Капитанът напусна потъващия кораб

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Капитанът напусна потъващия кораб

Мнениеот Red Warrior » 24 юни 2014 15:20

Сергей Станишев обяви, че става депутат в Европейския парламент. Той няма да подава оставка като лидер на БСП.
Станишев е внесъл молба в деловодството на парламента за освобождаването му като депутат от Коалиция за България в 17.34 ч. на 23 юни.

"Оглавих листата като знак за лидерство и поемане на отговорност, не за да стана евродепутат", посочи на пресконференция днес той.

Решението му сега било продиктувано от новата ситуация след евроизборите и допълнителните отговорности и ангажименти, с които е натоварен като председател на ПЕС.

"Не оставям правителството", каза още той.

Той добави, че днешното му решение не означава, че подава оставка като лидер на БСП.

"Най-лесно е да хвърлиш оставката в трудна ситуация, аз винаги съм изхождал и ще изхождам от това, което е полезно за БСП", обясни Станишев, цитиран от БГНЕС.

Според него обаче БСП има нужда от промяна, политическата система също има нужда от рестарт. Станишев предложи Атанас Мерджанов за председател на ПГ на Коалиция за България. Следобед предложението ще бъде обсъдено на заседание на групата.

БСП предлага консултации за предсрочни избори да има в петък.

Станишев бе избран за евродепутат от Коалиция за България. Той беше изместен от първото място в евролистата от наречения от медиите Любимец 15 - Момчил Неков. След решението на Станишев да стане евродепутат, от списъка на евродепутатите от левицата ще отпадне Петър Курумбашев. През май той напусна парламента, за да води пълноценна предизборна кампания за ЕП.

Досега лидерът на БСП и на ПЕС многократно заявяваше, че се отказва да ходи в Брюксел.

На 30 май каза, че ще подаде заявление в ЕП, че се отказва от евродепутатското си място. Обясни, че тъй като реално мандатът му в Европарламента ще започне на 1 юли, има право 7 дни по-рано да подаде заявление, че се отказва.

"Твърдо съм тук, взел съм решение. Не ми задавайте глупави въпроси. Питате четири месеца едно и също, а аз съм отговорил много пъти. Имам задължение, което трябва да изпълня в групата на социалистите и демократите на 18 юни, защото предложих на премиерите да предложим Мартин Шулц за президент на групата и държа да го направя лично", увери той пред журналисти.

"dir.bg"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uA32Ixr2z4w[/youtube] :lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

sandi74

Re: Капитанът напусна потъващия кораб

Мнениеот sandi74 » 24 юни 2014 15:32

Така се прави.Нас Червеното знаме роди ни.Факт.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 24 юни 2014 15:35

Да подава оставка.Веднага!После да ходи където си ще. :!:
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Емигрант 45

Мнениеот Емигрант 45 » 24 юни 2014 15:38

Честито на всички червени и проруски подръжници.Вижте морала на вашите идоли.Това е нормалната еволюция на човечество,изчезването на комуноидната фашистка идеология.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 24 юни 2014 15:41

Дори и политягите започнаха да емигрират.Ам то кво да очакваш от държава в която малцинството е мнозинство и сме я докарали до там сирийските нелегални емигранти да чистят Аспарухово.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 24 юни 2014 15:41

Решението му сега било продиктувано от новата ситуация след евроизборите

Мдааааа, тя новата ситуация му казва бягай на далече да се спасяваш :lol: :lol:

Емигрант 45

Мнениеот Емигрант 45 » 24 юни 2014 15:46

очкавам всички защитници на комуноидите да скочат като един и да обвинят за това ЕС,НАТО,САЩ и останалия свободен свят за това решение.Хайде смешници по амбразурите,че да си заработите рубличките :)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 24 юни 2014 15:50

Станишката да ма фани за к*ра на изпроводяк :lol: :lol: Дее*а и боклука, дее*ба :mrgreen: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
thebully
Контакти:

Мнениеот thebully » 24 юни 2014 16:13

Да му свалят имунитета на тоя мишок и да го почват,смешник :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
HASTA DE LA VICTORIA

Върни се в “Свободна зона”