Академия ЛИТЕКС

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Parmalat
Мнения: 10851
Регистриран на: 13 сеп 2008 02:15

Re: Академия ЛИТЕКС

Мнениеот Parmalat » 25 яну 2014 01:21

Продукцията е за 26 милиона лева!

До момента Академия “Литекс” е произвела футболисти за повече от 26 милиона лева, показват сметките на авторитетния мениджърски сайт Трансфермаркт. Говорим обаче за футболисти, които са между 16 и 23 години, което означава, че в бъдеще сумата ще става още по-сериозна.
Другото, което е повече от респектиращо – футболисти, произведени в ловешката Академия имат общо над 1000 мача в “А” група в последните 6 години. Нито една друга школа в България не може да се похвали с подобно нещо.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Parmalat
Мнения: 10851
Регистриран на: 13 сеп 2008 02:15

Re: Академия ЛИТЕКС

Мнениеот Parmalat » 19 мар 2014 17:29

[center]Изображение[/center]
Юношите младша възраст на Литекс, родени след 1 януари 1998 г. победиха Левски с 1:0 на полуфинала в Ловеч и ще играят на финал за Купата на БФС на 30 април.

Победният гол реализира Георги Търтов в 30-ата минута. Вторият полуфинал Ботев (Пловдив) - ЦСКА е в четвъртък от 14:00 часа!

Литекс класира и двата си тима в решителните мачове за купите на турнира - при наборите 1998 и 2000. А почти по едно и също време днес отпаднаха и юношите, и мъжете на Левски.

За втора поредна година треньорът Ивайло Станев (на снимката) праща състава си на финал. Той стори това през 2013-а и вдигна купата с родените през 1999 г. след 1:0 срещу Векта (Пловдив) в София. Днес срещу Левски повечето момчета бяха именно от тази възраст. Докато в редиците на противника пропорцията е обратна - в полза на по-големите.

Литекс доминираше през първото полувреме. В 30-ата минута Търтов направи успешна добавка след удар на Михаил Кулов. Греди удариха Кулов и Тонислав Йорданов, който вече бележи ефектни голове в Елитната до 17.

Левски натисна в последните минути, когато създаде няколко ситуации пред вратата на домакините - най-вече след центрирания. Добри изяви имаха и двамата стражи - Петър Петров (Литекс) и Димитър Шейтанов (Левски).

Тази формация на "сините", водена от новия си треньор Божидар Костадинов, за втори път отпада в тази фаза, след като през 2013-а бе отстранена от Черно море за републиканското. Литекс пък ще защитава купата си при децата на 30 април.

http://viasport.bg/new/10497/%D0%9B%D0% ... B5%22.html
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Parmalat
Мнения: 10851
Регистриран на: 13 сеп 2008 02:15

Re: Академия ЛИТЕКС

Мнениеот Parmalat » 19 мар 2014 17:33

Изображение
Имаше много какво да се види на първия полуфинал за Купата на БФС при децата от набор 2000 между Литекс и Черно море. Двубоят започна три часа преди втория полуфинал и също бе решен с дузпи - 3:1, след 1:1 в редовното време.

Съдията от "А" група Станислав Ставров изведе двете единадесеторки на стадион "Салито" в Ловеч. Момчетата играха много коректно открито. Домакините поведоха чрез Адриян Гиргинов в 35-ата минута - попадението падна от далечен удар.

В 60-ата при разбъркване пред вратата на домакините, Даниел Димов възстанови равенството. Голът явно смути "оранжевите" и до края доминираха "моряците". Лъчезар Винков два пъти излезе сам срещу вратаря Борислав Начев, който спечели персоналния двубой. Веднъж варненци имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Винков.

Така се стигна до дузпи, в които Черно море, воден от клубната легенда Тодор Марев, пропусна три пъти - един удар хвана Ничев, а в два случая не бе уцелена рамката. Литекс също сбърка веднъж от 11-те метра, но в крайна сметка резултатът е 3:1.

На 1 май тимът на треньора Николай Димитров-Джаич ще защитава трофея, спечелен през миналата година от набор 1999, срещу Левски.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
paceto
Мнения: 23640
Регистриран на: 19 фев 2009 20:36
Местоположение: Los Angeles, California, USA
Контакти:

Re: Академия ЛИТЕКС

Мнениеот paceto » 27 мар 2014 03:02

Юношески национали блестят при победи на Академията

Изображение

Юношите на Литекс изковаха нова ценна победа в шампионата на Елитната група до 19г.Оранжевите таланти, водени от треньора Даниел Моралес, разгромиха като домакин със 7-0 столичния Оскар. Два гола за успеха заби националът Никола Колев, като единия бе рекордно бърз-още в 29-та секунда на мача.Друг талант, Кирил Десподов, се отчете с попадение и 3 асистенции.На високо ниво се представи и нападателят на трикольорите Георги Минчев, разписал се веднъж и подал за други два гола на своите колеги.Точен мерник показаха още Емил Петров, Георги Арабаджиев и Стефан Неделчев. Литекс продължава да оглавява класирането след 20-ия кръг, като води с 2 точки авaнс пред преследвача си Левски.

Младшата възраст спечели като домакин дербито с Ботев Пд с 2-1.Голмaйстори за тима отново бяха момчета, родени 1998г. Михаил Кулов направи 1:0 с удар отблизо в 27-ата минута, като оползотвори пас на Кирил Грозданов. В 62-рата Тонислав Йорданов се възползва от подаване на Йоан Петров за 2:0 за вече „дежурния“ си гол в U17. Голяма заслуга за победата имаше и стражът Иван Аврамов, който в края на мача спаси дузпа и така осигури 3-те точки за ловчанлии. Момчетата на наставника Евгени Колев са на второ място в таблицата заедно с Левски, а лидер е Лудогорец.

nasko75
Мнения: 750
Регистриран на: 02 мар 2012 18:32
Местоположение: Бургас-държава

Re: Академия ЛИТЕКС

Мнениеот nasko75 » 14 апр 2014 23:07

Parmalat написа:Отборът на Литекс спечели Купата в 16-о издание на детски футболен турнир Данониада 2013. На финала на стадион "Българска Армия" децата от Ловеч надиграха с 1:0 съперниците си от Черноморец (Бургас) на празника на детето - 1 юни. Младите надежди получиха трофея лично от Димитър Бербатов и ще представят страната ни на Международна купа "Данон" на стадион Уембли от 4 до 8 септември 2013 г.

Индивидуалните награди спечелиха вратарят Петър Александров от ПФК Черноморец и нападателят-голмайстор от ПФК Литекс Ерхан Кемал. Награда за етичен отбор получиха децата от ОДК Кюстендил. Наградите връчиха Рено Шамонал, генерален директор на "Данон-Сердика" АД за България и патрона на турнира Димитър Бербатов, който сподели: "Щастлив съм, че за пета поредна година съм на финала на "Данониада".

Пожелавам успех на победителите, а на всички други малки футболисти да не спират да полагат усилия и да израстват". По традиция "Данониада" се организира от "Данон-Сердика" АД, Министерство на образованието и науката и Български футболен съюз, а победителят в турнира участва на Международна купа "Данон", която тази година ще се проведе на стадион "Уембли" във Великобритания.

Крайното класиране в турнира:
1. ПФК "Литекс", Ловеч
2. ПФК "Черноморец", Бургас
3. ПФК "Ботев", Пловдив
4. ПФК "ЦСКА", София
5. ОДК Кюстендил
6. ФК "Локомотив", Горна Оряховица
7. УСШ "Хан Крум", Шумен
8. ФК "Брестник", Пловдив


СПОМНЯМ си го много добре този набор и участието им на международно ниво. за 6 мача зад граница не успяха да вкарат НИТО 1 ГОЛ. Да не говорим за победа. Накрая по сслучайност играха за 59-60 място и паднаха от някакви негри с дузпи след 0-0 в редовното време
страшни са. Тука ги дигаме и ги величаем, а Пармалат - тъпака, постоянно тролства. А като отбор зад граница просто беше тъжно да ги гледаш. Линков ли е, Минков ли е треньора им, седеше като гръмнат с пищов-тапалия и не знаеше какво се случва, а те само поемаха головете

nasko75
Мнения: 750
Регистриран на: 02 мар 2012 18:32
Местоположение: Бургас-държава

Re: Академия ЛИТЕКС

Мнениеот nasko75 » 14 апр 2014 23:09

не искам да говоря за поведението на някои "фактори" от школата на Литекс, които си позволяват да звънят на треньорите на националните отбори и да им заповядват кои да викат и кои - не
Единствено Лудогорец и Ботев се държат по-просташки като се опитват да крадат деца партизанската

Reckless
Мнения: 2193
Регистриран на: 02 мар 2010 18:32
Местоположение: DE

Re: Академия ЛИТЕКС

Мнениеот Reckless » 28 май 2014 17:36

Я кажи, кой на кого е звънял и какво му е казал! В противен случай си въздухар. Дай запис на разговорите. Чакаме! Засега си въздухар.

Потребителски аватар
paceto
Мнения: 23640
Регистриран на: 19 фев 2009 20:36
Местоположение: Los Angeles, California, USA
Контакти:

Re: Академия ЛИТЕКС

Мнениеот paceto » 01 ное 2014 19:18

Набор’99 на Литекс напред за Купата след успеха над Левски

Изображение

Набор’99 на „Академия Литекс“ се класира за четвъртфиналите на турнира Купата на БФС след като отстрани с дузпи Левски София с общ резултат 4:3. „Оранжевите“ таланти бяха по-добри и активни на терена, но изпуснаха да решат нещата в своя полза още в редовното време, съобщава официалният сайт на ПФК Литекс.

През първото полувреме два пропуска направи нападателят Иван Митрев. В последните минути на двубоя негов удар бе изчистен от голлинията, а бранителят Николай Георгиев нацели след корнер гредата.

При последвалите дузпи момчетата на наставниците Ивайло Станев и Николай Димитров показаха по-здрава психика и точен мерник, и заслужено триумфираха. От бялата точка се разписаха Станислав Жеков, Венцислав Славов, Николай Иванов и Николай Георгиев, а стражът Петър Петров стана герой с два спасени удара на „сините“.

Юношеската формация на Литекс, съставена от играчи набор’97/98 пък елиминира Локомотив София с 3:1 и също продължава напред.

В Ловеч „оранжевите“ таланти, водени от наставника Евгени Колев, надделяха с 3:1 над „железничарите“ след попадения на Динко Митрев, Тонислав Йорданов и Александър Георгиев.

Потребителски аватар
paceto
Мнения: 23640
Регистриран на: 19 фев 2009 20:36
Местоположение: Los Angeles, California, USA
Контакти:

Re: Академия ЛИТЕКС

Мнениеот paceto » 01 дек 2014 19:30

Литекс не даде шанс на Левски при младежите

Изображение

Лидерът в Младежката група Литекс не срещна никакви проблеми в дербито с Левски и победи с 2:0 „сините“ в Ловеч. Възпитаниците на наставника Евгени Колев не изпуснаха от контрол мача през цялото време и създадоха немалко ситуации, но съумяха да реализират само две, съобщи официалният сайт на клуба.

В 20-ата минута резултатът бе открит от нападателя Георги Минчев, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле и отблизо оплете топката в мрежата. След почивката осезателното превъзходство на ловчанлии бе материализирано с нов гол, дело на бранителя Мартин Митов, засякъл с глава коженото кълбо след корнер.

След 17-я кръг на шампионата „оранжевите“ оглавяват временното класиране с 39 точки, с две повече от основния си конкурент Лудогорец, но и мач по-малко в актива си.

Важен успех с 1:0 през уикенда срещу водача ДИТ-София постигнаха и юношите в Елитната група до 17 години. Като домакини момчетата на треньора Ивайло Станев се справиха със столичния си съперник с победен гол на Минко Ластърджиев.

Така Литекс се намеси решващо в битката за челото. Оранжевите таланти са на 4-о място с 44 точки и изостават само на 4 от лидера ДИТ, но имат да играят тази седмица отложен мач с Локо Пловдив.

Потребителски аватар
parazit
Мнения: 1085
Регистриран на: 10 сеп 2014 12:36

Re: Академия ЛИТЕКС

Мнениеот parazit » 09 дек 2014 23:41

Дубълът на Литекс победи с 4:2 Славия като гост в мач от 18-ия кръг на Младежката група до 21 години. Срещата се игра на силно заснежения изкуствен терен на базата в "Овча Купел", което затрудни максимално играчите на двата отбора. Двубоят бе наблюдаван от селекционера на младежкия национален отбор Антони Здравков. Хеттрик за ловчанлии отбеляза голмайсторът на тима Георги Минчев, а едно попадение добави Ивелин Аладжов. За Славия се разписаха Денис Йорданов и Китан Василев.

http://www.sportal.bg/news.php?news=522408


Върни се в “Литекс”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта