arsenvengerin написа:МТЛБ, механик водач , 8цил, W образен разход 125/100 , в ШЗО -Плевен съм бил.
МПЛБ?
Поне така ни представяха на нас някога верижният БТР
Лека, бойна машина за пехотата.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
arsenvengerin написа:МТЛБ, механик водач , 8цил, W образен разход 125/100 , в ШЗО -Плевен съм бил.
Mitko-Levskar написа:Кировец написа:Предложих на родителите ми да стана военен по кадрова служба, ама те настояха да уча и така казармата ми остана просто като понятие за "ред и дисциплина" - доколко това е така - чувам различни мнения.
Истината е някъде там - по средата.
Смея да твърдя, че живота, който водя в последните 8 години откакто се отделих от родителите ми, от приятелите ми, от моя град - та това сега е моята казарма.
За съжаление от тази твоята казарма няма как да разбереш какво е истинска казарма(не говоря за гърч,гонитби и др.простотий) има и много полезни работи които остават за цял живот
caci написа:Аз бях командир на танк Т-55 в Елхово,а преди това школата в Асеновград.Честно казано след казармата започна да ми липсва танка,говоря за стрелбите най вече,не и за пребиваването ми в самата казарма.Някои знаят сигурно и са чували какво е да си новобранец в Елхово и така наречения триъгълник на смъртта Грудово-Елхово-Звездец.Но въпреки всичко сега не съжалявам,че съм бил в казармата,дори е много добре,че преживях тази трудност в живота ми.Как ми се качва пак в танка и да стрелям с оръдието и пак да съм на палатков лагер на учение на полигона до Сливен.Всъщност при уволняването ми,командира ми предложи да остана на служба,но аз отказах,не исках да съм под пагон,а пък и как да сменя Пловдив с Елхово.
caci написа:Аз бях командир на танк Т-55 в Елхово,а преди това школата в Асеновград.Честно казано след казармата започна да ми липсва танка,говоря за стрелбите най вече,не и за пребиваването ми в самата казарма.Някои знаят сигурно и са чували какво е да си новобранец в Елхово и така наречения триъгълник на смъртта Грудово-Елхово-Звездец.Но въпреки всичко сега не съжалявам,че съм бил в казармата,дори е много добре,че преживях тази трудност в живота ми.Как ми се качва пак в танка и да стрелям с оръдието и пак да съм на палатков лагер на учение на полигона до Сливен.Всъщност при уволняването ми,командира ми предложи да остана на служба,но аз отказах,не исках да съм под пагон,а пък и как да сменя Пловдив с Елхово.
Кировец написа:Mitko-Levskar написа:Кировец написа:Предложих на родителите ми да стана военен по кадрова служба, ама те настояха да уча и така казармата ми остана просто като понятие за "ред и дисциплина" - доколко това е така - чувам различни мнения.
Истината е някъде там - по средата.
Смея да твърдя, че живота, който водя в последните 8 години откакто се отделих от родителите ми, от приятелите ми, от моя град - та това сега е моята казарма.
За съжаление от тази твоята казарма няма как да разбереш какво е истинска казарма(не говоря за гърч,гонитби и др.простотий) има и много полезни работи които остават за цял живот
100% е така, но към момента, за добро или за лошо не се очертава да ставам войник.
Имам познат, който завърши военен университет и съм си говорил с него. Ще удари едно рамо доколкото може, че то в днешно време е въпрос на връзки да те вземат военен. Лошото е, че ще трябва да сменям града...Дълга история.
Живи и здрави, говорим си за танкове.![]()
Ето от какво се страхуват най-много тия мелачки:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=26eqFN1BB70[/youtube]
ЕМИЛ написа:![]()
Panzerkampfwagen I е пърият сериен танк на раждащата се бронирана сила на Вермахта, създаден е основно като учебен модел, с който да се натрупа достатъчно опит за разразботка на бъдещите бойни танкове.![]()
Panzerkampfwagen II е замислян като продължение на Panzerkampfwagen I, защото инженерите, отговорни за изработката на Panzer III и IV не успяват да представят успешен прототип.![]()
Panzerkampfwagen V "Panther" е произведен като противовес на руския Т-34, въпреки, че излиза доста късно на бойното поле, неговият дизайн, заедно с този на Т-34-85 се смятат за най-добрият танков дизайн за Втората световна война.
от Кашчей на 17 Дек 2013 19:17
Стига вее.... не стреля ли мерачът. Командирът само казва "Огън"
Аватар
Кашчей
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Потребители, разглеждащи този форум: Thsmith и 27 госта