БЪЛГАРИЯ НЕ Е СЪЗДАДЕНА ПРЕЗ 681 година!!!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
krum_strashni
Re: БЪЛГАРИЯ НЕ Е СЪЗДАДЕНА ПРЕЗ 681 година!!!
Истината е, че България не е създадена, а от нея произхожда всичко и съществува от преди Вселената.
krum_strashni написа:Истината е, че България не е създадена, а от нея произхожда всичко и съществува от преди Вселената.
Това би било прекрасно , но не ни преписвай съвременни македонски измишльотини -
Der Schmarotzer написа:Като се направи една равносметка на писалите по различните теории прави впечатление един неоспорим факт – привържениците на иранската и автохтонната теория за произхода на българите са предимно лаици – лекари, зъболекари, инженери, журналисти и пр. Едва в последно време с иранската теория започнаха да се занимават и професионални историци, но забележете – нито един от тях, с изключение на Петър Голийски няма необходимото образование.
Нормално е такива хора да се занимават с нови теории, защото "феодалните" старци няма да си оставят техните остарели виждания. Все пак цялата им кариера като успешни историци се крепи на тази теория и ако я отрекат все едно отричат живота си.
-
THE G.A.M.E
Иранският ни ( индо-европейски ) ... Произход, не е теория.
Това си е факт.
Антропологически, както и исторически, доказуем.
Автохтонната теория издиша, просто защото няма нито един източник.
Пътя на движение на дедите ни е добре известен.
Има едва 1-2 тъмни петна, но те не могат да сринат известното.
Дедите ни имат и турански ( кой знае защо наричан от орто-докс. науката - "тюркски" ) примеси, но те са незначителни.
Едва няколко колена ( рода ? ) ... Са с подобно потекло.
Но те биват претопени бързо-бързо.
Древно-български "родове" със значително туранско влияние са Чакарар, Сарагур и Укил.
Като за последният, има някои неясноти.
Това си е факт.
Автохтонната теория издиша, просто защото няма нито един източник.
Пътя на движение на дедите ни е добре известен.
Има едва 1-2 тъмни петна, но те не могат да сринат известното.
Дедите ни имат и турански ( кой знае защо наричан от орто-докс. науката - "тюркски" ) примеси, но те са незначителни.
Едва няколко колена ( рода ? ) ... Са с подобно потекло.
Но те биват претопени бързо-бързо.
Древно-български "родове" със значително туранско влияние са Чакарар, Сарагур и Укил.
Като за последният, има някои неясноти.
THE G.A.M.E написа:Иранският ни ( индо-европейски ) ... Произход, не е теория.
Това си е факт.
Звучиш като дарвинист.
Иначе си прав.
Интересна тема, и много четиво!!
На мен лично числото 632 ми е по симпатично от 681, аз съм за референдум
.
Има ли значение дали сме повече пра Българи,славяни или траки, по-важното е че сме съхранили Българското(да не забравяме че сме на кръстопът, и от тук са преминавали много народи).
Те и Австралийците са наследници на каторжници, но се гордеят с националноста си.
На мен лично числото 632 ми е по симпатично от 681, аз съм за референдум
Има ли значение дали сме повече пра Българи,славяни или траки, по-важното е че сме съхранили Българското(да не забравяме че сме на кръстопът, и от тук са преминавали много народи).
Те и Австралийците са наследници на каторжници, но се гордеят с националноста си.
Същите сме като македонците, въздухари и комплексари, които вечно ги човърка нещо да пренаписват историята.
Да, нашата държава е създадена през 681-а. Факт. Какви държави е имало по други земи и територии, няма никакво значение.
Да, нашата държава е създадена през 681-а. Факт. Какви държави е имало по други земи и територии, няма никакво значение.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
-
THE G.A.M.E
1982 написа:Да, нашата държава е създадена през 681-а. Факт. Какви държави е имало по други земи и територии, няма никакво значение.
Няма такъв факт.
Няма подписан договор, нито нищо.
През 681-ва се случва едно единствено нещо, документирано от хронистите... Византия признава правото на България да владее Мизия, от Черно Море до р. Лом.
Това е.
Никъде не пише, че тогава е създадена България.
Племенното обединение, което е известно под името Велика България, осъществено от Кхан Кубрат през 632-ра г. е реалната дата.
Създадената тогава България, не е унищожавана от никой, та да се налага в 681-ва да се създава на ново България.
Кхан Аспарух разширява пределите на Кубратова България отсам Дунав.
Това са фактите.
Фактите са че тази България, "отсам Дунава", е създадена тогава. А оттатък Дунава може и 15 Българии да са създавани, дори по времето на динозаврите, но те отдавна не съществуват.
Нашата "отсам Дунавска" България е славянско-прабългарски хибрид, с преобладаващо славянски ген.
Нашата "отсам Дунавска" България е славянско-прабългарски хибрид, с преобладаващо славянски ген.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
-
THE G.A.M.E
1982 написа:Нашата "отсам Дунавска" България е славянско-прабългарски хибрид, с преобладаващо славянски ген.
Ама там е работата, че няма как да се разделят "2-те Българии".
Щото са един и същи субект.
Отатък Дунав, също е имало славяни в рамките на България.
Имало е и авари, хазари, арменци... Та дори и "византийци".
Всички те са участвали във формирането на единната българска нация, която са заварили "османците".
Що се отнася до "преобладаващият славянски ген", и това не е доказано по-никакъв начин.
Византийските хрониости пишат, че "българите на Аспарух, като минаха Истър ( Дунав ) бяха многобройни като пясъка в морето и заляха цялата земя от Онгъла ( Северна Добруджа ) до Драч ( Западна Албания )
Та, не става ясно, къде са тези "многобройни" славяни, дето някои ни ги натякват ?
И защо по-настоящите ни граници, археолозите откриват само "пра-българи" и артефакти на "пра-българи"
Нали тая земя е била фул със славяни ?
Къде са ?
Нали... Трябва да се гледат доказателствата, а не това, кето пишеше в комунистическите учебници, диктувани от Москва.