NEFTOCHIMIK 1962 написа:
Спортинг с Ваньо Костов
Ей това е отбора на Спортинг, който помня от мачовете му срещу ЦСКА. ЦСКА беше фаворит в този мач, а отбори, като Спортинг за тогавашния ЦСКА означаваха нещо, като " Мура" за сегашния. Португалците бяха едни такива дребни, крехки, свенливи, но много бързи и жилави. На моменти изглеждаха несръчни ( може би не бяха виждали на живо 60 000 дюдюкащи българи до тогава.

). Спас Джевизов стърчеше с глава пред защитниците им. Мачкахме ги много, натискахме ги, като в менгеме, ама...Мачът завърши 2:2. Помня вратаря Месарош, Оливейра, тъмнокожия им ( Лита явно), но нямам грам спомени за Ваньо Костов и факта, че въобще е играл там...Губи ми се този момент, въпреки, че гледайки тази снимки ми "прозират" муцуните на футбалерите от Лисбоа ...Може би, защото си ги имах, като изрезка от вестник "Старт" (Изрезки, които, ако успея да си изнамеря бих дал пари за това)
От този мач помня, как Спортинг ни набутаха един от головете ( мисля за 1:2). Един мургав "лисбоа"-нец изрита топката от около 30-35 метра, колкото да се освободи от нея. Топката летя със странна траектория ( видя ми се смесица между падащ лист и външен фалц), а Велинов само изгледа нейния рикушет в напречната греда и падането и зад голлинията. Джевизов вкара един от головете за ЦСКА ( за 1:0 мисля). Тогава ЦСКА беше много силен отбор прегазил със същия си състав Ливърпул, Нотингам, Реал Сосиедат... Другото от мача ми е мъгла. Помня, че във в. Старт никой не правеше проблеми с резултата от този мач. Всички бяха убедени, че ЦСКА ще бие на реванша. Реванша в Лисбоа беше инфо-мъгла, слушах го по радио Хоризонт, изтървахме няколко идеални положения за гол, а играчите на Спортинг играеха на контри. След мача коментатора установи, че сме подценили Спортинг още в София.