Цветан Василев отговаря

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Експерти: Няма данни, които да налагат КТБ да бъде обявена в

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 авг 2014 17:05

Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:И защо трябва държавата да я осигурява ? А не акционера или други банки ?

Както вече ти казах, това е вариант. А кой е оптималният вариант по определен критерий (няма как да се вземе решение, което да е най-добро по всички критерии и което задоволява интересите на всички) вече е въпрос на анализи и гледни точки. В примера, който ти дадох, португалците избраха същият вариант.

Предполагам обаче пропускаш някой удобен(незнам поради какви причини) факт , че португалците евентуално са питали акционерите на банката дали могат да се справят :?

Потребителски аватар
white-black 1926
Контакти:

Мнениеот white-black 1926 » 15 авг 2014 17:08

za nas e toj religiq написа:
Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:И кво ще првят хората и фирмите които си чакт парите, до 20 октомври :roll:

Не е приятно такова забавяне, не казвам че е хубаво, но това е положението. По принцип това разделяне на банките на добра и лоша трябваше да ускори процедурата и да даде достъп на хората до парите си, но явно проверките нещо се омотаха.

Омотаха се щото търсят под вола теле, и БНБ реагира възможно най неадекватно в ситуацията, без никво желание нещата да се оправят бързо :x

Незнам какво търсят ,ама 200 милиона и ЦВ ги няма никви :mrgreen: иначе КТБ и ЦВ са невинни нали,те затова се крият като мишки,народната приказка нали знаеш,невинния не крие а доказва,че е невинен :mrgreen:
[rimg]http://img851.imageshack.us/img851/8454/modelche.png[/rimg][rimg]http://www.sportideas.eu/wp-content/uploads/2012/07/lokog.jpg[/rimg][rimg]http://www.futbol24.com/upload/team/England/Boreham-Wood.png[/rimg]
kanar84:Ние сме от Стряма,Сопот и Кичука и всеки ни чука!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 авг 2014 17:14

white-black 1926 написа:
Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:И кво ще првят хората и фирмите които си чакт парите, до 20 октомври :roll:

Не е приятно такова забавяне, не казвам че е хубаво, но това е положението. По принцип това разделяне на банките на добра и лоша трябваше да ускори процедурата и да даде достъп на хората до парите си, но явно проверките нещо се омотаха.

Омотаха се щото търсят под вола теле, и БНБ реагира възможно най неадекватно в ситуацията, без никво желание нещата да се оправят бързо :x

Незнам какво търсят ,ама 200 милиона и ЦВ ги няма никви :mrgreen: иначе КТБ и ЦВ са невинни нали,те затова се крият като мишки,народната приказка нали знаеш,невинния не крие а доказва,че е невинен :mrgreen:

Тия неща можеше да се изясняват и в последствие, не е нужно банката да стои затворена докато го изяснят :!: Спокойно можеше да се осигури ликвидна подкрепа и банката да продължи да работи, а проверките да си продължат и да докажат злоупотреби, ако има такива!

Ако случайно не се докажат злоупотреби кой ще възстанови щетите на потърпевшите, и кой ще поеме отговорността :?:

П.П. Само да те поправя , че невинния е невинен , докато не се докаже обратното! И това е така в цял свят!
Последна промяна от za nas e toj religiq на 15 авг 2014 17:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 15 авг 2014 17:21

@za nas e toj religiq
Ми тя банката е затворена защото няма пари и не може да работи.Май забрави кой поиска от БНБ специален надзор.Трябва да дойдат милиардите от Катар или там който иска да оздравява КТБ и тогава да отварят врати.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 авг 2014 17:29

GOLEADOR написа:@za nas e toj religiq
Ми тя банката е затворена защото няма пари и не може да работи.Май забрави кой поиска от БНБ специален надзор.Трябва да дойдат милиардите от Катар или там който иска да оздравява КТБ и тогава да отварят врати.

Ми тя работата на надзора е да направи така, че възможно най бързо да се намерят пари и банката да продължи да работи !
Не да стои затворена 4 месеца ! За ПИБ как намериха пари за два дена , на всичкото отгоре и през почивни дни :?

Ти кажи кво трябваше да направят като влезе надзора, да предложат на акционерите да рекапитализират, да предложат на други банки и инвеститори капитализация, самата БНБ да предложат такава а не да я отказва :?: :?: :?:
Или каквото БНБ направи , да отстрани акционерите още с влизането си, да не търси никви варианти вече 2 месеца, а да умува единствено как ДЪРЖАВАТА (ние) да поеме разходите :shock:

Пропуснах и най важното, преди да влезе надзора, самата БНБ отказва ликвидна подкрепа на банката ! Тоест ако наистина е имало желание да се помогне , въобще нямаше да се стига до надзор и затваряне на банка ! Както стана с ПИБ

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 15 авг 2014 17:39

@za nas e toj religiq
Мисля,че бях ясен.Като дойдат милиардите от Катар и КТБ да отваря врати.В никакъв случай да не се наливат държавни пари в банката.Ако трябва-да фалира!Надявам се,че няма да се стигне до там.А и новините които идват от БНБ са оптимистични.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 авг 2014 17:42

Мисля,че бях ясен.Като дойдат милиардите от Катар и КТБ да отваря врати.В никакъв случай да не се наливат държавни пари в банката.Ако трябва-да фалира!Надявам се,че няма да се стигне до там.А и новините които идват от БНБ са оптимистични.

Аз пък мисля че бях още по ясен ! БНБ НЕ ПРАВИ НИЩО ВЕЧЕ 2 МЕСЕЦА ЗА ДА ДОЙДАТ ОТ НЯКЪДЕ ПАРИ :!: ТОЧНО ТЯ НАПРАВИ ТАКА ЧЕ БАНКАТА ДА Е ЗАТВОРЕНА И ДА СЕ ЧАКАТ ПАРИ ОТ НЯКЪДЕ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВЕЧЕ 2 МЕСЕЦА ДА НЕ ТЪРСИ ОТ НИКЪДЕ :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 авг 2014 18:23

Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:И защо трябва държавата да я осигурява ? А не акционера или други банки ?

Както вече ти казах, това е вариант. А кой е оптималният вариант по определен критерий (няма как да се вземе решение, което да е най-добро по всички критерии и което задоволява интересите на всички) вече е въпрос на анализи и гледни точки. В примера, който ти дадох, португалците избраха същият вариант.

Предполагам обаче пропускаш някой удобен(незнам поради какви причини) факт , че португалците евентуално са питали акционерите на банката дали могат да се справят :?

Първоначалното желание е било проблемът да се реши от частни инвеститори, само че не се е получило по обясними причини.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 15 авг 2014 18:23

Ми тя работата на надзора е да направи така, че възможно най бързо да се намерят пари и банката да продължи да работи !
Не да стои затворена 4 месеца ! За ПИБ как намериха пари за два дена , на всичкото отгоре и през почивни дни :?

Ти кажи кво трябваше да направят като влезе надзора, да предложат на акционерите да рекапитализират, да предложат на други банки и инвеститори капитализация, самата БНБ да предложат такава а не да я отказва :?: :?: :?:
Или каквото БНБ направи , да отстрани акционерите още с влизането си, да не търси никви варианти вече 2 месеца, а да умува единствено как ДЪРЖАВАТА (ние) да поеме разходите :shock:

Пропуснах и най важното, преди да влезе надзора, самата БНБ отказва ликвидна подкрепа на банката ! Тоест ако наистина е имало желание да се помогне , въобще нямаше да се стига до надзор и затваряне на банка ! Както стана с ПИБ

Не искам да се заяждам,но само ще ти напомня ,че още преди да започна цялата история с КТБ писах, че цялата структура на КТБ напомня на пирамидална структура. Определено действията на БНБ могат да бъдат наречени смущаващи. Но също така като доста по-смущаващи могат да се определят и действията на ръководството на КТБ.
Да ти няпомням ли,че съм първия човек в този форум,който писа, че Цв.Василев ще остане достатъчно дълго в неизвестност и няма никакво намерение да се връща в България , има няколко много смущаващи въпроса свързани с управлението на КТБ:
- Ти споменаваш защо БНБ не е разрешила на акционерите да рекапитализират, има и друг контра въпрос-нуждаят ли се акционерите от БНБ за да рекапитализират собствената си банка. Как може да бъде взето решение за рекапитализация в отсъствието на мажоритарния собственик или на оторизиран негов представител?
- Защо не е потърсено капитализиране от друга финансова институция?
- Не е ли малко странно, че мажоритарния собственик напусна страната и се намира в неизвестност малко преди започне кризата с банката?
- Кой ще осигури средствата необходими за оздравяване на банката?
Лично мое мнение е че има доста смущаващи неща свързани с управлението на КТБ- това обяснява и действията на ръководството на банката,че не направи никакъв сериозен опит да намери средства за банката,на мен лично единственото обяснение което ми идва на ум ,е че Цв.Василев не е искал да бъде финансиран от частна финансова институция,защото при едно такова финансиране един такъв инвеститор неминуемо ще получи достъп до всичката информация свързана с оперирането на КТБ нещо от което според мен Цв.Василев определено се притеснява.
Друго още по-смущаващо е държанието на държавата оставям с впечатление ,че никой в държавата не иска да се опита да рещши проблемите отколо КТБ,оставам с впечатление,че всеки иска някой друг да извади кестените от огъня,Едно правителство(наречено частно правителство на Цв.Василев) вече подаде оставка, по всичко личи че и служебното правителстов ще прехвърли топката наречена КТБ на следващаото правителство,а най-вероятния нов(стар) министър-председател заявава ,че проблемите на КТБ трябва да бъдат решени преди неговото правителство да влезе в сила. Това ме навежда ,че има много смущаващи неща около КТБ и никой не иска той да е тзои ,който ще отвори Кутията на Пандора.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 авг 2014 18:28

za nas e toj religiq написа:Ми тя работата на надзора е да направи така, че възможно най бързо да се намерят пари и банката да продължи да работи !

Кой го определи това?
Трябва да се вземат удачни решения според конкретната ситуация, а не да се дават гаранции дали ще работи, кой ще я управлява и т.н.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Архив”