Ходили ли сте на бригади в чужбина?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Ходили ли сте на бригади в чужбина?

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 05 фев 2013 17:12

vetchnia написа:
Ivo-Chernomoretz написа:Аз съм чувал , че за да заминеш ти трябват сериозна сума пари ! Там ще работиш , разходи и като се върнеш няма да си изкарал добри пари

Аз също съм го чувал от приятели и познати, които са се връщали с по 500лв. отгоре над това, с което са заминали. Все едно да се хванеш тук на някаква сезонна работа за 1-2 месеца, даже и повече ще изкараш.

Не е точно така - зависи къде и за какви пари ще работиш. Освен това, ако работодателят те хареса, следващата (че и по-следващата) година можеш да заминеш пак, без да ползваш услугите на посредник. ;) Запознаването с чужда страна и култура и упражняването на езика са бонус. :)
Лично аз съм бил на бригада в Украйна преди доста време, като студент. Тогава разбира се условията бяха съвсем различни, но си изкарах невероятно. Украинките са едни от най-красивите жени в света. ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Tosh
Контакти:

Мнениеот Tosh » 05 фев 2013 17:13

Като цяло много зависи с каква цел би отишъл на бригада. Ако е за пари по-сигурният вариант е Англия, тъй като имаш по-малко разходи, но там 3-4 месеца ще бачкаш по цял ден в калта като роб и е доста вероятно да живееш в първобитни условия (гадни каравани, общи бани и тн). Ако си с нагласа за добро преживяване, то определено Америка е мястото за теб. Гарантирано ще прекараш едно незабравимо лято, ще обиколиш и видиш места, които надали би имал възможност да видиш при други обстоятелства. Там също имаш възможност да изкараш добри пари ако имаш късмета да попаднеш на добър работодател който ти дава много часове или ако успееш да си хванеш 2ра работа. В най-лошият случай ще си на малка печалба, която ще ти позволи да си направиш екскурзия до желана от теб дестинация в Сащ - Маями, Лас Вегас, Лос Анджелис, Ню Йорк...

Аз лично бях 2 лета в Сащ, по една или друга причина не успях да направя много пари, но това за мен бяха 2 незабравими лета за които ни най-малко съжалявам. Хубаво е човек да пообиколи малко и да види свят, да види как живеят другите хора, да види друг начин на мислене и манталитет. Няма какво да загубиш ;)
est. 1912

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 05 фев 2013 17:20

Tosh написа:
favaca8888 написа:без да искам да злепоставям някого, просто 90 % от хората които заминават са абсолютно завършени боклуци !

на тези които заминават за чужбина за бригада мога да им дам следния съвет :

Стойте далеч от българи :)

Ебати ограничения тип. Някои хора живеят още със комунистическо мислене.

Ебати :shock:
Приятно миене на кенефи и събиране на ягоди :P
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 05 фев 2013 17:21

Tosh написа:Като цяло много зависи с каква цел би отишъл на бригада. Ако е за пари по-сигурният вариант е Англия, тъй като имаш по-малко разходи, но там 3-4 месеца ще бачкаш по цял ден в калта като роб и е доста вероятно да живееш в първобитни условия (гадни каравани, общи бани и тн). Ако си с нагласа за добро преживяване, то определено Америка е мястото за теб. Гарантирано ще прекараш едно незабравимо лято, ще обиколиш и видиш места, които надали би имал възможност да видиш при други обстоятелства. Там също имаш възможност да изкараш добри пари ако имаш късмета да попаднеш на добър работодател който ти дава много часове или ако успееш да си хванеш 2ра работа. В най-лошият случай ще си на малка печалба, която ще ти позволи да си направиш екскурзия до желана от теб дестинация в Сащ - Маями, Лас Вегас, Лос Анджелис, Ню Йорк...

Аз лично бях 2 лета в Сащ, по една или друга причина не успях да направя много пари, но това за мен бяха 2 незабравими лета за които ни най-малко съжалявам. Хубаво е човек да пообиколи малко и да види свят, да види как живеят другите хора, да види друг начин на мислене и манталитет. Няма какво да загубиш ;)

По-голяма глупост не бях чел :lol: :lol: :lol: еле па за Сащ ( предполагам това имаш предвид под "Америка" )
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 05 фев 2013 17:32

Аз чакам потвърждение за април месец във Великобритания на бригада.. Един приятел ходи миналия сезон и въпреки, че наистина бачкането е много, каза, че е доволен и ще ходи пак.. Още нещо.. ако успяваш след време да си изкарваш нормата и да правиш допълнително количество ( нещо, което като придобиеш опит е доста лесно) парите които ще изкараш наистина никак не са лоши..
Колкото до това, къде ще живееш, каквото и да си говорим никъде няма да ти предложат апартаменти с плазми,джакузита и т.н.. Важно е да си изкараш кинтите и да се нагодиш..
А и във Великобритания, стоките, като дрехи, техника и най-различни аксесоари можеш да ги намериш в пъти по качествени и евтини..
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 05 фев 2013 17:34

Аз ходих лятото на 2007 в САЩ. Въпреки че точно тогава доларът здраво се срина, мога да кажа, че останах доволен-върнах си парите, които бях дал за да отида, от там си взех лаптоп, фотоапарат и маса дрехи, маратонки и подобни глупости, останаха ми и пари даже за тука. А си прибрах и пълната сума от данъците на следващата година. Ако имах възможност щях и на следващите години да ида, без грам колебaние.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
botev_plovdlv
Контакти:

Мнениеот botev_plovdlv » 05 фев 2013 17:35

По добре просяк в Лондон отколкото първи в София.Мафиотска държава е България и след някоя година няма и да съществува на картата.

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Мнениеот mironi88 » 05 фев 2013 17:49

Ходил съм последните две лета в САЩ, идното пак ще го направя. Който има възможност непременно трябва да я използва!
ИзображениеИзображение

h123
Контакти:

Мнениеот h123 » 05 фев 2013 17:58

В Англия съм бил на бригада, пари искарах но чак доволен да съм бил определено не съм.......иначе да всичко е евтино там, но фермите не струват......от 2 лета работя в Финландия сега до 3 месеца заминавам пак на бригада и просто няма място за сравнение и от към пари и от към отношение,просто класи над острова е всичко.В щатите не съм бил но си мисля че и те са класи над Англия.

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 05 фев 2013 18:25

Някой може ли да каже колко струва 1 билет за мач от Висшата Лига горе долу :roll:

Напълно сериозно питам, тъй като ако се ходи на бригада в Англия то мачовете ще са на преден план :)
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Върни се в “Свободна зона”