Танкове - металните Терминатори

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Танкове - металните Терминатори

Мнениеот Кашчей » 17 дек 2013 20:02

arsenvengerin написа:МТЛБ, механик водач , 8цил, W образен разход 125/100 , в ШЗО -Плевен съм бил.

МПЛБ?

Поне така ни представяха на нас някога верижният БТР

Лека, бойна машина за пехотата.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 дек 2013 20:06

Mitko-Levskar написа:
Кировец написа:Предложих на родителите ми да стана военен по кадрова служба, ама те настояха да уча и така казармата ми остана просто като понятие за "ред и дисциплина" - доколко това е така - чувам различни мнения.
Истината е някъде там - по средата.
Смея да твърдя, че живота, който водя в последните 8 години откакто се отделих от родителите ми, от приятелите ми, от моя град - та това сега е моята казарма.

За съжаление от тази твоята казарма няма как да разбереш какво е истинска казарма(не говоря за гърч,гонитби и др.простотий) има и много полезни работи които остават за цял живот ;)

100% е така, но към момента, за добро или за лошо не се очертава да ставам войник.
Имам познат, който завърши военен университет и съм си говорил с него. Ще удари едно рамо доколкото може, че то в днешно време е въпрос на връзки да те вземат военен. Лошото е, че ще трябва да сменям града...Дълга история.
Живи и здрави, говорим си за танкове. :)
Ето от какво се страхуват най-много тия мелачки:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=26eqFN1BB70[/youtube]

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 17 дек 2013 20:13

Аз бях командир на танк Т-55 в Елхово,а преди това школата в Асеновград.Честно казано след казармата започна да ми липсва танка,говоря за стрелбите най вече,не и за пребиваването ми в самата казарма.Някои знаят сигурно и са чували какво е да си новобранец в Елхово и така наречения триъгълник на смъртта Грудово-Елхово-Звездец.Но въпреки всичко сега не съжалявам,че съм бил в казармата,дори е много добре,че преживях тази трудност в живота ми.Как ми се качва пак в танка и да стрелям с оръдието и пак да съм на палатков лагер на учение на полигона до Сливен.Всъщност при уволняването ми,командира ми предложи да остана на служба,но аз отказах,не исках да съм под пагон,а пък и как да сменя Пловдив с Елхово.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 17 дек 2013 20:14

Изображение

Panzerkampfwagen I е пърият сериен танк на раждащата се бронирана сила на Вермахта, създаден е основно като учебен модел, с който да се натрупа достатъчно опит за разразботка на бъдещите бойни танкове.

Изображение

Panzerkampfwagen II е замислян като продължение на Panzerkampfwagen I, защото инженерите, отговорни за изработката на Panzer III и IV не успяват да представят успешен прототип.

Изображение

Panzerkampfwagen V "Panther" е произведен като противовес на руския Т-34, въпреки, че излиза доста късно на бойното поле, неговият дизайн, заедно с този на Т-34-85 се смятат за най-добрият танков дизайн за Втората световна война.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 17 дек 2013 20:17

caci написа:Аз бях командир на танк Т-55 в Елхово,а преди това школата в Асеновград.Честно казано след казармата започна да ми липсва танка,говоря за стрелбите най вече,не и за пребиваването ми в самата казарма.Някои знаят сигурно и са чували какво е да си новобранец в Елхово и така наречения триъгълник на смъртта Грудово-Елхово-Звездец.Но въпреки всичко сега не съжалявам,че съм бил в казармата,дори е много добре,че преживях тази трудност в живота ми.Как ми се качва пак в танка и да стрелям с оръдието и пак да съм на палатков лагер на учение на полигона до Сливен.Всъщност при уволняването ми,командира ми предложи да остана на служба,но аз отказах,не исках да съм под пагон,а пък и как да сменя Пловдив с Елхово.

Стига вее.... не стреля ли мерачът :roll: . Командирът само казва "Огън" :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 дек 2013 20:19

caci написа:Аз бях командир на танк Т-55 в Елхово,а преди това школата в Асеновград.Честно казано след казармата започна да ми липсва танка,говоря за стрелбите най вече,не и за пребиваването ми в самата казарма.Някои знаят сигурно и са чували какво е да си новобранец в Елхово и така наречения триъгълник на смъртта Грудово-Елхово-Звездец.Но въпреки всичко сега не съжалявам,че съм бил в казармата,дори е много добре,че преживях тази трудност в живота ми.Как ми се качва пак в танка и да стрелям с оръдието и пак да съм на палатков лагер на учение на полигона до Сливен.Всъщност при уволняването ми,командира ми предложи да остана на служба,но аз отказах,не исках да съм под пагон,а пък и как да сменя Пловдив с Елхово.

Добър разказ! :)

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 17 дек 2013 20:21

Кировец написа:
Mitko-Levskar написа:
Кировец написа:Предложих на родителите ми да стана военен по кадрова служба, ама те настояха да уча и така казармата ми остана просто като понятие за "ред и дисциплина" - доколко това е така - чувам различни мнения.
Истината е някъде там - по средата.
Смея да твърдя, че живота, който водя в последните 8 години откакто се отделих от родителите ми, от приятелите ми, от моя град - та това сега е моята казарма.

За съжаление от тази твоята казарма няма как да разбереш какво е истинска казарма(не говоря за гърч,гонитби и др.простотий) има и много полезни работи които остават за цял живот ;)

100% е така, но към момента, за добро или за лошо не се очертава да ставам войник.
Имам познат, който завърши военен университет и съм си говорил с него. Ще удари едно рамо доколкото може, че то в днешно време е въпрос на връзки да те вземат военен. Лошото е, че ще трябва да сменям града...Дълга история.
Живи и здрави, говорим си за танкове. :)
Ето от какво се страхуват най-много тия мелачки:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=26eqFN1BB70[/youtube]

Знам за кво говориш-брат ми е професионалист от 10 год.и ходи на мисий-знам къв зор беше докато го уредим и започна от Плевен,мина през Търново и сега е в Карлово(ама семейството куца-няма две добрини)така че ясно ми е ;)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 17 дек 2013 20:25

ЕМИЛ написа:Изображение

Panzerkampfwagen I е пърият сериен танк на раждащата се бронирана сила на Вермахта, създаден е основно като учебен модел, с който да се натрупа достатъчно опит за разразботка на бъдещите бойни танкове.

Изображение

Panzerkampfwagen II е замислян като продължение на Panzerkampfwagen I, защото инженерите, отговорни за изработката на Panzer III и IV не успяват да представят успешен прототип.

Изображение

Panzerkampfwagen V "Panther" е произведен като противовес на руския Т-34, въпреки, че излиза доста късно на бойното поле, неговият дизайн, заедно с този на Т-34-85 се смятат за най-добрият танков дизайн за Втората световна война.

Бутни гювеч нещо и за КВ-1 и за ЙС -тежки танкове, но трудни за производство. Иначе... където са се появявали Панцер 3 и 4 са подвивали опашка. Едва 5 и 6 са могли да правят нещо.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 17 дек 2013 20:28

от Кашчей на 17 Дек 2013 19:17

Стига вее.... не стреля ли мерачът :roll: . Командирът само казва "Огън" :mrgreen:

Аватар
Кашчей

Командира е длъжен да може да прави всичко,което прави екипажа,да стреля,да кара танка и да пълни.А и по време на стрелба,ако мерача ти е калпав,се навеждаш над него и се целиш и стреляш,малко става тясно,но се получава.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 17 дек 2013 20:29

По Дискавъри гледах филм за ВСВ и там казаха, че панцерите били много неудачни за воденето на бойни действия в руските условия, защото им били много тясни веригите и много затъвали, когато е валял дъжд и попадали на мека почва :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”