СП 2014 | 1/4 финал | Бразилия - Колумбия - 2:1 FT

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
krasun
Мнения: 44
Регистриран на: 04 юли 2014 22:20
Skype: krasimir.pavlov.33
Контакти:

Re: СП 2014 | 1/4 финал | Бразилия - Колумбия - 2:1 FT

Мнениеот krasun » 05 юли 2014 08:13

С цялото си сърце бях за Колумбия,но според мен Бразилия си спечели заслужено,особено през първото полувреме,когато летяха изстрели от всички възможни посоки.Не харесвах и Неймар,но това ,което направи с него оня отвратяга Зунига не беше нарушение,а опит за убийство.Това не е за червен картон,а за съд.А тук чета ,че Неймар сам си го бил търсил.Що за простотии?

g3_ev2
Мнения: 894
Регистриран на: 14 май 2010 13:28
Skype: g3_ev2
Контакти:

Re: СП 2014 | 1/4 финал | Бразилия - Колумбия - 2:1 FT

Мнениеот g3_ev2 » 05 юли 2014 09:02

Според мен основният проблем на отбора на Колумбия е неовладяната емоционалност. Могат изумително много неща с топката, придвижването им по терена като отбор е за завиждане, но поради емоциите нищо не го правят навреме - или избързват, или закъсняват. Много жалко, защото така позволиха на чалгата във футбола, днешният отбор на Бразилия начело със занаятчията Сколари, да направи още една крачка напред към окончателната победа на чалгата!
И все пак, за отбелязване е, че бразилците си имат специфични опорни психологически точки в играта, които им помагат много. Иначе вкараха гол след удивителна и недопустима координационна грешка в защита - трима колумбийци надскочиха Давид Луиш, топката прелетя над цялата група (?!) и кацна на крака на абсолютно неохранявания Тиаго на два метра от опразнената врата.
Футболът, освен умения за игра, изисква много хладнокръвие, чувство за момента и специфична колективна интелигентност на отбора, особено в преходите от защита в атака и обратно. Снощи тези компоненти почти напълно липсваха, вярно, стана драматично, колумбийците показаха индивидуално майсторство в пробивите, но ... това е полуфинал на световно първенство, все пак, а не панаир или цирк, още по-малко необуздана корида!

Потребителски аватар
sirius123
Мнения: 3185
Регистриран на: 05 юни 2008 13:12

Re: СП 2014 | 1/4 финал | Бразилия - Колумбия - 2:1 FT

Мнениеот sirius123 » 05 юли 2014 10:37

soccerav написа:
Звездата на бразилския национален отбор Неймар няма да играе повече до края на Мондиал 2014.

Нападателят има счупване в третия прешлен на гърба, и няма да се възстанови не само за полуфинала, но дори и за евентуален финал на Селесао.

Новината съобщи лекарят на бразилския национален тим, а пред болницата във Форталеза десетки фенове вече са се събрали, за да подкрепят своя любимец.

“За съжаление има фрактура на трития прешлен. Тази травма непизисква операция, но трябва да се носи специална шина и да се прави терапия. Няма как да кажем сега срок за възстановяване, вероятно ще отнеме няколко седмици, но няма начин той да играе в оставащите мачове от Световното,” заяви Родриго Ласмар, лекарят на Бразилия.

“Сега ще обездвижим гърба му, и ще се придържаме към консервативното лечение. Ще се опитаме да облекчим болката и да го върнем бързо,” добави медикът.

В болницата е направена томография, за да покаже проблема. Все още не е ясно дали Неймар ще може да се прибере със съотборниците си в базата на Селесао.

Неймар се контузи в края на мача с Колумбия, но бе заменен веднага и се виждаше, че изпитва сериозни болки.

Кофти за бразилците, един от малкото им читави футболисти напуска Световното. Много ще им е трудно срещу германците!


Счупен прешлен е сериозно нещо. Зависи от счупването и кой прешлен. Тези с носилката , го тръшкаха на път за болницата , което не е добре. Дано не му се отрази на цялостната му кариера в бъдеще. Добро момче е Неймар , но често си страда от грубияните.

Spiro Spirov
Мнения: 106
Регистриран на: 24 юни 2014 01:24
Контакти:

Re: СП 2014 | 1/4 финал | Бразилия - Колумбия - 2:1 FT

Мнениеот Spiro Spirov » 05 юли 2014 11:08

sirius123 написа:Неймар се контузи в края на мача с Колумбия, но бе заменен веднага и се виждаше, че изпитва сериозни болки.


Какво се вижда и какво е не винаги са едно и също нещо. Тази "контузия" на Неймар ще я повярвам, когато не се появи срещу Германия. Да видим. :?

Потребителски аватар
superspiro
Мнения: 951
Регистриран на: 07 авг 2013 17:07
Контакти:

Re: СП 2014 | 1/4 финал | Бразилия - Колумбия - 2:1 FT

Мнениеот superspiro » 05 юли 2014 11:34

Spiro Spirov написа:
sirius123 написа:Неймар се контузи в края на мача с Колумбия, но бе заменен веднага и се виждаше, че изпитва сериозни болки.


Какво се вижда и какво е не винаги са едно и също нещо. Тази "контузия" на Неймар ще я повярвам, когато не се появи срещу Германия. Да видим. :?


Няма да може да играе поне 1 месец.
When you walk through a storm, hold your head up high...

ShooterMan
Мнения: 7820
Регистриран на: 23 окт 2010 16:56
Местоположение: Варна
Контакти:

Re: СП 2014 | 1/4 финал | Бразилия - Колумбия - 2:1 FT

Мнениеот ShooterMan » 05 юли 2014 12:01

Жалко, че Неймар получи такава травма. На това Световно игра отлично, но никак не ми се нравеха постоянните му симулации при контакти с противниците. Да се обвинява Сунига е тъпо, защото таквиа ситуации във футбола има страшно много. Например Хамес беше ръган доста повече от Тиаго Силва, Луис, Паулиньо и т.н., поне 3 пъти като скачаше за въздушна топка го ръгаха и падаше като чувал с картофи...В крайна сметка го има това във футбола, нали? Снощи Бразилия ръгаше и кюскаше СУПЕР много, ритаха се като магарета....дали пък Господ не им го върна с контузията на Неймар за всичко това + симулациите и помощта от реферите? Без никакво съмнение Неймар им беше 90% от класата в нападение, а другия отсъстващ - Тиаго Силва - поне половината им защита и на всичкото отгоре - лидера и капитан на отбора...Може би Оня отгоре гледа :idea:
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Мнения: 6156
Регистриран на: 10 юли 2013 21:10
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: СП 2014 | 1/4 финал | Бразилия - Колумбия - 2:1 FT

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 05 юли 2014 13:06

Колумбия ако бяха играли 40 минути, както играха последните 15, Бразилия щеше да е вече история. Но така или иначе, без Неймар срещу Германия нямат шанс. Швабите ще разбият всичките им опити за атака и ще ги накажат поне 2 пъти.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
smoothc
Мнения: 14711
Регистриран на: 12 окт 2010 17:04
Контакти:

Re: СП 2014 | 1/4 финал | Бразилия - Колумбия - 2:1 FT

Мнениеот smoothc » 05 юли 2014 13:10

Ботевъ Пловдивски написа:Колумбия ако бяха играли 40 минути, както играха последните 15, Бразилия щеше да е вече история. Но така или иначе, без Неймар срещу Германия нямат шанс. Швабите ще разбият всичките им опити за атака и ще ги накажат поне 2 пъти.

Всъщност,ключовата фигура е Тиаго Силва! Хем играе отлично в защита,хем бележи и важни голове :)

Потребителски аватар
Tommi
Мнения: 17535
Регистриран на: 24 апр 2010 22:42
Контакти:

Re: СП 2014 | 1/4 финал | Бразилия - Колумбия | 04.07 | 23:00

Мнениеот Tommi » 05 юли 2014 13:45

Der Führer написа:
Tommi написа:
Der Führer написа:Я пак ... :mrgreen:
http://www.fifa.com/mm/document/affeder ... nhalte.pdf ;)
Изясни си статута на ИФАБ какъв е , преди да го споменаваш . ;)
Конкретно в случая . Нападателя преодолява вратаря и заедно с топката продължават към голлинията . Вратаря прави нарушение . Давид Луис в момента нарушението беше на около метър зад нападателя . Ако това не е очевидна голова възможност , не знам кое е . Всъщност , тя е такава още когато колумбиеца изскочи зад защитата , защото между него и голлинията е само вратаря ;)

Този линк ли наричаш Футболен правилник? :mrgreen: Наистина не си никак наясно с нещата. Статута на ИФАБ трябва ти да си го изясниш. ИФАБ е бордът, който определя правилата и въвежда промени в правилника. Никой друг няма такова право.
И пак ще ти кажа, че Давид Луиз е в състояние да се намеси, а ти ако не приемаш твоя си работа.

Това е един от много докуметни в сайта на ФИФА . ФИФА е организацията която управлява футбола като цяло . Като така делегира права на други организации ... като континенталните и националните федерации . По същество ИФАБ се явява структура под шапката на ФИФА . И работи според права делегирани и от ФИФА .

ИФАБ е структура, в която ФИФА се явява член. Относно правилата на играта ФИФА не може да взима еднолични решения, а това трябва да премине през среща на ИФАБ, която се провежда веднъж годишно. Отвори документа с правилата на играта в сайта на ФИФА и някъде на първите страници ще прочетеш Authorised by the International Football Association Board.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Мнения: 17535
Регистриран на: 24 апр 2010 22:42
Контакти:

Re: СП 2014 | 1/4 финал | Бразилия - Колумбия - 2:1 FT

Мнениеот Tommi » 05 юли 2014 13:50

smoothc написа:1.В подобна ситуция и още повече в такъв напрегнат двубой,абсолютно никой няма да те остави да овладееш по този начин топката!
Опитните футболисти в такива ситуации са изградили навика да печелят стратегически фаулове именно,чрез подобен приом(който обаче както виждаме крие и доста рискове,ако не се изпълни както трябва) и Неймар понеже е голямата работа(а и като казах той е доста "умен") реши да изпълни всичко това,но....изглежда не е усвоил адекватно точните детайли на това изпълнение.
Опитните футболисти,отлично знаейки какво ще се случи в тази(подобна) ситуация,са изградили навика да скъсяват предварително дистанцията между собственото си тяло и това на противника,правейки крачка назад!..и всъщност те нямат изобщо за цел да играят с топката(въпреки,че на пръв поглед се създава впечатлението затова),а да спечелят фаул(т.е да бъдат фаулирани).
2.Не четеш внимателно,Томи!
Предвид траекторията,която описа тялото му при сблъсъка и последвалото падане,едно случайно настъпване на топката(имаше късмет,че тя не остана под него) с левия крак,особено и ....кръстните му връзки заминаваха директно.

Неймар видимо играе за топката, а не за фаул. Още повече, че фаулове не се печелят пред собствената пеналтерия, защото ако не го спечелиш, става лошо.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!


Върни се в “World Cup 2014”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта