Всеки българин – с микро чип!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Всеки българин – с микро чип!

Мнениеот vaskonti » 06 фев 2013 16:22

Могат да те разберат кой си като стой та гледай - ако поискат. Да не говорим пък и колко телевизии снимат - не само службите ще те снимат, ами и по ТВ ще те покажат.
Всъщност, това ли е съществената разлика - че сега програмата за разпознаване на лица ще й трябва повече време да разпознае някой, докато с чипа ще става веднага? Е страшна разлика, няма що...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 06 фев 2013 18:50

vaskonti написа:Могат да те разберат кой си като стой та гледай - ако поискат. Да не говорим пък и колко телевизии снимат - не само службите ще те снимат, ами и по ТВ ще те покажат.
Всъщност, това ли е съществената разлика - че сега програмата за разпознаване на лица ще й трябва повече време да разпознае някой, докато с чипа ще става веднага? Е страшна разлика, няма що...

Не това е съществената разлика, нещата са много по-дълбоки, но явно от това което пиша пропускаш да прочетеш и коментираш доста от доводите. А те са, че контрола ще стига до там, че да знаят за теб неща, които в момента не са достояние за управляващите и заобикалящите ни. Така ще бъдеш принуден да си налагаш самоцензура и самоконтрол който ще е в полза на разполагащите с данните за теб и манипулацията върху свободната ти воля ще е тотална. Просто няма да си личност, а една безволева единица от Системата, контролирана чрез базата данни.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 06 фев 2013 19:36

Пак се отплесна в общи приказки. Аз питам каква е съществената и конкретна разлика със сегашното положение, ти пак ми обясняваш за безволеви същества, цензура, липса на личен живот! Е стига с тия общи приказки, говори ми конкретно! Пак казвам - ако в момента те набележат, без проблем могат да те следят 24/7. А ако не си набелязан конкретно, могат да те проверят къде си бил и какво си правил в последните дни и седмици по часове и минути. Тоест, ти и в момента не можеш да се скриеш!
[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 фев 2013 19:52

Намалете малко филмите, не ви влияят добре.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 06 фев 2013 19:54

vaskonti написа:Извинявай, ама митингите не се провеждат на тъмно в гората, а най-вече на места, бъкани с камери. Така ще се скриеш, че не казвай на никой... Даже сега е по-зле защото камерите ще покажат и действията ти, докато чипа ще покаже само къде си бил. А ти може да си бил там и случайно.

Извинявай, ама до таква степен си се заинатил само заради спора, че олекваш все повече. Не ти подхожда. Как може да сравняваш с камери и т.н на протести, на които има хиляди? И сега, ако нямаш в себе си GSM, не носиш личните си документи и около теб има хиляди ще те разпознаят, да. Вероятно, ако тръгнат да арестуват всички (което сещай се дали може да стане)или, ако си на първа линия. И така да е, с чипа веднага ще се разбере кога, колко пъти си ходил на протести и т.н. Това си е повече от досие. Ти явно имаш някакво необозримо желание да бъдеш следен :mrgreen: И това с протестите е само един пример. Така и не ми отговори кой ти каза, че ще имаш достъп до информация за сина си или за роднините си! Ти, ако си решил и от 100 кладенеца вода ще изкараш, за да се опиташ да докажеш тезата си. Все едно да твърдиш, че ЦСКА през 1982 година с нищо не е бил по-добър отбор от ЦСКА сега. Давам ти пример, близък до теб. Също толкова нелепо е и разликата е също толкова голяма дали имаш, или не чип. Най-малкото СЕГА МОЖЕШ ДА РЕШИШ КАКВО ДА ПРАВИШ! ДАЛИ ДА ПЛАТИШ В КЕШ ИЛИ С КАРТА, ВЪОБЩЕ МОЖЕШ ДА КУПУВАШ, ДА ПРОДАВАШ, ДА ИМАШ СОБСТВЕН БИЗНЕС, ДА РАБОТИШ, ДА ИЗХРАНВАШ ДЕЦАТА СИ! ДА ИМАШ ДЕЦА (ЗАЩОТО ЗАРАДИ ЧИПИРАНЕТО ТРЯБВА ДА СЕ СЪГЛАСИШ И ДЕТЕТО ТИ ДА ИМА ЧИП ОЩЕ ОТ РАЖДАНЕТО) ДАЛИ ДА ИМАШ ТЕЛЕФОН, ИМАШ ПРАВОТО ДА ХОДИШ НА ЛЕКАР, ДА ЖИВЕЕШ ПЪЛНОЦЕННО, докато с чипа е точно обратното.Точно както овчарят подкарва овцете на паша.
Последна промяна от MORSKI на 06 фев 2013 21:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 06 фев 2013 20:49

vaskonti написа:Пак се отплесна в общи приказки. Аз питам каква е съществената и конкретна разлика със сегашното положение, ти пак ми обясняваш за безволеви същества, цензура, липса на личен живот! Е стига с тия общи приказки, говори ми конкретно! Пак казвам - ако в момента те набележат, без проблем могат да те следят 24/7. А ако не си набелязан конкретно, могат да те проверят къде си бил и какво си правил в последните дни и седмици по часове и минути. Тоест, ти и в момента не можеш да се скриеш!

Аз ти говаря конкретно, но явно не вдяваш или поради липса на аргументи извърташ нещата и задаваш едни и същи въпроси. Заради това мисля, че няма смисъл и аз да ти отговарям по-един и същи начин, въртим се в някакъв затворен кръг и на всички мои конкретни отговори, ти отново задаваш същите въпроси. Постарах се да ти отговоря най-конкретно, опростено и коректно, но след като не разбираш отговорите явно има някакъв проблем в комуникацията и мисля, че той е в теб. Съжалявам!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 06 фев 2013 22:59

Ето една част от интервюто с Аарън Русо, където дава обяснение, как може да бъдем контролирани чрез този чип. Във възможностите им е да изключат чипа ако преценят или протестираме срещу управлението им и така нито ще можем да купуваме, нито да работим, нито да имаме достъп до каквито и да е услуги. Просто изпадаш от Системата. Също така ще имат достъп до финансовите постъпления чрез чипа и ще могат да теглят от тях когато и колкото преценят. Тогава ще си взимат плащанията за данъци, такси, ток, отопление и всички дължими суми към банки и други и каквото ти остане с това ще ти се налага да изкарваш месеца. Не случайно и в момента в банката ми предлагат да си плащам парното, тока, водата и останалите консумативи чрез кредитната карта и ако го правя, тогава таксата за обслужването и ще бъде 25 лева, вместо 50 лева. Всичко се прави постепенно за да бъде възприето по-лесно от хората и да не се противопоставят.

http://www.vbox7.com/play:0a61aa5e

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 фев 2013 12:56

v.r.s. написа:Ето една част от интервюто с Аарън Русо, където дава обяснение, как може да бъдем контролирани чрез този чип. Във възможностите им е да изключат чипа ако преценят или протестираме срещу управлението им и така нито ще можем да купуваме, нито да работим, нито да имаме достъп до каквито и да е услуги. Просто изпадаш от Системата. Също така ще имат достъп до финансовите постъпления чрез чипа и ще могат да теглят от тях когато и колкото преценят. Тогава ще си взимат плащанията за данъци, такси, ток, отопление и всички дължими суми към банки и други и каквото ти остане с това ще ти се налага да изкарваш месеца. Не случайно и в момента в банката ми предлагат да си плащам парното, тока, водата и останалите консумативи чрез кредитната карта и ако го правя, тогава таксата за обслужването и ще бъде 25 лева, вместо 50 лева. Всичко се прави постепенно за да бъде възприето по-лесно от хората и да не се противопоставят.

А опита ли да се замислиш дали и сега не е възможно същото - да не би и сега да не могат да ти проследят сметките, да не би да не могат да ги блокират когато пожелаят, да не би да не могат да те обявят за терорист, пък ти ходи доказвай, че нямаш сестра? Да не би сега да можеш да не си платиш данъците? А да не би да е редно да не ги плащаш? Въобще кое от това, което си го изброил не може да се случи и днес? Абсолютно убеден ли си, че аз съм този, който отказва да прочете доводите на другия, а не си ти?
[/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 07 фев 2013 16:54

vaskonti написа:
v.r.s. написа:Ето една част от интервюто с Аарън Русо, където дава обяснение, как може да бъдем контролирани чрез този чип. Във възможностите им е да изключат чипа ако преценят или протестираме срещу управлението им и така нито ще можем да купуваме, нито да работим, нито да имаме достъп до каквито и да е услуги. Просто изпадаш от Системата. Също така ще имат достъп до финансовите постъпления чрез чипа и ще могат да теглят от тях когато и колкото преценят. Тогава ще си взимат плащанията за данъци, такси, ток, отопление и всички дължими суми към банки и други и каквото ти остане с това ще ти се налага да изкарваш месеца. Не случайно и в момента в банката ми предлагат да си плащам парното, тока, водата и останалите консумативи чрез кредитната карта и ако го правя, тогава таксата за обслужването и ще бъде 25 лева, вместо 50 лева. Всичко се прави постепенно за да бъде възприето по-лесно от хората и да не се противопоставят.

А опита ли да се замислиш дали и сега не е възможно същото - да не би и сега да не могат да ти проследят сметките, да не би да не могат да ги блокират когато пожелаят, да не би да не могат да те обявят за терорист, пък ти ходи доказвай, че нямаш сестра? Да не би сега да можеш да не си платиш данъците? А да не би да е редно да не ги плащаш? Въобще кое от това, което си го изброил не може да се случи и днес? Абсолютно убеден ли си, че аз съм този, който отказва да прочете доводите на другия, а не си ти?

Да, напълно съм убеден, че отказваш да прочетеш доводите или може би не можеш да вникнеш в това което пиша.
Явно живееш в някакъв собствен свят и от това което казваш по-голямата част са си пълни глупости. Как ще ми блокират сметките, като получавам пари в брой и не разчитам на сметки в банки, карти и т.н. Да, сега мога да не си платя навреме данъците, парното, водата и други и ми начисляват лихви върху тях. Мога да пропусна месец-два, защото имам много належаща нужда от пари и след това да си ги покрия. Колкото до това дали е редно или не, при положение, че масово хората едвам свързват двата края и парите им стигат само за покриване на най-належащите нужди, то дори да не е редно го има като опция и е законно, като за закъснението взимат лихви. Докато тогава просто ще си вземат дължимото и те ще трябва да изкараш с това което ти е останало, а дали ще ти стигнат, никой няма да го интересува. И как ще ме обявят за терорист в момента, като нямат необходимата база за това. В момента мога да посещавам събирания и митинги на крайно леви или крайно десни организации и няма как всички присъстващи да бъдат проследени като единица, докато тогава просто ще се знае, че си бил и ще го има в базата данни. При сблъсаци с полицията по време на демонстрации също няма как да се знаят евентуално присъствалите хилади и дори можеш да скриеш лицето си, докато тогава ще се знаят всички присъствали до един. И точно защото ще се знае, че тази информация ще я имат службите, хората ще ги е страх да протестират и търсят правата си, а това ще е налагане на самоцензура и подтискане на всякаква съпротива от страна на населението. А може би ти мислиш, че управляващите са загрижени за нас и цялото им време е заето да мислят как да живеем по-добре и законите винаги се правят в полза на населението? Като се започне с увеличаването на данъците, банковата политика, пенсионната реформа, разни еко такси и всичко за което се сетиш и с което ни смачкват в момента. Не мислиш ли, че в един момент положението ще стане нетърпимо и заради това им трябва механизъм с който да те контролират, за да не се получават събития като в Гърция, Испания и други страни, които тогава вероятно ще са в глобален размер. Стачкуващите гърци ги заплашнат с 5 години затвор, ако стачката не бъде преустановена, във Франция искат да прокарат данък от 75% за милионерите, а какво ще им пречи след време и нашите данъци да бъдат с подобни размери. Ситуацията е такава, че най-вероятно положението ще продължи да се влошава и покупателната способност на населението ще спада, а това ще доведе до ескалиране на размириците в глобален план и ако сега примерно стачкуващите имат някакви заделени пари и могат да си позволят да стачкуват по-продължително, без да гладуват, то тогава ще им бъдат блокирани разплащателните сметки, чрез изключване чиповете и няма да може да си купят и хляб. От това по-подробно не се сещам как да ти го представя, но съм сигурен, че отново ще изкараш "контрадоводи", колко ще е хубаво да ни инплантират чипове и, че нищо няма да е по-различно от сега.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 07 фев 2013 19:19

Ами не знаех, че обсъждаме конкретно твоята ситуация. Бях решил, че говорим принципно. Защото принципно, по един или друг начин почти всеки човек има някакво взаимоотношение с някоя банка - например депозит или кредит. А ти явно нямаш нито депозити, нито кредити.
Дали хората едва връзват двата края или не, това няма нищо общо - данъците трябва да се плащат, при това при първа възможност. Защото ако си склонен да бавиш максимално това плащане или да се чудиш как да го избегнеш, защото е пълно и с такива тарикати, тогава нямаш НИКАКВО право да имаш каквито и да е претенции към държавата, когато тя реши да забави дадено плащане, например към твоята фирма. Затова - плащаш навреме данъка и тогава имай претенции към държавата! Ако пък закъсаш с плащането на битови сметки, всеки доставчик предлага схеми за разсрочено плащане на дълга ти.
Далеч съм от мисълта, че управляващите са загрижени за народа. Това къде съм го казал? Но пък ти май си забравил, че в България сме с най-ниските данъци от цяла Европа, при това данъците са намалени до тези нива, а не са били увеличени от още по-ниски такива. Трябва ли да се пренебрегват подобни факти, само защото не се връзват много с теорията на конспирацията? Ако така предпочиташ, пренебрегвай ги, твоя работа.
Де факто какво излиза - единствената разлика между сега и чипираното бъдеще е възможността сега да стачкуваш сравнително анонимно. Сравнително, а не абсолютно анонимно. Тоест, до някъде има някаква разлика. Интересно, обаче, с тези темпове на развитие на техника и софтуер, след колко години ще може всеки участник в една демонстрация да бъде заснет и идентифициран за отрицателно време, без да са нужни чипове за целта? Ще ти припомня, че англичаните направиха това нещо със стотици и хиляди хулигани още преди 25г. - без кой знае каква техника и на практика без софтуер! А какви възможности за проследяване ще имаме след 10г.?
Както и да е, няма да се разберем. Само ще напомня за не знам кой път вече, че никъде не съм казал колко добре ще е да има такива чипове. Просто попитах каква толкова съществена разлика има със сега. Както и каква би била разликата с близкото бъдеще - 10-15г., ако ги няма тези чипове.
[/center]

Върни се в “Свободна зона”