Искате юноши? Ето ви юноши!

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Re: Искате юноши? Ето ви юноши!

Мнениеот BRF » 15 авг 2013 13:17

До преди месец нямаше ЦСКА-първия отбор!За какви юноши говорим?То няма школа!От къде юноши?
Не може ли веднъж да застанем зад треньор и ръководство?Поне веднъж,без на третия мач да се реве-нищо не играем!Защо е нужно сами да нагнетяваме обстановката около Клуба!??В касата няма нито един лев!За какви комисионни говорим или далавери със заплати?Стойчо онзи ден ви каза всичко в прав текст,как е направена селекцията,единия щял да припадне,другия не издържал цял мач!
Спрете с хуленето!Нека си застанем зад отбора и да го подкрепяме!Онзи ден в Разград,най-силно подкрепяхме отбора с песни и скандирания след всеки от головете на Лудогорец!Пяхме след мача като след победа!БЕЗ ЦСКА НЕ МОГА И МИГ ДА ЖИВЕЯ,ЗА ЦСКА ЩЕ ВИКАМ ЩЕ СКАЧАМ ЩЕ ПЕЯ!Това не са просто думи или песен!Това е истината!Само ЦСКА до края на света!
п.п.Не съм фен на Стойчо Младенов,но в момента той е НАШИЯТ треньор!Оставете противниците да го хулят,вие ако не го подкрепяте,поне не го нападайте!

СИНЯ_ИМПЕРИЯ

Мнениеот СИНЯ_ИМПЕРИЯ » 15 авг 2013 21:03

BRF написа:До преди месец нямаше ЦСКА-първия отбор!За какви юноши говорим?То няма школа!От къде юноши?
Не може ли веднъж да застанем зад треньор и ръководство?Поне веднъж,без на третия мач да се реве-нищо не играем!Защо е нужно сами да нагнетяваме обстановката около Клуба!??В касата няма нито един лев!За какви комисионни говорим или далавери със заплати?Стойчо онзи ден ви каза всичко в прав текст,как е направена селекцията,единия щял да припадне,другия не издържал цял мач!
Спрете с хуленето!Нека си застанем зад отбора и да го подкрепяме!Онзи ден в Разград,най-силно подкрепяхме отбора с песни и скандирания след всеки от головете на Лудогорец!Пяхме след мача като след победа!БЕЗ ЦСКА НЕ МОГА И МИГ ДА ЖИВЕЯ,ЗА ЦСКА ЩЕ ВИКАМ ЩЕ СКАЧАМ ЩЕ ПЕЯ!Това не са просто думи или песен!Това е истината!Само ЦСКА до края на света!
п.п.Не съм фен на Стойчо Младенов,но в момента той е НАШИЯТ треньор!Оставете противниците да го хулят,вие ако не го подкрепяте,поне не го нападайте!

Аз скърбя за ЦСКА :cry:

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 15 авг 2013 21:11

СИНЯ_ИМПЕРИЯ написа:
BRF написа:До преди месец нямаше ЦСКА-първия отбор!За какви юноши говорим?То няма школа!От къде юноши?

Аз скърбя за ЦСКА :cry:

Ти си имаш достатъчно проблеми с твоя отбор!Нас не ни мисли!

Mihal31
Контакти:

Мнениеот Mihal31 » 15 авг 2013 22:12

Проблема е не че юношите са паднали, проблемът е че за да има бъдеще отбора, трябва програмата за оздравяване на клуба трябва да започне именно от школата, за времето в което новото ръководство пое нещата аз исках само едно, да се даде някаква програма как ще се работи в следващите 5 години със школата и първият отбор, не искам да се мисли до нова година до плейофа или до края на първенството, искам да се каже да събираме екип, да изясняваме методиката, да ще изградим база не е сложно, ако имаш някаква визия, аз си държа на моето, ако отбор с традициите и името на ЦСКА, отделя по милион годишно за Школата си вместо за разни мамуняци, след няколко години ще има поне седем осем футболиста на високо ниво в първият отбор, та ние притежаваме най великият скаут на България, Димитър Пенев, този човек с вързани очи да го пуснат из детските и юношеските първенства ще намери 20-30 обещаващи момчета с които при правилна работа ще можем направо отбор да съставим след няколко години, но трябва и някой в тази школа да ги тренира и то не 3пъти в седмицата, трябва някой да и изработи на програма за фитнес и хранене, абе някой да му се работи не само да отбива номера... Да видим тогава ще имаме ли млади хора от школата в отбора или?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 авг 2013 22:27

Mihal31 написа:Проблема е не че юношите са паднали, проблемът е че за да има бъдеще отбора, трябва програмата за оздравяване на клуба трябва да започне именно от школата, за времето в което новото ръководство пое нещата аз исках само едно, да се даде някаква програма как ще се работи в следващите 5 години със школата и първият отбор, не искам да се мисли до нова година до плейофа или до края на първенството, искам да се каже да събираме екип, да изясняваме методиката, да ще изградим база не е сложно, ако имаш някаква визия, аз си държа на моето, ако отбор с традициите и името на ЦСКА, отделя по милион годишно за Школата си вместо за разни мамуняци, след няколко години ще има поне седем осем футболиста на високо ниво в първият отбор, та ние притежаваме най великият скаут на България, Димитър Пенев, този човек с вързани очи да го пуснат из детските и юношеските първенства ще намери 20-30 обещаващи момчета с които при правилна работа ще можем направо отбор да съставим след няколко години, но трябва и някой в тази школа да ги тренира и то не 3пъти в седмицата, трябва някой да и изработи на програма за фитнес и хранене, абе някой да му се работи не само да отбива номера... Да видим тогава ще имаме ли млади хора от школата в отбора или?

Никога досега ЦСКА не е имал свои футболисти на високо ниво, ако изключим Чичовото и Костадинов, а и Емо е повече продукт на Септември.
Във вашата школа ще се заработи добре, когато се приемат само можещи, а не платежоспособни момчета. Засега такива изгледи няма!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
pucky
Контакти:

Мнениеот pucky » 16 авг 2013 00:31

mistreated написа:
pucky написа:....

Всичко е така, както казваш, спор няма. Само едно уточнение - нашите отбори нямат пари за трансфер на български младежки национал, ти искаш да взимат някои, които играят на световно. Няма как да стане. В България трансферни суми не се плащат, не и над 200-300 хил евро.

ще ти дам един прост пример за трансферните суми, който е от тези дни ... терзиев от черноморец. миналата година се споменаваха някакви суми от типа на 500-750 хил. евро. ся, наистина момчето е добро, има потенциал, но тея пари поне към момента в българия няма кой да ги даде. вчера го дават на лудогорец за 250 хил. лв. с опция за 50% при бъдеща продажба в европа. целта е ясна - да се използва лудогорец като ракета-носител заради мачовете им в европа до края на годината, тъй като едва ли някой ще си направи труда да дойде да гледа някой си терзиев, който бил "много обещаващ" в надървен мач от вътрешното първенство. хората правят така - отварят статистиката в интернет и гледат на базата на европейските клубни турнири къде се позиционира бг футболно първенство и си казват "няма смисъл" ... демек планината няма да отиде при мохамед, а мохамед ще отиде при планината(ако успее да избои при предварителни кръгове на турнирите).
кво се получава на практиката ... имаш една тумба от отбори, в някои от които се появява талант(с цялата условност на това определение), който обаче не им се дава за жълти стотинки на "местните грандове" и се стига до варианта терзиев-лудогорец - "ние" нямаме възможност да се покажем на международна(европейска) сцена, но някой ще има тази възможност(лудогорец) и за да са всички доволни(win-win), делим парсата 50:50, ако "нашето момче" се покаже на ниво и привлече интерес към себе си от страна на "европейците", директно в мачове срещу тях ... няма кво да се лъжем, стагнация е и вече не се дават лесно много пари за щяло и не щяло(изключваме едни 12-13 отбора), така че няма как да бъдат заблудени с мачове от вътрешното първенство(за оценка на качествата) .... още един пресен пример - тошко неделев, мачовете срещу щутгарт ... може да съм жълт, ама с ръка на сърцето си признавам - тодор няма все още класа и рутина(според мен немците много държат на това; затова при тях много много не виреят бразилците, които направят 1-2 силни мача, а след това 7-8 никви ги няма), за да се джаска в бундеслигата. немците това го видяха добре ... има потенциал, има качества, но нещо не му достига, а това нещо се корени в юношеските гарнитури ... по-горе бях писал, че не се напъва, с лекота играе, лежерно дори ... прекалено е добър за "малките", но пък все нещо не му достигаше за "големите"(мъри в интерес на истината почна да работи в една определена насока, която до два сезона, ако не се главозамая, би трябвало да даде резултат; става въпрос за физическата подготовка)
малко объркано може да е това, което съм писал, но в общи линия ква ми е мисълта ... за да тръгнеш да "произвеждаш" продукт(юноши), освен материална обезпеченост, дългосрочен план, методика, която да се следва с години ... трябва да имаш и такъв А отбор, който да може да притегля "децата" отдолу, те да виждат, че си заслужава да се бъхтят, защото утре ще играят я в групите на шл(дай боже), я в групите на лига европа и ... ще бъдат гледани от тези, които вземат решенията дали (примерно) дали гарет бейл да отиде в реал или да остане в тотнъм ... а за да бъде А отбора на ниво, за да е тази "ракета-носител", няма как да не минеш без чужденци поради простата причина, че дори и да има някои що годе завършени бг футболисти в родното първенство, българин с българин трудно ще се разбере, защото всеки ще си мисли, че другия го е прецакал - единия, че е дал много пари, а другия, че е склонил на по-малко ... а де факто реалната оценка я правят "онези" на запад - струва ли тея пари или не струва.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 16 авг 2013 09:29

pucky написа:за да тръгнеш да "произвеждаш" продукт(юноши), освен материална обезпеченост, дългосрочен план, методика, която да се следва с години ... трябва да имаш и такъв А отбор, който да може да притегля "децата" отдолу, те да виждат, че си заслужава да се бъхтят, защото утре ще играят я в групите на шл(дай боже), я в групите на лига европа и ... ще бъдат гледани от тези, които вземат решенията дали (примерно) дали гарет бейл да отиде в реал или да остане в тотнъм ... а за да бъде А отбора на ниво, за да е тази "ракета-носител", няма как да не минеш без чужденци поради простата причина, че дори и да има някои що годе завършени бг футболисти в родното първенство, българин с българин трудно ще се разбере, защото всеки ще си мисли, че другия го е прецакал - единия, че е дал много пари, а другия, че е склонил на по-малко ... а де факто реалната оценка я правят "онези" на запад - струва ли тея пари или не струва.

Не виждам в какво се разминаваме в мненията. Съгласен съм и точно това се опитвам да обясня на някои червени фенове. Няма как да искат юноши да играят в момента, като просто няма откъде да се вземат.
За Терзиев - тази схема не е отскоро, ЦСКА на няколко пъти взеха така играчи от български клубове. Въпросът е, че после тези 50% "умиляват" на собствениците и хич не им се дават. А и никак не съм убеден, че Терзиев ще запише и един пълен мач тази година в ЕКТ за сметка на Барт или Мантула. Не, че е по-лош от тях, просто ония все пак имат някаква стиковка с Моци.
За Неделев - Мъри греши много, като го забива на тъча. Тошко има огромен потенциал да се движи по цялата ширина на атаката. Той трябва да бъде оставен свободен електрон, за да се използват всичките му качества - рязко сменяне на посоката, пас и добър удар. Много добре знаеш, че той цял живот си играе втори нападател. Това със забиването на десния тъч започа с идването на Стоилов. Само че на крилото много по-лесно може да бъде затворен от двама човека, защото вече противниците знаят силата му. И тогава се губи цялата му ефективност.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 16 авг 2013 09:38

Защо да няма мистрет. Грънчов, Чочката, Карачанаков, Долапчиев, ето ти четири момчета, на които е редно да се залага всеки мач в стартовия състав. Не е реално да искаме отбор от единадесет момчета, ясно му е на всеки че това няма как да се случи, но нивото което е редно да държим като ниска средна възраст изисква да имаме поне тези четиримата, с опция постепенно налагане на още. Така ги виждам аз нещата към момента.
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 16 авг 2013 09:39

За мен по-правилното е да си има специализирани школи само за д-ю футбол.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 16 авг 2013 09:41

CskaUl7rasB0ysS0f1a написа:Защо да няма мистрет. Грънчов, Чочката, Карачанаков, Долапчиев, ето ти четири момчета, на които е редно да се залага всеки мач в стартовия състав. Не е реално да искаме отбор от единадесет момчета, ясно му е на всеки че това няма как да се случи, но нивото което е редно да държим като ниска средна възраст изисква да имаме поне тези четиримата, с опция постепенно налагане на още. Така ги виждам аз нещата към момента.

Аз съм далеч от мисълта, че няма млади играчи в отбора. Но Чочев и Карачанаков не са наши юноши, затова и не ги коментирам. Въпросът е, че някои момченца искат да играем само с юношите, които не могат да бият отбор от В група.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Върни се в “ЦСКА”