Не съм специалист, че да мога сам да управлявам държавата. Ще имам нужда от министри и съветници. Избраните ще бъдат хора с кариери, които не са били свързани до сега с политиката. Така ще се опитам да си гарантирам това, че няма да дойдат само да крадат пари и после след 4 години да изчезнат, а ще си продължат кариерите.
Финансова и фискална политика не знам как се води. Спешно обаче трябва да има реформи в здравната система и образователната. Особено в училищата положението е под всякаква критика.
Откривам старото поделение 34000 усмивки. или т.нар. Дисциплинарна рота - там вкарвам рецидивисти, пласьори на дрога, виновни за склоняване на проституция и пр. - най-големите утайки. След 3-4 години, когато плявата там си е "устройла" реда се вкарват свежи лица. Това ще бъдат всички "демократи", които през последните 23 години са крали от страната.
Ще бъдат вкарани, като се окаже огромен натиск, както политически, така и обществен, над съдилищата и следователите, които да започнат раследвания.
Всичките хубавци, като Р.Овч., Р.Петков, Орешарски, Костов, Станишев, Меди, Боков, Слави Бинев, Бойко, Кокинов, Миро "Ла*ното" и тн., и тн - десетки имена. Ще полежат 3-4 години, в които със сигурност ще им се случи нещо гадно и ще получат помилване срещу безвъзмеден труд по магистралите, парковете, градинките, стройтелството и пр.
Също така - всичкия им трудов стаж като политици ще бъде сметнат за национално предатлство и няма да се отчита. Ще получават пенсии по 180лв. Всички имоти, които са прехвърлили на децата си, ще бъдат конфискувани от държавата и пуснати на публични търгове.
Всеки държавен служител, който урохва престижа на страната ще полага обществем труд в размера на глобата, която е трябвало да заплати. (пример - 500лв. глоба - смята се бояджийската услуга и се праща да боядисва огради на болници и училища). По този начин ще изпитват страх от това, че ще бъдат наказани да вършат принудителен труд, а не да си платят глобата.
Естествено, ще ми трябва и някакъв апарат, който да извършва арестите на виновниците. МВР е прекалено корумпираната структура, а там не можеш да ѝ видиш края. За това - разпуска се офицерския щаб на БА - или поне тия, които дърпат конците и се назначават нови лица. Създава се и нещо като жандармерния, към МО, която ще извършва подобна на полицията дейност, поне няколко години, докато държавните предатели не бъдат вкарани по затворите.
Какво ще направите ако вие управлявахте България?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Какво ще направите ако вие управлявахте България?
Забрана на политическите партии със закон.
Мажоритарни избори за президент.
Военен режим.
Всички,които не могат да докажа догоди за които са плащали данък-конфискация и съд
В този ред на мисли-суспендиране на Съдебната система.Военни прокурори. Разпускане на конституционния съд
Забрана за дейността на всички НПО.
Сорос-персона нон грата!
Президентът назначава Мин.председател.
Мин председателя си подбира Екип.
Избори за Велико народно събрание с една задача-нова Конституция,но това ВНС-121 души
Когато държавата си стъпи на краката-тогава връщане към парламентарна Република
Икономическите мерки са задача на ноеия Кабинет. Не съм икономист,не се бъркам.
Военен режим.
Всички,които не могат да докажа догоди за които са плащали данък-конфискация и съд
В този ред на мисли-суспендиране на Съдебната система.Военни прокурори. Разпускане на конституционния съд
Сорос-персона нон грата!
Избори за Велико народно събрание с една задача-нова Конституция,но това ВНС-121 души
Ежедневни референдуми на различни теми - народа ще каже какво трябва да направя - единствено бих изпълнявал.
-
Serafim
- Контакти:
Кировец написа:Ежедневни референдуми на различни теми - народа ще каже какво трябва да направя - единствено бих изпълнявал.
Е ти нали се сещаш, че ще има референдуми от типа да направим мин. заплата 1000лв, цената на горивото 1лв. и пр. и след 1 година ще сме фалирали.
Serafim написа:Кировец написа:Ежедневни референдуми на различни теми - народа ще каже какво трябва да направя - единствено бих изпълнявал.
Е ти нали се сещаш, че ще има референдуми от типа да направим мин. заплата 1000лв, цената на горивото 1лв. и пр. и след 1 година ще сме фалирали.
Газта може спокойно да струва 1лв. Не вярвам да фалираме. Тия заплати хората ще ги харчат и вътрешния пазар ще работи.
Освен това, ако има референдум за минимална от 1000, преди това ще има и референдум кой да я взима - с основно, със средно или със висше образование, примерно.
Ако народа е идиот естествено сам ще се закопае.
doktora25 написа: -Определено го няма това за детските, което визирам. Идеята е бедните да не бъдат стимулирани да правят много деца, за разлика от богатите. Т.е. да не им се полагат детски за повече от 3 деца, ако не докажат, че имат висок доход.
-Може би относно наказанията по пътищата трябваше да спомена, че с цел овладяване на корупцията предлагам също един голям процент от глобите да отиват за самия катаджия. И определено мисля, че войната по пътищата е един от най-сериозните проблеми в страната.
-Русия може действително да е доставчик на редица суровини, но това че тя има твърде много власт е спекулация, с която ловко боравят повечето политици, определящи себе си като десни. Това, което трябва да се направи дори с "увеличаване на тази власт" е отношенията ни да станат приятелски и взаимоизгодни, което да доведе до: намаляване цените на суровините, които внасяме от там, по-голям интерес от страна на руските инвеститори и най-важното - отваряне на руските пазари за българска стока чрез отпадане на визите и митата. Последните 3 неща ги няма в момента, а те всъщност са едни от най-големите ни приоритети.
-Под веригите имам предвид Лидъл, Кауфланд, Била, Карфур и др. Те заемат най-голям пазарен дял. В тази точка става дума и за ЕРП-тата.
-В момента може и да имаме излишък на ток, но това ще е до броени години. Към 2030 в най-добрия случай ще сме затворили Козлодуй и трите най-големи ТЕЦ-а. Възобновяемите централи не са алтернатива на ядрените, защото произвеждат 10 пъти по-скъп ток.
-Рязането на клони може да е самоубийство, но не и в случая в който на клона е окачено бесило, на което висиш.
-увеличаване продължителността на живота?![]()
-определено не считам, че "пазарният подход" е решението на всички проблеми и мисля че последните 24 години го доказаха.
-знам ги аз тези стандарти и не ми ги хвали. Знам и че над 50% от продаваните сирена в магазините са от сухо, сурогатно мляко с палмово масло.
-по въпроса със земите аз лично съм се сблъсквал с проблемите там. Делбата я причислявам към сделките, заедно с продажбата и даването под аренда. Именно това че собствениците в повечето случаи са много е най-големият проблем там и фактът че за сключване на сделката се изискват всички подписи може да е причина сделките да се отлагат с години. Част от собствениците може да са в чужбина, други пък да не им се занимава ако няма да спечелят много, трети пък може да искат да направят мръсно на роднини (и това беше казус при мен), четвърти пък (особено по-възрастни с по-консервативни разбирания) може да са против продажбата и съответно те няма да искат да се подпишат и за делбата и т.н. и т.н.
Помощта за второ дете е три пъти по-висока от тази за първо, а за трето тя е символична. Не знам какво има и какво няма и какво още искаш.
Когато пратиш глобите да отиват за самия катаджия ще го стимулираш да глобява непрекъснато за какво ли не - легална корупция. Тя е по-страшна от нелегалната. И имайки предвид, че загиналите по пътищата намаляха двойно, и бройката вече е в съвсем други граници в последните три години, определено не считам, че това е основния проблем. Умиращите от инфаркт дали не са леко повечко?
Русия Е доставчик на много стратегически суровини и има огромно влияние над страната ни по този повод. Ограничението на монопола на един доставчик се нарича диверсификация и е нормален бизнес подход, а не лява, дясна или каквато и да е политика. Намаляване на цените се получава с конкуренция - в случая с довършването на интерконекторните връзки, и евентуално с шистовия газ, а не с приятелство. Приятелството не е аргумент при договарянето на цени.
Не разбрах само какъв е проблемът с веригите - както казах, дори изброените от теб са български фирми. И не разбрах как ще осигуриш 70% български стоки в Техномаркет. Не бягай от собствените си теорийки.
Козлдуй е в процес на удължаване на живота съответно с 25 години за единия блок и 30 за другия, а до края на животът им има още 7 на единия и 5 на другия. Ако не бъркам - при липса на последващо удължаване ще затвори някъде към 2050та година. Ако има някаква тенденция, тя е към намаляване на употребата на ток. Същевременно, възобновяемите източници намалиха цените си в последните 10 години десетки пъти. Трябва да си твърде смел, за да заявиш, че през 2030 те ще бъдат скъпи. Само да те светна, че в София има панелен блок, който има фотоволтаик на покрива си, който се изплаща още от първата година.
Да твърдиш, че Америка ни обесва е шизофренично и не смятам да продължавам темата.
Животът в последните 24 години се увеличи с 7 години, независимо от емотиконката която слагаш. Тя прави единствено теб смешен, но статистиката е категорична.
В последните 24 години, стандартът на живот се вдигна 4 пъти и сега е само на около 30% от средния за ЕС. Защото през 89та беше в рамките на статистическата грешка.
Стандартите не са за хвалене, и проблемът с тях не се решава с нови стандарти, а с контрол върху съществуващите. Нещо, което ти не казваш.
Относно земята, не знам как си се сблъсквал, но има и съдебна делба, която върви бързо и чудесно и при нея е все тая кой къде се намира. Както казах, ако тръгнеш да продаваш имоти на хора, без тяхното съгласие или присъствие нарушаваш Конституцията, нарушаваш основни европейски правила, хартата за правата на човека, но за сметка на това отваряш огромна врата и възможност за злоупотреби със земи. Така ще убиеш пазара, защото всички сделки ще се обжалват.
Доста нелепо, като се замислиш, нали?
biso62 написа:Забрана на политическите партии със закон.
Военен режим.
Сорос-персона нон грата!
Това вече е правено. В началото на комунизма. Харесва ли ти как свърши?
Serafim написа:Не съм специалист, че да мога сам да управлявам държавата. Ще имам нужда от министри и съветници. Избраните ще бъдат хора с кариери, които не са били свързани до сега с политиката. Така ще се опитам да си гарантирам това, че няма да дойдат само да крадат пари и после след 4 години да изчезнат, а ще си продължат кариерите.
Финансова и фискална политика не знам как се води. Спешно обаче трябва да има реформи в здравната система и образователната. Особено в училищата положението е под всякаква критика.
Откривам старото поделение 34000 усмивки. или т.нар. Дисциплинарна рота - там вкарвам рецидивисти, пласьори на дрога, виновни за склоняване на проституция и пр. - най-големите утайки. След 3-4 години, когато плявата там си е "устройла" реда се вкарват свежи лица. Това ще бъдат всички "демократи", които през последните 23 години са крали от страната.
Ще бъдат вкарани, като се окаже огромен натиск, както политически, така и обществен, над съдилищата и следователите, които да започнат раследвания.
Всичките хубавци, като Р.Овч., Р.Петков, Орешарски, Костов, Станишев, Меди, Боков, Слави Бинев, Бойко, Кокинов, Миро "Ла*ното" и тн., и тн - десетки имена. Ще полежат 3-4 години, в които със сигурност ще им се случи нещо гадно и ще получат помилване срещу безвъзмеден труд по магистралите, парковете, градинките, стройтелството и пр.
Също така - всичкия им трудов стаж като политици ще бъде сметнат за национално предатлство и няма да се отчита. Ще получават пенсии по 180лв. Всички имоти, които са прехвърлили на децата си, ще бъдат конфискувани от държавата и пуснати на публични търгове.
Всеки държавен служител, който урохва престижа на страната ще полага обществем труд в размера на глобата, която е трябвало да заплати. (пример - 500лв. глоба - смята се бояджийската услуга и се праща да боядисва огради на болници и училища). По този начин ще изпитват страх от това, че ще бъдат наказани да вършат принудителен труд, а не да си платят глобата.
Естествено, ще ми трябва и някакъв апарат, който да извършва арестите на виновниците. МВР е прекалено корумпираната структура, а там не можеш да ѝ видиш края. За това - разпуска се офицерския щаб на БА - или поне тия, които дърпат конците и се назначават нови лица. Създава се и нещо като жандармерния, към МО, която ще извършва подобна на полицията дейност, поне няколко години, докато държавните предатели не бъдат вкарани по затворите.
А като вкарваш хора в затвора, по какви точно обвинения, или майната му - щот не те кефят?
Аз не мога да управлявам България, защото не съм обучен за това и няма да се справя.
Но ако я управлявах, щях да организирам военна хунта, и да купя 10 спеца от чужбина, които да дават акъла, а аз да го спускам на хунтата за изпълнение. Имаме достатъчно военна сила за подобно нещо. Имаме и достатъчно стадиони за сбиране там на недоволните и нежелаещите да изпълняват заповедите. 20 дни гратисен период който не му изнася-да сбира куфарите, и после- по етапен ред.
Но ако я управлявах, щях да организирам военна хунта, и да купя 10 спеца от чужбина, които да дават акъла, а аз да го спускам на хунтата за изпълнение. Имаме достатъчно военна сила за подобно нещо. Имаме и достатъчно стадиони за сбиране там на недоволните и нежелаещите да изпълняват заповедите. 20 дни гратисен период който не му изнася-да сбира куфарите, и после- по етапен ред.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
tprodanov написа:...
Я ми кажи според теб цената на руската газ от какво зависи в по-голяма степен от законите на свободния пазар и конкуренцията или от волята на Путин? И второ защо нищо не казваш за руските чуждестранни инвестиции у нас, както и за отварянето на руските пазари за българска стока чрез намаляване или премахване на митата?
Кажи ми също така кое точно харесваш на Америка: ограбването на висококвалифицираните ни кадри, облъчването ни с упадъчна култура, военните й бази на наша земя (потенциална опасност от въвличане във военни действия и от тероризъм), цялостната й агресивна политика, насочена към раздробяване на Балканите?
Колкото до земите, съдебната делба съществува, но при нея ще плащаш на адвокати като поп, така че не, мерси. Ние само на нотариуса дадохме 4-цифрена сума, а адвокатът със сигурност би взел повече.
И с другите работи не съм съгласен, но ще ги оставим за друг път.
Последна промяна от doktora25 на 02 ное 2013 21:38, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
До tprodanov: Грешиш,друже! Ръководната роля на работническата класа няма нищо общо с това,което предлагам. Най близо е Народния сговор,или Звено-вистите. Това,че армията бе използвана каторепресивен апарат,както при болшевиките,е различно. Аз говоря за нещо по типа на Пиночет,но по софт. Просто всяка армия по презумпция е аполитична,изпълнява политически указания. Ако е различно-това са по скоро африканските дивотии. А иторически е така: След свалянето на Чарлз Първи идва Генерал Кромуел...след Великата френска полюция и кланетата срещу якобинци,монтаняри и прочие-Наполеон Бонапарт-пар екселанс военен режим....Щатите: след Войната за независимост първи президент е Генерал Вашингтон,след Гражданската-генерал Грант. Апропо,при управлението на Звеновистите през '39та България е била на шесто или осмо място в Европа по икономическо развитие.. Това са историческите факти...