33% от населението на Земята гладува

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: 33% от населението на Земята гладува

Мнениеот Alexx » 29 авг 2013 13:09

Thsmith написа:
Alexx написа:Ти също си солидарен! Солидарен си тези 3 до 5% от населението на планетата Земя които държат 90% от ресурсите и. Тея са си баш готованци, ама защото държат 90% ресурсите имат и огромно лоби в медиите и образователната система, което им дава възможност да ви вкарат в главата "как видиш ли те имат повече, защото са по-добри,а не защото есплатират останалата част от населението". Защото те са тези готованци.

Мда... точно така е. Те заможните хора си берат парите от дърветата и нищо не правят. Ти обаче понеже им копаеш картофите си голям мислител и заслужаваш нещо повече.
Ми никой не те кара да го правиш бре? Кара ли те някой? Прави си фирма и експлоатирай ти , ставай заможен и тн? Или на думи не е като на дела?

Ти като гледам си перфектния човек, според "неофеодалите".
Под заможни хора нямам предвид там някой който изкарва по над 50 хил. и т.н.. Те са ниско в пирамида.
Става дума за 3-5% от населението, които държат световните ресурси. Тази олигархия и аристокрация разполага с почти всичката собственост върху индустриалната и финансовата инфраструктура, а също са заели ключови властови позиции. Тези хора са там, защото са много умни и предприемчиви, а защото техните предшественици са се докопало до тая власт преди векове и дори хилядолетия.
И да берат парите по-дърветата, защото ей така между другото техните банкови институции печатат парите.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 авг 2013 13:33

Някой е бил умен и предприемчив, успял е в живота. Какво лошо има да остави това което е изкарал на децата си? Или трябва да ти го даде на теб ? : )
Още повече, че идиот няма как да е богат за дълъг период от време. Каквото и да има ще го загуби ако е достатъчно глупав.
Преди имаше един такъв хитрец и голям философ който работеше за една от фирмите на дядо ми. Крадял си дребни стоки и като го хванаха започнал да философства, че си взима дължимото защото видиш ли заслужавал повече. Типично мислене на готованец. Готованец който смята, че другите са му длъжни и неговите умения да "копае картофи" не са оценени подобаващо.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gudJgbvBnmo[/youtube]
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 29 авг 2013 13:46

Тези капиталистически лозунги ги говори на децата.
Естествено,че техните деца няма да са тъпи все пак имат пари да си позволят най-доброто образование,а другите не. Даже другите получават образование каквото те желаят за да им бъдат полезни "роби". Единственото нещо което правят тези на върха е да поддържат СТАТУКВОТО чрез лобита в медии и образователната система. Това са типични паразити готованци.
Аз като човек който въобще не е готованец,а със собствен бизнес съм се сблъсквал с "матрицата" и съм виждал като нов играч, някои които са над тебе в дадена сфера се опитват с всичко средства да те смачкат, но те успяват не защото са по-добри или по-умни, а защото поддържат сегашното статукво благодарение на лобите и сливане на частния бизнес с държавата,

Потребителски аватар
boyan_kn

Мнениеот boyan_kn » 29 авг 2013 13:54

Thsmith написа:една от фирмите на дядо ми

Чакай, чакай, к'во си тръгнал да спориш с хората, бе, комуняга. Дядо ти с многото фирми да не е репресиран? :roll: А СТОЛИЧНОТО положение - какво реално произвеждате в тая ваша столица,бе? Или си препродавате по 5 пъти шоколадчета и безалкохолни? Точно защото в нашата СТОЛИЦА не се произвежда нищо, а само се преметат някакви пари наляво-надясно и българите са се насочили стабилно към тея 33%. Както имаше един лаф: "Ние бяхме на ръба на пропастта, но новото правителство ни помогна да направим решителна крачка напред" .

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 авг 2013 14:23

Alexx написа:Тези капиталистически лозунги ги говори на децата.
Естествено,че техните деца няма да са тъпи все пак имат пари да си позволят най-доброто образование,а другите не. Даже другите получават образование каквото те желаят за да им бъдат полезни "роби". Единственото нещо което правят тези на върха е да поддържат СТАТУКВОТО чрез лобита в медии и образователната система. Това са типични паразити готованци.
Аз като човек който въобще не е готованец,а със собствен бизнес съм се сблъсквал с "матрицата" и съм виждал като нов играч, някои които са над тебе в дадена сфера се опитват с всичко средства да те смачкат, но те успяват не защото са по-добри или по-умни, а защото поддържат сегашното статукво благодарение на лобите и сливане на частния бизнес с държавата,

Ааа да. Бях забравил за световната конспирация срещу такива като теб. Бях забравил, че някой все ви пречи. Естествено този някой е некадърен и глупав, а вие умни и кадърни... Конспирацията обаче го е поставила над теб за да те смачка. Проблема в никакъв случай не е в теб самия.
Тия "лозунги" можеш да ги говориш в някое село или в циганската махала. Там след електората на бсп .. тях можеш да ги убедиш.

boyan_kn написа:
Thsmith написа:една от фирмите на дядо ми

Чакай, чакай, к'во си тръгнал да спориш с хората, бе, комуняга. Дядо ти с многото фирми да не е репресиран? :roll: А СТОЛИЧНОТО положение - какво реално произвеждате в тая ваша столица,бе? Или си препродавате по 5 пъти шоколадчета и безалкохолни? Точно защото в нашата СТОЛИЦА не се произвежда нищо, а само се преметат някакви пари наляво-надясно и българите са се насочили стабилно към тея 33%. Както имаше един лаф: "Ние бяхме на ръба на пропастта, но новото правителство ни помогна да направим решителна крачка напред" .

Дядо ми е избягал в първо в Испания, а след това в щатите малко преди преврата бре. За съжаление голяма част от семейството му не е имало същия късмет. Върнал се е в БГ чак 88 година. Недей много да знаеш.
Що се отнася до бизнеса и начина на изкарване на пари... никъде не е казано, че за да имаш пари е нужно обезателно да произвеждаш нещо.
Каква е собствеността ми определено не ти влиза в работата.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 29 авг 2013 14:31

Alexx написа:
Thsmith написа:
Alexx написа:Ти също си солидарен! Солидарен си тези 3 до 5% от населението на планетата Земя които държат 90% от ресурсите и. Тея са си баш готованци, ама защото държат 90% ресурсите имат и огромно лоби в медиите и образователната система, което им дава възможност да ви вкарат в главата "как видиш ли те имат повече, защото са по-добри,а не защото есплатират останалата част от населението". Защото те са тези готованци.

Мда... точно така е. Те заможните хора си берат парите от дърветата и нищо не правят. Ти обаче понеже им копаеш картофите си голям мислител и заслужаваш нещо повече.
Ми никой не те кара да го правиш бре? Кара ли те някой? Прави си фирма и експлоатирай ти , ставай заможен и тн? Или на думи не е като на дела?

Ти като гледам си перфектния човек, според "неофеодалите".
Под заможни хора нямам предвид там някой който изкарва по над 50 хил. и т.н.. Те са ниско в пирамида.
Става дума за 3-5% от населението, които държат световните ресурси. Тази олигархия и аристокрация разполага с почти всичката собственост върху индустриалната и финансовата инфраструктура, а също са заели ключови властови позиции. Тези хора са там, защото са много умни и предприемчиви, а защото техните предшественици са се докопало до тая власт преди векове и дори хилядолетия.
И да берат парите по-дърветата, защото ей така между другото техните банкови институции печатат парите.

Напишете ги най-накрая тези 3-5% от населението, които държат световните богатства и техните фирми, че само тази цифра хвърляте и нищо друго. Вече ми е супер интересно да им науча имената и тяхната собственост.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 29 авг 2013 14:37

Thsmith

Не виждам смисъл да споря с теб, защото тези неща които говориш звучат по утопично от комунизма и биха били верни в един свободен свят със свободен пазар. Ти си идеално подкован. Олицетворение на това, което се стремят да отгледат потомствените кукловоди. :mrgreen: Казали са ти, че всеки , който говори и мисли по алтернативен начин е песимист, аутсайдер или модерен клавиатурен плъх и ти повтаряш като ученичка. Също така интересно е,че пишеш как никой не мислел,а в всъщност ти в случая бе мислиш и да разчиташ на "авторитети"/утвърдени "истини"/клишета и т.н..

Явно Матрицата до такава степен е стегнала хората, че те наистина вярват, че света се развива на свободен принцип и има свобода на избора.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 авг 2013 14:40

Alexx написа:Thsmith

Не виждам смисъл да споря с теб, защото тези неща които говориш звучат по утопично от комунизма и биха били верни в един свободен свят със свободен пазар. Ти си идеално подкован. Олицетворение на това, което се стремят да отгледат потомствените кукловоди. :mrgreen: Казали са ти, че всеки , който говори и мисли по алтернативен начин е песимист, аутсайдер или модерен клавиатурен плъх и ти повтаряш като ученичка. Също така интересно е,че пишеш как никой не мислел,а в всъщност ти в случая бе мислиш и да разчиташ на "авторитети"/утвърдени "истини"/клишета и т.н..

Явно Матрицата до такава степен е стегнала хората, че те наистина вярват, че света се развива на свободен принцип и има свобода на избора.

ИзображениеИзображениеИзображение

Иначе ти няма как да спориш... просто защото нямаш аргументи.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 29 авг 2013 14:49

Аз си изкарвам аргументите, а ти просто повтаряш добре запомнени клишета от авторитети. :geek:

stn написа:Напишете ги най-накрая тези 3-5% от населението, които държат световните богатства и техните фирми, че само тази цифра хвърляте и нищо друго. Вече ми е супер интересно да им науча имената и тяхната собственост.

Ей сега заради тебе ще изпиша тонове информация която я има в книги(ама кой да чете книги).Вместо аз сам да напиша книга в която да изкарам пари! :mrgreen:
Докато тук си пишем у форумО си продължаваме да живеем в тълно-елитарно общество.А хората не осъзнават,че заслужават реална реализация на труда си и реален свободен пазар, нещо, срещу което потомствените кукловоди се борят отколе.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 авг 2013 15:08

Aз аргумент и факт не видях до този момент. Ако ти виждаш... трябва да прегледаш тълковния речник със значението на тези думи.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”