Волейбол - Всекидневна тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

daniel875
Контакти:

Re: Европейско първенство по волейбол 2013

Мнениеот daniel875 » 30 сеп 2013 23:37

1982 написа:
mistreated написа:Показвам ти, че в схемата на FIVB има поне някаква логика, а в тази на CEV - никаква. И нито Сърбия, нито Италия бяха домакини на последните 2 първенства, та да са в лесните групи!

Също както и България не беше домакин на последните 2 олимпиади, ама все попадаше в по-лесната група. За разлика от Сърбия, която и двата пъти беше в по-трудната група.
Толкова ли е трудно да разбереш, че просто така са се наредили нещата и схемите, че на едни турнири ние сме намазали, на други пък другите. Аз лично съм убеден, че няма конспирация нито при нашите намазвания на олимпиадите, нито при тези на Италия и Сърбия на последните 2 европейски.

mistreated написа:Да, Италия беше в трудна група през 2009, но нека познаем с кого. България, Сърбия и Италия в една група - отново никаква логика.
Но поне по онази схема после се събираха 2 по 2 групите и имаше някаква равнопоставеност, защото се играеха повече мачове. От предишното първенство насам схемата е изключително неравнопоставена.

Никаква равнопоставеност нямаше, защото се образуваха 2 отделни потока от по 2 групи. А потоците се срещаха чак на полуфинал. И Италия и двата пъти бе в по-гадния поток. Сърбия пък 2007-а попадна в по-лесния, докато 2009-а бе също в по-трудния - с Русия, Италия и България.

Би ли ми казал какво направи Сърбия, когато беше в трудния поток? Да не спечелиха комшиите медал? Бяха ли в четворката? Разберете, че един отбор е силен, когато при всякакви условия постига успехи. Миналата година късметът беше с нас и Лазаров и ко, но тази - не. В същото време сега показахме класа, а това е много важно да се отбележи. Ако догодина при такива обстоятелства се представим по същия начин или по - добре, значи наистина сме отбор от най - високо ниво. Каквото и да пишат доста хора тук, повече говоря за мрънкащите, трудно се поддържа едно и също ниво три, четири или повече години. Направят ли го националите, тогава не мисля, че ще имаме основание да говорим глупости по техен адрес.
Ако искат пет пъти да стават четвърти на големи първенства, но да вземат едно второ място на домакинството и да се класират на олимпиадата, за малка страна като България, в която нищо не е наред, трябва да оценим постиженията им.
Много от хората у нас си мислят, че четвърто място не е успех, но нека в други спортове се получи същото, което правят волейболистите.
С тези успехи Лазаров може би се гарантира дълго време да управлява, но по - добре да побеждават момчетата и тогава никой няма да се сеща, че такъв мошеник е начело на родния волейбол. Парадоксалното е, че той се превърна в един от най - успешните президенти на спортни федерации :shock:
Последна промяна от daniel875 на 30 сеп 2013 23:45, променено общо 1 път.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 сеп 2013 23:44

daniel875 написа:Би ли ми казал какво направи Сърбия, когато беше в трудния поток? Да не спечелиха комшиите медал?

Сърбия в момента сменя поколения и е доста колеблив отбор, нямам намерение да им коментирам резултатите, просто ви давам примери, че на последните 2 олимпиади пък те са в по-трудните групи, а ние в по-лесните. Просто така са се стекли нещата и схемите, няма никакви конспирации.

Иначе на миналото европейско биха Русия на 1/2-финала и Италия на финала, пък дали им е бил заслужен успехът, всеки да си прецени сам за себе си.

Относно нашите - аз не съм от мрънкащите, от това първенство съм доволен, който не е, с него си спори.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 30 сеп 2013 23:47

1982 написа:
daniel875 написа:Би ли ми казал какво направи Сърбия, когато беше в трудния поток? Да не спечелиха комшиите медал?

Сърбия в момента сменя поколения и е доста колеблив отбор, нямам намерение да им коментирам резултатите, просто ви давам примери, че на последните 2 олимпиади пък те са в по-трудните групи, а ние в по-лесните. Просто така са се стекли нещата и схемите, няма никакви конспирации.

Иначе на миналото европейско биха Русия на 1/2-финала и Италия на финала, пък дали им е бил заслужен успехът, всеки да си прецени сам за себе си.

Относно нашите - аз не съм от мрънкащите, от това първенство съм доволен, който не е, с него си спори.

За сърбите нали ми знаеш мнението? Ако не дай Боже пак им хвърлят бомби САЩ, те ще намерят сили да се вдигнат. Корав народ имат, жилав. Това им дава сили. Ние малко трябва да вземем от тях, но е необходимо. От простотиите им няма смисъл.
Изобщо от тези наши лоши комшии, ако имаме акъл, можем да извлечем доста полезни неща. Колкото и да са противни, притежават качества, с които ни преборват.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 01 окт 2013 00:05

Не ти знаех мнението за сърбите, все пак не съм от редовно пишещите и четящите тук, сега го научих.

Относно нас - като за начало не е зле първо да се отучим от вредния навик все да гледаме чуждата паничка. Принципно не смятах да пиша днес тук, но видях, че пак се занимавате с това кой какви потоци имал, вместо да се радвате на нашето представяне, та .. :lol: :lol:

Като цяло това ни е много вреден навик. Все гледаме как да омаловажим чуждия успех. (и аз на тема футбол съм със същото мислене :oops: :oops: но пък за другите спортове съм далеч по-обективен и благородно настроен :lol: )
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 01 окт 2013 08:31

1982 написа:Не ти знаех мнението за сърбите, все пак не съм от редовно пишещите и четящите тук, сега го научих.

Относно нас - като за начало не е зле първо да се отучим от вредния навик все да гледаме чуждата паничка. Принципно не смятах да пиша днес тук, но видях, че пак се занимавате с това кой какви потоци имал, вместо да се радвате на нашето представяне, та .. :lol: :lol:

Като цяло това ни е много вреден навик. Все гледаме как да омаловажим чуждия успех. (и аз на тема футбол съм със същото мислене :oops: :oops: но пък за другите спортове съм далеч по-обективен и благородно настроен :lol: )

Ти вместо да пишеш за 68-ми път 3 изречения, да беше осмислил всичко написано по тази тема. Да - Италия и Сърбия бяха в много по-лесния поток! Факт!
Да, Италия загуби нарочно от Белгия, за да избегне Сърбия на 1/4 финал и Русия на 1/2 финал! Факт!
Да, Сърбия и Италия не постигнаха абсолютно нищо през 2007 и 2009, когато бяха в по-трудните потоци, за разлика от нас през 2009, когато въпреки трудния поток стигнахме до медал. Тази година 4-тото място също е отлично постижение, заради трудната програма. Факт!
И когато ти изнасяме факти, не е задължително да го приемаш, като омаловажаване на нещо си. Медалите са си медали, успехът си е успех. Фактите обаче са такива, че Сърбия никога нямаше да стигне полуфинал, ако беше в друг поток.
Точно затова нашето 4-то място не е по-малък успех от третото на Сърбия, че дори и второто на Италия. Да, жабарите ни биха за пореден път, но реално нямат друг спечелен мач над отбор от топ 10. Същото се отнася и за Сърбия.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Re: Волейбол - Всекидневна тема

Мнениеот MuFc1878 » 01 окт 2013 08:53

Направих темата да е всекидневна за волейбола. Виждам, че има за какво да се дискутира, а и има почитатели на този спорт във форума!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 01 окт 2013 09:35

MuFc1878 написа:Направих темата да е всекидневна за волейбола. Виждам, че има за какво да се дискутира, а и има почитатели на този спорт във форума!

Браво, отдавна имаше нужда от подобна всекидневна!

А сега за световните квалификации, които ще трябва да преминем, за да се класираме на СП догодина в Полша.
За зона Европа се дават 8 места, като към тях трябва да прибавим и домакинът Полша - общо 9. 4 от тях вече са разпределени за Полша, Русия, Италия и Сърбия.
Другите 5 места ще се определят чрез 5 групи от по 4 отбора, като победителите ще се класират на световното. България е най-високо поставен от некласираните все още отбори, затова и очаквам да ни дадат домакинство на една от тези квалификации. Дори и да не ни дадат обаче, би трябвало да избегнем 4-те отбора след нас в ранглистата Германия, Франция, Финландия и Словакия.
Мачовете ще се изиграят между 3-ти и 5-ти януари 2014.

Самото световно първенство ще се проведе по старата схема от 2006 г, тъй като групите на световното през 2010 се оказаха пълен провал. Отборите ще бъдат разпределени в 4 групи от по 6 отбора, като в група А и първи поставен е Полша, а останалите отбори се разпределят по системата на змиорката. Тоест в другите групи поставени ще са Бразилия, Русия и Италия. Ако се запази ранглистата към момента, то ние ще сме в една група с Полша и Сърбия. Преди световното обаче има и Св. лига, затова и очаквам доста размествания в ранглистата дотогава.
След изиграване на 5-те мача в групата 2 отбора ще отпаднат от всяка група, а 4-те ще се съберат с други 4 от друга група и ще направят една обща група от 8 отбора. Резултатите от първите групи срещу продължилите отбори ще се зачитат, а отборите ще изиграят по още 4 мача срещу новодошлите 4 отбора от другата група.
Така от 2-те групи по 8 отбора първите 4 от всяка продължават на 1/4 финали, като първия играе с 4-тия от другата група, а 2-рия с 3-тия.
Останалите 8 отбора ще разпределят местата от 9-то до 16-то.

Общо взето се очертава доста дълго първенство, като ще трябва да се изиграят общо 12 мача до края. Дори предишното първенство с 3-те групи отборите играха по 9 мача.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 01 окт 2013 12:52

Георги Братоев ще играе в КВК Габрово
Разпределителят на националния отбор на България Георги Братоев ще играе във вицешампиона на България КВК Габрово, научи Sportal.bg. Вчера при завръщането си в България Георги Братоев сподели, че до няколко дни ще стане ясно в кой клуб ще играе, но уточни, че това няма да е Левски. Sportal.bg научи, че Георги Братоев ще продължи кариерата си в КВК Габрово, с който ще играе в турнира за Купата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV). Любопитна подробност е, че в КВК Габрово ще играе и вторият разпределител на националния отбор Добромир Димитров.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=450221

Много лошо.

Нашите вместо да си спестят квалификациите, а и да вземат медал, те излязоха така сякаш за нищо не играят.
Тази бездушна игра срещу Сърбия е непростима.
Последна промяна от Eminem на 01 окт 2013 12:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 01 окт 2013 12:55

Толкова ли няма клуб от Италия, Русия или Франция да го вземе :?

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 01 окт 2013 14:28

MuFc1878 написа:Толкова ли няма клуб от Италия, Русия или Франция да го вземе :?

Нашите са изключително подценявани от чуждите клубове, което е адски странно. Братоев и на това първенство беше един от най-добрите разпределители, а и вече натрупа сериозна доза опит в тежки мачове. Неговата история все повече ми прилича на тази на Теди Салпаров.

Върни се в “Волейбол”