sin4ec написа:v.r.s. написа:
Националисти бяха и с такава риторика влязоха в парламента, но риториката им стана по-лява от БСП, т.е. за мен вече АТАКА е комунистическа партия и заради това изгубиха доверието ми. А да не говорим за глупостите за национализация, нещо което на практика няма как да се случи, освен ако Волен Сидеров не извади от някъде няколко милиарда евро за неустойките от едно подобно действие на Държавата и още няколко за строежа на Белене. Да не говорим и за реакцията на инвеститорите и ЕС, за които казва Сидеров, че не трябва да ни интересуват, тогава не ни нищо остава да се самоизолираме или да се обърнем към Турция и Русия, нещо наистина много национално отговорно и националистическо.
АТАКА изигра своята роля и тя беше положителна за страната, но в момента вече популизма им е опасен както за икономическата и финансова стабилност, така за въшно и вътрешно политическата.
С извинение да пикам на тая стабилност, която всъщност я няма, като живеем все по-зле и по-зле! Да пикам и на инвеститори, които идват тук с пренебрежение и погнуса и гледат на нас като на роби( каквито и сме!). Имаш ли представа как веригите тероризират и унижават българския производител? За ЕРП и Софийска вода е ясно. Ако е национално отговорно да си изтривалка на Кауфланд или френските лайна от ВиК , дето са по-зле и от Тошово време, благодаря! Да се махат и да си е....... м....., ще минем и без тях! Тези инвеститори не плащат осигуровки, нарушават лиценза по 15-20 точки, държат се като колонизатори и не плащат данъци! Все са на загуба, завалиите... Айде стига локуми!
Добре, ти хубаво ще пикаш ама някой трябва и да плаща за неустойките. Да каже Сидеров от къде да извадим около 10-15 милиарда евро тогава и аз ще пикам на всички тези чужди инвеститори. Едно е да се стартират законодателни процедури за много по-солени глоби при нарушения и ако има основание да се взимат лицензи, а съвсем друго е да пикаме на думи, без да даваме предложения как реално ще го направим и от къде ще намерим парите за неустойките по договорите. Добре национализираме предприятията, гоним чуждите фирми, ЕС спира всякакви еврофондове, банките понижават рейтинга ни и ставаме рискова страна, не ни трябват никакви чужди фирми и се изолираме от всички, тъй като те ще ни изолират със сигурност и тогава какво правим. Ставаме Куба, Венецуела, КНДР и ще заживеем щастливо.
Как ще задължи Държавата някоя частна фирма да дава на няколко души по 1000 лева заплата, при положение, че печалбата и е в размер на 3-4 000, нещо което е масово по заведенията и малките предприятия. От къде ще намери милиардите нужни за пенсионерите като направи минималната пенсия 500 лева и при това положение максималните ще са над 1000 лева. Нека даде отговор на тези неща, но реален, а не само на думи, да посочи начина от къде ще ги намери тези пари.
Аз ти говоря реални неща, а локумите ги говори някой друг.