така тъпичко ми звучи, че държавният дял е 0.6 млрд. евро. За 6 години!

Ти го заеби това, ами кажи кои са селските райони :?: Щото Кюстендилска община са над 70 села, някой на по 40 км от града, обаче не са селски райони :shock: Пълна малоумщина е тая програма и 3 млрд. за нея :o Боце се усра и с конкурентноспособността на малките и средни предприятия - Благоевград, Кюстендил и Перник, щото близо до София - максимум 35%, за другите - може и над 50 :shock: Ебаси демокрацията ... Мая кряка в парламента, ама глас в пустиня :? По отношение на икономиката, специално за синчеца, точно от началото на годината имаме реален растеж, който е даже по-голям от очакваното, но той не е заради правителството, просто големите в бизнеса се раздвижиха ... При Орешака на хартия може да е имало нещо, но макроикономическата ситуация го трансформира в един реален х*й, като цяло :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 май 2015 10:06

За инфо кои са селските райони се обърни към новия Фонд на фондовете за управление на европейските субсидии. :?
Аз така и не можах да разбера Горанов къв е тоз Фонд на фондовете да го ева и фонда.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 21 май 2015 10:56

fcb_bg написа:За инфо кои са селските райони се обърни към новия Фонд на фондовете за управление на европейските субсидии. :?
Аз така и не можах да разбера Горанов къв е тоз Фонд на фондовете да го ева и фонда.

Това е Фонд, в който има фонд, чрез който се управляват фондовете - какво е неясното :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 21 май 2015 16:34

dunavfc написа:
fcb_bg написа:Кво да го хваля правителство, което не може да управлява без еврофондовете? Искам правителство на страна, което не се надява само на евротрохите и няма 2 лв в джоба.

Никой не е казал да хвалиш правителството, а просто да не се отричат и хубавите му страни. А аз дадох примерът с митниците, защото исках да обърна внимание на това, че има и положителни черти на това правителство за което никой и дума не казва, но за 5 хил. лв. гориво става скандал на седмицата.

Нищо положително няма пич,същите говна са.Замазаха на хората очите.Сменят едни които са сукали сумати време,и слагат нови сукалчета.90% от сивата икономика е именно заради митниците.НАП и Митниците на едно място,това е решението,ама там горе нямат далавера от цялата тази работа.Е Бойко се отказа да ги слива,защото видиш ли отчели по голям приход от миналият април.Ами ще отчетат като знаят кво ги чака ако ги слеят с НАП.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 21 май 2015 18:11

В системата на МВР няма да има пари за дрехи тази година, Бойко със сигурност ще си ''спечели'' много нови избиратели с този си ход.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 21 май 2015 18:18

HoUs4oOL написа:В системата на МВР няма да има пари за дрехи тази година, Бойко със сигурност ще си ''спечели'' много нови избиратели с този си ход.

Горките, живи да ги ожалиш! 8-)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 22 май 2015 00:07

ivan56 написа:
dunavfc написа:
fcb_bg написа:Кво да го хваля правителство, което не може да управлява без еврофондовете? Искам правителство на страна, което не се надява само на евротрохите и няма 2 лв в джоба.

Никой не е казал да хвалиш правителството, а просто да не се отричат и хубавите му страни. А аз дадох примерът с митниците, защото исках да обърна внимание на това, че има и положителни черти на това правителство за което никой и дума не казва, но за 5 хил. лв. гориво става скандал на седмицата.

Нищо положително няма пич,същите говна са.Замазаха на хората очите.Сменят едни които са сукали сумати време,и слагат нови сукалчета.90% от сивата икономика е именно заради митниците.НАП и Митниците на едно място,това е решението,ама там горе нямат далавера от цялата тази работа.Е Бойко се отказа да ги слива,защото видиш ли отчели по голям приход от миналият април.Ами ще отчетат като знаят кво ги чака ако ги слеят с НАП.

Като цяло това правителство е доста слабо до момента, няма спор за това, но има и положителни неща, едно от които споменах. Ако се напъна мога да се сетя за още 2-3 добри решения, но като цяло нещата до момента са разочароващи. Стигна се до там Борисов да обяснява на всеослушание, как НАП опитвало целенасочено да заобикаля законът за да се спаси ЦСКА :shock:
Пълно разочарование изпитвам към политическият ни елит през последните 4-5 месеца. Преди да се състави правителството бях изключително обнадежден, защото вярвах, че ГЕРБ в лицето на АБВ и РБ ще имат стабилни партньори, които ще ги коригират в правилната посока, но нищо подобно не се случи. И АБВ и РБ, може да са много способни партии, но почти не им се дава възможност да изпъкнат.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 22 май 2015 00:48

HoUs4oOL написа:В системата на МВР няма да има пари за дрехи тази година, Бойко със сигурност ще си ''спечели'' много нови избиратели с този си ход.

След като им увеличиха бюджета с 200 млн.?? :shock: Ушевите да го духат, там трябват масови съкращения и орязване на бюджет, щото и без това си правят достатъчно пари от рушвети.

Върни се в “Свободна зона”