fcb_bg написа:Аха, ясно, значи само на запад от Украйна имат право да разгонват тълпите протестиращи, даже и силово, нали? Някъде щом не са настроени европейски не може, но щом е про-европейски може.
Брат, разясни ми критериите на демокрацията, защото аз наистина не ги разбирам.
Не става въпрос толкова за потушаването силово на протестите, от Кабинета Янукович.
Иде реч за това, че Русия нямаше проблем, когато се избиваха "украинци", и не се намеси да спре Янукович, но след това беше проблем когато "украинците" решиха, че в крайна сметка тая Страна си е тяхна, и руска марионетка няма право да я насочва натам, където му кажат от Кремъл.
И преди е ставало на въпрос ...
Мнозинството жители на Украйна искат страната да върви към ЕС, защо Русия зачете мнението на
малцинството ?
Не става така ...
Как да си затрае Запада ?
Следващият месец Русия може да решат, че не ги кефи ориентацията на Кавказките Републики, и там да удари едно рамо на някоя малцинствена група.
Не е ли редно Русия да зачита мнението на мнозинството в страните, които са и съседи ?
Не знам защо не желаете да признаете, че Русия няма никакъв проблем ( и нямаше, близката история ни го показва ясно ) ... С това, ЕС и НАТО да са близко до границите и.
Но действията и в Украйна са на база на това, че самата Русия тръгва да налага влияние, тоест не им стига това, че си прайкаха доходен бизнес със Запада, ами сега искат и подчинение.