Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Rafa

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот Rafa » 11 яну 2015 14:04

dunavfc написа:Аз не мога да ги разбера подобни типове, като оня. Нито съм го питал нещо, нито съм го цитирал, но нашият се чувства длъжен да ме "осведоми" за конкретен повод. Няма да имам нищо против, ако го направи по нормален начин, но да го прави по толкова елементарен и селски начин....И на всичко отгоре да ми говори глупости и да ми твърди, че това било аргументи и факти...Станко е същата работа.

Брато, знаеш ли колко е лесно, да се хванем с някой от другите съфорумци и да започнем в твое присъствие да те коментираме в трето лице. Ще се насереш от кеф :lol: Така че влашките си номера ги предавай някъде другаде :) Тоя да не ме цитира, оня да не ме цитира...за какво си тук във форума? Сам ли си пишеш, сам ли си говориш 8-) Пък точно ти да кажеш, че някой е тъп, написано от теб си е направо комплимент :lol:
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 11 яну 2015 19:12

Понеже темата е вече заключена, а там е успял да се изака един умник, само ще допълна авторa по отношение на австрийския професор - Невероятно ерудиран, интелигентен и свестен човек, който въпреки някои опити за сплашване и запушване на устата му, продължава мисионерската си работа за запазване човешкото в духа на Европа в зоната на тоталната фалшификация и пренаписване на историята:
viewtopic.php?f=&t=187821
П.П. Помествам го тук, защото темата се отнася до събитията в Украйна.
Последна промяна от Der Schmarotzer на 11 яну 2015 21:58, променено общо 1 път.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 11 яну 2015 21:12

Режимът на прекратяване на огъня на практика( а май и със заповед) е отменен от ВСУ, а ВСН върнаха батареите си около фронта. Тежки обстрели на Донецк и Горловка, но прави впечатление друго-по време на оттеглянето на артилерията на ВСН от зоната никак не са яли хляб с масло! Инструкторите са си свършили работата, убийствен контрабатареен огън на новороссийци! На това обръщах внимание и преди, но сега за едва три дни успешно подавените огневи позиции на хунтата са над 20! С тежки загуби, признати и от ръководството им. Сред артилеристите на ВСУ назрява паника, позициите се местят след няколко залпа, но и това не помага...и веднага плъзват легенди за руски елитни части, с извънземна техника и прочее...
Което връща нещата към обсадата на Ленинград. Тогава един от командващите отбраната на града е именно офицер, спец по контрабатареен огън. Вермахта губи толкова оръдия и хора, че почва да търси предатели и информатори сред редиците си. А нещата са прости-малко акъл, много математика, няколко групи за изчисления и анализ. Сега е по-лесно, има компютри.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 11 яну 2015 21:21

Синьо сърце написа:Режимът на прекратяване на огъня на практика( а май и със заповед) е отменен от ВСУ, а ВСН върнаха батареите си около фронта. Тежки обстрели на Донецк и Горловка, но прави впечатление друго-по време на оттеглянето на артилерията на ВСН от зоната никак не са яли хляб с масло! Инструкторите са си свършили работата, убийствен контрабатареен огън на новороссийци! На това обръщах внимание и преди, но сега за едва три дни успешно подавените огневи позиции на хунтата са над 20! С тежки загуби, признати и от ръководството им. Сред артилеристите на ВСУ назрява паника, позициите се местят след няколко залпа, но и това не помага...и веднага плъзват легенди за руски елитни части, с извънземна техника и прочее...
Което връща нещата към обсадата на Ленинград. Тогава един от командващите отбраната на града е именно офицер, спец по контрабатареен огън. Вермахта губи толкова оръдия и хора, че почва да търси предатели и информатори сред редиците си. А нещата са прости-малко акъл, много математика, няколко групи за изчисления и анализ. Сега е по-лесно, има компютри.

Какви са горе-долу загубите на двете страни до момента - чисто човешки, както и техника?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 11 яну 2015 21:31

Синьо сърце написа:
diplomat написа:Какви са горе-долу загубите на двете страни до момента - чисто човешки, както и техника?

Общо, или за тези три дни?

Общо, предполагам (надявам се), че за 3 дни не могат да се случат толкова много поразии, ама знам ли... :oops:

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 11 яну 2015 21:31

diplomat написа:Какви са горе-долу загубите на двете страни до момента - чисто човешки, както и техника?

Общо, или за тези три дни?
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 11 яну 2015 21:50

Този въпрос е сложен. Официалните статистики са смешни. Но: ВСН публикуваха пълен отчет на унищожената и пленена техника на противника, с точна дата, място, в повечето случаи и снимки и кадри. Дават отчет и за своите загуби. ВСУ логично са доста петимни на данни, например за Иловайск една седмица дори не признаваха, че са паднали в котел. Тези, които липсват, ги водят безследно изчезнали. Но там в обръч паднаха 7 000. По хуманитарния коридор се изтеглиха или се предадоха към 2 000. Липсват...колко?
Цивилните жертви се броят и цифрата е реална. Но сред армиите ситуацията е друга. Надали накрая ще се разбере, в момента се откриват масови гробове на украински войници, с извадени органи...но това на териториите, завзети от ВСН след контраатаката, а на другите?
Все пак, на база четеното и споделяното, бих дал две цифри, които според мен са близки до реалното. Споменават се и по-страшни, не че тези не са такива, но по същество:
ВСУ( АТО)-около 17 000.
ВСН -0коло 6 000.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 11 яну 2015 22:16

Синьо сърце написа:Този въпрос е сложен. Официалните статистики са смешни. Но: ВСН публикуваха пълен отчет на унищожената и пленена техника на противника, с точна дата, място, в повечето случаи и снимки и кадри. Дават отчет и за своите загуби. ВСУ логично са доста петимни на данни, например за Иловайск една седмица дори не признаваха, че са паднали в котел. Тези, които липсват, ги водят безследно изчезнали. Но там в обръч паднаха 7 000. По хуманитарния коридор се изтеглиха или се предадоха към 2 000. Липсват...колко?
Цивилните жертви се броят и цифрата е реална. Но сред армиите ситуацията е друга. Надали накрая ще се разбере, в момента се откриват масови гробове на украински войници, с извадени органи...но това на териториите, завзети от ВСН след контраатаката, а на другите?
Все пак, на база четеното и споделяното, бих дал две цифри, които според мен са близки до реалното. Споменават се и по-страшни, не че тези не са такива, но по същество:
ВСУ( АТО)-около 17 000.
ВСН -0коло 6 000.

Доста сериозни цифри, наистина е лошо положението, особено имайки предвид, че се случва в огромна близост до нас. :(

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 11 яну 2015 23:55

Мразя когато се оказвам прав за тези неща, не че съм най-големият пацифист де.
Чудно ми е докъде са го докарали със създаването на държавност - там много хляб имаше да се яде, но след новината, че "Восток" най-накрая са решили да се заемат с нещата малко по-сериозно (спрели са т.нар. ротации), няма да се учудя ако скоро се появи някакъв смислен документ.
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 яну 2015 00:21

Rafa написа:
dunavfc написа:Аз не мога да ги разбера подобни типове, като оня. Нито съм го питал нещо, нито съм го цитирал, но нашият се чувства длъжен да ме "осведоми" за конкретен повод. Няма да имам нищо против, ако го направи по нормален начин, но да го прави по толкова елементарен и селски начин....И на всичко отгоре да ми говори глупости и да ми твърди, че това било аргументи и факти...Станко е същата работа.

Брато, знаеш ли колко е лесно, да се хванем с някой от другите съфорумци и да започнем в твое присъствие да те коментираме в трето лице. Ще се насереш от кеф :lol: Така че влашките си номера ги предавай някъде другаде :) Тоя да не ме цитира, оня да не ме цитира...за какво си тук във форума? Сам ли си пишеш, сам ли си говориш 8-) Пък точно ти да кажеш, че някой е тъп, написано от теб си е направо комплимент :lol:

Пишеш ми с 3-ти акаунт в последната 1 седмица, е как да комуникира с подобен дебил, който явно самият форум не може да търпи и постоянно гони, но ти си нагъл и мазохистичен и пак се завръщаш ;)

Върни се в “Архив”