1982 написа:mistreated написа:Показвам ти, че в схемата на FIVB има поне някаква логика, а в тази на CEV - никаква. И нито Сърбия, нито Италия бяха домакини на последните 2 първенства, та да са в лесните групи!
Също както и България не беше домакин на последните 2 олимпиади, ама все попадаше в по-лесната група. За разлика от Сърбия, която и двата пъти беше в по-трудната група.
Толкова ли е трудно да разбереш, че просто така са се наредили нещата и схемите, че на едни турнири ние сме намазали, на други пък другите. Аз лично съм убеден, че няма конспирация нито при нашите намазвания на олимпиадите, нито при тези на Италия и Сърбия на последните 2 европейски.mistreated написа:Да, Италия беше в трудна група през 2009, но нека познаем с кого. България, Сърбия и Италия в една група - отново никаква логика.
Но поне по онази схема после се събираха 2 по 2 групите и имаше някаква равнопоставеност, защото се играеха повече мачове. От предишното първенство насам схемата е изключително неравнопоставена.
Никаква равнопоставеност нямаше, защото се образуваха 2 отделни потока от по 2 групи. А потоците се срещаха чак на полуфинал. И Италия и двата пъти бе в по-гадния поток. Сърбия пък 2007-а попадна в по-лесния, докато 2009-а бе също в по-трудния - с Русия, Италия и България.
Би ли ми казал какво направи Сърбия, когато беше в трудния поток? Да не спечелиха комшиите медал? Бяха ли в четворката? Разберете, че един отбор е силен, когато при всякакви условия постига успехи. Миналата година късметът беше с нас и Лазаров и ко, но тази - не. В същото време сега показахме класа, а това е много важно да се отбележи. Ако догодина при такива обстоятелства се представим по същия начин или по - добре, значи наистина сме отбор от най - високо ниво. Каквото и да пишат доста хора тук, повече говоря за мрънкащите, трудно се поддържа едно и също ниво три, четири или повече години. Направят ли го националите, тогава не мисля, че ще имаме основание да говорим глупости по техен адрес.
Ако искат пет пъти да стават четвърти на големи първенства, но да вземат едно второ място на домакинството и да се класират на олимпиадата, за малка страна като България, в която нищо не е наред, трябва да оценим постиженията им.
Много от хората у нас си мислят, че четвърто място не е успех, но нека в други спортове се получи същото, което правят волейболистите.
С тези успехи Лазаров може би се гарантира дълго време да управлява, но по - добре да побеждават момчетата и тогава никой няма да се сеща, че такъв мошеник е начело на родния волейбол. Парадоксалното е, че той се превърна в един от най - успешните президенти на спортни федерации