Ернесто ,,Че'' Гевара
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Ернесто ,,Че'' Гевара
[offtopic]Сеск,помня да
Успех и на Арсенал
Тая година в Англия Челси са фаворити,но и вие имате шансове
В Шампионската лига не ни бийте само като сезон 2007/2008
П.П.Съжалявам за отклонението от темата.[/offtopic]
Последна промяна от acmilan на 12 ное 2009 23:18, променено общо 1 път.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.
slavia_forever написа:Siegfried написа:MORSKI написа:Комунизъм в чистия му вид никога не е имало приятелю...Идеите му са добри,но неъвможни..Няма как всички да са равни, няма как да бъде рай на земята...
Нито в СССР,ниот в България, нито в Китай никъде комунизма, социализма не е бл това което уж е трябвало да бъде..
В този ред на мисли аз например не отричам, че има добри идеи при това движение, но това което се е случило 45 години и се случва и сега е криворазбрано управление....
Просто и преид и сега интереса е клатил феса и на никой от управляващите не му е пукало за народа...
Нито пък на десните за тях изобщо не ми се говори...
Фашисти и т.н...
НЯМА ИДЕАЛЕН СТРОЙ, НЯМА И ДА ИМА ПРОСТО ЗАЩОТО СВЕТА НЕ Е ИДЕАЛЕН, НЯМА И ДА БЪДЕ...
Вярвайте в Бог, всичко друго е ала-бала....
ТАКА Е - комунизмът в България всъщност е ,,криворазбраната представа на българина за понятието комунизъм'' ! Както - днес в България няма демокрация - а ,,още по-криворазбрана представа на българина за интересното понятие демокрация''
Няма демокрация! Има наследство от комунизма, който никъде не е донесъл нищо добро, нищо човешко, нищо хуманно, а е носил след себе си разруха и ТАКАВА КАТО НАШАТА "ДЕМОКРАЦИЯ"! Комунизмът е най-голямата БОЛЕСТ, БИЧ и СМЪРТ за човешката раса, общност и цивилизация!
Не съм в никакъв случай комунист, и аз смятам, че в голямата си част комунизма е човеконенавистен режим, изкривен до извратени прояви например в една Камбоджа, където червените кхмери на Пол Пот за три години избиват около 2 милиона души,което е около 1/3 от тогавашното население в страната. И до днес се откриват постоянно масови гробове. Все пак аз откривам в комунизма в България две големи предимства. Първото е че се е обръщало внимание на нещо,заради,което всички сме се регистрирали тук в този форум - СПОРТЪТ. Той е бил държавна политика, да наистина е било с цел надпревара с империалистите, но са печелили всички хора. Имало е бази, стадиони и т.н, което е болна тема на всички днес в България. Другото е че се е обръщало огромно значение на семейството,което днес го няма. Подпомагали са се многодетни семейства, имало е добра раждаемост, а днес сме на дъното на Европа по демографски прираст.
Последна промяна от Madridist на 12 ное 2009 23:07, променено общо 1 път.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
- Бижутера
- Контакти:
Няма крайни определения като `лош` или `добър`, защото във всяко едно действие има и 1% правдоподобие....а и не е най-добрия вариант да анализираме действия в миналото през сегашната призма на уж демокрация и равни права...да, бил е изверг че гевара и е направил куп дивотии, спрямо хората, но може би обстоятелствата са го принудили, защото ако не е бил такъв едва ли е щял да доживее и до 20 годишна възраст...не го защитавам, просто ви съветвам да не съдите еднозначно през призмата на 21 век, защото разликата между средата на 20 век и сега е колкото една епоха, повярвайте ми 
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
Ама разберете, че това което мразите и коеот е било при нас не е КОМУНИЗЪМ!!!
Моето семейство е било сред опарените от този сторй, що неща са ни са се случили не ми се мисли, но аз не го заклеймявам, защото нито сега, нито преди 1944 е било по-добре....
НЯМА ИДЕАЛНО БЕ ХОРА!!!
ЖИВЕЕМ В УЖАСЕН СВЯТ ,ТОВА Е ...
Хората са били и са зверове...
Още от убийството на Каин над Авел.....
Вярвате или не в Бог това се доказва с годините.,....
Нямам какво повече да кажа, за мен не е правилно да се казва комунизма той лош, вижте фашизма например е добър, или демокрацията...
Няма добър строй и това е...Царете, императорите, президентите, диктаторите, хановете, всички са прилагали един и същи аршин спрямо народа...Така е и при демокрацията...
Моето семейство е било сред опарените от този сторй, що неща са ни са се случили не ми се мисли, но аз не го заклеймявам, защото нито сега, нито преди 1944 е било по-добре....
НЯМА ИДЕАЛНО БЕ ХОРА!!!
Нямам какво повече да кажа, за мен не е правилно да се казва комунизма той лош, вижте фашизма например е добър, или демокрацията...
Няма добър строй и това е...Царете, императорите, президентите, диктаторите, хановете, всички са прилагали един и същи аршин спрямо народа...Така е и при демокрацията...
Морски, точно шибан комунизъм си е. Ако искаш да спориш, попрочети първо чичко ти маркс и после може да ни изложиш разликите. Има да чакаме...
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
- slavia_forever
- Контакти:
MORSKI написа:Ама разберете, че това което мразите и коеот е било при нас не е КОМУНИЗЪМ!!!
НЯМА ИДЕАЛНО БЕ ХОРА!!!
Саше, наистина в много моменти съм си мислел, че си начетено момче. Ти изобщо даваш ли си сметка за това, че до 44-та година по икономически показатели, България е била на първо място на Балканите и на 6-то място в Европа, докато в момента сме последни по заплати, от преди дни паднахме и под средната заплата на Албания, а сме в Европейсия съюз! А и вместо да оспамваме темата, можеше действително да се замислим върху фактите, що за ИЗРОД е Че Гевара и да погледнем, как същите или подобни нему и техни наследници, са управлявали и биват избирани все още в страната ни.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
- Бижутера
- Контакти:
с последното изречение, по-скоро с последните 5-6думи на слависта усещам намесването на Него в темата...на Б... 
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
Прави ми впечатление , че много хора обръщат внимание на тъмната страна на Че Гевара . По отношение на историята - аз съм умерен и никога не съм краен !!! Никой не е свидетел на това , което е правел и никой не знае защо е направил някои неща . Аз не отричам , че е бил убиец и садист . Но аз се концентрирам върху положителното у хората . А Че Гевара има много положителни страни - просто трябва да ги открием . Но това зависи и от гледните точки .
Знаех , че никой няма да остане безразличен към неговата личност и че ще каже нещо по темата . Съвсем естествено беше засегната и темата за комунизма - много от вас го мразят - така поне разбрах . Като умерен човек - аз не отричам , че комунизмът е взел много невинни жертви - но това се е случило поради една единствена причина - това не е комунизмът на Карл Маркс - а неговият няма нищо общо с това , което е станало .
Трябва да се съобразим и с факта - че Че Гевара е избивал много хора - факт е , че много от тях са политичедски лидери . За да осъществи своята мечта за един по-добър живот - той е ги е убил - не казвам ,че това е начинът , но трябва да се съобразим и със ситуацията , в която е бил поставен ! Лесно е да го съдим - че е бил жесток , садист и тн - но е по-трудно да се опитаме да го разберем и да открием причините !!! Както казах - не знаем какви са били точните обстоятелства и какви са били точните му подбуди и затова е трудно до го съдим толкова жестоко !
Но едно е сигурно - аз се опитах да открия положителното у Че Гевара и мисля , че успях
Не само в дискусиите - но и в живота човек трябва винаги да е умерен в оценките си и убежденията си и винаги да търси доброто - колкото и оскъдно да е то .
Знаех , че никой няма да остане безразличен към неговата личност и че ще каже нещо по темата . Съвсем естествено беше засегната и темата за комунизма - много от вас го мразят - така поне разбрах . Като умерен човек - аз не отричам , че комунизмът е взел много невинни жертви - но това се е случило поради една единствена причина - това не е комунизмът на Карл Маркс - а неговият няма нищо общо с това , което е станало .
Трябва да се съобразим и с факта - че Че Гевара е избивал много хора - факт е , че много от тях са политичедски лидери . За да осъществи своята мечта за един по-добър живот - той е ги е убил - не казвам ,че това е начинът , но трябва да се съобразим и със ситуацията , в която е бил поставен ! Лесно е да го съдим - че е бил жесток , садист и тн - но е по-трудно да се опитаме да го разберем и да открием причините !!! Както казах - не знаем какви са били точните обстоятелства и какви са били точните му подбуди и затова е трудно до го съдим толкова жестоко !
Но едно е сигурно - аз се опитах да открия положителното у Че Гевара и мисля , че успях
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
1913 написа:Морски, точно шибан комунизъм си е. Ако искаш да спориш, попрочети първо чичко ти маркс и после може да ни изложиш разликите. Има да чакаме...
Чел съм достатчно от него изобщо не си прав...
Идеите му за равенство и за това да няма бедни слоеве с аповече от добри.....
Диктатура на пролетариата и т.н аз не харесвам...
И изобщо няма нищо общо това което е ло у нас с Маркс не можеш да ме убедиш в обратното....
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Siegfried , братле гледай сега следната ситуация : Идвам аз , избивам цялото ти семейство , кефя се на това , вземам ти имоти и всичко , тебе тиквам в лагер и казвам , че строя справедлив строй и се чудя , аджеба , как не виждат положителното в мене тия другите
Звучи идиотско , нали ? А и в крайна сметка какъв е крайният резултат - че Куба няма национален отбор по плуване , тъй като всички , които могат да плуват , са вече в Маями
А теориите на Маркс са супер , готини са и звучат адски добре , ама са абсолютно неизпълними и невъзможни
Неслучайно Чърчил е казал : " Който на младини не е бил комунист , няма сърце ; който на зряла възраст продължава да е комунист , няма разум "