Съществува ли Господ според вас? АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Съществува ли Господ според вас?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
проф. д-р Томов

Re: Господ не съществува

Мнениеот проф. д-р Томов » 11 мар 2015 20:31

viali69 написа:Както вече казах Бог съществува. Който не иска да вярва обаче в него да не вярва.
Аз искам да споделя друго свое преживяване.
Днес си плащах данъците. Имаше голяма опашка в Данъчното.
Гледах, гледах ... и през цялото време не видях нито един циганин !!!
После отидох в "Макдоналдс". Там всеки втори беше циганин.
Това са фактите ! Който, както иска така да ги тълкува ...
А, преди малко по ТВ7 дадоха един професор, който показа графика на етническия състав на населението в България.
Ако през 1900 година етническите българи в България са били почти 100%, то през 2030 година те ще бъдат малцинство.

Божа работа!!!
[rimg]http://forexforum.bg/download/file.php?id=21106[/rimg]

Много ви моля. Обиждате ме. Имам семейство. Аз съм за много места, но не и за затвора.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 11 мар 2015 20:32

Синьо сърце написа:
bubka написа:
Jorkorazporko написа:Спрете с тея измислени религии! Бог няма нищо общо с религиите, той не е личност, той е абстрактна представа на съзнанието! Съзнанието не е материално, затова няма как бог да е материален, това е друго измерение ...

Браво за мнението, много точно казано! От над 120 мнения досега, това е единственото изказване, което бяга от примката на изкувствената и подвеждаща религия, в която доста хора са впрегнати или пък другата крайност-отричане на каквато и да било духовна реалност и атеизъм и напипва правилно нещата. ;)

Бог е с три лица, какво значи материален? Св.Дух е нематериален, Синът е материален. Или поне превъплъщението му. Отец също е материален, според описаното в книгите Йезекиил, Даниил, Исаия, Апокалипсис...

И ти влизаш в примката на религията, както съм написал по-горе и оценяваш света около себе си през нейната призма. Самата духовна реалност, както и измеренията отвъд материалния свят са доста по-различни от това, което религията ни представя като "истина". Бих опитал да ти обясня, ако проявяваш интерес, но по принцип съзнание, което е обусловено от религиозни възгледи, ще му бъде твърде трудно и непонятно да разбере.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 11 мар 2015 20:34

проф. д-р Томов написа:
viali69 написа:Както вече казах Бог съществува. Който не иска да вярва обаче в него да не вярва.
Аз искам да споделя друго свое преживяване.
Днес си плащах данъците. Имаше голяма опашка в Данъчното.
Гледах, гледах ... и през цялото време не видях нито един циганин !!!
После отидох в "Макдоналдс". Там всеки втори беше циганин.
Това са фактите ! Който, както иска така да ги тълкува ...
А, преди малко по ТВ7 дадоха един професор, който показа графика на етническия състав на населението в България.
Ако през 1900 година етническите българи в България са били почти 100%, то през 2030 година те ще бъдат малцинство.

Божа работа!!!

Не, не ! Не е Божа !
Чисто човешка е ! :evil:
Всички знаем кои са виновниците ! :evil:
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
Ivan951
Контакти:

Мнениеот Ivan951 » 11 мар 2015 20:35

hajitsu написа:
Ivan951 написа:
hajitsu написа:Нека тези, които смятат, че Бог съществува, дадат доказателства за това. Всичко друго са празни приказки. 8-)

Е, ти пък.. кви доказателства бре човек? Щом го пише в Библията, следователно е истина... just logic :D

Като изключим фантасмагориите за Господ, Библията учи на всичко най-добро... подобно на всяка една религиозна книга. ;)

Ами да ти кажа доста фантасмагории има :lol:
Изображение
Любов към миналото, примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 11 мар 2015 20:40

Ivan951 написа:
hajitsu написа:
Ivan951 написа:
hajitsu написа:Нека тези, които смятат, че Бог съществува, дадат доказателства за това. Всичко друго са празни приказки. 8-)

Е, ти пък.. кви доказателства бре човек? Щом го пише в Библията, следователно е истина... just logic :D

Като изключим фантасмагориите за Господ, Библията учи на всичко най-добро... подобно на всяка една религиозна книга. ;)

Ами да ти кажа доста фантасмагории има :lol:
Изображение

Нека всеки, който е чел Библията мръдне с лявото си ухо. :lol:
Не знам защо ,вие българчета , обсъждате теми, които не познавате.
Примери много-футбол, секс, Бог... :mrgreen:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 11 мар 2015 20:43

bubka написа:И ти влизаш в примката на религията, както съм написал по-горе и оценяваш света около себе си през нейната призма. Самата духовна реалност, както и измеренията отвъд материалния свят са доста по-различни от това, което религията ни представя като "истина". Бих опитал да ти обясня, ако проявяваш интерес, но по принцип съзнание, което е обусловено от религиозни възгледи, ще му бъде твърде трудно и непонятно да разбере.

Не, няма примки. Не може да бъде обяснено дори и на съвременните хора същество като Бог. А религиите и митовете го обясняват на хората отпреди 2,3,4,5 000 години-няма как. Ползвани са алегории. Примери от човешкото ежедневие, но дори и така Бог си остава непознаваем. Което не значи, че не съществува. Дори и явяването на Бог-Син на света не прави нещата по-разбираеми. Премъдростта в Стария завет и Царството Божие в Новия завет са най-близко до нещата.
Но на котка квантова механика не се обяснява. Моята и в момента мърка под масата и разбира, като я погаля или повикам. Разбира къде е купичката с яденето. А на нея това ѝ е нужно-малко внимание, да е на уютно и да има храна.
Не я бърка квантовата механика, нито алегориите в Стария завет. Не е създадена , за да се занимава с такива неща.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

pomiqr260

Мнениеот pomiqr260 » 11 мар 2015 20:46

Ivan951 написа:Изображение

Бог е дал на хората акъл, с който да изобретяват, да се усъвършенстват и да си правят живота лесен.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 11 мар 2015 20:51

Тварите с първични инстинкти отричат всичко , което не могат да си обяснят, пипнат или изядат. :mrgreen:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 11 мар 2015 20:52

Каква примка,какви 20 лева,бе момче...Я се разкарай !
Никой не ти казва в какво да вярваш.На тебе някой да не би да ти втълпява да си християнин ? Или мюсюлманин ?
Вярвам в Господ,откакто се помня (имам си свои причини за това),а от 4 години се занимавам с астрология (само,че не тая на Алена,астроложката Светлина и другите мушенгии,а истинската...)
Винаги съм бил на мнение,че България е на това дередже и причината (или поне една от тях) е,че хората са атеисти и цари хаоса.Не,те не вярват в "теорията на Хаоса",а въртят гюбеци по цяла вечер.Хората тука тотално изпростяват,държавата замира отвсякъде...Ако не друго,единственото нещо,което не може да се отрече е,че БЪЛГАРИЯ Е ОСТАНАЛА ЖИВА,ЕДИНСТВЕНО И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВЯРАТА НА ХОРАТА В ГОСПОД !!!!!!!!!!!!!!!!!!
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Ivan951
Контакти:

Мнениеот Ivan951 » 11 мар 2015 20:57

Drunken_Master написа:Каква примка,какви 20 лева,бе момче...Я се разкарай !
Никой не ти казва в какво да вярваш.На тебе някой да не би да ти втълпява да си християнин ? Или мюсюлманин ?
Вярвам в Господ,откакто се помня (имам си свои причини за това),а от 4 години се занимавам с астрология (само,че не тая на Алена,астроложката Светлина и другите мушенгии,а истинската...)
Винаги съм бил на мнение,че България е на това дередже и причината (или поне една от тях) е,че хората са атеисти и цари хаоса.Не,те не вярват в "теорията на Хаоса",а въртят гюбеци по цяла вечер.Хората тука тотално изпростяват,държавата замира отвсякъде...Ако не друго,единственото нещо,което не може да се отрече е,че БЪЛГАРИЯ Е ОСТАНАЛА ЖИВА,ЕДИНСТВЕНО И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВЯРАТА НА ХОРАТА В ГОСПОД !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Напротив, повечето българи са вярващи, за жалост...
Любов към миналото, примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН

Върни се в “Свободна зона”