Nenkolpfc написа:Това за бомбата са пълни глупости,написани от съмнителен сайт,който ражда новини четейки по форумите.Бомба е нямало,марулите са хвърляли камъни,усвоили до съвършенство също като орките партизанската тактика"Хвърли камък и бягай".
Атанас Узунов разкри, че е сигнализирал на делегата на срещата.
PlovdivDerby.com се свърза с делегата на мача между Берое и Локомотив Пловдив Иван Кюркчиев, за да разберем описал ли е той в доклада си инцидента с ударения от бомба рейс на черно-белите. Ето разговорът между репортера ни и г-н Кюркчиев едно към едно:
- Разбрахме, че е имало инцидент с рейса на Локомотив Пловдив докато той е напускал Стара Загора. Според нашата информация той е ударен от бомба...
- Така. Аз съм делегата на срещата...
- Да, точно за това ви се обаждаме.
- Съобщиха ми за това, но това е извън района на стадиона. Станало при излизането в покрайнините на града. Трябва да се обърнете за точна информация към полицията, дали са подали жалба и какви са щетите.
- Това, че инцидентът е станал извън района на стадиона, означава ли, че Берое няма да бъдат наказани за това деяние?
- Значи, аз не мога нищо да ви кажа за това кой, как и дали ще бъде наказан. Аз мога да напиша това, което са ми съобщили от полицията и от отбора на Локомотив Пловдив, тъй като не сме го видели и не е в района на стадиона.
- А вие описали ли сте този инцидент в доклада си?
- Аз ще го опиша утре и ще го предам. Причината е, че те ми го съобщиха след приключване на срещата и след тръгване на всички от стадиона.
- Добре, благодаря ви. Ние ще следим случая...
- Мога да ви кажа, че ако искате подробности, трябва да се свържете с полицията в Стара Загора. Да проверите дали Локомотив Пловдив са подали жалба за случая и вече експертните групи на полицията какво ще установят. Кой го е направил, къде го е направил... Това до колкото разбрах се е случило на излизане от града до някакъв блок. И полицията трябва експертно да каже мнението си по случая.
- Правилникът предвижда ли санкции за домакините?
- Не мога да коментира. Знаете това. Можете да видите какво съм написал утре в БФС. Аз ще напиша това, което имам като информация. Казвам ви, вие трябва да поискате мнението на полицията, за да бъдете коректни като медия. Това е станало извън рамките на стадион и след отпътуването на всички служебни лица.