South_Park написа:vaskonti написа:Ами нали уж са тайни общества, действат в сянка, плановете са им тайни...и все неща от сорта. Пък и ако не се крият, защо никой до сега от тях не заявил официално, че е илюминат, масон или каквото там искаш и не е казал какви са плановете им? Значи е тайна! Ама...егати тайната - всичко се знае от-до, с най-малките подробности!
Само виж няколкото теми тук - илюминатите са разкрити до девето коляно, от 500г. насам - всяка тяхна стъпка и ход! Това е направооо....нямам думи!

Уж са тайни общества , ама уж има едно нещо наречено интернет

"Най-добрият начин да скриеш истината , е като я покажеш на всички"
А иначе според мен такива теми имат МНОГО по-голяма стойност от всички останали безмислени теми в Гонг, въпреки че е спортен форум

Колко удобно, нали? При такава "логика" изобщо не са ти нужни доказателства, че написаното е вярно. То е такова не за друго, а защото...е пуснато в интернет!

Аз пак ще попитам как преценяваш кое от уж умишлено разсекретено инфо е вярно, кое не и кое нагласено по точно определен начин?
BLUE CHAMPIONS написа:Васконти, чувал си за Карамански, нали така?! За този човек икономиката и политиката на цяла една държава беше детска игра. Според българското законодателство, обаче той беше свободен ненарушаващ законите български гражданин..., а така ли беше?!? (това като пример)
Такива общества имат безброй пари и влияние, това им е оръжието само, но те не са божества за да бъдат недостъпни до обществото. Няма как да стане. Невъзможно е да останеш скрит. И хора, които си залагат живота за да изнесат на бял свят получена информация по един или друг начин, е подло да бъдат определяни като луди и болни мозъци. Изчел съм всички книги на Калчев, болшинството гледаше с насмешка ако някой от главните му герои биваха оприличавани с действителни лица и събития и въпреки всичко го убиха като куче...жалкото писателче...и това сигурно защото пишеше жалки конспирацийки, нали така?!
Ако наистина те вълнува много как така някой от нещата са известни и се знаят, отвори една елементарна Уикипедия
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 1%82%D0%B8 там няма нищо загадъчно и конспиративно, просто при поемането на информация трябва да се мисли малко повече от необходимото. И съм сигурен че ако наистина те вълнува, ще стигнеш сам до някой от нужните ти отговори. Но само ако наистина те интересуват

, ако просто си задаваш въпросите за да има как да си се "чепкаш" с някого, аз лично нямам с какво повече да ти помогна или предложа

При теб виждаме коренно различни аргументи - инфото не е разсекретено умишлено с цел да се скрие(?!!??!), а просто не е възможно да бъде пазено в тайна и винаги си намира пробойна и изтича. Признавам, че това е много по-реално, от колкото другата версия, която очевидно си е един нонсенс.
С теб много сме спорили по тоя въпрос, но аз винаги съм казвал, че и според мен има нещо вярно в теорията на конспирацията. Просто не мисля, че нещата са такива, каквито ги представяте, а най-вероятно истината просто не е известна. Казвал съм, че аз си имам моя теория за нещата, която е доста по-фантасмагорична, но пък изобщо не настоявам, че е вярна, въпреки косвените доказателства, които поне аз смятам, че има.
Изобщо моят основен проблем с тази теория е, че я представяте като самата истина, а на практика вие също имате в най-добрия случай само косвени доказателства. Да - може да е вярна, но може и да не е. Аз не вярвам просто така в нищо, искам реални доказателства. Но не такива, които могат да бъдат интерпретирани кой както си иска, а наистина недвусмислени.
Пак ще кажа, че съм изчел доста книги, включително на Калчев, чел съм и в интернет по въпроса, но никога незабравям, че всичко може да бъде нагласено, извадено от контекста и в крайна сметка представено по такъв начин, че да изглежда като неоспорим факт. Бъди сигурен, че манипулациите не са присъщи само на "лошите", а и на "добрите" - в случая тези, които уж разкриват цялата конспирация като пишат книги, правят филми и вадят снимков материал.