STAR FM извън ефир

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
needaweed
Контакти:

Re: STAR FM извън ефир

Мнениеот needaweed » 14 апр 2013 13:51

М-да, не е приятна новина, но все пак не изчезва напълно - остава в София и Варна.
След като прочетох новината, веднага се сетих за едно старо интервю на Кирил Миричков, на което попаднах съвсем случайно.
Ето един цитат от него :
През 1992-ра година заедно с Константин Марков, който е басист на група Тангра, направихте рок радио "Тангра". Как се стигна до идеята за създаването на радиото?

То много лесно се стигна до идеята. И беше много хубаво, че се случи това радио. Но това ми е на мен голямата болка. Ако трябва да бъда съвсем откровен. Защото това радио вече го няма.

Чувал съм хората да те обвиняват за продажбата на радиото. Нека да изясним нещата - каква беше причината, кое наложи да се разделите с радио "Тангра"? В продължение на повече от 10 години то беше единствената ни рок-станция и стожер на рок музиката у нас.

Прави са да ни обвиняват хората. Аз нали казах - когато нещо не става както аз го искам, вдигам си шапката. И сега откровенно мога да кажа, че това е мое лошо качество. Трябваше да не си вдигам шапката от радио "Тангра". Трябваше да се преборя да стане такова, каквото аз исках да бъде. Но не можах. И си вдигнах шапката.
Радио "Тангра" започна да се разваля. В различни градове на България се отвориха негови поделения и се оказа, че в България няма почва за рок музика в други градове. Може би с изключение на София и Варна. И станциите на радио "Тангра" в останалите градове, които вече работиха, докарваха само загуби. Не успяваха да се издържат чрез реклами сами, а живееха благодарение на Софийската част от радиото. Колкото приходи от реклама имаше когато радиото съществуваше само в София, толкова си останаха те, когато се откриха станциите в отделните градове. А "Тангра" се издържаше от реклами. Ние не сме някакви мутри, нямаме пари за пране. За радио "Тангра - София" парите стигаха и то се издържаше много добре. Когато обаче се отвориха допълнителните 8 станции, те легнаха на плещите на софийската станция. И честотите започнаха да затъват финансово. Тогава се започнаха едни такива: "Ето, това е защото сме рок радио. Ако го направим хитаджийско, няма да е така и сигурно ще оцелее". Което не беше вярно. Бях обвиняван, че държа радиото да остане рок и заради това ще фалира. Защото в провинцията не искали да го слушат тоя рок. Аз пък не можах да се примиря с това, че трябва да променим формата на радиото. Вдигнах си чукалата и впоследствие се оказа, че радиото трябва да се продаде. Съгласих се и го продадохме.
Това ми е болка. Казвам го пак - намирам за голяма своя грешка, че допуснах това да се случи. Просто не трябваше да се примирявам и трябваше да държа на своето. И сега щеше да го има. Ето на - има ли рок радио сега? Има три. За това нещо в България пазар има. Може би ние малко избързахме с разпространението на радиото в цяла България. Тогава нямаше пазар за подобно начинание. Ако бяхме останали в София и във Варна, да кажем, щяхме да се издържаме и да оцелеем. А с 9 станции всеки месец влизахме вътре с по 20-30 хиляди лева.

Ето къде най-вероятно е разковничето. Няма пазар, няма култура. Чалгата и циганията вървят с пълна сила обаче.
Винаги, навсякъде !

sandi74

Мнениеот sandi74 » 14 апр 2013 14:07

Жалко.

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 14 апр 2013 15:00

ultralevski написа:Боли ме .... Аз си слушам Веселина

Мда той Господ достатъчно те е наказал! :) :) :)
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 14 апр 2013 15:01

child in time написа:
ultralevski написа:Боли ме .... Аз си слушам Веселина

Мда той Господ достатъчно те е наказал! :) :) :)

:mrgreen: :mrgreen:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
ivan40
Контакти:

Мнениеот ivan40 » 14 апр 2013 18:44

Крива работа и аз го харесвах най-много,сега остава да слушам само Радио1рок.Дано изникне някакво ново че Зи рок е повърня.

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 14 апр 2013 19:17

ivan40 написа:Крива работа и аз го харесвах най-много,сега остава да слушам само Радио1рок.Дано изникне някакво ново че Зи рок е повърня.

Вярно,че там пускат яко чи**и от сорта на Линкин Парк,Булет фром май валантайн и подобни,но не може да се отрече факта,че въртят и доста парчета на БГ банди.Това им е хубавото но иначе не са кой знае какво.(Визирам z-rock)

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 15 апр 2013 00:11

needaweed написа:Ето къде най-вероятно е разковничето. Няма пазар, няма култура. Чалгата и циганията вървят с пълна сила обаче.

Това едва ли е водещото. Истината е друга - собственикът на групата (ФМ+, Фреш и Стар ФМ) ЕММИС реши да се оттегли от нашия пазар /друга тема е дали това не бе поредната офшорка/. Същевременно ТИМ имаха интерес да разшираят покритието на новинаркото си радио България он ер. Тъй като в големите градове са минали конкурсите, а и почти не останаха малки радиостанции - това бе начинът точно преди изборите групировката да придобие още честоти, редом с печелените на килограм в конкурсите за малки градове. Стар ФМ наследи честотите на Инфорадио, като 4 от тях бяха дадени за ползване на ФМ плюс - така скоро на същите честоти ще има пак новинарско радио.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 15 апр 2013 09:36

needaweed написа:
Ето къде най-вероятно е разковничето. Няма пазар, няма култура. Чалгата и циганията вървят с пълна сила обаче.

Щом е така, защо все още съществуват Енерджи и Енджой примерно?

Върни се в “Свободна зона”