stn написа:Captain Stottlemeyer написа:luxorus написа: Та значи, Елиас Канети е роден в Русе, това е някъде в Република България, ерго Елиас Канети е българин, така ли умнико!?...![]()
![]()
Та Елиас Канети си е чист български гражданин Г-н некомпетентен. Все се стремиш да блеснеш със знания и все неуспяваш. Чист военен си ти. Както ми каза веднъж един от военновъздушните сили на България: "Това военните са големи чокундури".
Закон за българското гражданство:
Чл. 10. Български гражданин по месторождение е всяко лице, родено на територията на Република България, ако не придобива друго гражданство по произход.
Да де , ама тук е разковничето!:)))) Не претендирам, че знам подробности, но щом е евреин, може да е имал всякакво гражданство. За мен е евреин, защото не съм го чувал и не съм виждал написано "черно на бяло", да казва, че е българин! Той даже не знае български:((((((((
Колкото до Баба Ванга, тя има наследници, които са българи. Тя самата се е смятала за българка. Те макетата си ги обичат тези номера, когато някой си отиде от този свят, почват да ровят!!!:))) Идентичен случай с Вапцаров! Тогава избързаха и родната му майка ЗАЯВИ : "Аз съм българка и синът ми е българин, защото като такъв съм го възпитавала"!!!!