samobotev написа:напъните ви са излишни с това управление нищо добро не чака отбора ви. Да не говорим за големите ви дългове които всяка година ще стават все повече и повече.
Казал съм го и пак ще го кажа докато отборите в България не минат по пътя на Ботев като по този начин се отърват от досегашните си собственици и огромните си дългове нещата никога няма да се оправят. Истината е че няма нормален бизнесмен който си е изчистил бизнеса който да тръгне да търгува с Титан или Батков, да налива пари в отборите или да ги купи при задълженията които имат.
На Ботев стадиона и базата струват общо 30 милиона което си е доста пара отделно се плащат заплати на ръководство и и играчи правят се трнсфери което също гълта доста пари, да кажем 5-6 милиона на сезон за всичко това.
Само за дълговете на ЦСКА се говори че са над 40 милиона, а за Левски около 15-20 как си представяте да дойде Гришата или който и да е друг богаташ и да изсипе 40 милиона за дългове, 30 за база и стадион и още 5 за играчи и заплати. Та това са над 70 милиона за има няма 2 години като половината сума е заради дългове трупани от предишни собственици, няма логика.
При положение че база и стадион се строят за 2 години и точно толкова му трябва на един отбор да влезне от В група в А

. Освен това от личен опит мога да ви кажа, че ако сега събирате по 1000-2000 на мач почне ли отбора на чисто ще имате по 7000-8000 във В 10000 във Б група и по 15 000 когато влезнете в А.
Не всичко е титли купи и Евро турнири. Има моменти в които отбора е по важен от егото на 1-2 мафиота и приближените им
Безброй пъти съм писал, че не е важно как се казва собственика на един клуб, а как се развива клуба. Работата на ръководното тяло на един клуб е да създаде такава структура,която да може да се самоиздържа. Ако един отбор не може да се самоиздържа то тогава неминуемо закъсва- това , важи не само за футболен клуб,а за всяка една компания. Да се самоиздържа значи чисто и просто приходите да са равни или повече от разходите. За отбори от ранга на българските има няколко начина за реализиране на приходи:
1. От трансфери- преди няколко месеца бях писал с молба някой да ми посочи клуб ,който успешно е реализиран този модел в дългосрочен план.
2. Лични средства на собствениците- това е временен вариант ,ако един клуб зависи изцяло от волята на собственика си става много зависим от неговата воля и от възможностите му.В дългосрочен план рано или късно клуба попада в ролята на "прелъстен и изоставен". Примери колкото си искаш- любимия ти Ботев(Пд) по времето на брокерите от големите клубове- Олимпик(Марсилия), Мехелен, Милан, Челси, Парма, Лацио- списъка може да бъде много дълъг. Разновидност на този модел ,който достатъчно успешно се реализира в държави от нашия ранг е конгато един клуб има няколко или много собственици ,които осигуряват бюджета според възможностите си. У нас в момента подобен модел се реализира сравнително успешно в Левски. Друг е въпроса ,че подобен модел е приложим единствено за отбори радващи се с голям обществен интерес- като Левски и ЦСКА в по-малка степен за Ботев(Пд) , Локо(Пд), Берое, Черно Море.
3. От спонсори- с рекламна цел. В България по този параграф един клуб е с обиколки пред всички останали- Левски,който е взел от спонсори повече отколкото всички останали отбори взети заедно.
4. Приходи от наградни фондове- примерно Левски за по-малко от 10 години е получил от УЕФА над 15 млн евро повече отколко всички футболни клубове в България взети заедно са спечелили от билети и фен-артикули за същия период.
5. приходи от тв права- на този етап България е малък пазар. Реален зрителски интерес има единствено към Левски и ЦСКА.
6. Приходи от билети и фен артикули- в България с изключение на Ботев(Пд)(и там са крайно недостатъчно) тези приходи дори не заслужават да се споменват.Имайки предвид и демографските и икономически реалности едва ли в обозримо бъдеще това перо ще носи сериозни приходи.
Би ли ми казал ,кой доведе Цв.Василев в Ботев? И ако го нямаше къде щяхте да сте?
На колко си години? само бих те информирал, че над 80% от концесиите на Титан са спечелини в период ,когато ГЕРБ още не съществуваше. Поздравявам ръководството на Ботев за предприетата политика на инвестиции в база и инфраструктура,но тези средства средства на ФК Ботев ли са или срества на собственика? И според теб дали тези срества ще бъдат връщани или не? само не ми казвай ,че изведнъж Цв.Василев е станал заклет привърженик на Ботев и е решил да "подари"на Ботев една база- това са приказки за деца под 10 години. За всеки собственик един футболен клуб е една от неговите фирми и целта е да излезне на печалба от нея. Независимо дали става дума за Цв.Василев, Т.Батков, Д.Борисов, К.Домусчиев .
Може ли да ми кажеш по какъв начин помогнахте на ФК Ботев с отиването във В група?- май го ликвидирахте. Сегашния клуб състезаващ се в А група под името Ботев (Пд) няма нищо със създадения през 1912 ФК Ботев (Пд). Според издадения лиценз от БФС под името Ботев (Пд) в А група се състезава Металик(Сопот).
Как би коментирал ,че настоящия ви собственик, докато ви е собственик на два пъти води преговори да стане собственик на друг клуб?