Ужасът наречен Ротшилд

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
South_Park

Re: Ужасът наречен Ротшилд

Мнениеот South_Park » 10 апр 2013 21:44

vaskonti написа:Ами нали уж са тайни общества, действат в сянка, плановете са им тайни...и все неща от сорта. Пък и ако не се крият, защо никой до сега от тях не заявил официално, че е илюминат, масон или каквото там искаш и не е казал какви са плановете им? Значи е тайна! Ама...егати тайната - всичко се знае от-до, с най-малките подробности!
Само виж няколкото теми тук - илюминатите са разкрити до девето коляно, от 500г. насам - всяка тяхна стъпка и ход! Това е направооо....нямам думи! :)

Уж са тайни общества , ама уж има едно нещо наречено интернет ;)
"Най-добрият начин да скриеш истината , е като я покажеш на всички"
А иначе според мен такива теми имат МНОГО по-голяма стойност от всички останали безмислени теми в Гонг, въпреки че е спортен форум ;)
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 11 апр 2013 09:11

South_Park написа:
vaskonti написа:Ами нали уж са тайни общества, действат в сянка, плановете са им тайни...и все неща от сорта. Пък и ако не се крият, защо никой до сега от тях не заявил официално, че е илюминат, масон или каквото там искаш и не е казал какви са плановете им? Значи е тайна! Ама...егати тайната - всичко се знае от-до, с най-малките подробности!
Само виж няколкото теми тук - илюминатите са разкрити до девето коляно, от 500г. насам - всяка тяхна стъпка и ход! Това е направооо....нямам думи! :)

Уж са тайни общества , ама уж има едно нещо наречено интернет ;)
"Най-добрият начин да скриеш истината , е като я покажеш на всички"
А иначе според мен такива теми имат МНОГО по-голяма стойност от всички останали безмислени теми в Гонг, въпреки че е спортен форум ;)

Колко удобно, нали? При такава "логика" изобщо не са ти нужни доказателства, че написаното е вярно. То е такова не за друго, а защото...е пуснато в интернет! :lol: Аз пак ще попитам как преценяваш кое от уж умишлено разсекретено инфо е вярно, кое не и кое нагласено по точно определен начин?
BLUE CHAMPIONS написа:Васконти, чувал си за Карамански, нали така?! За този човек икономиката и политиката на цяла една държава беше детска игра. Според българското законодателство, обаче той беше свободен ненарушаващ законите български гражданин..., а така ли беше?!? (това като пример)
Такива общества имат безброй пари и влияние, това им е оръжието само, но те не са божества за да бъдат недостъпни до обществото. Няма как да стане. Невъзможно е да останеш скрит. И хора, които си залагат живота за да изнесат на бял свят получена информация по един или друг начин, е подло да бъдат определяни като луди и болни мозъци. Изчел съм всички книги на Калчев, болшинството гледаше с насмешка ако някой от главните му герои биваха оприличавани с действителни лица и събития и въпреки всичко го убиха като куче...жалкото писателче...и това сигурно защото пишеше жалки конспирацийки, нали така?! :roll:
Ако наистина те вълнува много как така някой от нещата са известни и се знаят, отвори една елементарна Уикипедия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 1%82%D0%B8 там няма нищо загадъчно и конспиративно, просто при поемането на информация трябва да се мисли малко повече от необходимото. И съм сигурен че ако наистина те вълнува, ще стигнеш сам до някой от нужните ти отговори. Но само ако наистина те интересуват :!: , ако просто си задаваш въпросите за да има как да си се "чепкаш" с някого, аз лично нямам с какво повече да ти помогна или предложа :)

При теб виждаме коренно различни аргументи - инфото не е разсекретено умишлено с цел да се скрие(?!!??!), а просто не е възможно да бъде пазено в тайна и винаги си намира пробойна и изтича. Признавам, че това е много по-реално, от колкото другата версия, която очевидно си е един нонсенс.
С теб много сме спорили по тоя въпрос, но аз винаги съм казвал, че и според мен има нещо вярно в теорията на конспирацията. Просто не мисля, че нещата са такива, каквито ги представяте, а най-вероятно истината просто не е известна. Казвал съм, че аз си имам моя теория за нещата, която е доста по-фантасмагорична, но пък изобщо не настоявам, че е вярна, въпреки косвените доказателства, които поне аз смятам, че има.
Изобщо моят основен проблем с тази теория е, че я представяте като самата истина, а на практика вие също имате в най-добрия случай само косвени доказателства. Да - може да е вярна, но може и да не е. Аз не вярвам просто така в нищо, искам реални доказателства. Но не такива, които могат да бъдат интерпретирани кой както си иска, а наистина недвусмислени.
Пак ще кажа, че съм изчел доста книги, включително на Калчев, чел съм и в интернет по въпроса, но никога незабравям, че всичко може да бъде нагласено, извадено от контекста и в крайна сметка представено по такъв начин, че да изглежда като неоспорим факт. Бъди сигурен, че манипулациите не са присъщи само на "лошите", а и на "добрите" - в случая тези, които уж разкриват цялата конспирация като пишат книги, правят филми и вадят снимков материал.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 11 апр 2013 10:12

Еми как мислиш, защо според теб ти дадох линка към Уикипедия??? Твоите така нужни доказателства за съществуването на ордени илюминати, масони, символи и дейности в миналото не можа ли да ги откриеш там? Аз не налагам поднесената информация в тази тема за някой от дейностите им като самата и единствена истина (тя е недоказуема и ти го знаеш много добре, но го използваш като средство против развитието на дискусията), но някой от фактите за съществуването на отделни личности и обществено положение и влияние, смея да твърдя, че са достоверни!!! Ако речеме, че пусна тема "Съществуват ли илюминати според вас и какви са дейностите им в съвременния свят", на 99,9% от мненията ще ми бъде поставена диагноза, ще бъда пратен в клиника, ще ми бъдат изписани хапчета и хората ще бъдат горди, че са ме пратили в "кучи гъз" :) Не такава е обаче същноста на форумите!
Защо се създават теми в един форум, не е ли за да се видят, прочетат различни мнения и възгледи?! Прочетох няколко добри попадения специално в тази тема и ги уважавам без да опонирам, въпреки че не припокриват изцяло моите възгледи.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 11 апр 2013 10:38

И преди съм го чел този линк. Той просто показва, че има илюминати. Но както виждаш, към края на статията е най-съществената част, озаглавена "Митове и легенди". До този момент съм склонен да приема всичко за вярно, но от тук натам няма как да вярвам на нищо, просто защото всичко е спекулации, "митове и легенди".
Смятам, че е редно да се прави разлика между това дали изобщо съществуват илюминати и това каква им е целта в действителност и какво правят.
[/center]

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 11 апр 2013 10:51

vaskonti написа:И преди съм го чел този линк. Той просто показва, че има илюминати. Но както виждаш, към края на статията е най-съществената част, озаглавена "Митове и легенди". До този момент съм склонен да приема всичко за вярно, но от тук натам няма как да вярвам на нищо, просто защото всичко е спекулации, "митове и легенди".
Смятам, че е редно да се прави разлика между това дали изобщо съществуват илюминати и това каква им е целта в действителност и какво правят.

А кой ти е казал , че митовите и легендите (попринцип ) са измислица :?
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 11 апр 2013 11:06

vaskonti написа:И преди съм го чел този линк. Той просто показва, че има илюминати. Но както виждаш, към края на статията е най-съществената част, озаглавена "Митове и легенди". До този момент съм склонен да приема всичко за вярно, но от тук натам няма как да вярвам на нищо, просто защото всичко е спекулации, "митове и легенди".

Еми нали това ти казах, недоказуеми са нещата и нека така да бъде- в категорията "митове и легенди" ги слагаме. Но за това ти обеснявах и за същноста на форумите- да "побъбрим" по даден въпрос, който е чул, прочел знае нещо да го сподели. Извинявай, но никъде в авторското ми мнение не съм написал "Дами и Господа, предстои ви да се запознаете с цялата и единствена истина"! :) Тук не сме все пак бюро за разследване, за да признаваме единствено неопровержимите доказателства :roll: Това мнение например:
Oskron написа:Темата е доста интерестна и поради това много хора я експоатират безогледно. То не са книги, статии, филми и т.н. повечето скроени доста плитко (като това писание). Досега обаче не съм попадал на материал, който да ме убеди, че тази теза е вярна. Частично може би да, но опита ли се някой да покаже цялостната картина става голяма боза. Или почват да се изкривяват фактите или се изпускат неудобните такива. .... но пък в някой случай стават много интерестни и завладяващи истории за свободното време.

...всъщност не бих го нарекъл мнение, тъй като човекът споменава, че знае там нещо си в което вярва, но тук е написал едно НИЩО. Пак казвам, просто болшинството не ползват форумите според същноста им. И ти често прекрачваш границата с искането на неопровержими данни и факти. А всъщност убеден ли си, че историята, която си учил в училище е достоверна и неопровержима??? :roll:
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 апр 2013 11:25

BLUE CHAMPIONS написа:...всъщност не бих го нарекъл мнение, тъй като човекът споменава, че знае там нещо си в което вярва, но тук е написал едно НИЩО.

Има един клип, дето питат хора от улицата, дали според тях има извънземни ...
И един отговори така: "Абе май има, ама аз не вярвам" ... :lol:
Което спокойно може да го разтълкуваме така - "Дори и да има неопровержими доказателства, аз няма да повярвам.

BLUE CHAMPIONS написа:А всъщност убеден ли си, че историята, която си учил в училище е достоверна и неопровержима??? :roll:

Аз често съм задавал пък въпрос към хората, които искат "убедителни доказателства" за конспирациите и теориите ... Такива, че да могат да се видят и пипнат.
Та въпросът ми винаги е бил - Съществувала ли е Римската Империя ?

Всички сме убедени, че това е факт ... Ама едвали някой от нас я е виждал и докосвал. :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 11 апр 2013 11:38

THE G.A.M.E написа:Всички сме убедени, че това е факт ... Ама едвали някой от нас я е виждал и докосвал. :lol:

И знаеш ли кое е най-жалкото?, че общественото мнение играе ролята като едно от най-мощните неопровержими доказателства, а в съвременният технологичен свят, да настроиш общественото мнение според твоите цели е детска игра :) Стига да се пожелае и да бъде необходимо, нещата могат така да бъдат изкривени, че след 500 години, ако питат хората: "Съществувала ли е Римска империя според вас"?, могат да ти отговорят: "Стига с тези митове, това са глупости"! :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 апр 2013 11:58

BLUE CHAMPIONS написа:Стига да се пожелае и да бъде необходимо, нещата могат така да бъдат изкривени, че след 500 години, ако питат хората: "Съществувала ли е Римска империя според вас"?, могат да ти отговорят: "Стига с тези митове, това са глупости"! :lol:

Точно за това става въпрос ... ;)

И другото важно, с оглед на спора е ...
"Дори и да има неопровержими доказателства, аз няма да повярвам".

Ако човек е предубеден, каквито и доказателства да му се предоставят ... Ако ще и най-угледните да са, в най добрият случай ще се вземат за "косвени".
Тоест - ако някой не иска да види нещо, колкото и да му се показва ... :(
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 11 апр 2013 12:01

BLUE CHAMPIONS написа:

Еми нали това ти казах, недоказуеми са нещата и нека така да бъде- в категорията "митове и легенди" ги слагаме. Но за това ти обеснявах и за същноста на форумите- да "побъбрим" по даден въпрос, който е чул, прочел знае нещо да го сподели. Извинявай, но никъде в авторското ми мнение не съм написал "Дами и Господа, предстои ви да се запознаете с цялата и единствена истина"! :) Тук не сме все пак бюро за разследване, за да признаваме единствено неопровержимите доказателства :roll: Това мнение например:
Oskron написа:Темата е доста интерестна и поради това много хора я експоатират безогледно. То не са книги, статии, филми и т.н. повечето скроени доста плитко (като това писание). Досега обаче не съм попадал на материал, който да ме убеди, че тази теза е вярна. Частично може би да, но опита ли се някой да покаже цялостната картина става голяма боза. Или почват да се изкривяват фактите или се изпускат неудобните такива. .... но пък в някой случай стават много интерестни и завладяващи истории за свободното време.

...всъщност не бих го нарекъл мнение, тъй като човекът споменава, че знае там нещо си в което вярва, но тук е написал едно НИЩО. Пак казвам, просто болшинството не ползват форумите според същноста им. И ти често прекрачваш границата с искането на неопровержими данни и факти. А всъщност убеден ли си, че историята, която си учил в училище е достоверна и неопровержима??? :roll:

Не си казал подобно нещо, но начина, по който се представят нещата в тези теми говори точно това - "вижте в действителност в какъв свят живеем". Де факто ти интерпретираш нещата от гледна точка на това, че въпросните "митове и легенди" са истина. Може и да са истина, но на тоя етап са си митове, въпреки косвените доказателства, които наистина има. На мен ми е пределно ясно, че няма как да ми извадиш неопровержими доказателства, затова аз не искам от теб това, а искам да знам само как ти решаваш кое е вярно, кое не, кое е нарочно разсекретено, кое е нагласена истина т.н.

А както ти се оплакваш, че ще бъдеш обявен за луд, така и поддръжниците на тая теория наричат другите роби, заслепени и подобни. Виждаш ли как нещата си имат и друга страна?
[/center]

Върни се в “Свободна зона”