Демографската катастрофа в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Re: Никой не обелва и дума за най-важния проблем !

Мнениеот Балкански Орел » 04 яну 2014 02:09

Reckless написа:
Балкански Орел написа:...Най важното, ако ние тук даваме фира един ден, колко от тези Българи в чужбина ще се върнат за да се борят? Иначе поздрави за съгражданите ми от Добрич :)

Да се борят ? С Какво да се борят ? Ти с какво се бориш и как, че трябва според теб някой да се бори за нещо, различно от това да живее по-добре ?
Много сте ми интересни такива, според които българите трябвало да си останат в България и да се борят !!! С какво да се боря ? Да си дам живота за Митьо пищова, за Евгени Минчев, за чалгата ли, за какво ? Кой иска от мен да съм съвременния Левски ? Много филми гледате и много се надъхвате а живота си върви успоредно с времето. Не си мислете, че всеки един българин трябва да е Исус Христос, да се жертва за другите, или да се бори в името на някаква кауза, която никой не я знае каква е и какъв е смисъла. България, ако не я бъде, като държава, значи така трябва. Това е естествения ход на нещата. Като сме некадърен народ и не можем да живеем и работим заедно, никой не ни е виновен. Никой не ни е виновен, че сме племе егоцентрични диваци, на които целта е да се мамят един друг и уважение единствено на себе си. Такива сме ! Останалото е лицемерие и оправдания !

Какъв филм, аз даже няма да тръгна да ти обяснявам, защото виждам че си много далеч от любовта към родината.До 10 години ти давам гаранция че ще започнат различни бунтове за отнемане на територии, тогава ми е ясно че няма да дойдеш да се бориш за земята за която са се борили нашите грои, защото ако не са били те, ти е нямало да можеш да помиришеш що е това живот ! Много ти е скъп живота.ПАК НЕМОГА ДА ПРОУМЕЯ, НАПИСАЛ СИ НА МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ "DE", А ВИЖ АЗ КАКВО СЪМ НАПИСАЛ С ГОЛЕМИ БУКВИ В ПЪРВОТО МИ МНЕНИЕ !
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 яну 2014 02:11

doktora25 написа:
Tommi написа:Проблемът на прогресивния данък е точно този, че ще донесе по-малко пари в хазната. ;) Богатите ще търсят всякакви напълно законни хватки (а повярвай, че такива има доста), за да си намялат доходите, може да се стигне и до вариант "Жерар Депардийо", който не внесе нищо във френската хазна, а при плосък данък щеше да внесе някакъв по-малък процент на милионите си.
Разграничението не е между етносите, а на ниво образование. В противен случай ромите ще правят по 3 деца, за да получават повече пари, а българите ще правят по 1,2 или 3, т.е. делът на ромското население пак ще се увеличава.

Добре, нека извадим най-богатите от схемата, за да елиминираме казуса "Депардийо". Казах, че не разчитам на тях да оправят популацията, а основно на тези на трудов договор с по-високи доходи. Така че нека само 15-те процента данък при доходи над 1000 лв. да остане.

Ама при големи доходи (примено 3000, 4000, 5000 лв., да не говорим за повече) увеличението от 10% на 15% също е достатъчна причина да започнат всякакви хватки за спестяване на данъци. Като започнеш от най-простото плащане "под масата", минеш през създаване на юридическо лице, за да плащаш по-малки данъци вместо като физическо и какво ли още не. Националният ни спорт ще стане бягане от данъци, като при белгийците. :)
Последна промяна от Tommi на 04 яну 2014 02:23, променено общо 2 пъти.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 04 яну 2014 02:12

[center]Тази тема е само и единствено за хората, които искат да живеят в България и милеят за нея ![/center]

[center]Пак повтарям, тази тема е за млади и стари Българи, които искаме да живеем тук ![/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 яну 2014 02:14

Groucho написа:
Tommi написа:
Logical person написа:Ще ги изгледам, обичам хора които разбиват общоприети митове.

[offtopic]http://www.gapminder.org/videos/200-years-that-changed-the-world-bbc/
Ето например как разбива мита, че животът на планетата става все по-лош. ;) Всъщност доходите, стандартът на живот, продължителността му постоянно нарастват, но трябва да се гледа количествено на нещата, за да се види.[/offtopic]

[offtopic]Пръво и най-важно: извинявам се, че се намесвам у вашия офтопик!

Но мит, че животът на планетата става все по-лош... не мисля, че има такъв, поне аз не съм срещал. Доходите, стандартът на живот, продължителността... това е част от материалния/физичен аспект на битието на людето.
Те се подобряват, както и ваши милости отбелязват. Лощото е, че духовният прогрес изостава от техническия/материалния и това не е никак, ама никак добре, мир вам 8-)[/offtopic]

[offtopic]Пусни една тема "По-добър ли беше животът преди 20/30/50/100 години от днешния" и гледай дали няма такъв мит. :)[/offtopic]
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 04 яну 2014 02:21

Viv.Brooke написа:Ако уважавахме себе си нямаше да сме на това дередже. Как да бъдеш морална личност когато си воден от егоизъм? А егоизмът е доказан, че не води до добър край ;)

Нямаме елементарни ценности към "стадото" и искаме да стане? Англичаните били лицемери, но с това лицемерие прогресират :geek:

Англия и прогресиране в такава тема ?? Не исках да повдигам въпроса за Европа, ама май ще се наложи, в момента Европа 30% е ислям, а в Англия ако не бяха е/и мигрантите щяха да са на същото положение.Новородените там са 40% НЕ-Англичани !

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 яну 2014 07:53

Това ли е най-важния проблем 8-) :? :roll:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Viv.Brooke
Контакти:

Re: Демографската катастрофа в България

Мнениеот Viv.Brooke » 04 яну 2014 08:19

Балкански орел, говорех в икономически аспект. Извинявай, че се отклоних от темата.

Някъде бях прочел нагоре, че говорите за ислямизация. Според мен не е така - доста от репресираните държави са от ислямския свят. Разбира се не съм с интересувал от подробности, може и да греша.
[center]01001100011101010110
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Изображение[/center]

mirodes
Контакти:

Re: Демографската катастрофа в България

Мнениеот mirodes » 04 яну 2014 09:07

Проблема с демографията изобщо не е свързан с икономическото състояние на държавата.Не случайно държави като Бангладеш имат много висока раждаемост,а в държава като Германия е точно обратното.Истината е ,че жените просто не искат да раждат и отглеждат деца.Прабаба ми е имала 5 деца и е останала рано вдовица,като всичките ги е отгледала им е дала образование.Без почти никаква помощ от роднини.Докато сега сестра ми има едно дете и майка ми постоянно й помага в отглеждането.А семейството й е сравнително добре материално.Просто образованите жени не искат да раждат и гледат деца.

SANSIRO7
Контакти:

Мнениеот SANSIRO7 » 04 яну 2014 09:34

dodo7271 написа:Вече е късно да се обсъжда този проблем. Катастрофата е толкова голяма, че след около 50 години българи няма да има, съответно и България. Благодарение на всичките ни правителства от 1944-а година насам може да се готвим за погребение на България....

По-малко от 50, след 25 години няма да има пари за пенсиите. А след 30 тук ще има само типове най-белите от които ще са сегашните ни цигани.

SANSIRO7
Контакти:

Мнениеот SANSIRO7 » 04 яну 2014 09:37

stefani написа:Щели сме да изчезнем след 50, 100 или 150 г :lol: Цялата нация ли е получавала по милост оценки по математика различни от 2 ? Как така изчезват милиони хора които имат деца , внуци , а в бъдеще ще се родят техните пра пра внуци ? Поне още 1300 г ще ни има ! :lol:

Но не на тази територия...

Върни се в “Свободна зона”