Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

emokanar
Контакти:

Re: Свобода за Шотландия !?... Да, ама не !

Мнениеот emokanar » 19 сеп 2014 08:36

Виали69, ти жива ли си ма мишко нещастна.Идват избори, и господарите ти са ти подхвърли ли малко стотинки за да се появиш и ръсиш простотии ли ??? Кажи на твоите господари от бсп и дпс, че напразно ти плащат, и е по добре да си спестят парите за доктори.

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Кашчей » 19 сеп 2014 09:07

dunavfc написа:
Кашчей написа:
dunavfc написа:Колкото и обучени да са ИСИС, колкото и да са надъхани, каквото и финансиране да имат, американците, би трябвало да имат достатъчно ресурси и възможности да ги унищожат. ИСИС нямат сателити, нямат самолети, нямат бомбандировачи, нямат кораби, не знам с какви ракети разполагат, но едва ли могат да се доближават до тези на американците, просто няма база за сравнение.

Да ни светнеш американските кораби как ще помогнат в Северен Ирак? Ракетите им, ако не са американски, ще са руски, та не се надъхвай прекалено. САЩ изпуснаха духа от бутилката.. за да имат повод да го гонят отново. Повдига ми се от лицемерие!

Брат, как пък винаги ти прави удоволствие да провокираш и да се заяждаш, дори когато няма никаква причина за това ? Мен ми е жал, какво се случва със света с конкретните хора, които остават без глави , за кланетата на невинни хора, ти тука ми говориш за меренето на пишки между САЩ, Русия и Марсианците.
Като казах кораби, имах предвид самолетоносачи, пък и обикновени кораби да са, може да носят провизии, оръжия и каквото и да е било. Каквито и ракети да имат ИСИС съмнявам се да са сериозен проблем за американците. Янките, ако не могат с бюджет за отбрана от няколко стотин милиарда $ да се справят с някакви плъхове, пък ако ще всички до един да са членове на МЕНСА, значи по - добре да се разпадат. Убеден съм и без да съм фантаст, че американците имат оръжия и възможности на които ИСИС не могат да отвърнат.

На мен пък ми е безкрайно любопитно, докога всяко по-различно написано и изказано мнение ще се приема за заяждане?
Колко войни, спечелени срещу партизани има съвременната американска армия? Не е ли вярно, че разбутаха насила арабските държави, за да махнат неудобни, но светски режими и сега какво става там? "Освободиха" Либия , Тунис и Египет, опитват се да "освободят" и Сирия. Странно как не са решили досега, че и в Саудитска Арабия, Оман, Катар също се нарушават някои човешки права, или там нещата са удобни?! Тия серсеми, САЩ, не могат да съществуват, ако някъде по света няма конфликт, който "само и единствено те", могат да разрешат.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 сеп 2014 12:41

dunavfc написа:Колкото и обучени да са ИСИС, колкото и да са надъхани, каквото и финансиране да имат, американците, би трябвало да имат достатъчно ресурси и възможности да ги унищожат. ИСИС нямат сателити, нямат самолети, нямат бомбандировачи, нямат кораби, не знам с какви ракети разполагат, но едва ли могат да се доближават до тези на американците, просто няма база за сравнение.

"Янките" могат точно за 48 часа да изметат всички ислямисти, дето си мислят, че са основали Държава ( халифат ) ... Но не желаят.
Използват ги за политически цели.
Защо го правят... Щото могат.

Правилно-неправилно... Зависи от гледната точка.
Аз се надявам, че от цялата тая история ще излезе нещо позитивно.
Сирия има много газ, а Европа заслужава да има избор в това отношение.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Свобода за Шотландия !?... Да, ама не !

Мнениеот CTAHKO » 19 сеп 2014 12:46

viali69 написа:
Изображение

Мел Гибсън в незабравимата роля на шотландския бунтовник Уилям Уолъс във филма "Смело сърце"

"Сър Уилям Уолъс (на английски: William Wallace, на латински: Gulielmus Valensis) е рицар и шотландски национален герой. Води съпротивата срещу англичаните по време на Войните за шотландска независимост.
Заедно с Андрю Морей Уолъс побеждава англичаните в Битката при Стърлингския мост през 1297 г. и е покровител на Шотландия до неговото поражение в Битката при Фолкърк. През 1305 Уолъс е заловен близо до Глазгоу и предаден на крал Едуард I, който го беси, мъчи и разчленява за държавна измяна." Уикипедия

И така скъпи приятели, излязоха първите резултати от референдума за независимост на Шотландия.
Както ние (хората с отворени очи) очаквахме - повечето от гласовете казват "НЕ" на свободата на Шотландия. Първите извадки сочат 54% гласували против излизането на Шотландия от UK срещу 46% казали "ДА" ...

Има ли изненадани ?
Аз лично прогнозирах този "резултат" далеч преди референдума.
Как познах ли ? Ами, просто отдавна съм осъзнал в каква система и в какъв свят живеем ...
Новият световен ред не допуска изненади ! :mrgreen:
Световният елит няма да допусне разпадането на Великобритания. А, който наистина познава шотландци и ирландци отлично знае колко много "обичат" англичаните ... :mrgreen:
Изводите от поредното "народно допитване" са отдавна известни. Още през 60-те и 70-те години на миналия век хипитата ги казаха на глас:
"Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят !"

Още вчера беше ясно, че референдума няма да успее 8-) Още вчера го написах, но уви далновидността не е характерна черта на потребителите на форума 8-) Ето за това сме малко, за това се отличаваме от стадото 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 сеп 2014 12:53

Всъщност, много от шотландците бяха наясно, че ако се отделят, им предстоят много, ама неимоверно много трудности.

Щяха да изгубят пазари, квоти, финанси, членства в редица жизнено-важни организации... А приемането в същите, щеше да отнеме години.
Не ги мислете хората за глупави... Патраиотизма е хубаво нещо, но е безмислен, ако доведе до глад. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 сеп 2014 12:54

И все пак, нека се оповестят официалните резултати, тогава може да се коментира с точност, кое-какво, защо.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 сеп 2014 13:00

THE G.A.M.E написа:И все пак, нека се оповестят официалните резултати, тогава може да се коментира с точност, кое-какво, защо.

Игра, на борсата още вчера се видя, че работата няма да я бъде :) Но каквото и да си говорим, от едно отделяне щеше да има само губещи. Не е в интерес на никого. Както на Англия и Шотландия, така и на ЕС :) Така че това развитие може да се счита като положително за всички. Естествено предполагам, че ще има (ако вече не са се състояли) нови договорки м/у Англия и Шотландия в полза на шотландците, но ще видим. Времето ще покаже :)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 сеп 2014 13:08

CTAHKO написа:
THE G.A.M.E написа:И все пак, нека се оповестят официалните резултати, тогава може да се коментира с точност, кое-какво, защо.

Игра, на борсата още вчера се видя, че работата няма да я бъде :) Но каквото и да си говорим, от едно отделяне щеше да има само губещи. Не е в интерес на никого. Както на Англия и Шотландия, така и на ЕС :) Така че това развитие може да се счита като положително за всички. Естествено предполагам, че ще има (ако вече не са се състояли) нови договорки м/у Англия и Шотландия в полза на шотландците, но ще видим. Времето ще покаже :)

Аз оставам с впечатление, че някои кръгове в Шотландия искат отделянето само за да може петролните находища на страната ( мисля са изчислени на около 25-28 години да вадят нефт от тях ) ... Да бъдат ползвани само за нуждите на Шотландия.
Но това няма как да компенсира другите финансови загуби, които ще настъпят от прекратяване на членството на страната в редици финансови институции, заради това, че са в състава на Великобритания.

Някои кръгове там искат, след отделянето, Шотландия да наследи членствата и да не минава по-пътя на повторни одобрения. :lol:
Ако можеше да стане така... Ест. едно отделяне щеше да донесе само позитиви на страната, ама няма как. :roll:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 сеп 2014 13:20

THE G.A.M.E написа:
CTAHKO написа:

Аз оставам с впечатление, че някои кръгове в Шотландия искат отделянето само за да може петролните находища на страната ( мисля са изчислени на около 25-28 години да вадят нефт от тях ) ... Да бъдат ползвани само за нуждите на Шотландия.
Но това няма как да компенсира другите финансови загуби, които ще настъпят от прекратяване на членството на страната в редици финансови институции, заради това, че са в състава на Великобритания.

Някои кръгове там искат, след отделянето, Шотландия да наследи членствата и да не минава по-пътя на повторни одобрения. :lol:
Ако можеше да стане така... Ест. едно отделяне щеше да донесе само позитиви на страната, ама няма как. :roll:

Е то няма как. Англичаните много преди референдума им казаха, че при едно отделяне, валутата им няма да е вързана към британския паунд, а те си остават нова държава, която не е членка на ЕС. При това положение, без подкрепата на английската централна банка, без финансирането от Англия и ЕС и без осигурените от ЕС квоти и пазари, това означава почти сигурен фалит и то в рамките само на няколко месеца. ЕС и Англия също щяха да претърпят загуби, но това едва ли топли с нещо обикновеният шотландец :)

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 19 сеп 2014 14:23

THE G.A.M.E написа:"Янките" могат точно за 48 часа да изметат всички ислямисти, дето си мислят, че са основали Държава ( халифат ) ... Но не желаят.

И как точно ще стане тая работа? С дронове и самолети? Това е несериозно. Трябва си сериозна сухопътна операция. Но Обонго категорично заяви, че такава няма да има. А във военната супермощ на САЩ вече и самите американци не вярват. Виж анализите на техните военни спецове, че Китай и Русия ги настигат и дори изпреварват в тази сфера. Никого не могат да изметат, могат само да разбъркат лайната още повече...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Върни се в “Свободна зона”