История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот Искам си Акаунта » 09 май 2013 19:51

Bourgas написа:Никой не зацепва какво пиша и какво питам, защо да продължавам да го правя? Къде съм написал, че харесвам играта, футболистите, които играят в момента, парите, които се плащат за вход, че ходим 100000 човека и прочие?
Написах кратко и ясно: Явлението Нефтохимик научи нормалния бургазлия да ходи без пари на мач. И турско да стане, пак ще си стоя зад думите.

Аз разбирам много добре какво казваш . И съм съгласен донякъде . Но както съфорумеца е писал по-горе :
Ако пуснат свободен вход на мачовете на Нефтохимик и Черноморец , стадиона няма да се напълни просто защото входа е свободен . Мислиш ли че ако следващия сезон няма да се плаща за вход , ще за почнат да идват по 10 000 на мач ?

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 09 май 2013 19:54

ntodorov написа:
Bourgas написа:Никой не зацепва какво пиша и какво питам, защо да продължавам да го правя? Къде съм написал, че харесвам играта, футболистите, които играят в момента, парите, които се плащат за вход, че ходим 100000 човека и прочие?
Написах кратко и ясно: Явлението Нефтохимик научи нормалния бургазлия да ходи без пари на мач. И турско да стане, пак ще си стоя зад думите.

Факт. Подкрепям. И помня.
По Порточаново време се пръкнаха първите томболи на Ритони ( за тройни чушкопеци), там се пръкнаха и първите мажоретки на футболен терен в Бургас и най-вече
безплатния вход. В първите години се раздаваха дори и жълти дъждобрани за хората седящи извън козирките. Напълно безплатния вход роди у бургазлии "задължението", че мач в града се гледа без пари...Та отлива по ония години се усети дори със символичната цена от 1 лев, когато откритите сектори започнаха да оредяват, оредяват за да се стигне до последните мачове на Нафтекс - с по 200 човека на кръст. Дежа ву. Защо удобно ги забравяме тези факти. Дизел, помниш ли ?

Подсети ме колко хора ходеха с билети на мачовете при Балъков ;)

xadez
Контакти:

Мнениеот xadez » 09 май 2013 19:56

ntodorov написа:

По Порточаново време се пръкнаха първите томболи на Ритони ( за тройни чушкопеци), там се пръкнаха и първите мажоретки на футболен терен в Бургас и най-вече
безплатния вход. В първите години се раздаваха дори и жълти дъждобрани за хората седящи извън козирките. Напълно безплатния вход роди у бургазлии "задължението", че мач в града се гледа без пари...Та отлива по ония години се усети дори със символичната цена от 1 лев, когато откритите сектори започнаха да оредяват, оредяват за да се стигне до последните мачове на Нафтекс - с по 200 човека на кръст. Дежа ву. Защо удобно ги забравяме тези факти. Дизел, помниш ли ?

ДА и по същото време когато хората се бяха научили да ходят без пари на мачове,разграбиха за един ден билетите за България-Люксенбург при това не бяха никак евтини поне така ми се струва бях 6-7клас.Не ми казвайте,ама националният отбор и затова.После с Швеция при Херо не можа да се напълни,защо?Ами като няма продукция няма и търсене.Ако продукцията има качество ще си плащат бургазлии.Има и такива които само ако е безплатен вход ще отидат на мач но са минимален процент.Оспамихме хубавата тема.Лека

Потребителски аватар
Blucerchiati
Контакти:

Мнениеот Blucerchiati » 09 май 2013 20:16

Защо се напълни ли
... ми Стойчков , Лечков и Пенев прекратиха бойкота си и народа си каза : Кога пак ще видим Стойчков на живо в Бургас
аз бях 10 клас и мога да кажа ,че целия ни клас отидохме само заради героите от САЩ , не заради некъв мач , а само заради футболистити . Билета още си го пазя някъде , защото друг такъв отбор рникога няма да имаме , но имах честа да го гледам наживо в Бургас

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 09 май 2013 20:24

xadez написа:
ntodorov написа:

ДА и по същото време когато хората се бяха научили да ходят без пари на мачове,разграбиха за един ден билетите за България-Люксенбург при това не бяха никак евтини поне така ми се струва бях 6-7клас.Не ми казвайте,ама националният отбор и затова.После с Швеция при Херо не можа да се напълни,защо?Ами като няма продукция няма и търсене.Ако продукцията има качество ще си плащат бургазлии.Има и такива които само ако е безплатен вход ще отидат на мач но са минимален процент.Оспамихме хубавата тема.Лека

Аз бях на 28 години по време на мача България - Люксембург...Бях и на мача. Подгряваше ни Венци Мартинов...Та на националния отбор на България нали не очакваш само бургазлии да са на стадиона. А беше и ранно лято.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 09 май 2013 20:27

ntodorov написа:

Помня бате,помня :) Дизела помни! Така: Свободния вход на стадион "Нефтохимик" е от 1991 г(влизането на НХ в Б група)-т.е. доста преди Нефтохимик да стане "явление". Отбора мачкаше наред още първия сезон и публиката растеше пропорционално(за разлика от сега).Просто имаше футбол. През пролетта на 1992 се стигна до посещение от 12 000 души на решителен мач с Хасково(загубен с 1-2 за съжаление). Както каза колегата-с Люксембург стадиона се пръскаше,макар и с билети.Просто имаше футбол. Защо на Черноморец през 60-те и 70-те ходеха по 30-35,че и почти 40 000 души(с билети)-защото имаше класни играчи,имаше футбол. Защо на мача с Монтана през 96-та имаше 27 000(!!!) души,защо с Ботев Пд(1995) имаше 28 000 души-вярно и двата при свободен вход-защото имаше футбол! В момента няма сила която да накара 28 000 души да дойдат на мач,дори и без пари ако ще турско да стане,защото футбол-няма! Не е причината безплатния или платения вход.На първото бургаско дерби Черноморец-Нефтохимик имаше 20 000 души. Всичко е до тръпката и качеството на играта и качеството на материала(футболистите). Да,вярно е че свободния вход спомага за увеличаване на посещаемоста,но когато все пак има качество.Не вярвам някой да отиде да гледа много слаб филм или театър само защото е безплатен
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 09 май 2013 20:56

А-ааа Ванка. Подсети ме и друго да допълня.
Освен безплатен билет на бургазлията му трЕбва и отбор, който има позиции и ПОБЕЖДАВА. Едно от тези условия не е ли изпълнено - бургазлията
семкочоплец не ходи на мач. Миналата година отборът на Черноморец играеше много приличен и приятен футбол. Смея да твърдя, че бях забравил усещането да
треперя и да изпадам в транс на стадиона, да се прибирам без глас и два-три дена в главата ми да е само мача...Бургазлии имаха претенции към цените. Договорихме се с ръководството за цени от 2,3 и 5 лева за мач...И въпреки всичко повече от 3-4000 души ( с изключение на Левски и ЦСКА) не се събраха, но пък я имаше еуфорията и интереса. Безпаричието разби оня пролетен отбор и много от верните ( не твърдите, те са 20) фенове се разочароваха. Отливът е явен...Въобще бургаския фен е много странно нещо. Прелива от тотално пълно в напълно празно. Изнежен и разглезен фен.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 09 май 2013 21:02

Иване, прав си, но сега и с играчи нито един от двата отбора не може да напълни нито един от стадионите в града, освен в Долно езерово. За съжаление... За другите неща си прав почти на 100%.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Blucerchiati
Контакти:

Мнениеот Blucerchiati » 09 май 2013 21:03

Еми да нафата тръгнах силни - вилни . Обещаха на кмета пълен стадион , емоци а-у и ко стана .. ??
Вторият полусезон едва се събираха по 200 човека на стадиона .. тва е истината

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 09 май 2013 22:53

Я кажете сега, какво ви обеща на поредната среща Бат' ви Бойко :)
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Върни се в “Черноморец”