Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Alexx » 27 ное 2014 11:19

sin4ec написа:
THE G.A.M.E написа:Толтеките са негроиди, съществували са, и до доказване на противното, това си е факт.

За много развити негърски цивилизации, има данни за Централна, също така и за Южна Африка.
Още преди 7-8 хиляди години племената от Централна Африка са знаели, че Земята е сфера, и се върти.
Не просто това... Знаели са кога ще се появят комети, движението на "съзвездията" и т.н.
И това всичко, когато европеидите са ровели за бръмбъри из блатата и са считали звездите в небето, за огньове на "боговете".

Това с червеното е рядко несериозно изказване. Хич няма и да го коментирам.
Общи приказки за евентуални данни за негърски цивилизации не приемам. Бла-бла. Знаели са за сферата и кометите, ама на макавей! Приказката за догоните отдавна е развенчана, не се опирай на нея. Кои негри имат писменост, че не се сещам и как са изчислявали траекторията? Нямат писменост и правят тригонометрични изчисления? Негър и математика-айде малко по- сериозно! Негър-проектант на древна сграда, различна от сламена или глинена колиба? Забрави. Няма такова животно. Чети и търси колкото щеш, аз доста съм чел и сега чета по темите за древността, но забрави за негър и цивилизация!

Защо му е на африканеца да прави цивилизация ? Аз ако имам изобилие от банани при мен няма да тръгна да строя кораби и да сея пшеница. Африка е континент който притежава много ресурси, за това там не е било наложително хората да създават цивилизация с която да се изхранват.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 27 ное 2014 11:31

Лош ден за киевската демокрация. И кака им Нюланд ги отсвири за НАТО. Ван Ромпой пък хептен им вгорчи демокрацията начинаеща като заговори за неква федерализация. Онзи ден и Могерини бая клекнала ми се видя.
Плоха, Героям Слава.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 27 ное 2014 11:34

Alexx написа:Защо му е на африканеца да прави цивилизация ? Аз ако имам изобилие от банани при мен няма да тръгна да строя кораби и да сея пшеница. Африка е континент който притежава много ресурси, за това там не е било наложително хората да създават цивилизация с която да се изхранват.

Виж, това вече е сериозен аргумент. Но и в Полумесеца е имало изобилие, а шумерите са създали писменост, култура, изкуство, литература, архитектура, математика...все пак човекът не само за банан и колиба живее!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 ное 2014 11:41

В полумесеца е имало условия за развитие на земеделие, следователно е имало условия за развиване на цивилизация.
Всякакви опити за земеделие в Африка от страна на европейците са били провал.
И Играта много добре даде примери,че е имало черни цивилизации, но причината да не се развият е,че са били изолирани.
Римската цивилизация не създава всичко наново. Тя взаимства много неща от Гърция и Египет. Преди това гърците взимат много неща от траките и евреите и т.н..

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 27 ное 2014 11:49

Не ги виждам тези негърски протоцивилизации...поне някаква писменост да бяха създали. На инките по-лесно ли им е било със земеделието? Но изобретяват уникални методи за посеви в Андите. Не, това не е оправдание. Негърът си е мързелив.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 27 ное 2014 11:51

Alexx написа:Защо му е на африканеца да прави цивилизация ? Аз ако имам изобилие от банани при мен няма да тръгна да строя кораби и да сея пшеница. Африка е континент който притежава много ресурси, за това там не е било наложително хората да създават цивилизация с която да се изхранват.

Мхм в Египет не е имало папо и затова са създали цивилизация. И траките завалиите са умирали от глад и затова са създали цивилизация. Предполагам това важи за древните китайци? Или за шумерите? Ти чуваш ли се?

Както казах: ще дойде време, ще стане официално признато: Африка НЕ Е континент без история. Нещо повече, малко ще се промени критерия за това що е то наистина ДРЕВНА цивилизация. И ние ще гледаме с интерес и ще се забавляваме докато опитвате да се оправите с новата история. Защото няма да можете, та човека още смята Колумб за откривател на Америка макар да се доказа категорично, че това не е вярно... а минаха 5 века. За Африка ще са ви нужни 15...
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 27 ное 2014 11:55

sin4ec написа:Не ги виждам тези негърски протоцивилизации...поне някаква писменост да бяха създали. На инките по-лесно ли им е било със земеделието? Но изобретяват уникални методи за посеви в Андите. Не, това не е оправдание. Негърът си е мързелив.

То не бяха виждали и тибетските пирамиди (ако знаеш въобще за тях), не бяха виждали картите на Пири Рейс, не бяха виждали протоимперията на Каниканишка (и това не знаеш какво е).

За домашно: коя британска археоложка приключва кариерата си когато обявява, че стара африканска пътна система и градове на 1/3 от континента са дело на чернокожи?
Жокер: твърдението си тя излага пред Кралското научно дружество (или нещо такова) на Великобритания под формата на доклад (натоварена е със задачата да проучи случая).
Жокер 2: теорията и никога не е опровергана.
Жокер 3: макар археолозите да не отричат наличието на тия градежи ОФИЦИАЛНО те не съществуват от 50 години.
Нищо, че може да идеш да ги разгледаш лично.

Пък ти се чуди що липсват "протоцивилизации". С тия методи на научната общественост пак добре, че неофициално излиза по нещо... рано или късно ще става и официално за ваш ужас.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 ное 2014 12:00

sin4ec написа:Не ги виждам тези негърски протоцивилизации...поне някаква писменост да бяха създали. На инките по-лесно ли им е било със земеделието? Но изобретяват уникални методи за посеви в Андите. Не, това не е оправдание. Негърът си е мързелив.

Eй тука много добре са обяснили какво защо.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zRLXH8EE5bA[/youtube]

Edit: eto го на български филми

http://www.dokumentalni.com/?p=277

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 27 ное 2014 12:11

Alexx написа:

Eй тука много добре са обяснили какво защо.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zRLXH8EE5bA[/youtube]

Edit: eto го на български филми

http://www.dokumentalni.com/?p=277

Това е допринесло, да .. някога изгледах поредицата. И в нея има немалко неща, които заслужават внимание, но не обясняват именно случая Африка ако се замислиш.

Но има и други неща, в историята има цикличност, пресищане, много неща.. опитите да обясните всичко с фактор или 2, без да се съобразите с цялостния исторически модел, присъщ на човека, без да се съобразите с конкретната ситуация, нрави и какво ли още не.. така не става.

Именно това води до нови и нови "открития", които стават факт късно, просто защото на първо, второ и десето четене хората са чели каквото са им позволявали капаците... и нищо повече.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 27 ное 2014 12:14

Картата на Пири Рейс е глупост!