Има ли свободен пазар в САЩ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Popokatepetal
Контакти:

Re: Има ли свободен пазар в САЩ?

Мнениеот Popokatepetal » 19 сеп 2014 12:55

CTAHKO написа:
костенурк написа:кво да му гледам,някъв тъп руски град.въпроса е що всички българи бягат в Чикаго а не в Новосибирск?

Защото не може всеки да бъде министър ;) САЩ са дестинация само на средностатистическите бачкатори, докато Русия е магнит за висококвалифицираните кадри и политическия елит ;) Симеон Дянков от къде дойде и къде работи в момента :?: Милен Велчев от къде дойде и къде работи в момента :?: Бившият германски канцлер Хелмут Кол,къде работи в момента :?: Очаквам в най-скоро време и Меркел да си потърси работа там 8-) Интересно защо тези хора не са забягнали към "свободния пазар" :lol:

А къде работят всички останали? Напълно разбирам хората, които мразят Щатите заради външната им политика, но да тръгнеш да ме убеждаваш, че по икономически показатели мужиците са по-добре.....заеби. Ето ти малко статистика, която казва всичко.

http://www.nationmaster.com/country-inf ... es/Economy

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 19 сеп 2014 12:58

Както виждам, коментарите твърде са се отклонили от същността на темата. Всъщност авторът на статията с оригинално заглавие "Opinion: There ain't no such thing as a free market" ("Мнение: Няма такова нещо като свободен пазар") Стив Лонегън е американски бизнесмен и политик - републиканец, бил е кмет на Богота (Ню Джърси) участвал е в неуспешни кампании за губернатор на Ню Джърси,сенатор и електор. Човекът изказва своето мнение относно евентуалното връщане на долара към златния стандарт, което би стабилизирало американската икономика и повишило доходите на по-бедните, а дали е прав или не - времето ще покаже. ;) Иначе връзката, която той прави: свободен пазар - златен стандарт е повече от спорна... 8-)
П.П. Сравненията по оста САЩ - РФ освен че са извън темата, са и меко казано глупави... :lol:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 сеп 2014 13:09

Popokatepetal написа:
CTAHKO написа:
костенурк написа:кво да му гледам,някъв тъп руски град.въпроса е що всички българи бягат в Чикаго а не в Новосибирск?

Защото не може всеки да бъде министър ;) САЩ са дестинация само на средностатистическите бачкатори, докато Русия е магнит за висококвалифицираните кадри и политическия елит ;) Симеон Дянков от къде дойде и къде работи в момента :?: Милен Велчев от къде дойде и къде работи в момента :?: Бившият германски канцлер Хелмут Кол,къде работи в момента :?: Очаквам в най-скоро време и Меркел да си потърси работа там 8-) Интересно защо тези хора не са забягнали към "свободния пазар" :lol:

А къде работят всички останали? Напълно разбирам хората, които мразят Щатите заради външната им политика, но да тръгнеш да ме убеждаваш, че по икономически показатели мужиците са по-добре.....заеби. Ето ти малко статистика, която казва всичко.

Както казах в предния си пост, останалите са средностатистически бачкатори, от които Русия няма нужда, но за сметка на това са жизнено необходими на САЩ за негърските социални помощи 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 19 сеп 2014 13:19

CTAHKO написа:
Popokatepetal написа:
CTAHKO написа:

Както казах в предния си пост, останалите са средностатистически бачкатори, от които Русия няма нужда, но за сметка на това са жизнено необходими на САЩ за негърските социални помощи 8-)

Станко, стига се занимава с глупости, докато си чешеш езика GBP падна спрямо USD със 100 пипа... Стига си учил глухите да свирят, ами свърши нещо полезно... 8-)
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Popokatepetal
Контакти:

Мнениеот Popokatepetal » 19 сеп 2014 13:23

CTAHKO написа:
Popokatepetal написа:
CTAHKO написа:

Тридесет и седем от стоте най-богати компании в света са американски. За сравнение Русия има четири. Трите световни финансови центъра са Лондон, Токио и Ню Йорк. Какви бачкатори, какви пет лева. Виж Ай Ти сектора и ми посочи една руска компания, дори доближаваща се до Епъл, Гугъл, Майкрософт, Фейсбук ..... нямам време да изброявам всички.
Мрази си Запада колкото искаш, но престани да казваш на черното - бяло, само защото истината не ти изнася.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 сеп 2014 13:32

pampi написа:Станко, стига се занимава с глупости, докато си чешеш езика GBP падна спрямо USD със 100 пипа... Стига си учил глухите да свирят, ами свърши нещо полезно... 8-)

Дреме ми :lol: Аз вече прибрах 300, днес му е време за корекция :lol: Новините се отиграват предварително, а спада е поради затваряне на позиции на умните (големите) пари. Да му мислят купилите на върха :) Пък и края на седмицата е, нормално :) В буквалния смисъл виждаш нагледно приложение на максимата "купувай слухът, продавай новината" :lol:

П.П. Иначе от тук сме за нагоре. Ей сега ако купиш, ще прибереш някой и друг лев(долар), може и да падне още малко, но като цяло не съветвам да се търгува в момента. Аз съм решил, че за тази седмица ми стига, доволен съм и не искам лакомията и алчността да надделяват над здравия разум 8-) Дисциплина :!:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 сеп 2014 13:39

Popokatepetal написа:
CTAHKO написа:Както казах в предния си пост, останалите са средностатистически бачкатори, от които Русия няма нужда, но за сметка на това са жизнено необходими на САЩ за негърските социални помощи 8-)

Тридесет и седем от стоте най-богати компании в света са американски. За сравнение Русия има четири. Трите световни финансови центъра са Лондон, Токио и Ню Йорк. Какви бачкатори, какви пет лева. Виж Ай Ти сектора и ми посочи една руска компания, дори доближаваща се до Епъл, Гугъл, Майкрософт, Фейсбук ..... нямам време да изброявам всички.
Мрази си Запада колкото искаш, но престани да казваш на черното - бяло, само защото истината не ти изнася.

Абе какво ми говориш за тези балони ;) Говори ми за реална икономика ;) Компания в която работят 500 човека и ма няколко компютъра, ще има капитализация от няколкостотин милиарда...да, да ;)

П.П. Не знам дали знаеш, ама втората по големина американска верига за ресторанти за бързо хранене - Бургер Кинг, вече не е американска, изнесе се в Канада. Интересно защо ли ;) То вече и бургери не можеш да им кажеш на янките :) Бургерите и те се рабягаха от там :lol:

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 19 сеп 2014 13:42

CTAHKO написа:

Престъпниците с какви да се съберат, заради това Дянков и Велчев са в Мадър Раша, да изперат паричките на некой олигарх там, ама от комунистическите олигарси, не лошите капиталисти. :mrgreen: :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 сеп 2014 13:44

Има много по-свободен пазар, отколкото у нас и на изток от нас. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 19 сеп 2014 13:45

CTAHKO написа:
pampi написа:Станко, стига се занимава с глупости, докато си чешеш езика GBP падна спрямо USD със 100 пипа... Стига си учил глухите да свирят, ами свърши нещо полезно... 8-)

Дреме ми :lol: Аз вече прибрах 300, днес му е време за корекция :lol: Новините се отиграват предварително, а спада е поради затваряне на позиции на умните (големите) пари. Да му мислят купилите на върха :) Пък и края на седмицата е, нормално :) В буквалния смисъл виждаш нагледно приложение на максимата "купувай слухът, продавай новината" :lol:

П.П. Иначе от тук сме за нагоре. Ей сега ако купиш, ще прибереш някой и друг лев(долар), може и да падне още малко, но като цяло не съветвам да се търгува в момента. Аз съм решил, че за тази седмица ми стига, доволен съм и не искам лакомията и алчността да надделяват над здравия разум 8-) Дисциплина :!:

Станко, Станко, те тез 300 лонг бяха корекцията... спри с този фундаментален анализ и разни прогнози дето ги пущат за стръв на шараните, щото рано или късно ще се опопиш... бутай се вътре само с точна ТС базирана на ТА, иначе рано или късно ще изревеш на умряло... 8-)
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Върни се в “Свободна зона”