sin4ec написа:THE G.A.M.E написа:Толтеките са негроиди, съществували са, и до доказване на противното, това си е факт.
За много развити негърски цивилизации, има данни за Централна, също така и за Южна Африка.
Още преди 7-8 хиляди години племената от Централна Африка са знаели, че Земята е сфера, и се върти.
Не просто това... Знаели са кога ще се появят комети, движението на "съзвездията" и т.н.
И това всичко, когато европеидите са ровели за бръмбъри из блатата и са считали звездите в небето, за огньове на "боговете".
Това с червеното е рядко несериозно изказване. Хич няма и да го коментирам.
Общи приказки за евентуални данни за негърски цивилизации не приемам. Бла-бла. Знаели са за сферата и кометите, ама на макавей! Приказката за догоните отдавна е развенчана, не се опирай на нея. Кои негри имат писменост, че не се сещам и как са изчислявали траекторията? Нямат писменост и правят тригонометрични изчисления? Негър и математика-айде малко по- сериозно! Негър-проектант на древна сграда, различна от сламена или глинена колиба? Забрави. Няма такова животно. Чети и търси колкото щеш, аз доста съм чел и сега чета по темите за древността, но забрави за негър и цивилизация!
Защо му е на африканеца да прави цивилизация ? Аз ако имам изобилие от банани при мен няма да тръгна да строя кораби и да сея пшеница. Африка е континент който притежава много ресурси, за това там не е било наложително хората да създават цивилизация с която да се изхранват.