История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот ntodorov » 14 апр 2013 11:50

cena62 написа:И аз се поразрових малко из архива на 7Дни Спорт. :)
Изображение
Африканецът с шведски паспорт Ниогу Демба-Нирен от Левски (вляво) се бори с Борислав Панов (Черноморец) пред погледа на главния съдия Цветан Георгиев

Изображение

Е те това вече е Петьо Костадинов...Оня дето е скочил със "селекционера" ни.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 14 апр 2013 13:05

Изображение
да тва е Петьо Костадинов със Любо Пенев на Армията може би от сезон 2001/2002
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

b.s.crew
Контакти:

Мнениеот b.s.crew » 14 апр 2013 23:58

Bartolomej написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:Изображение

Тошко Зайцев , Коце Джамбазов, Златко Янков и Ангел Стойков ( 8 номер) , ама до него с дългата коса кой е .. Петьо Костадинов ли беше това ???

Комбъла е тоз.Много лек ,само Линзера липсва на кадъра.

nasko75

Мнениеот nasko75 » 15 апр 2013 22:51

ще ви черпя бири, ако ми кажете с какво се занимава Комбъла в момента :)
и с какво се занимава защитника ни Боби Панов :)

м/у другото, Комбъла е автор на един много важен гол за Черноморец през 2000/2001 година

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 15 апр 2013 23:19

nasko75 написа:ще ви черпя бири, ако ми кажете с какво се занимава Комбъла в момента :)
и с какво се занимава защитника ни Боби Панов :)

м/у другото, Комбъла е автор на един много важен гол за Черноморец през 2000/2001 година

Бил в австрия каза едно от нашите момчета .
А озвен един гол за 2:0 с Берое тук от 2001 г пролетта друг не намерих

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 16 апр 2013 19:17

Изображение Спортинг с Ваньо Костов
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 17 апр 2013 11:22

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Изображение Спортинг с Ваньо Костов

Ей това е отбора на Спортинг, който помня от мачовете му срещу ЦСКА. ЦСКА беше фаворит в този мач, а отбори, като Спортинг за тогавашния ЦСКА означаваха нещо, като " Мура" за сегашния. Португалците бяха едни такива дребни, крехки, свенливи, но много бързи и жилави. На моменти изглеждаха несръчни ( може би не бяха виждали на живо 60 000 дюдюкащи българи до тогава. :mrgreen: ). Спас Джевизов стърчеше с глава пред защитниците им. Мачкахме ги много, натискахме ги, като в менгеме, ама...Мачът завърши 2:2. Помня вратаря Месарош, Оливейра, тъмнокожия им ( Лита явно), но нямам грам спомени за Ваньо Костов и факта, че въобще е играл там...Губи ми се този момент, въпреки, че гледайки тази снимки ми "прозират" муцуните на футбалерите от Лисбоа ...Може би, защото си ги имах, като изрезка от вестник "Старт" (Изрезки, които, ако успея да си изнамеря бих дал пари за това)
От този мач помня, как Спортинг ни набутаха един от головете ( мисля за 1:2). Един мургав "лисбоа"-нец изрита топката от около 30-35 метра, колкото да се освободи от нея. Топката летя със странна траектория ( видя ми се смесица между падащ лист и външен фалц), а Велинов само изгледа нейния рикушет в напречната греда и падането и зад голлинията. Джевизов вкара един от головете за ЦСКА ( за 1:0 мисля). Тогава ЦСКА беше много силен отбор прегазил със същия си състав Ливърпул, Нотингам, Реал Сосиедат... Другото от мача ми е мъгла. Помня, че във в. Старт никой не правеше проблеми с резултата от този мач. Всички бяха убедени, че ЦСКА ще бие на реванша. Реванша в Лисбоа беше инфо-мъгла, слушах го по радио Хоризонт, изтървахме няколко идеални положения за гол, а играчите на Спортинг играеха на контри. След мача коментатора установи, че сме подценили Спортинг още в София.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 17 апр 2013 17:27

Изображение
СК "Черноморец"- Бургас и "Сфинкс"- Кайро прз 1926 г. в гр. Бургас, преди началото на мача им.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 17 апр 2013 19:14

Все повече започвам да си мисля(незнам дали съм прав) че оригиналните цветове на автентичния Черноморец от 1919 година не са жълто и черно,а синьо-черно(нещо като Интер Милано).Всички снимки от ранните години на Черноморец ме навеждат на тази мисъл. С жълто-черен екип отбора със сигурност играе в края на 30-те и 40-те години Изображение Това не ми прилича на жълто черно(освен ако жълтото е мноооооооого тъмно,а черното много светло) Изображение това също Изображение А тук вече са си жълто-черни от всякъде
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
shark_91
Контакти:

Мнениеот shark_91 » 17 апр 2013 20:49

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Все повече започвам да си мисля(незнам дали съм прав) че оригиналните цветове на автентичния Черноморец от 1919 година не са жълто и черно,а синьо-черно(нещо като Интер Милано).Всички снимки от ранните години на Черноморец ме навеждат на тази мисъл. С жълто-черен екип отбора със сигурност играе в края на 30-те и 40-те години Изображение Това не ми прилича на жълто черно(освен ако жълтото е мноооооооого тъмно,а черното много светло) Изображение това също Изображение А тук вече са си жълто-черни от всякъде

Според мен оргиналните цветове на отбора са били синьо-черно.

Върни се в “Черноморец”