25ти кръг ЦСКА-Ботев Пловдив на Армията 4ти май

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

samobotev
Контакти:

Re: 25ти кръг ЦСКА-Ботев Пловдив на Армията 4ти май

Мнениеот samobotev » 03 май 2013 12:57

Та благодарение на Боко вие не фалирахте преди 4 години и сега ви издържат отбора благодарение на парите от боклука който пак Боко даде на Титан.

Явно наистина не сте в час какво е положението с отбора ви, вземете се образовайте малко и разсъждавайте, а не повтаряйте всичко което пише по вестниците.

И между другото какви са тези други начини за излизане от кризата, че аз нещо не се сещам ? Как и кой ще изплати огромните ви дългове как ще си оправите стадиона къде и кой ще направи нова и модерна база. Или по накратко кой ще е лудия който ще налее 70-80 милиона за две години в ЦСКА.
С тези пари може да се направят дизина хотели или да изкупиш половин северна България и всичко живо там да бачка за теб, а след това да хванеш Спартак Плевен и с 20 милиона да му направиш база, стадион и след това да триумфираш с титлата :) ;)
Има един пресен пример в това отношение името няма да му го казвам сигурен съм, че сами ще се сетите.

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 03 май 2013 13:08

ми ти благодарение на филма в които сте всички фенове на ботев нема как да си компетентен насекъде. благодарение на ББ итан стопанисва боклука на българия. дотук свършва общото между ББ и ЦСКА. парите които се дават за събирането на боклука не се дават за издръжката на ЦСКА. титан откакто е собственик на отбора е повишил печалбите си в пъти, пари ИМАТ. набитите средства с отбора досега не са малко, това искат, да им се плати даденото. а за начините за излизане от кризата-винаги има начини. трябва желание.
спрете да сравнявате ситуацията при нас с тази при христолов. разликата между тях е от небето до земята. престанете да се биете в гърдите за въпросното геройство и да лумтите наляво надясно какъв бил начина. подкрепяйте си отбора и толко
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 03 май 2013 13:46

Оправяйте се тогава . Честно казано за нас е по добре Титан и Батков още 100 години да ви управляват, а ние Литекс и Лудогорец да си разпределяме медалите :)

Аре със здраве и утре да не ревете много

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 03 май 2013 14:41

samobotev написа:Оправяйте се тогава . Честно казано за нас е по добре Титан и Батков още 100 години да ви управляват, а ние Литекс и Лудогорец да си разпределяме медалите :)

май не разбра че изхода от тоя мач е без значение за нас :?

имаме си друга работа ние ;)

Потребителски аватар
memnto
Контакти:

Мнениеот memnto » 03 май 2013 14:52

Teo написа:
samobotev написа:Оправяйте се тогава . Честно казано за нас е по добре Титан и Батков още 100 години да ви управляват, а ние Литекс и Лудогорец да си разпределяме медалите :)

[offtopic]И какви са тия другите работи? Всъщност аз знам - ще се опитвате да накарате боклуците да се махнат. Ок, няма лошо, и аз го искам това повече от това да се класираме за Европа, или пък да спечелим титла/купа. НО, задай си следният въпрос - Титан се маха и какво става? Говорите за В групи, лицензи, неща. Ама нали се сещате, че никой, ама абсолютно никой от тези които в момента са в ЦСКА няма да отидат във В група - нито футболисти, нито ръководители. Може би освен Паро и Пената. :lol: И кой ще се занимава с отбора тогава? Ти ли? Или Офанзива? Нищо лично към теб или тях, но помислете трезво. Не защитавам и Титан, ей Богу, :lol: та те са най-лошото, което се е случило на отбора ни евър. :evil:[/offtopic]

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 03 май 2013 15:01

memnto написа:
Teo написа:

[offtopic]И какви са тия другите работи? Всъщност аз знам - ще се опитвате да накарате боклуците да се махнат. Ок, няма лошо, и аз го искам това повече от това да се класираме за Европа, или пък да спечелим титла/купа. НО, задай си следният въпрос - Титан се маха и какво става? Говорите за В групи, лицензи, неща. Ама нали се сещате, че никой, ама абсолютно никой от тези които в момента са в ЦСКА няма да отидат във В група - нито футболисти, нито ръководители. Може би освен Паро и Пената. :lol: И кой ще се занимава с отбора тогава? Ти ли? Или Офанзива? Нищо лично към теб или тях, но помислете трезво. Не защитавам и Титан, ей Богу, :lol: та те са най-лошото, което се е случило на отбора ни евър. :evil:[/offtopic]

[offtopic]Трябва да се действа вече, на думи не става. Тия футболисти който са в момента дали обичат ЦСКА, юноша на Левски - капитан на отбора... айде стига вече. Юноши имаме, ще играем с тях във В група, треньори и директори ще се намерят, ако се случи това да отидем да играем в селските групи. Не искам да ходим по пътя на Ботев и очаквам Г.Г. да ни вземе лятото, а дълговете боклуците да си ги погасяват.[/offtopic]

Потребителски аватар
memnto
Контакти:

Мнениеот memnto » 03 май 2013 15:12

Teo написа:
memnto написа:
Teo написа:

[offtopic]Трябва да се действа вече, на думи не става. Тия футболисти който са в момента дали обичат ЦСКА, юноша на Левски - капитан на отбора... айде стига вече. Юноши имаме, ще играем с тях във В група, треньори и директори ще се намерят, ако се случи това да отидем да играем в селските групи. Не искам да ходим по пътя на Ботев и очаквам Г.Г. да ни вземе лятото, а дълговете боклуците да си ги погасяват.[/offtopic]

[offtopic]Това за капитана ни е такава глупост от световна класа. Отдавна съм казал, че този няма място в отбора. Дано да си прав за треньори и директори, но нали се сещаш, че лиценза ни е собственост на титан. Отидем ли във В група означава друг лиценз. На мен най-големите ми надежди са свързани с Г.Г. затова глсувайте за Свельо Витков, но не и за Буда![/offtopic]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 03 май 2013 15:36

samobotev написа:напъните ви са излишни с това управление нищо добро не чака отбора ви. Да не говорим за големите ви дългове които всяка година ще стават все повече и повече.

Казал съм го и пак ще го кажа докато отборите в България не минат по пътя на Ботев като по този начин се отърват от досегашните си собственици и огромните си дългове нещата никога няма да се оправят. Истината е че няма нормален бизнесмен който си е изчистил бизнеса който да тръгне да търгува с Титан или Батков, да налива пари в отборите или да ги купи при задълженията които имат.

На Ботев стадиона и базата струват общо 30 милиона което си е доста пара отделно се плащат заплати на ръководство и и играчи правят се трнсфери което също гълта доста пари, да кажем 5-6 милиона на сезон за всичко това.
Само за дълговете на ЦСКА се говори че са над 40 милиона, а за Левски около 15-20 как си представяте да дойде Гришата или който и да е друг богаташ и да изсипе 40 милиона за дългове, 30 за база и стадион и още 5 за играчи и заплати. Та това са над 70 милиона за има няма 2 години като половината сума е заради дългове трупани от предишни собственици, няма логика.
При положение че база и стадион се строят за 2 години и точно толкова му трябва на един отбор да влезне от В група в А :) ;) . Освен това от личен опит мога да ви кажа, че ако сега събирате по 1000-2000 на мач почне ли отбора на чисто ще имате по 7000-8000 във В 10000 във Б група и по 15 000 когато влезнете в А.

Не всичко е титли купи и Евро турнири. Има моменти в които отбора е по важен от егото на 1-2 мафиота и приближените им

Безброй пъти съм писал, че не е важно как се казва собственика на един клуб, а как се развива клуба. Работата на ръководното тяло на един клуб е да създаде такава структура,която да може да се самоиздържа. Ако един отбор не може да се самоиздържа то тогава неминуемо закъсва- това , важи не само за футболен клуб,а за всяка една компания. Да се самоиздържа значи чисто и просто приходите да са равни или повече от разходите. За отбори от ранга на българските има няколко начина за реализиране на приходи:
1. От трансфери- преди няколко месеца бях писал с молба някой да ми посочи клуб ,който успешно е реализиран този модел в дългосрочен план.
2. Лични средства на собствениците- това е временен вариант ,ако един клуб зависи изцяло от волята на собственика си става много зависим от неговата воля и от възможностите му.В дългосрочен план рано или късно клуба попада в ролята на "прелъстен и изоставен". Примери колкото си искаш- любимия ти Ботев(Пд) по времето на брокерите от големите клубове- Олимпик(Марсилия), Мехелен, Милан, Челси, Парма, Лацио- списъка може да бъде много дълъг. Разновидност на този модел ,който достатъчно успешно се реализира в държави от нашия ранг е конгато един клуб има няколко или много собственици ,които осигуряват бюджета според възможностите си. У нас в момента подобен модел се реализира сравнително успешно в Левски. Друг е въпроса ,че подобен модел е приложим единствено за отбори радващи се с голям обществен интерес- като Левски и ЦСКА в по-малка степен за Ботев(Пд) , Локо(Пд), Берое, Черно Море.
3. От спонсори- с рекламна цел. В България по този параграф един клуб е с обиколки пред всички останали- Левски,който е взел от спонсори повече отколкото всички останали отбори взети заедно.
4. Приходи от наградни фондове- примерно Левски за по-малко от 10 години е получил от УЕФА над 15 млн евро повече отколко всички футболни клубове в България взети заедно са спечелили от билети и фен-артикули за същия период.
5. приходи от тв права- на този етап България е малък пазар. Реален зрителски интерес има единствено към Левски и ЦСКА.
6. Приходи от билети и фен артикули- в България с изключение на Ботев(Пд)(и там са крайно недостатъчно) тези приходи дори не заслужават да се споменват.Имайки предвид и демографските и икономически реалности едва ли в обозримо бъдеще това перо ще носи сериозни приходи.
Би ли ми казал ,кой доведе Цв.Василев в Ботев? И ако го нямаше къде щяхте да сте?
На колко си години? само бих те информирал, че над 80% от концесиите на Титан са спечелини в период ,когато ГЕРБ още не съществуваше. Поздравявам ръководството на Ботев за предприетата политика на инвестиции в база и инфраструктура,но тези средства средства на ФК Ботев ли са или срества на собственика? И според теб дали тези срества ще бъдат връщани или не? само не ми казвай ,че изведнъж Цв.Василев е станал заклет привърженик на Ботев и е решил да "подари"на Ботев една база- това са приказки за деца под 10 години. За всеки собственик един футболен клуб е една от неговите фирми и целта е да излезне на печалба от нея. Независимо дали става дума за Цв.Василев, Т.Батков, Д.Борисов, К.Домусчиев .
Може ли да ми кажеш по какъв начин помогнахте на ФК Ботев с отиването във В група?- май го ликвидирахте. Сегашния клуб състезаващ се в А група под името Ботев (Пд) няма нищо със създадения през 1912 ФК Ботев (Пд). Според издадения лиценз от БФС под името Ботев (Пд) в А група се състезава Металик(Сопот).
Как би коментирал ,че настоящия ви собственик, докато ви е собственик на два пъти води преговори да стане собственик на друг клуб?

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 03 май 2013 16:13

memnto написа:
Teo написа:
memnto написа:
Teo написа:

[offtopic]Това за капитана ни е такава глупост от световна класа. Отдавна съм казал, че този няма място в отбора. Дано да си прав за треньори и директори, но нали се сещаш, че лиценза ни е собственост на титан. Отидем ли във В група означава друг лиценз. На мен най-големите ми надежди са свързани с Г.Г. затова глсувайте за Свельо Витков, но не и за Буда![/offtopic]

Не искам да се намесвам в спора ви, но бих ви дал един съвет, ако под ГГ разбирате Гриша Ганчев- в момента той в никакъв случай не може да отделя за футболен клуб повече от Титан, просто бизнеса са му е почти в колапс и това няма нищо общо с политическата ситуация в страната. Ако имаше желание и възможности да налива пари във футбола защо да го прави с ЦСКА, а не с личния му Литекс?Все пак издръжката на клуб като Литекс в никакъв случай не е по-висока от тази на клуб като ЦСКА.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 май 2013 18:40

Не вярвам Мъри да има проблеми в този мач. 0:2 - леко, спокойно, без напрежение.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “ЦСКА”