Ислямът е извън закона в Ангола
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Ислямът е извън закона в Ангола
Много надъхано и арогантно го раздава, нека да успокои малко младежките си пориви...Рядко засягам теми свързани с религията, защото това е усещане или го имаш или не, няма нужда от обяснения и подробности,но такива невежи, не мога да ги търпя....Хал хабер си няма от историята на религиите,но "громи" коя била правилна и коя не.
dunavfc написа:Нико написа:dunavfc написа:Аз съществена разлика между Ислямът и Християнството не виждам...Едни и същи измислени правила и сюжети, едни и същи малоумни норми, които естествено не се спазват от тези, които имат претенции,че са най-близко до бога ( попове,свещеници , папи, мапи и т.н. ).
И при едните и при другите има противопоставяне и претенции, кое течение е по-достоверното ( католици/православни - шиити/сунити ) И при двете има един Месия ( Исус и Мохамед ) и двете имат почти еднакви правила и закони.
Блажени са вярващите, а колко хора са си отишли от тоя свят, заради недомислието си да се противопоставят на глупавите религиозни норми и да се опитват да откриват истините за света.
Това че ти не виждаш не означава че няма разлика. Ще се опитам да ти помогна в късогледството : "малката" разлика е например че ислямистите масово режат глави и ръце на хора с идиотско вдъхновение , докато това нещо отсъства напълно при християните. Схващаш ли?
Приятелю, я малко по прочети, това-онова, поразрови се насам-натам и пак ела и разправяй за християнството и дали отсъствало нещо си...
Ако за теб да изгориш на клада е по-хуманно от това да ти отрежат главата, жив и здрав да си християнино...
ПП: Виждам,че си много надъхан, но искам да ти кажа,че хората на които се пениш, са около 230 пъти по-интелигентни от теб и е малко смешно и нелепо да им се дървиш. Виждам,че си поредният хейтър, който мрази, без да знае защо и всеки ,който е против неговото мнение е турчин, мюсюлманин и т.н.
Ти да не си шизофреник?!! Какво съм според теб приятел или пенещ се хейтър?
Това,че съм любезен и възпитан, не означава,че не те смятам за глупав 
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
v.r.s. написа:На повечето от вас мисля, че въобще не ви пука, тъй като за вас религията е опиум за народите и коментарите ви относно нея са предимно за да оплюете и осмеете духовниците, вярващите, въбще Християнството и Църквата. Така, че не виждам какво ви боли дали в ислямските страни се разрушават черкви и дали в Ангола ще бутат джамии, тъй като за повечето пишещи във форума е най-добре да ги няма и двете.
Като гледам какво са донесли на хората тези религии.. може и наистина да трябва да липсват.
Колкото до събитията в Ангола.. аз по принцип съм противник на ограниченията на религиозната свобода (макар че религиозен не съм), но с радикалнитеислямисти, подчертавам: радикалните така трябва да се действа.
макар че.. според мен е по-добре радикалите да ги няма, па тогава джамията няма да ми пречи хохо
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
Alexx написа:Според мен не трябва да има забрани на религии. Просто хората ако бъдат образовани биха са отказали от исляма или просто да го приемат като част от тяхната култура,а не в нещо което вярват и да не са фанатици.
Една такава забрана може да има и вероятно ще има негативен ефект, защото тези хора ще станат още по-радикални спрямо околните.
По принцип е така. Но май е време радикалните ислямисти да бъдат принудени хмм така да го кажа да се пазарят: те да спрат да пипат християните, в замяна на това християните да не барат исляма и мюсюлманите. Грубичко е и излиза извън границите на толерантността, но понякога се налага. За фанатиците тая толерантност е просто проява на слабост, това е проблема.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
dunavfc написа:Аз съществена разлика между Ислямът и Християнството не виждам...Едни и същи измислени правила и сюжети, едни и същи малоумни норми, които естествено не се спазват от тези, които имат претенции,че са най-близко до бога ( попове,свещеници , папи, мапи и т.н. ).
И при едните и при другите има противопоставяне и претенции, кое течение е по-достоверното ( католици/православни - шиити/сунити ) И при двете има един Месия ( Исус и Мохамед ) и двете имат почти еднакви правила и закони.
Блажени са вярващите, а колко хора са си отишли от тоя свят, заради недомислието си да се противопоставят на глупавите религиозни норми и да се опитват да откриват истините за света.
Браво, видял си очевидното. Не те иронизирам, казвам го защото повечето хора ама въобще не зацепват, че тези 2 религии са като 2 братчета..
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
Нико написа:dunavfc написа:Аз съществена разлика между Ислямът и Християнството не виждам...Едни и същи измислени правила и сюжети, едни и същи малоумни норми, които естествено не се спазват от тези, които имат претенции,че са най-близко до бога ( попове,свещеници , папи, мапи и т.н. ).
Това че ти не виждаш не означава че няма разлика. Ще се опитам да ти помогна в късогледството : "малката" разлика е например че ислямистите масово режат глави и ръце на хора с идиотско вдъхновение , докато това нещо отсъства напълно при християните. Схващаш ли?
Исляма е възникнал грубо преди 13-14 века. Когато християнството е било в своите 13 и 14-ти век е било също толкова брутално, колкото исляма е сега. Само дето християнските защитници по онова време са вилнеели на повече места по света. С други думи исляма просто повтаря историята на християнството. Защото е малкото му братче. Не знам дали знаеш, ама даже огромна част от фигурите в исляма са копирани от това пусто християнство :D
П.П. Между другото и Исус присъства в исляма и е пророк, ама под друго име.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Betchualeng Arnaikem написа:Alexx написа:Според мен не трябва да има забрани на религии. Просто хората ако бъдат образовани биха са отказали от исляма или просто да го приемат като част от тяхната култура,а не в нещо което вярват и да не са фанатици.
Една такава забрана може да има и вероятно ще има негативен ефект, защото тези хора ще станат още по-радикални спрямо околните.
По принцип е така. Но май е време радикалните ислямисти да бъдат принудени хмм така да го кажа да се пазарят: те да спрат да пипат християните, в замяна на това християните да не барат исляма и мюсюлманите. Грубичко е и излиза извън границите на толерантността, но понякога се налага. За фанатиците тая толерантност е просто проява на слабост, това е проблема.
Интересното е,че либералите и полит коректовците защитават свободата, рел. толерантност, мюсюлманите,а в същото време мюсюлманите са тези които са против тях, заради идеите им за свобода, равенство на полове, сексуална ориентация и т..н..
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
Alexx написа:Betchualeng Arnaikem написа:Alexx написа:Според мен не трябва да има забрани на религии. Просто хората ако бъдат образовани биха са отказали от исляма или просто да го приемат като част от тяхната култура,а не в нещо което вярват и да не са фанатици.
Интересното е,че либералите и полит коректовците защитават свободата, рел. толерантност, мюсюлманите,а в същото време мюсюлманите са тези които са против тях, заради идеите им за свобода, равенство на полове, сексуална ориентация и т..н..
Точно затова май е време либералите от време на време да не са чак толкова либерални. Поне спрямо тия, дето не го заслужават.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Betchualeng Arnaikem написа:Нико написа:dunavfc написа:Аз съществена разлика между Ислямът и Християнството не виждам...Едни и същи измислени правила и сюжети, едни и същи малоумни норми, които естествено не се спазват от тези, които имат претенции,че са най-близко до бога ( попове,свещеници , папи, мапи и т.н. ).
Исляма е възникнал грубо преди 13-14 века. Когато християнството е било в своите 13 и 14-ти век е било също толкова брутално, колкото исляма е сега. Само дето християнските защитници по онова време са вилнеели на повече места по света. С други думи исляма просто повтаря историята на християнството. Защото е малкото му братче. Не знам дали знаеш, ама даже огромна част от фигурите в исляма са копирани от това пусто християнство :D
Чети всички постове преди да отговаряш. Става въпрос за реалността в момента и тя е че ислямските уроди вършат неща абсолютно несъвместими с цивилизацията. Глупости са твърденията ти за идентичност на двете религии. Просто исляма, създаден 625 години след християнството, копира почти изцяло персонажите и историите в Библията, но духът и Внушения са съвсем различни. Да си чул за нещо подобно на джихад в християнството?....
П.П. Между другото и Исус присъства в исляма и е пророк, ама под друго име.