Ето изказването на Наско Сираков от днеска. Колеги, ако това всичко е истина - значи сте по-зле като организация дори от наш Апаш и компания
""Бях върнат в Левски, за да бъда дискредитиран, омерзен и да ми бъде затворена устата. Аз остро критикувах Левски през последните години. Батков ме покани точно 1 ден след като подновиха договора на Митов.
Казаха ми, че няма пари за селекция. Знаех какво мога и знаех, че ще намеря футболисти, за да вдигна нивото на отбора. Миналата година Левски с всички финансови средства и съдийска помощ не можа да стане шампион.Тази година никой не се оплаква от съдийството в мачовете на Левски.
Първият футболист, който исках е Гулдан от Лудогорец. Нямало пари за него. Нямаше да взимаше повече от Жоао Силва. Капитанът на полския национален отбор, който е защитник, също го искахме. Искаше заплата с 15 000 повече от Мулдер - говоря за футболист от друго измерение, без да даваме трансферна сума. Искахме и Сейтаридис - същата история - нямаше пари за заплатата му.
Предложиха ми нападател Данаил Николае с 40 мача за националния отбор на Румъния. Казаха ми, че са много нападателите. Йованович - бивш играч на Ливърпул, беше готов да дойде да играе без пари до Нова година само след това да го пуснем в Китай. И с него не стана.
След първия 1 месец знаех за какво става въпрос в Левски, но бях сигурен, че ще вдигна отбора. Не предвидих обаче докъде ще им стигне наглостта на тези хора - да изпратят платени фенове. Клубът плаща на тези фенове.
Те бяха уведомени за Петев. Три без двайсет приключиха преговорите с Петев. Казаха ми журналисти, че недоволни фенове ще идват на представянето. Говорих с Иво Тонев, после говорих и с Гугутката. Казах му, че след брифинга ще говорят с треньора.
В момента Левски урежда и търси кредит от 5 или 6 милиона лева за строежа на стадион. Но за футболисти, които иска Наско, няма пари. Говоря за футболисти от друго измерение, които са свободни агенти.
За Йоканович - след мача с Локо София ми се обади Батков и ми каза, че не иска да го вижда повече сърбина на стадиона. Аз му казах, че ще е грешка. Да изчакаме малко. Виждах, че съм докарал европейски треньор в Левски - говоря за мислене, манталитет... Виждах, че някои неща му пречат да мотивира играчите.
В събота Батков ми каза Петев. Аз му казах, че ще се видя с Ивайло. Бях очарован от това момче и от неговата стратегия. Видях същите качествата като преди 9 години в Мъри. Бях сигурен, че с този човек Левски може да тръгне нагоре.
Тази декларация на феновете от НПК е апотеоз на безочието и нахалството. Не съм бил комуникирал с тях? Те знаеха за пресконференцията, но не знам кой им е казал.
Имам 19 неприети повиквания - нито едно от Батков. Аз не съм мишка и не се крия от никого, но никой не ми каза за срещата с феновете.
Лъвът и мечката са по-силни от вълка, но вълкът не играе в цирка. Не съм водил разговори за финанси. Иво Тонев ми е звънял по 5 пъти на ден. Той се е отнасял с мен прекрасно. Аз вярвам на него и смятам, че и аз съм се отнасял добре с него.
Блажевич - всичко възможно направиха той да не дойде в Левски. До два месеца ще има всичко в моята книга, а аз имам какво да кажа.
Казах му на Славиша - с европейското му поведение няма как да му се получат нещата в Левски. Трябва с твърда ръка. Не съм искал да влизам през главата му в съблекалнята.
Институцията Левски беше срината и поругана от 7-8 души с качулки. Апостола ще се обърне в гроба. Ако вие свързвате Левски с кръстове и черепи - аз не! Това не е моят Левски. И това не е Левски на стотиците хиляди привърженици.
Батков не може да вземе сам решения за нищо в Левски. Иво Тонев отговаря за финансите. Не знам кой е собственикът. Не знам, наистина. Батков ми казва, че е той, но той не може да взима самостоятелно решения.
Знам, че се водеха разговори с Газпром, но не знам какво става с тях. Явно нищо.
В какво превърнахме тази държава. Левски е само едно огледало на случващото се тук! Срам и позор! Да се пращат хора с качулки!
Аз имам самочувствието да кажа, че съм най-успешният футболист на Левски от новото време и със сигурност най-успешният ръководител в историята. Но не ми дадоха да върна Левски на върха по една или друга причина. Стискам палци на отбора, дай боже да се вдигнат. Но това решение с трима треньори е комунистическо решение. Кой от тези трима треньори при неуспех ще бъде виновен?
Стадионът със сигурност ще го бъде! До 24 май Сектор А ще е готов.