Франция иска единна минимална работна заплата за целия ЕС

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Франция иска единна минимална работна заплата за целия ЕС

Мнениеот Tommi » 10 сеп 2013 13:35

Тостао написа:
Tommi написа:А какво правим с хората, чийто труд и квалификация не струват 500 евро? Отговорът е втората точка от това, което съм написал.

Kой труд не струва толкова?

Tommi написа:Защото отиваме на третата точка от това, което съм написал. ;)

Аха значи да намалим още заплатите за да няма инфлация?Странно :roll:

Към момента доста хора не могат да изработят 1000 лв. Няма да казвам конкретно, за да не обидя някой. Помисли и ще се сетиш за доста професии.
Вторият ти въпрос няма да го коментирам, икономиксът определено не е от силните ти страни. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Тостао
Контакти:

Мнениеот Тостао » 10 сеп 2013 13:37

Tommi написа:
Тостао написа:
Tommi написа:А какво правим с хората, чийто труд и квалификация не струват 500 евро? Отговорът е втората точка от това, което съм написал.

Към момента доста хора не могат да изработят 1000 лв. Няма да казвам конкретно, за да не обидя някой. Помисли и ще се сетиш за доста професии.
Вторият ти въпрос няма да го коментирам, икономиксът определено не е от силните ти страни. ;)

мдаа сещам се за поне 5 вица за икономисти :lol:
moderatè souse
БАНВАНЕТО Е МОДЕРНА РАЗНОВИДНОСТ БОЛШЕВИЗЪМ

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 10 сеп 2013 13:54

Tommi написа:
Тостао написа:

Ами да няма такива професии тогава,голяма логика защото не изкарвали 1000 лева,как определяш кой колко трябва да взема по каква тарифа каква ставка и така,ами не не всички професии можеш да сложиш норма и да определиш заплатата на този принцип,един полицай,един лекар,един охранител,един пожарникар ,машинист,примери много един служител как можеш да определиш дали е изкарал 100 или 1000 лева на каква база ,ами то по твоята логика такива професии които не произвеждат трябва все на минимална заплата да бъдат не се излагай и не заблуждавай хората.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 сеп 2013 14:20

grasiani написа:Ами да няма такива професии тогава,голяма логика защото не изкарвали 1000 лева,как определяш кой колко трябва да взема по каква тарифа каква ставка и така,ами не не всички професии можеш да сложиш норма и да определиш заплатата на този принцип,един полицай,един лекар,един охранител,един пожарникар ,машинист,примери много един служител как можеш да определиш дали е изкарал 100 или 1000 лева на каква база ,ами то по твоята логика такива професии които не произвеждат трябва все на минимална заплата да бъдат не се излагай и не заблуждавай хората.

Има един, който се излага, но не съм сигурен дали съм аз. :lol: Парите трябва да бъдат изработени по някакъв начин, за да може да раздадеш заплати и да покриеш другите разходи. Ако имаш двама работника, които на месец ти изкарват печалба 1800 лв., от къде да им дадеш заплати по 1000 лв? При професии, които не генерират БВП е друго, например при държавните служители разходите за заплати се предвиждат в бюджета. Но примерно ако от другия месец трябва да им се дават със средно 300 лв. повече, тези пари трябва да дойдат от някъде.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 10 сеп 2013 15:31

Тостао написа:
daduradam написа:По постовете ви имам чувството, че искате заплатите да ви стигат за Ферари, къща в Созопол и апартамент в Бояна.Всеки работодател сам има правото да определя каква заплата ще плаща на служителите си.

Прав си има право и да не плаща

Не, това вече е противозаконно ;)
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

praistoria
Контакти:

Мнениеот praistoria » 10 сеп 2013 16:52

Икономиката куца на много голяма част от хората тук! Да не говорим, че такава новина не откривам никъде. Май-май някой красив мечтател ала Петър Волгин е решил да дриска върху хартия, пускайки мечти за неоправданобогатство на нискоинтелигентните части от народа. Да живей, живей Орешарски- братята му от европейската левица ще ни правят заплатите 10 пъти по-високи :mrgreen: .
http://s14.postimg.org/yhsn7jrlt/Capture.png
Коментар след загуба на Локомотив с 3:0 от Пирин. Добре, че са "истински майни", иначе щяха да изглеждат като комплексари :D .

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 10 сеп 2013 19:01

Tommi написа:
grasiani написа:Ами да няма такива професии тогава,голяма логика защото не изкарвали 1000 лева,как определяш кой колко трябва да взема по каква тарифа каква ставка и така,ами не не всички професии можеш да сложиш норма и да определиш заплатата на този принцип,един полицай,един лекар,един охранител,един пожарникар ,машинист,примери много един служител как можеш да определиш дали е изкарал 100 или 1000 лева на каква база ,ами то по твоята логика такива професии които не произвеждат трябва все на минимална заплата да бъдат не се излагай и не заблуждавай хората.

Има един, който се излага, но не съм сигурен дали съм аз. :lol: Парите трябва да бъдат изработени по някакъв начин, за да може да раздадеш заплати и да покриеш другите разходи. Ако имаш двама работника, които на месец ти изкарват печалба 1800 лв., от къде да им дадеш заплати по 1000 лв? При професии, които не генерират БВП е друго, например при държавните служители разходите за заплати се предвиждат в бюджета. Но примерно ако от другия месец трябва да им се дават със средно 300 лв. повече, тези пари трябва да дойдат от някъде.

Не знам кой се излага като така упорито защитава тезата как нещо не можело да стане,има си начини въпрос на желание,математика ,финансов контрол и дисциплина а и виждане на нещата,ако ще изкарвам 1800 лева първо аз трябва да си наредя приоритетите аз какво искам да направя и колко искам да изкарвам както се казва чипа трябва да се смени, тука този спор във форума сме го водили многократно защо как и какво трябва да се подобри за да се вдигне минималната заплата,аз на този етап виждам една минимална около 450-500 за напълно реална и възможна цел,а в близките 3-4 години според това как се развива икономиката и събираемост на данъци и други икономически лостове едно всяка година около 30-40 лева повишаване също за възможно,така че да седим на тая мантра как нещо не може да стане и само да се казваме как нещо не е възможно ще си седят хората в калта и само ще се вайкат,просто има ли желание и достатъчно твърдост и се работи за хората може да се постигне,просто до сега никое правителство не си е направило за цел и приоритет да вдига минималната работна заплата,винаги се е защитавал работодателя и неговите желания ами нека сега малко обърнем нещата,не сте ли съгласни.В края на краищата пък в една държава работещите са повече от фирми чорбаджии, редно е сега пък работещите да са в полезрението на държавата иначе влезем ли в твоята спирала да не правим нищо и само да чакаме и след 23 години ще си седим с ниски заплати.Щом бизнеса за толкова години не може да подсигури нормални доходи на хората за нормално съществуване , значи бизнеса не е редовен или просто си гледа неговия интерес в такъв случай държавата трябва да се намеси а не да се крие като щраус пред проблемите,повечето ни проблеми като държава и хора идват от ниските доходи убеден съм.Аз съм за по силно държавно участие във всички сфери на обществото явно по силна държава по добър просперитет,повече бизнес-олигарси,ниски доходи и мизерия това са фактите и няма как да се избяга от тях.

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 10 сеп 2013 19:08

praistoria написа:Икономиката куца на много голяма част от хората тук! Да не говорим, че такава новина не откривам никъде. Май-май някой красив мечтател ала Петър Волгин е решил да дриска върху хартия, пускайки мечти за неоправданобогатство на нискоинтелигентните части от народа. Да живей, живей Орешарски- братята му от европейската левица ще ни правят заплатите 10 пъти по-високи :mrgreen: .

Ами щото си много високоинтелигентен и за това не можеш да намериш новината.Да живеят високоинтелигентните докарали до мизерия болшинството от българския народ,разорили и разпродали България,аман от високоинтелигентни пацули серящи на всяка тема с високоинтелигентните си компетентни мнения и изводи. А на теб в мозъка ти куца нещо широкочелест специалисте.Е то голямо богатство да вземаш нормална заплата за нормално съществуване ,а по големите доходи ще доведат и нискоинтелигентните да вдигнат своето ниво.Ами няма само високообразовани кратуни като Бойко да имат високи доходи,нали все за него си мечтаете да ви управлява високоинтелигентните.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 сеп 2013 20:17

Tommi написа:Ако имаш двама работника, които на месец ти изкарват печалба 1800 лв., от къде да им дадеш заплати по 1000 лв?

Проблема е, че при това положение, над 80 % от работодателите дават заплати от порядъка на 400, макс 500 лв.
И то зависи за какъв труд става въпрос ... Щото повечето дават и по малко, при подобна печалба.

Ясно е, че няма как да даде по 1 000 лв. ама поне по 600, е нормалната ситуация. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 сеп 2013 20:20

Средно един стругар в България е на заплата от порядъка на 500-700 лв.
Един стругар в Германия, Франция, Англия ... Или за която и друга от белите държави се сетите, взема над 3 000 ЕВРО.

Еднаква професия, еднакъв труд ... Обаче заплащането, защо е толкова фрапираща разликата ? :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”