Волейбол - Всекидневна тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

drvasko98
Контакти:

Re: Европейско първенство по волейбол 2013

Мнениеот drvasko98 » 30 сеп 2013 20:31

mistreated написа:
1982 написа:Добре, бе, пич, 2012-а пак бяхме в по-лесната група на финалите на световната лига:

България, САЩ и Германия
Бразилия, Полша и Куба

На финалите в Полша 2011-а пак май бяхме в по-лесната домакинска група ....

Не мога да разбера - какъв ви е проблемът ??! Понякога сме в по-лесните групи и потоци, други пъти в по-тежките, напълно нормално. Защо когато намажем от жребия, всичко е тип-топ, ама като сме от обратната страна - все почваме да хленчим как на еди кой-си му бил лесен потока, а ние трябвало да играем с по-трудни съперници ?!

Това е всеки път, специално съм го забелязал. Всеки един път ....

А бе ти тъп ли си или какво? 50 пъти ти се обяснява как се разпределят отборите в състезанията на FIVB ти пак питаш същото! Можеш ли да кажеш как се разпределят отборите на ЕП? Не! Всъщност ти какво ли можеш да кажеш?

Я, тогава като си толкова отворен ми обясни по какъв начин на състезанието на ФИВБ през 2010 наречено пародия на Световно Първенство в 1/8 финална група попаднаха Бразилия, Полша и България.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 30 сеп 2013 21:04

drvasko98 написа:
mistreated написа:
1982 написа:Добре, бе, пич, 2012-а пак бяхме в по-лесната група на финалите на световната лига:

България, САЩ и Германия
Бразилия, Полша и Куба

На финалите в Полша 2011-а пак май бяхме в по-лесната домакинска група ....

Не мога да разбера - какъв ви е проблемът ??! Понякога сме в по-лесните групи и потоци, други пъти в по-тежките, напълно нормално. Защо когато намажем от жребия, всичко е тип-топ, ама като сме от обратната страна - все почваме да хленчим как на еди кой-си му бил лесен потока, а ние трябвало да играем с по-трудни съперници ?!

Това е всеки път, специално съм го забелязал. Всеки един път ....

А бе ти тъп ли си или какво? 50 пъти ти се обяснява как се разпределят отборите в състезанията на FIVB ти пак питаш същото! Можеш ли да кажеш как се разпределят отборите на ЕП? Не! Всъщност ти какво ли можеш да кажеш?

Я, тогава като си толкова отворен ми обясни по какъв начин на състезанието на ФИВБ през 2010 наречено пародия на Световно Първенство в 1/8 финална група попаднаха Бразилия, Полша и България.

Световното първенство няма нищо общо със Св. лига и Олимпиадата. На последното световно първенство имаше 3 пъти групи, а ние попаднахме в една група с Бразилия и Полша, просто защото Полша беше първа в своята група, Бразилия втора (след Куба), а ние трети (след Франция и Чехия).
В първите групи обаче беше ясно и точно кои отбори са поставени на жребия и защо - Италия, Бразилия, Русия, САЩ, Сърбия и България (първите 6 отбора в ранглистата).
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 сеп 2013 21:20

mistreated написа:

Кое си ми обяснил, бе, как все на олимпиади във волейболния турнир на домакина му нареждат по-лесна група ??! Писа за някакви схеми и змиорки .... е как па все тия змиорки отреждат Русия и Бразилия на последните олимпиади да са в различна група от домакините, как па веднъж единият поне от двата тима не се падна с домакинския отбор ??!

На финалите на световни лиги винаги домакинските групи ги нареждат да са по-лесни. Айде извади ми по кои критерии ФИВБ ги реди все така, много ще ми е любопитно.

Не ми обяснявай лъжи, гледам волейбол от 22-23 години, лъжите си ги пробутвай някъде другаде. И при ФИВБ, и при ЦЕВ, си е едно и също.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 30 сеп 2013 21:30

1982 написа:
mistreated написа:

Кое си ми обяснил, бе, как все на олимпиади във волейболния турнир на домакина му нареждат по-лесна група ??! Писа за някакви схеми и змиорки .... е как па все тия змиорки отреждат Русия и Бразилия на последните олимпиади да са в различна група от домакините, как па веднъж единият поне от двата тима не се падна с домакинския отбор ??!

На финалите на световни лиги винаги домакинските групи ги нареждат да са по-лесни. Айде извади ми по кои критерии ФИВБ ги реди все така, много ще ми е любопитно.

Не ми обяснявай лъжи, гледам волейбол от 22-23 години, лъжите си ги пробутвай някъде другаде. И при ФИВБ, и при ЦЕВ, си е едно и също.

Последен път, ама наистина последен и си правя труда защото си личи, че много бавно загряваш.

Домакинът ВИНАГИ е поставен под номер 1!
Тъй като схемата на змиорката е (както вече написах ама кой да чете) 1-4-5-8-9-12, то първия поставен (демек домакинът) ВИНАГИ се разминава с втория и третия (това са първият и вторият в св. ранглиста, освен ако някой от тях двата не е и домакин), а в последните няколко години първият и втория в ранглистата са Бразилия и Русия. Затова и обикновено те са в една група, освен ако някой от тях не е домакин на самото състезание.
Не е трудно да го разбереш, ама се иска да седнеш и да помислиш. Виждам, че на теб не ти се отдава особено много.

На последната св. лига в предварителните групи разпределението беше същото, но тъй като там домакин няма, то Бразилия и Русия се разминаха. Затова Бразилия (1) бяха в една група с Полша (4), САЩ (5), България (8), Аржентина (9) и Франция.
Русия (2) беше в една група с Италия (3), Куба (6), Сърбия (7), Германия (10) и Иран.

На самите финали обаче, вече имахме домакин и той беше Аржентина. Те директно взимат номер 1 и така избягват 2 и 3, съответно Бразилия и Русия, а при тях идват 4 и 5 - демек Италия и България.
На финалите на Св. лига в България беше същото, като ние бяхме номер 1, а Германия и САЩ - 4 и 5. 2 и 3 бяха Бразилия и Полша, а 6 Куба.
По същият начин беше разпределението и на Олимпиадата, където номер 1 беше домакинъв Великобритания. Нататък те оставям сам да си ги наредиш, ако изобщо можеш.

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 30 сеп 2013 21:41

Mistreated, вярно, че ги разбираш схемите. Не съм знаел, че си чак толкова навътре с този спорт. Предполагах, че знаеш много, но ти направо ме изуми 8-)
Друг е въпросът, че понякога и аз познавам :) Лошото е, че този път всички искахме медал заради случилото се по време на турнира, но не се получи.
Вижте, предлагам да се прекрати дискусията и да се затвори темата ;) Достатъчно изчерпателни мнения имаше, спорове - също. Доволен съм от прочетеното. Малко се ограмотих, макар че на тези години дали вече е нужно? Добре, да кажа, че никога не е излишно. Така май ще имам пълно право.
Ако на следващите две състезания завършим отново в четворката, няма да е лошо, но ако ни поканят на "Световна купа" и заемем трето място, съвсем няма да се разсърдя. Постоянството все в един момент ще бъде възнаградено. Просто няма начин. Нашият "звезден" миг предстои.
Да сме живи и здрави! Момчетата заслужават нашата подкрепа ;)
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 30 сеп 2013 21:48

daniel875 написа:Mistreated, вярно, че ги разбираш схемите. Не съм знаел, че си чак толкова навътре с този спорт. Предполагах, че знаеш много, но ти направо ме изуми 8-)
Друг е въпросът, че понякога и аз познавам :) Лошото е, че този път всички искахме медал заради случилото се по време на турнира, но не се получи.
Вижте, предлагам да се прекрати дискусията и да се затвори темата ;) Достатъчно изчерпателни мнения имаше, спорове - също. Доволен съм от прочетеното. Малко се ограмотих, макар че на тези години дали вече е нужно? Добре, да кажа, че никога не е излишно. Така май ще имам пълно право.
Ако на следващите две състезания завършим отново в четворката, няма да е лошо, но ако ни поканят на "Световна купа" и заемем трето място, съвсем няма да се разсърдя. Постоянството все в един момент ще бъде възнаградено. Просто няма начин. Нашият "звезден" миг предстои.
Да сме живи и здрави! Момчетата заслужават нашата подкрепа ;)

Едва ли ще получим покана за Св. купа през 2015, но ще имаме напълно реалния шанс да стигнем до финал на следващото ЕП, тъй като сме съдомакини заедно с Италия. Финалистите от ЕП се класират за Св. купа.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 сеп 2013 22:08

Човече, стига ми я описва тази змиорка, тя само потвърждава това, което обяснявам - ФИВБ също реди групите на домакините, така че да са по-лесни, не знам какво си мислиш, че доказваш ?! И ФИВБ, и ЦЕВ, правят едно и също. Затова винаги се получават неравностойни групи и потоци, защото на всеки турнир ФИВБ и ЦЕВ натъкмяват потоците по схеми, направени специално за домакинските отбори.

И понеже много пищиш за Италия, че намазали на последните 2 първенства, на по-предните 2 пък жабарите бяха в по-трудните групи и потоци. Имам предвид 2009-а и 2007-а. Тоест, явно не е някаква умишлена тенденция, а просто така се е получило. 2 първенства в по-трудния поток, после 2 в по-лесния ....

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 30 сеп 2013 23:13

1982 написа:не знам какво си мислиш, че доказваш ?! И ФИВБ, и ЦЕВ, правят едно и също. Затова винаги се получават неравностойни групи и потоци, защото на всеки турнир ФИВБ и ЦЕВ натъкмяват потоците по схеми, направени специално за домакинските отбори.

И понеже много пищиш за Италия, че намазали на последните 2 първенства, на по-предните 2 пък жабарите бяха в по-трудните групи и потоци. Имам предвид 2009-а и 2007-а. Тоест, явно не е някаква умишлена тенденция, а просто така се е получило. 2 първенства в по-трудния поток, после 2 в по-лесния ....

Показвам ти, че в схемата на FIVB има поне някаква логика, а в тази на CEV - никаква. И нито Сърбия, нито Италия бяха домакини на последните 2 първенства, та да са в лесните групи!
Да, Италия беше в трудна група през 2009, но нека познаем с кого. България, Сърбия и Италия в една група - отново никаква логика.
Но поне по онази схема после се събираха 2 по 2 групите и имаше някаква равнопоставеност, защото се играеха повече мачове. От предишното първенство насам схемата е изключително неравнопоставена.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 30 сеп 2013 23:15

mistreated написа:
Едва ли ще получим покана за Св. купа през 2015, но ще имаме напълно реалния шанс да стигнем до финал на следващото ЕП, тъй като сме съдомакини заедно с Италия.

Преполагам,че твоята увереност се базира на факта,че от 28(двадесет и осем) домакини ЕДВА 7(СЕДЕМ) са играли финал... :twisted:

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 сеп 2013 23:21

mistreated написа:Показвам ти, че в схемата на FIVB има поне някаква логика, а в тази на CEV - никаква. И нито Сърбия, нито Италия бяха домакини на последните 2 първенства, та да са в лесните групи!

Също както и България не беше домакин на последните 2 олимпиади, ама все попадаше в по-лесната група. За разлика от Сърбия, която и двата пъти беше в по-трудната група.
Толкова ли е трудно да разбереш, че просто така са се наредили нещата и схемите, че на едни турнири ние сме намазали, на други пък другите. Аз лично съм убеден, че няма конспирация нито при нашите намазвания на олимпиадите, нито при тези на Италия и Сърбия на последните 2 европейски.

mistreated написа:Да, Италия беше в трудна група през 2009, но нека познаем с кого. България, Сърбия и Италия в една група - отново никаква логика.
Но поне по онази схема после се събираха 2 по 2 групите и имаше някаква равнопоставеност, защото се играеха повече мачове. От предишното първенство насам схемата е изключително неравнопоставена.

Никаква равнопоставеност нямаше, защото се образуваха 2 отделни потока от по 2 групи. А потоците се срещаха чак на полуфинал. И Италия и двата пъти бе в по-гадния поток. Сърбия пък 2007-а попадна в по-лесния, докато 2009-а бе също в по-трудния - с Русия, Италия и България.

Върни се в “Волейбол”