Първото увеличение на тока е факт

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

пълководец

Re: Първото увеличение на тока е факт

Мнениеот пълководец » 02 окт 2014 00:54

CTAHKO написа:
anihilator написа:Икато си тръгнат какво :?: Всъщност оставам с убеждението , че не си наясно с проблема :!:

В Унгария цената падна с 30% ;) Ама май и ти не си наясно с много неща ;) Как мислиш, една стока кога ще ти излезе по-евтино, с посредник или без посредник ;)

Прав си, както винаги, бате Станко, ама тоя орелът е пълен хаймана, хал-хабер си няма от нищо, ама иска да троши, пък една тухла не е зазидал. 8-)

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 02 окт 2014 00:55

CTAHKO написа:Хайде бе ;) Искаш да ми кажеш, че в приватизационния договор, държавата не се задължава да изкупува от американските ТЕЦ-ове скъпият ток бургерите ;)

Е, сега. Нали са от "нашите", нали са от "правилните", така че няма проблем. :mrgreen:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 окт 2014 00:56

CTAHKO написа:Хайде бе ;) Искаш да ми кажеш, че в приватизационния договор, държавата не се задължава да изкупува от американските ТЕЦ-ове скъпият ток бургерите ;)

Искам да ти кажа, че липсата на пазарна икономика в сектора ни доведе до това положение.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 02 окт 2014 00:56

ГЕРБ идва както се казва !
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 02 окт 2014 01:04

Пак ви казвам, спокойно. Борисов ще свали цената на тока. 8-)
Защо ли ? Ами заради его.
Как така се стигна, че ще се вдига тока ? Аз доклад не съм видял. Изведнъж се появиха от някде някакви лелки и казаха "вдигай тока". И го вдигнаха. Народа естествено е недоволен. И тук влиза ролята на ББ. След 6-7 месеца (естествено след края на зимата) цената ще се свали. ББ ще почне да се бие по гърдите, че е свалил цената на тока и да се изкара като принца на бял кон. Защото какво стана с него през февруари ? Беше най-срамно и унизително изритан като мръсно псе от НАРОДА. Коео разбира се му накърнява егото. И затова иска да се направи на добрия пич, за да го запомнят каот човека смкнал цената на тока. Сега цената е изкуствено завишена, за да може след време да се смъкне за популистки цели. Който живее в София знае за какво говоря. 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 окт 2014 01:05

Tommi написа:

Искам да ти кажа, че липсата на пазарна икономика в сектора ни доведе до това положение.

Факт ли е задължението на държавата да изкупува на завишени цени тока от ТЕЦ-овете? Отговори ми на това :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 02 окт 2014 01:08

sas написа:Тока поскъпва, защото тока не расте по дърветата. Ама комунистите това се правеха, че не го знаят. Затова нещастници, сега ще плащате, аз си имам фотоволтаичен панел и сметката ми е 15 лева. :)

Ти хубаво си имаш панелче в къщата, ама някои хора са решили цели паркове да си направят. И познай кой им изкупува скъпия ток!

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 02 окт 2014 01:11

RedeviL написа:Ти хубаво си имаш панелче в къщата, ама някои хора са решили цели паркове да си направят. И познай кой им изкупува скъпия ток!

В смисъл ? Какво искаш да кажеш ? :roll: :| Какво лошо има, ако някой построи паркове ? :roll: :|

пълководец

Мнениеот пълководец » 02 окт 2014 01:13

RedeviL написа:
sas написа:Тока поскъпва, защото тока не расте по дърветата. Ама комунистите това се правеха, че не го знаят. Затова нещастници, сега ще плащате, аз си имам фотоволтаичен панел и сметката ми е 15 лева. :)

Ти хубаво си имаш панелче в къщата, ама някои хора са решили цели паркове да си направят. И познай кой им изкупува скъпия ток!

:lol: :lol: Гадни капиталяги, нали, как може да произвеждат ток от слънцето или вятъра?!?!? Вече даже няма и да те псувам, та ти си ясен на всички!! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 окт 2014 01:14

CTAHKO написа:
Tommi написа:

Факт ли е задължението на държавата да изкупува на завишени цени тока от ТЕЦ-овете? Отговори ми на това :)

Това е факт, който не е свързан с настоящата тема. Или всъщност е свързан и показва, че моята теза е вярна. ;) Проблемът с цените на тока е, че цените не се определят на пазарен принцип, а ги определя една комисия (държавата) и също така държавният монопол води до неефективно, скъпо производство и увеличаване на цените. При свободен пазар ситуацията би била ефективно производство и спад в цените. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Свободна зона”