dunavfc написа:@Синчец
Пълното Цариградско шосе и всеобщата еуфория из страната не можеш да я отречеш. Даже съм сигурен, че ти си бил част от целият процес и си се радвал на случващото се. Навлизането на съветската армия в страната ни, последвалият преврат и свалянето на правителството ни са категорична окупация. Няма избори ( истински ) няма допитване до народа, решава някой, че сваляме монархията и я заменяме със съветско управление и това е...
Ако си прочел поста ми-там казвам, че бях част от това. Но пълното шосе беше лятото, доста месеци след 10.11. Съветската армия навлиза тук по път за Берлин, не че е умряла за нас. А на всичкото отгоре ние сме част от Оста и 4 години храним и обличаме Вермахта, който избива техните семейства. Та как точно трябваше да се отнасят с нас, като със приятели?
А тая монархия е бетер просъветската власт, фани единия -удари другия! Тази династия само бели и нещастия докара на България, но кво да чакаш от немско-австро-нам кви безродници?
Нали го видя внука на Фердинанд кви ги свърши? Зе си земите и се изака. А както вече казах, ние сме разпределени в съветската зона при подялбата на Европа, и мърдане няма...